Şimdi Ara

Hotpoint Ariston TCL 831 B (TK) Kurutma Makinesi kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
14.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu hafta içerisinde "Hotpoint Ariston TCL 831 B (TK) Kurutma Makinesi" almaya niyetlendim. Lakin bu forumda ve diğer forumlarda bu cihaz ile ilgili kullanım tecrübelerine rastlayamadım. DH deki "kurutma makinesi başlığında "kurutucular" ile ilgili yorumları dahil okudum ancak bu cihazı kullanan kimseye rastlayamadım.
    Genelde Ariston dan uzak durun gibi bilgiler yazılmış ama bu yorumları yapanlar arasında kulaktan dolma bilgiye sahip çok kişi var.

Bu cihazı çalışırken bizzat görmüş veya kullananı doğrudan tanıyan kimse var ise lütfen makine hakkındaki yorumlarını yazabilir mi?

Piyasadaki en ucuz (kampanya dolayısı ile uygun fiyata bulunabiliyor) şu anda bu olduğu için almaya niyetlendim. Yoksa gönlümden geçen Siemens, Bosch, Miele markalarıdır.

Şayet aranızda Arçelik 2760/2770 KT Kurutma makinesi hakkında bilgisi olan varsa da yazabilir?

Lütfen bilgi verirken şu kriterleri de belirtiniz:
    1- Ne zamandır kullanıyor
    2- Çalıştığında ses seviyesi nasıl (şayet biliyor ise diğer kurutucuların sesine göre kıyaslama daha sağlıklı olur)
    3- Kurutma bittiğinde kırışıklık ne durumda?
    4- Fatura bu kurutma makinesinden önceye göre kaç tl arttı?

Yorum yapan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Çok ilginç. Yorum yapan olmayınca, ya Ariston bu ürünü hiç satamamış yada kullanıp bu topiği okuyana rastlayamamışız diye düşünmeye başladım.
  • Neyse ben bir kumar oynadım ve ürünü aldım. Şansıma yorum çıkmadı ama teşekkürler..
  • asgari 80 litre kadar su tüketimi var bildiğim kadarıyla.. 3-4kw da elektirk tüketiyor olması lazım Yani su normal çamaşır makinesinin iki katı, elektirk 3-4 katı kadar.
    kurutma makinesi kullanmak biraz pahalı birşey.. Cihaz çok miktarda suyu, çamaşırlardaki nem ve ıslaklığı buhar haline getirdiğinde soğutup yoğunlaştırmak sonra da tahliye etmek için kullanıyor. Suyu ve nemi buhar yapmak için de çok miktarda elektrik kullanıyor.
  • öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. ancak sanırım siz "kurutmalı çamaşır makinesi" olarak algıladınız sanırım. Çünki "su tüketimi değerlerini" vermişsiniz, ki bu özellik "kurutmalı çamaşır makinelerinde mevcut. "Kurutma makinelerine herhangi bir su giriş bağlantısı yapılmıyor.
    Dediğim gibi yinede yanıt yazdığınız için teşekkür ederim

quote:

Orijinalden alıntı: iyigun

asgari 80 litre kadar su tüketimi var bildiğim kadarıyla.. 3-4kw da elektirk tüketiyor olması lazım Yani su normal çamaşır makinesinin iki katı, elektirk 3-4 katı kadar.
    kurutma makinesi kullanmak biraz pahalı birşey.. Cihaz çok miktarda suyu, çamaşırlardaki nem ve ıslaklığı buhar haline getirdiğinde soğutup yoğunlaştırmak sonra da tahliye etmek için kullanıyor. Suyu ve nemi buhar yapmak için de çok miktarda elektrik kullanıyor.

