Şimdi Ara

Hotpoint Ariston TCL 831 B (TK) Kurutma Makinesi kullananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
14.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candogan62

Burada Ariston'un 15 sene önceki ürünleriyle şimdiki ürünlerini kıyaslamak doğru olmaz. Ben 15 yıl önceki ürünlerini de o günün şartlarına göre beğenmezdim(o zamanlar Ariston çok pahalıydı) ama bugünkü Ariston'lardan kat kat daha sağlamlar.

Candoğan üstad kusura bakmayın dikkatimi çekti, ben sizi küçük biliyordum. Aşağıdaki bilgiler ışığında gidersek 6 yaşındasınız o zamanlar :))
    Profilinizde yazan ---
    Gerçek Ad can doğan
    E-mail E-mail candogan62
    Doğum günü 28 Mart 1989;

Yoksa 62 limisiniz???
  • Kullan at döneminde yaşadığımız için aslında bu dedikleriniz doğru yani bozuluyorsa bari çabuk ve ucuz yapılabiliyormu benim ailem buna bakıyor,
    kullanmadığım mala yorum yapamam kulaktan dolma bilgilerede itibar etmemeye çalışıyorum aristonla ilgili fikirlerimide şubat ayından sonra paylaşırım kendim kullandıkça ama Türk insanının kendi markasını tuttuğuna inanıyorum kötü bir ürün aldığını kabul etmek zor geliyor sanırım yada karşılaştırma yapmak konusunda yeterince iyi olduğunu düşünmüyorum.

rekabetin artması için benzer değerdeki ürünlerde 2. sıradaki markayı tercih ettim yıllar boyu buda prensibim oldu ama fırın konusunda kararsızım fikri olan varsa

Siemens HR523210T 4 Gözü Gazlı Turbo Fırın bu ürünü düşünüyorumne dersiniz ?
  • candoğan beyin yaşını bilmem ama konuyu o kadar güzel ifade etmiş ve toparlamışki tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suvaribey -- 15 Ekim 2010; 16:40:34 >
  • Evet bu süre zarfında cihazı kullandık, fakat elektrik tüketim miktarını tespit etmeye ve diğer kurutuculara göre kıyas yapmaya fırsat bulamadığımdan yorumlarımı yazmak istememiştim. Fakat benim gibi merak eden fakat yanıt alamayan arkadaşlar olduğunu görünce, şu ana kadarki gözlemlerimi yazmak istedim. Geri kalan tespitlerimi de bahsettiğim karşılaştırmaları yaptığımda yine paylaşıyor olurum.

Bu arada yoruma geçmeden önce candogan beye yorumları için teşekkür ederim. Benim de çevremdekilere hep savunduğum ve tartışmasını yaptığım konuları çok güzel vurgulamış. O bilgilere bir iki şeyi ekleme yapmakta fayda var:
    Çevremizde satın almaya ihtiyaç duyduğumuz her şeyin o kadar çok çeşidi var ki; koca bir derya. Bir ürün almaya niyetlendiğinizde o kadar çok seçenek çıkıyor ki karşınıza: Özellikler, modeller, seçenekler, ekstra donanımlar, renkler, görsellikler, fiyatlar ve marka…

Alacağınız ürüne verdiğiniz paranın tam karşılığını almak ve maksimum faydayı görmek için en uygun ürünü bulmak istersiniz.

Maddi açıdan ortalama gelir düzeyinin çok üstünde olup hiçbir kaygısı olmayan kişiler için iş daha kolaydır, çünki işin duayeni ve marka lideri pozisyonundaki üreticinin ürettiği en pahalı ürünü almak, onu fazlasıyla tatmin edecektir.

