Şimdi Ara

Hotbird'ü Turksat'a çevirmek için ne yapmak gerek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2çanak var.biri zaten turksat'ta diğeri de hotbird'de...2 de ricevir... 2.receviri farklı odaya bağlıyoruz.yani 1er çanak 1er riciver şeklinde.. hotbird'de çanakta turksat ayarlarını nasıl girebilirim menuden nereye giricem ne yapıcamm...yoksa çanagın yerini mi değiştirmek gerek!

hotbird'ü türksat'a çevirmek için ne yapmak gerek ?

• Merhaba , çanağı çevirmeniz lazım doğal olarak turksata ancak daha önce yapmadıysanız zor olur . Bir uyducudan yardım almanız en iyisi . Ama zaten turksat çanağı varmış ona bakıp yapabilirsiniz belki . Trt1 i açıp sinyal gelene kadar ince ayar yapıp deneyebilirsiniz .Ama tekrar söyleyeyim daha önce tecrübeniz yoksa bulaşmayın çünkü göründüğünden zor oluyor .
  • aslında yegenle yapıyoruz bu işlerden anlıyor... şimdi mesele dediğin gibi tursat çanaga bakaraktan hotbirdü de turksat yönüne çevirmekte...elle deniyoruz ama recevierin çanak gibi ayarlarını da menüden girmek gerek diye düşünüyorum yanlış mı? şimdi o ayarları arıyorum eğerki next te 9000fta kullanan varsa menüden gerekli bilgileri yazarsa sevinirim.
  • tecrübesizsen hiç bulaşma ama ille de ben diyorsan tek yolu türksata çevrili başka bir antene bakarak ayarlayabilirsin.Antenin arkasından baktığında lnb ile çanak aynı yönde olmalı.Yani lnb çanağın önünden baktığında saat 4-5 yönünde olmalı.
    Next marka uydu alıcım yok.Tecrübesizsen deneme yanılma yoluyla da receiverin ayarları yapılabilir.Tabi doğal olarak biraz zaman alır ama öğrendiğin bilgi yanına kar kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 17 Temmuz 2008; 22:55:01 >
  • Etrafınızda hotbirde çevrili çanak mutlaka vardır.Reaceverınıza hotbirtten güçlü bir TP girerek (mesela polsat) hotbirdü ayarlayabilirsiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bodrumlu2

Etrafınızda hotbirde çevrili çanak mutlaka vardır.Reaceverınıza hotbirtten güçlü bir TP girerek (mesela polsat) hotbirdü ayarlayabilirsiniz..

Hocam arkadaş hotbird ü Turksata çevirmek istiyor.O kadar da yeni ki mevcut Hotbird uydusuna receiverdan Turksat ayarlarını girerek izleyebilirmiyim diyor.Yani ilk önce ona çanağı çevirmesini söyledik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.