• Bildigim kadarıyla kurutma makinalarında yoğuşmalı ve yoğuşmasız olma durumu var.İyigün'ün bahsettiği konu bu olsa gerek.
  • Evet yoğuşmalı olanlarda bir su haznesi var ve kurutmadan çıkan su buraya toplanıyor (yada bir tahliye hortumu ile gidere veriliyor)
    Yoğuşmasız olanlar ise bacalı diye geçiyor ve su buharını dışarıya veriyor.
    Lakin malesef yine kurutma işlemi için su tüketmezler (yani su işlem için bir gereklilik değil, işlemin doğurduğu sonuçtur)
    Naçizane paylaşmak istedim

quote:

Orijinalden alıntı: zaccar

Bildigim kadarıyla kurutma makinalarında yoğuşmalı ve yoğuşmasız olma durumu var.İyigün'ün bahsettiği konu bu olsa gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru diyorsun.Senin bir önceki mesajında dediğin gibi kurutmalı çamasır makinası için geçerliydi su tüketimi.İş yoğunlupu işte kafa kalmadı
  • hayırlı olsun kaça aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: emotıon

hayırlı olsun kaça aldınız

600 tl.
  • sokaga para atacaksan git ariston ürünü al.
  • Böyle sığ yorum yapabilmek bi yetenek midir? Yoksa çalışarak mı öğrenilir?
  • peki sizin yorumlarınızı alabilir miyiz? tavsiye edermisiniz? tüketim nedir?
  • chips,

Kardeş hayırlı olsun sizden ricam bende bir kurutma makinesi arıyorum ve sizin sorularınıza sizn cevaplarını neler

olur?teşekkürler
  • Öncelikle hayırlı olsun, güle güle uzun yıllar kulanın. bende bu ürünü almak istiyorum ama kurutma makinaları hakkında pek bir bilgim yok. Fiyatının makul olması sebebiyle bende almayı düşünüyorum. Ama bazı arkadaşlarımız Ariston markasını kötülüyor. Bende tam aksini yazacağım. Evlendiğim günden beri kullandığım ariston çamaşır makinesi ve yine ariston bulaşık makinasıkullanıyorum, çok ama çok memnunum. Hemen hemen 15 sene olmuştur tık demeden kullanıyorum. Ha bu arada Yeni aldığım buzdolabıda Ariston ve çok çok memnunum. Demek istediğim Ariston öyle küçümsenecek marka değil, en azından benim tecrübelerime göre değil. Şimdi kurutma makinası bakıyorum ve muhtemelen fiyatı sebebiyle Ariston olacaktır.
  • burda çoğu kişi arçelik bekoda kötü diyor anneme sorsam başka marka aldırmaz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: enemy1980

burda çoğu kişi arçelik bekoda kötü diyor anneme sorsam başka marka aldırmaz :D

• quote:

Bayanlar ne anlar teknolojiden, de geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NasRama

quote:

Bayanlar ne anlar teknolojiden, de geç.

çamaşır bulaşık buzdolabı fırın bunları annemden iyi bildiğimi iddia edecek değilim açıkçası :D işlemci almıyorum sonuçta bana kalırsa her markanın iyi kötü ürünleri vardır ama ürün kadar sonraki desteğide önemli.

dünyanın en iyi markasının en iyi modelini alırsın 1 tane sorunlusu sana gelir eğer destek alamıyorsan senin için en kötüsü olur bende buradaki yazılanları okumadan ariston aldım mediamarktta ucuz diye ,
    okusam almazdım belki ama baktım sonra buradaki arkadaşlar beko arçelik vestelde alma diyor halbuki hepsinin modelleri var bizde 7 yıllık 10 yıllık 3 yıllık 5 yıllık bozulmuyormu bozuluyor ama 500metre ilerde servisleri var çağırıyorsun gelip yapıyor . beko arçelik ve vestele yazılanları okuduktan sonra burdaki arkadaşları yazdıklarının çok pimpirikli olduguna karar verdim herkes bütçesine göre alıyor sonuçta yani 500tl ye bulaşık makinesi boschunda olsada alabilsek keşke diyorum ama yok malesef zaten olsa kalite olarak indesitten farkı olmazdı çünkü kalite yanında maliyetide getiren bir unsur.

herneyse herkese iyi geceler iyi forumlar

• İyi araştırırsanız uygun fiyata da iyi ürün alınabileceğini görürsünüz. İyi araştıran 450TL'ye Bosch üretimi bulaşık makinesini rahatlıkla bulabilir.

Burada Ariston'un 15 sene önceki ürünleriyle şimdiki ürünlerini kıyaslamak doğru olmaz. Ben 15 yıl önceki ürünlerini de o günün şartlarına göre beğenmezdim(o zamanlar Ariston çok pahalıydı) ama bugünkü Ariston'lardan kat kat daha sağlamlar.