Bizim yada daha doğru değişle benim gibi “orta direk” tüketicinin yapmak zorunda olduğu şey ise fiyat ve performans oranına göre kendi ihtiyacını giderecek en faydalı ürünü bulmak olacaktır. Yani vereceği para karşılığında üründen hangi faydayı ne kadar süre ile görebileceği ve gelecek zaman içerisindeki üründen beklentisi. Yani kendimden örnek verecek olursam: Bu kurutma makinesinin özelliklerinin hangi faydalarını görebileceğim, ve bu faydaları alırken hangi ekstra giderleri (elektrik v.s.), zahmetleri (temizlik v.s.), konfor (ses, kurutma süresi, kurutma kalitesi v.s) göreceğim ve de buna kaç sene devam edebileceğimi planladım. Tabi evdeki hesap çarşıya noktasına virgülüne uymayacaktır ancak seçimi kolaylaştıracaktır.

Hepimizin çok beğendiği ve kalitesine güvendiği (geçmişten gerek ailesinden görerek, gerek çevresinden duyarak) markalar var, fakat bütçelerimiz nedeni ile o ürünü satın alamıyoruz. Onun yerine bizim bütçemize göre en beğendiğimiz ürünü seçiyoruz.

Konumuz kurutma makinesi olduğundan ona örnek vermek gerekirse: Kendi annem babam da başta olmak üzere Miele kullanıyor ve yine iki akrabam geçen sene Miele kurutma makinesi aldı. (Hep beğendiğim markalardan birisidir bu arada Miele) Aldıklarında 1.600 tl idi ve şimdi fiyatlarına baktığımda en ucuz Miele kurutucunun 1800 tl olduğunu gördüm. Opsiyonlarına göre tabiî ki artıyor ve 6900 tl ye kadar çıkıyor. Değer mi bu paraya tartışılır fakat almak istermiydim; orta gelir düzeyinin üstünde olsam kesinlikle evet…
    Ben ise bütçeme uygun olarak f/p kriterini de göz önünje alarak Siemens in 511 nolu en düşük 900 tl ye bulduğum cam kapaklı modeli ve bu Ariston arasında kaldım. Benim için olmazsa olmaz bir özellik olan yünlü yıkama özelliği ve B sınıfı enerji Siemensin bu modelinde ve bu Ariston da vardı ve. Neticede bi sitede 600 tl ye Aristonu buldum ve yanında (piyasada 100 tl ye satılan) Delonghi ütü ve 50 tl hediye çeki verdiğinden, cihazı 450 tl ye aldığımı farzederek siparişi verdim. 100 tl ye +4 yıl da garanti uzatma yaptırdım ve ortalama kullanım ömürlerinin çok da fark etmeyeceğini düşündüğüm için Allah güle güle kullandırtsın diyerek Aristonu kullanmaya başladım. Biri 600 biri 900 tl, yani güvendiğim marka %50 fazla istiyor. Dolayısı ile güvenmediğim marka ise %50 daha az. (Şimdi “300 tl de farkmı?” diye düşünülebilir, fakat 30.000 tl ye İtalyan kökenli bir markanın arabasını alırken, acaba %50 fark verip Alman kökenli mi alsam diye sorgularsanız, 45.000 tl insanı ciddi düşündürür.)

