Şimdi Ara

Hosting için yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu işte acemiyim bir sitede yöneticilik görevi yaptım bir dönem az biraz bilgim var ama kendi sitemi kurmaya karar verdim.

Ama arkadşlar bir haftayı geçti araştırmadıgım hosting kuruluşu kalmadı ama hala karar veremedim arkadaşlar lütfen bana yardım ediniz.

Kafama takılan bu banwith sınırsız web alanı sınırsız sınırsız domain subdomain pop3 mail veriyorlar ve fiyatları çok düşük ve yıllık ama başka sitelere bakıyorum bu verilenlerin yarısı kadar bile değil nasıl oluyor bu iş içinden çıkamadım.

Sınırsız web alanı varmıdır subdomain nedir domain nedir pop33 mail nedir bilmiyorum ve kuracagım siteye göre nasıl bir paket almalıyım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu iş için sırf web tasarım kursuna başladım

• şöyle açıklamay çalışalım

1) dünyada hiçbir kavram sınırsız olamaz. dolayısıyla sınırsız web alanı yada sınırsız banwithde olamaz.ama onların size sunduğu paketlerde sizin siteniz için yeterince web alanı yada banwith olduğunu,muhtemelen bu konuda hiçbir sorun yaşamayacağınızı ifade etmeye çalışmışlar.
    Aynı şey sub domain pop3 email vs. içinde geçerlidir.
    yani şöyle bir örneklersek mesela adam 999 tane e-mail verebilr size.bu çok büyük bir sayıdır.ama sınırsız değildir.

2) ilk önce fiyat hiçbir şekilde önemli olmamalı bence.çünkü ciddi düşünüyorsanız fiyattan önce kkalite ve referanslar önemlidir.bunları araştırın.ve açıkçası aşırı ucuz olanlardan da kaçmanızı tavsiye ederim.

3) kuracağınız siteyi söylerseniz paket olayını daha rahat haleldebiliriz.

4) domain:www.sitenizinadi.com yada .net yada .org vs. gibi "sitenizin giriş anahtarı" diye nitelendirilebilecek adıdır.
    sub-domain:www.ornek.siteniz.com daki -ornek- alt domaindir.buna basit bir örnekwww.mail.yahoo.com
    pop3 mail: adiniz@siteniz.com gibi olan e-mail adresileridir.

5) Bunun dışında ayrıntılı görüşmek için sizi msn de bekliyorum: msn@mence.net

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lynx23 -- 30 Ekim 2006; 0:18:50 >

• Sınırsız diye bir şey yoktur asla bu mümkün olmayan bir tanımlamadır. sınırsızı iki şekilde kullanırlar birincisi sınırsız yazanlar vardır güya hiç bir sınır yok istediğin gibi kullan gibisinden ama dediğim gibi yanlış bir cümledir tavsiye etmem. Birde limitsiz vardır mesela bizim şirkettede bir çok ürün limitsizdir örnek vereyim;

1 GB host alana biz 30 GB aylık trafik veriyoruz. subdomain veritabanı email limitsiz diyoruz. zaten herkesin bildiği bir gerçek vardır subdomain açtınmı içine dosya yüklediğinde senin disk alanından gidiyor, peki bizdeki limitsiz nedir istersen 1000 tane subdomain aç 1 Mb den istersen 100 Tane aç 10 Mb den veya 1 tane aç 1 GB. yani anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım disk alanın belli istediğin gibi kullan mantığı.

Gelelim tanımlamalar;

Disk alanı : FTP ye yükleyeceğin dosyaların, subdomainlerin, db lerin vb.. herşey için üst sınırındır.

Trafik : Genelde heryerde anlık trafik sınırsızdır ama aylık trafik sınırlıdır. örnek bir siten var ve html yaptın diyelim ve boyutu 10 KB diyelim. bu sayfaya 10000 kişi girse ayda 100000 KB eder yani 100 MB trafiğin gider.. 10 tanede menü sayfan olsa bu giren 10 bin kişi her linki tıklasa incelese ayda 1 GB trafik harcamış olursun gibi düşün, aslında detaylarıda var ama kabaca böyle..

Email : Adı üstünde x@siteadin.com şeklinde mail adresleridir. pop3 destekli bir host seç hem wenden hemde outlook gibi yazılımlardan kullanabilirsin..

Subdomain : şu anda sen bir subdomaindesin site adı donanimhaber.com ama bak sen forum.donanimhaber.com dasın. burda forum(sub) . donanimhaber.com(domain) oluyor. unutmaman gereken şey örnek forum diye bir subdomain açtın ve 100 Mb lik dosya yükledin bu senin toplam disk alanından gider.. madem subdomain disk alanından gidiyor neden limit li alasınki bırak disk alanın bitene kadar istediğin kadar aç subdomain

Veri Tabanı : Diğer adı Data base,kısaca db de denir. php kodlama yapıyorsan genelde MYSQL, asp yapıyorsan MSSQL kullanırsız. aynı şekilde veritabanıda disk alanından gider ve trafiği büyük ölçüde etkiler. nasıl dersen bu sayfayı görüyorsan veri tabanından bir çok dosya çeker, örnek bir çok üyenin bilgileri mevcut sağ kısımda buda demek oluyorki bir çok şey çekiyor. yani uzun lafın kısası üye sayın açılan konular vb.. bir çok db de olur ve trafik artışında önemli rol oynar.

Aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bir şey var ise yaz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sana..

Saygılarımla..

• Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu konuyu biraz daha araştırayım yapmayı düşündügüm sitenin özelliklerine göre ne kadar bir alan ne kadar bi aylık transfer lazım olur kestiremiyorum.

İstedigim site teknik konulardan oluşan bir site mimarlık mühendidislik teknik konuların yardımların olacagı cad/cam programlarının tartışılacagı yardım edilecegi günlük 100 tekil üye bekledigim bir yer.

Ve siteden sürekli bir yükleme yani forumlara yazılan yazılar bizim yükleyecegimiz çizimler örrnekler ders notları gibibir sürü envanter olacak ve bunlarında indirilmesi var tabi.

Bu konuda ne alamam gerekli yani ne kadarlık bir alan benim istegimi karşılar.
  • benim tavsiyem 500 mb alan ve minumum 10-15 gb bw ile başlamınız olacaktır. down olayı olacaksa eger yoksa 250 mb alan da ilk etap için işinizi fazlasıyla görür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.