Beyaz eşya piyasası 2000'li yılların başlangıcında kaliteye ve markaya göre şekillenirdi. Hangi firmanın ne ürettiği belliydi çünkü. Ancak şu anda uzakdoğunun beyaz eşya piyasasına iyice yerleşmesi, teknolojik gelişmelerin imkan verdiği çeşitlilik, ucuzlamış malzemeler, teknomarketler beyaz eşya piyasasının cep telefonu veya tv piyasasına benzemesine neden oldu. Firmalar adeta, afedersiniz ama, sidik yarıştırır gibi olmadık teknik özelliklerle kendilerini kanıtladıklarını sanıyorlar.

Bu forumdan bilgi almayan veya geçmişe dayalı tecrübesi olmayan kullanıcılar artık laptop veya cep telefonu tercih eder gibi beyaz eşya almaya başladılar. Herkes beyaz eşyaları kağıt üzerindeki özelliklerine göre değerlendirip garanti süresi ve servis yaygınlığına bakarak alıyor. Beyaz eşya laptop değil ki, laptop alsanız işlemcisine, ekran kartına bakarsınız. Çünkü ekran kartının markası ve modeli bellidir, karşılaştırmalar objektiftir.

Peki beyaz eşya alırken durum aynı mı? X firması da, Y firması da A+ sınıfı ürün diyor, 6kg ürün diyor. Ancak 2 çamaşır makinesinin elektronik kartı, kazanı, motoru bir üreticiden gelmiyor ki. Bir firma 47lt kazana 6kg diyor, diğeri 53lt kazana. Tüketici bunları dikkate almıyor maalesef. Veya 52dB olduğunu idda eden 2 bulaşık makinesinin birinden sadece püskürtülen su sesi gelirken diğerinden yüksek seste kompresör+su sesi çıkıyor. 14 kişilik sofra takımı kapasiteli olduğunu idda eden bulaşık makinesinin sepetlerine 6kişilik bulaşık zar zor sığıyor.

Demek istediğim beyaz eşya deneyim işidir. Firmalar aynı parçalarla üretim yapmadıkları sürece kalitelerini, performanslarını, dayanıklıklarını aynı kefeye koymak doğru olmaz.

Bunun yanında beyaz eşyalar normalde tamirat ve bakım gerektiren ürünler değillerdir. Servis piyasasının ve garanti süresinin Türkiye'de abartılacak düzeye gelmesinin sebebi dayanıklılığın teknolojiden geri planda kalmasıdır. Firmalar kendilerini dayanıklılıkta kanıtlayamadığından veya dayanıklılığın getirdiği maliyetlerden kaçtığından servis desteğini ve garanti süresini ön plana çıkarmaya başladılar. Önemli olan ise bir beyaz eşyanın size en azından 10 ile 15 yıl arası hiçbir arıza vermeden ve beklenen performans kriterlerini kaybetmeden hizmet etmesidir, 7 yıl garanti içinde 3-4 arıza verip garanti süresinin sonunda emekliye ayrılması değil.

Büyüklerimizin Arçelik'i neden bu kadar çok sevdiklerini daha evvel de birçok kez yazdım. Arçelik temelini çok sağlam oturttu, şimdi de temelini sağlam oturtmanın ve piyasayı iyi tanımanın ekmeğini yiyor. Türk halkı üzerinde "Arçelik"yazan ithal ve kaliteli ürünleri Arçelik olarak benimsedi, elindeki ürünü emekliye ayrılınca hiç tereddüt etmeden yine Arçelik aldı. Şu an da beyaz eşya piyasasını yönlendiren firma halen Arçelik'tir. Eski ürünlerinin dayanıklılığını yeni ürünlerde sağlayamayınca garantiden bu durumu telafi etti, halen de etmeye devam ediyor.

Herhangi bir tüketicinin yorumuna tam anlamıyla güvenmeniz için o tüketicinin değişik markaların deneyimini yaşamış olması gerekir. Miele'yi hayatında görmemiş bir insan elbette bir Bosch'u en kaliteli ürün olarak görebilir. Körü körüne tüketici yorumlarına inansaydık herkesin evini Altus ve Regal'lerle doldurması gerekirdi. Örnek olarak hepsiburada.com'daki yorumları gösterebilirim. Öyle yorumlar var ki bazen çok gülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 15 Ekim 2010; 11:55:23 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.