• Gelelim Ariston kurutucu ile ilgili kullanım tecrübelerime:
    - Diğer Ariston ürünler gibi sesli çalışıyor fakat diğer kurutucularla kaşılaştıramadım. Akrabamın Miele kurutucusunun sesi ile karşılaştırıp yazacağım yine.
    - Bazı sitelerde Arçelik kurutucuların sesli olduğunu okumuştum. Tariflerine göre eğer abartmıyorlarsa, Ariston daha sessiz. İnşallah bi yerde bir Arçelik kurutucu sesi duyarsam hem kendimi hem sizi daha çok rahatlacağım . Sesin tanımı sanki bi motor değil de bir pompa basıncı sesi şeklinde. Ortalama olarak çamaşır makinesi sesinde. (Ben sese çok duyarlı olduğumdan bana fazla geliyor ama dediğim gibi karşılaştırmadan çok da doğru bir yorum değil. Zaten ebeveyn banyosunun kapısını kapatınca gece sessizliğinde de uyutmayacak kadar değil.)
    - B sınıfı enerji diye geçiyor fakat şüphelerim var çünki dışı ısınıyor. Isınma demek zayıf izolasyon demektir ve bu da fazla enerji demektir. Yine bahsettiğim Miele yi inceleme fırsatı bulursam ısı kaybının da net karşılaştırmasını yapacağım. (Komik ama gerçek: Evi benim gibi kuzey cephe olanlar için iyi çünki zaten doğalgaza da ısınmak için para verilecek, bu alet de odayı ısıtıp harcadığı fazla enerjiyi telafi ediyor . Yaz mevsiminde bulunduğu ebeveyn banyosunun kapısını kapatırsam da sorun yaşamam.)
    - Ekstra kurutma modunu hiç denemedik çünki normal kurutmada dolap kuruluğunu sağladı.
    - Kapağını yönünün çok pratik değişebilmesi çok iyi çünki ebeveyn banyosunda olması sebebiyle fabrikanın montaj yönü bize uygun olmadı. 5 dakikada kendim kapak yönünü değiştirdim. Fakat vidaların söküldüğü eski yerlerde sacın boyası doğal olarak kalktığından küf oluşumu riski var. 7 sene içerisinde küf olursa servisin ellerinden öptüreceğimden çok da takmadım kafaya 
    - Filtre kolayca temizleniyor ve su kolayca boşaltılabiliyor. Gideri yakın olanlar suyu gidere de verebilir fakat suyu temizlik gibi çeşitli amaçlarla kullanacak olanlar için su kabında biriktirmek daha mantıklı.

Fırsatım olursa gece çalıştırmadan önce inip elektrik sayacına bakacağım. Sabah ta işe gitmeden yine bakıp buradan yazacağım. Bakalım fabrika verisine yakın mı değimli enerji tüketim değeri göreceğiz.

• Sığ uzmanından dersler, evet ne zaman başlıyoruz fazla içli dışlısınız sanıırm sığlarla.
  • kullanıcısından güzel bir inceleme olmuş.
  • Burası bir forum, bir paylaşım sitesi. İtiş kakış, adrenalin v.s. isteyenler, TV deki yemek programı, evcilik programı tarzı yayınlara katılsın. Lütfen forumu dengeli şekilde kullanalım.

quote:

Orijinalden alıntı: YarımAda

Sığ uzmanından dersler, evet ne zaman başlıyoruz fazla içli dışlısınız sanıırm sığlarla.
  • Teşekkür ederim.
    Bu arada yurtdışından sitelerde bulduğum iki fabrika verisini paylaşmak istiyorum. Benim de karar vermemde etkili olduğundan dikkatinizi çekeceğini düşünüyorum.
    Ariston ses seviyesi: 69 db
    Siemens 511 ses seviyesi: 64 db

quote:

Orijinalden alıntı: aggressor19

kullanıcısından güzel bir inceleme olmuş.
  • Evet elektrik faturası geldi ve paylaşmak istedim. Malesef halen makinenin bireysel kW tüketim değerini ölçme şansım olmadı ama elektrik faturası bir gösterge olabilir şimdilik.
    Normalde faturamız 45-55 Tl arasında geliyordu ve bu faturalarda günler daha uzun idi ve kombi sonbahar ile birlikte radyatör suyu için çok az çalışmış idi.
    Bu gelen fatura 71 TL gelmiş ve kombi evde olduğumuz sürece çalıştı, ayrıca 3-4 defa fırın çalıştı. Fakat bayram dolayısı ile 6 gün evde yoktuk.
    Bu da ortalama 15-20 tl arasında bir artış demektir. Eğer bu değerlendirmem doğru ise tüketimi benim beklediğim gibi. Çünkü makinenin enerji tüketim değeri B sınıfı olmasına rağmen Ariston marka ve beni korkutuyor idi. Bakalım diğer faturam ne kadar gelecek.
    Yalnız dikkatimi çeken şey; cihaz ebeveyn banyosunda ve 2-3 M2 lik bir küçük bir alanı var. Eğer kapısını açmaz isem ortam nemleniyor ve bayağı ısınıyor. Kitapçıkta geniş ve havadar bir ortamda bulunması gerektiği yazıyor ve bu ndenle bu nem ve ısı ortaya çıkıyor olabilir ancak yinede bu normal bir durummu merak ettim. Hadi nem neyse de ortamın ısınması ısı izolasyonunun pek de iyi olmadığı gibi bir izlenim veriyo bana. Acaba diğer makinelerde bunu yaşayanınız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 28 Kasım 2010; 0:27:57 >

