Merhaba arkadaşlar ben 3 bloktan oluşan bir sitede kalıyorum, burada catıya bir tane uydu anteni gibi alıcı koydular onuda yukarıya bir adet modem koyup havalandırma boşluğundan her daireye bir ethernet kablosu uzattılar.İnternet wifi aracılığıyla bu uyduya ethernettende bilgisayara giriyor
Ethernet kablosunu bilgisayarın arkasına takınca web sayfasını acınca Login oluyorsun bir sefer, ondan sonra internete giriyorsun burada sıkıntı yok.hatta ns1 .google.com dan bağlanıyor. Benim sıkıntım evde hanım ve cocuk var. tabi Bilgisayarı ben alınca :) onlarda laptop ve tablete sarılıyor interneti onlaarda paylaşmak istiyorum bunun için kardeşim bana HG630 model ttnetin bir modemini getirdi arkasında WAN bacağı olan. Ethernet kablosunu buraya takıp wifi ile eve yaymak istiyorum.Öyle yapabileceğimiz söylediler Nasıl bir ayar yapmam gerek izlemem gerek yönergeler neler az cok anlarım bilgisayardan ama bunun içinden cıkamadım daha önce WAN bacaklı bir modemle hiç calışmadım arayüzüne giriyorum hangi değerler ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz
Modemin resmi bu
Kullanici adi sifre olmasi kotu olmus olmasaydi wan portunu kullanabilirdin Bir client sisteme login olunca diger clientlere izin vermez bagli clientin logout yapmasi gerebilir tabi tek client icin ayar yapildigini varsayarsak Forumda konusu vardi hatta yinede bilenler daha iyi bilgi verebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
forumda bulamadım linki varsa atarsan sevinirim
Fakat bu durumda biligsayarın sürekli acık kalması gerekli, bana modem üzerinden yayını vermesi lazım önümüzdeki ay wifili Uydu alacağım onada gerek :)
usb dongle olursa sürekli acık bir bilgisayar lazım :(