Şimdi Ara

Hosts dosyası problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim C:/windows/System32/Drivers/etc/ > HOSTS < Dosyasında problem var..

Hosts dosyasının içinde bir sürü yzi var bir dünya internet sitesi var.. Hosts klasörü normalde 1kblik bir dosyadır.. ama benim hosts klasörü 230KB..

Hosts içindeki o birsürü yaziyi siliyorum sadece normal her bilgisayarda olması gereken hostu yazilarinin birakiyorum, daha sonra kaydetme işlemine geçiyorum..

Kaydederken hata yapıyor kaydetmiyor.. Hatayı resimdede gösterdim..

Bilgisayarı kapatıp güvenli mod ile girdiğimde Hosts klasörü mavi renk ile gösteriliyor.. Güveni modayken Shift + Delete yapiyorum daha sonra bilgisayarı normal moda açiyorum. ilk açtığımda düzeliyor 2. açtığımda yine bu olaylar oluyor..

Bir bilen varsa ilgenirse sevinirim!..

• son olarak hatanın sonuç noktası...

• hijackthiz ve spybot ile tarama yap bence. anormal bir durum varsa görürsün zaten. birde explorerin eklentilerini kontrol et bilmediğin bir şey varsa devre dışı bırak.
  • Anti Sansur Programını Kullanıyorsan Olur...
  • Resimdeki uygulamayı gerçekleştir daha sonra değiştirmeyi dene...Tabi tüm bunlardan sonrada olmaz sa çözümü farklı yollardan bulmak gerekebilir :))

• quote:

Orjinalden alıntı: Nakurul

Resimdeki uygulamayı gerçekleştir daha sonra değiştirmeyi dene...Tabi tüm bunlardan sonrada olmaz sa çözümü farklı yollardan bulmak gerekebilir :))

Bu uygulamayı nasıl çalıştıracağımı açıklarmısın lütfen..

ismailcema arkadaşım bende bir virüs programı varo program ile birçok kez tarama yaptım birkaç virüs buldum sildim ama yinede düzelmedi yani virüzler o dosyayı etkilemedi..

• calistirdan cmd.exe
    cmd
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkanakar

calistirdan cmd.exe
    cmd

Çalıştırıyorum ama çok uzunmu sürer bu ??.. bayaa bekliyorum haala bi gelişme yok.. herhangi bir tuşa basmamız gerekirmi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badonur -- 28 Temmuz 2008; 13:56:33 >
  • yok yok cmd.exe yazmana gerek yok.

Çalıştırı aç cmd yaz yeterli.

Daha sonrasında resimdeki uygulamayı aynen yaz yap çok uzun sürücek birşey değil.Tamam badboy dan sonra cd.. ile C:\ dizinine kadar düş aynı resmi takip et.
  • CMD.EXE komutu yine işe yaramadı.

Bulabileceğiniz yada uygulanmış etkili uygulamalar varsa biraz daha yardıma ihtiyacım var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: badonur

CMD.EXE komutu yine işe yaramadı.

Bulabileceğiniz yada uygulanmış etkili uygulamalar varsa biraz daha yardıma ihtiyacım var...

İşe yaramadı derken dosyanın içeriğini yinemi değiştiremedin ?
  • güvenli modda hostta rahatlıkla değişiklik yapabilirsin.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: badonur

CMD.EXE komutu yine işe yaramadı.

İşe yaramadı derken dosyanın içeriğini yinemi değiştiremedin ?

Aynen öyle.. içeriğini değiştiremiyorum..

Mass Effect arkadaşım forumu açtığımdaki ilk mesajı okursan denediğimi göreceksin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badonur -- 29 Temmuz 2008; 1:25:13 >

• O halde farkında olmadığın bir program tarafından host dosyan kullanılıyor...Ama çok garip içeriği değiştirememen Onur en sağlamı format at şuan mevcut kullandığın programları da dikkate alarak tekrardan kur.Uzakdan yardım etmeye çalıştım ancak başarısız olduk :((
  • Tamam ben bi ara o zaman format atarım. eğer Ram alırsam kendi bilgisayarıma dayımınkinde oynmama gerek kalmayacak zaten

Evdeki ram düşük diye dayımın PCde oynuyodum bozdum bıraktım

Söylerim dayıma bnm için format atarmısın felan ayakları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badonur -- 29 Temmuz 2008; 12:26:23 >
  • quote:

Resimdeki uygulamayı gerçekleştir daha sonra değiştirmeyi dene...Tabi tüm bunlardan sonrada olmaz sa çözümü farklı yollardan bulmak gerekebilir :))

Harikasın dostum
  • Unlocker die bir program var onu googledan bul indir sonra o programla hosts sil. Sonra bir arkadasindan fln temiz duzgun bir hosts bul onu koy sanirim duzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bi1ReD -- 20 Nisan 2009; 9:42:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bi1ReD

Unlocker die bir program var onu googledan bul indir sonra o programla hosts sil. Sonra bir arkadasindan fln temiz duzgun bir hosts bul onu koy sanirim duzelir.

En işe yarayan cevap bu idi sağol...
  • Program kullanılarak yapıldığını bilmiyordum. Host dosyası içerisinde yapılan değişiklikleri genellikle kaydedemiyorsunuz. Bu durumda Host dosyasını masa üstüne kopyalayıp gerekli değişiklikleri yapın ve masa üstündeki dosyaya kaydedin öncelikle. Daha sonra da masa üstündeki Host dosyası ile ETC klasöründeki Host dosyasını değiştirmeyi deneyin (birini ötekinin üzerine kaydedin). Host dosyasını tamamıyle değiştirmiş olacaksınız, genellikle işe yarayan bir yöntemdir.
  • kullandığın virüs programın tam olarak nedir bilemiyorum ancak kav2010 kullanmaya başladığımda benzer bir olay başıma gelmişti
    kurulum sırasında full güvenlik olarak kurdum ve kav2010 windows dosyalarını değiştirmeme izin vermiyordu
    bununla alakalı özelliği bulup kapadım, hostu değiştirdim ve özelliği geri açtım
    benzer bir sorunla karşılaşmış olabilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.