• Bir bilgi daha.
    2-3 m2 lik bir alandan aldık makineyi ve ortalama 8 m2 lik bir alana koyduk. Standart dolap kuruluğunda programında 1,5 saatte kuruttu. Çamaşırlar, çamaşır makinesinde 1000 devirde sıkılmıştı, bu da önemli bir bilgi.
  • bir tanıdığımın ariston buzdolabı ve diğer bir ariston ürününün kapakları evde yangın çıkmasından dolayı, ariston servisi tarafından değiştirilecekti. servis parayı peşinen almış 2 ay yok ortada. 444 numara tırışka zaten. en son sevisin izini buldu ana avrat dümdüz gitti, ertesi gün kapakları getirdiler. hem mamül kötü hemde servis. birinden biri iyi olsa gene anlıyacağım, bunda ikiside kötü. servis verdiği fişte ne telefon var ne birşe,y adamları arayıp bulman çokzor. nasıl bir anlayıştır anlamadım.
  • Kurutmayı aldıktan sonra 2. faturam 70 tl geldi. 15-20 tl arttırdı sanırım. Ayda 8 defa çalışıyor ortalama.
  • Öncelikle chips rumuzlu arkadaşımıza teşekkür ederim. Çok güzel açıklama yapmış. Sormak istediğim bir soru var.
    Kurutma makinelerinin çamaşırlara zarar verdiği söyleniyor. Ve çamaşırlar havalanmadığı için hijyenik olmadığı söyleniyor. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi eklerseniz çok sevinirim.

Bende ürünün özelliklerini eklemek istiyorum.

Ariston TCL 831 B (TK) 7Kg Kurutma Makinesi

Marka / Model Ariston TCL 831
    Enerji sınıfı B
    Ürün Kurutma Makinası
    Kapasite 7 kg
    Renk Beyaz
    Diger Özellikleri
    Kolay ütü Var
    Kırışık Önleme Sistemi Var
    Soğuk Hava Var
    Zaman erteleme fonksiyonu Var
    Otomatik Kurutma Programları Var
    Manuel Kurutma Programı Var
    Pamuklu, Sentetik, Yünlü Var
    Woolmark Gümüş Bakımı Programı Var
    Alarm Fonksiyonu Var
    Enerji tüketimi 3,7 kWh
    Boyutlar(Y x G x D) 85x59x58 cm

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: CRAFT

Öncelikle chips rumuzlu arkadaşımıza teşekkür ederim. Çok güzel açıklama yapmış. Sormak istediğim bir soru var.
    Kurutma makinelerinin çamaşırlara zarar verdiği söyleniyor. Ve çamaşırlar havalanmadığı için hijyenik olmadığı söyleniyor. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi eklerseniz çok sevinirim.

Bende ürünün özelliklerini eklemek istiyorum.

Ariston TCL 831 B (TK) 7Kg Kurutma Makinesi

Marka / Model Ariston TCL 831
    Enerji sınıfı B
    Ürün Kurutma Makinası
    Kapasite 7 kg
    Renk Beyaz
    Diger Özellikleri
    Kolay ütü Var
    Kırışık Önleme Sistemi Var
    Soğuk Hava Var
    Zaman erteleme fonksiyonu Var
    Otomatik Kurutma Programları Var
    Manuel Kurutma Programı Var
    Pamuklu, Sentetik, Yünlü Var
    Woolmark Gümüş Bakımı Programı Var
    Alarm Fonksiyonu Var
    Enerji tüketimi 3,7 kWh
    Boyutlar(Y x G x D) 85x59x58 cm

Selamlar

Mesajınızı yeni gördüm özür dilerim. Hala bilgi lazım ise:

"Kurutma makinelerinin çamaşırlara zarar verdiği söyleniyor." konusuyla ilgili olarak:
    Yüksek ısı nedeniyle bazı çamaşırlarda çekme yapıyor.. Önemli gördüğünüz ve çekmesini kesinlikle istemediğiniz parçalar var ise klasik yöntemi tercih ediniz veya kurutmadaki hassas kurutmada kurutunuz.

"Ve çamaşırlar havalanmadığı için hijyenik olmadığı söyleniyor." konusu ile ilgili olarak:
    Aksine aradığınız şey hijense mutlaka bir kurutma edinin (markası ne olursa olsun). Çünkü yüksek ısıda kuruttuğu için ve hızlı kuruduğu için neme bağlı bakteriyel ve mantar oluşumu mümkün değil. bununla birlikte kumaşların tozlarını da aldığı için eviniz daha az tozlanıyor ve dolayısı ile daha tozsuz bir yaşam alanı sunuyor. Kurutma sonunda çıkan hav ve tozlara inanamayacaksınız.

Şayet çoktan aldıysanız neye karar verdiniz ve kaça aldınız?

• Bu konu biraz hortlayacak ama bence yine de güncel.

Bundan iki sene önce Arçelik 2760 KT aldık. Uzun süre çok az kullandık, asarak kurutma yapıyorduk. Bu sene Ağustos ayından beri düzenli kullandık. Bu arada kullanıcı tarafından tavsiye edilen bakımlarını yaptık, yani su değiştirme ve hav filtresini temizleme. Bunlar için Arçelik ışık koymus. Eğer dolarsa size haber veriyor. Biz bazen ışık yanmadan da hav filtresini temizledik, daha çabuk kuruyor.

2760 KT çok gürültülü bir model, bir de enerji sınıfı C diye biliyorum. Geçen hafta Salı günü alet bozuldu, tambur dönüyordu, ama sıcaklık vermiyordu, kurutma yapılamıyordu. Bunun üstüne Arçelik'i Çarsamba günü aradık. Perşembe günü gelen servis, içinin temizlenmediği için bozulduğunu söylemiş, garanti dışı tamir edebileceklerini söylemiş, bir de 80 lira gibi tahmini fiyat vermiş. Bunu kabul edemeyeceğimizi söyleyip yolladık. Tekrar Arçelik arandı, gelen servisten şikayetçi olundu ve kullanım kılavuzunda içini temizlemek için herhangibir bilgi veya tavsiye olmadığı vurgulandı. Bunun üstüne Arçelik bölge temsilcisi araya girdi, servis Cuma günü tekrar geleceği söylendi. Servis Cuma günü telefonla arayıp onay almaları gerektiği ve gelemeyeceklerini söyledi ve Cumartesi gelip kurutma makinasını aldı ve hala makina serviste. Bugün alet servisten dönecek umut ediyoruz.

Servis gelince söyledikleri bir defaya mahsus olarak bu makinayı tamir edecekleri. Bir daha ki sefer de garanti kapsamı dışına çıkacağı. İc temizliğin nasıl yapılacağı ne kullanım kılavuzunda var, ne de servis hattı veya servise gelen usta tarafından anlatıldı. Benim bu noktada düşündüğüm Arçelik'in verdiği garantinin arkasında durmadığı. Garantide açıkça yazıyor ki, eğer bir sene içinde iki seferden fazla giderilemeyen bir ariza olursa aletin değismesi lazım.

Şikayetvar.com websitesine gittiğim zaman okuduklarım belki de çok şanslı olduğumu düşünmeme yol açtı. 2760 KT modeli bazen sıfırken çalışmamış, bazen servise giden makina döndükten sonra da çalışmıyor şikayetleri var. vs.

Bu sebeplerden ötürü Arçelik 2760 KT den biraz soğudum.

Ariston marka AQ8F 29U model çamaşır makinamız var. Çok memnunum, bu model geçen sene A sınıfı AAQCF 81 U kurutma makinası ile kampanya da satılmış. Şu anda bulması zor, bir de A sınıfı kurutma makinası çok verimli kurumada 2.2kWh harcıyor ama çok şikayet var. Ben de AQcf 952 B sınıfı 9kg makinaya bakıyorum, 5kWh enerji tüketiyor. Bu alet için bir şikayet yok, hem 2760KT ye göre ekstra kapasitesi hem de daha sessiz ve ekonomik olacağı için memnun olacaımı düşünüyorum.

Arçelik 2760 KT'i servisten gelince bir köşeye koyup Ariston gelen kadar kullanacağım. Ariston bozulursa da kullanırım ama artık emekli olacak.

quote:

Orijinalden alıntı: chips

Merhaba;

Bu hafta içerisinde "Hotpoint Ariston TCL 831 B (TK) Kurutma Makinesi" almaya niyetlendim. Lakin bu forumda ve diğer forumlarda bu cihaz ile ilgili kullanım tecrübelerine rastlayamadım. DH deki "kurutma makinesi başlığında "kurutucular" ile ilgili yorumları dahil okudum ancak bu cihazı kullanan kimseye rastlayamadım.
    Genelde Ariston dan uzak durun gibi bilgiler yazılmış ama bu yorumları yapanlar arasında kulaktan dolma bilgiye sahip çok kişi var.

Bu cihazı çalışırken bizzat görmüş veya kullananı doğrudan tanıyan kimse var ise lütfen makine hakkındaki yorumlarını yazabilir mi?

Piyasadaki en ucuz (kampanya dolayısı ile uygun fiyata bulunabiliyor) şu anda bu olduğu için almaya niyetlendim. Yoksa gönlümden geçen Siemens, Bosch, Miele markalarıdır.

Şayet aranızda Arçelik 2760/2770 KT Kurutma makinesi hakkında bilgisi olan varsa da yazabilir?

Lütfen bilgi verirken şu kriterleri de belirtiniz:
    1- Ne zamandır kullanıyor
    2- Çalıştığında ses seviyesi nasıl (şayet biliyor ise diğer kurutucuların sesine göre kıyaslama daha sağlıklı olur)
    3- Kurutma bittiğinde kırışıklık ne durumda?
    4- Fatura bu kurutma makinesinden önceye göre kaç tl arttı?

Yorum yapan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Anlaşılan servis kitapçığı belirtmese bile, kendimizin makineyi söküp temizlik yapması gerekiyor. Bu neymiş böyle...
    Bir de o A sınıfı aristonların o kadar şikayet aldıpını bilmiyordum. 1 ay sonra alsaydım o A sınıfını alacaktım ve o dönemde üzülmüştüm. Şimdi iyiki alamamışım dedim....:)
  • quote:

Anlaşılan servis kitapçığı belirtmese bile, kendimizin makineyi söküp temizlik yapması gerekiyor. Bu neymiş böyle...
    Bir de o A sınıfı aristonların o kadar şikayet aldıpını bilmiyordum. 1 ay sonra alsaydım o A sınıfını alacaktım ve o dönemde üzülmüştüm. Şimdi iyiki alamamışım dedim....:)

le..Selamlar,

Aynen oyle. Bir de dediler ki bu sefer musteri memnuniyetinden tamir edilmis. Bir daha sefere garanti disindan parali yapilacakmis. Kendi garanti belgesinde bir senede ikiden fazla tamire giderse, yenisi ile degistirilir diye yaziyor. Benim buradan anladigim yazildigi kagit kadar degeri yok Arcelik garanti belgesinin.
    Ben de neden yabanci markalari tavsiye ediyorlar yerli mali varken diyordum.

Ariston kurutma makinesi (951) ismarladim. Insallah pisman olmam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emotıon

hayırlı olsun kaça aldınız

600 tl.

nerden aldınız acaba varsa aldığınız bayinin telefon numarasını öğrenebilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: warder966

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emotıon

hayırlı olsun kaça aldınız

600 tl.

nerden aldınız acaba varsa aldığınız bayinin telefon numarasını öğrenebilirmiyim

Hocam o mesaj ta geçen seneye ait. Sanırım gözünüzden kaçtı. yinede yanıt vereyim. Teknosa.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.