Şimdi Ara

Hotspot ve Access Point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çalıştığım oteldeki access pointlerimizden yeterli sinyal verimini alamıyoruz. Bu yüzden access pointleri değiştireceğiz. Otelde her katta 1 access point var. Unifi AP ile 6 access point kuralım dedik. Sizce sinyal seviyesi ne durumda olur? 20metrelik koridoroumuzun tam ortasına koyacağız. Farklı tavsiyelere açığız tabi.

İkinci olarak ise malum TTnet'e güven olmuyor ve arada çok fazla kopma veya hat kaybı yaşayabiliyoruz. Bu gibi durumlarda hizmet vermeyi sürdürmek adına Vınn veya Jet gibi çözümler düşündük ama kota anlamında sıkıntı yaratabilen cihazlar bunlar. Onun yerine android telefonlarımızdan hotspot ile interneti dağıtmayı düşündük.

Şimdi sorum tam olarak şudur. 6 Unifi AP'li access point işimizi görür mü? Telefonlarımızı bu sisteme dahil etmek için nasıl bir modem takviyesi gerekir. Bildiğim kadarıyla Unifi Ethernet ile alıyor interneti wireless olarak dağıtıyor. Bu durumda Access Point olarak çalışabilen bir modem bizim işimizi görür mü? Her türlü tavsiyeye açıktır bu başlık.

• Aradıgınız olay pfsense dostum :)
  • Demo bir cihazla bir kaç gün test edip satın alımı bu şekilde yapın.
    Ap sinyali bir çok etkene göre değişebilir.
  • mirac_ozturk kullanıcısına yanıt
    pfsensele access point çekim veriminin ne alakası olduğunu çözemedim ama teşekkürler.
  • 2 hattı birleştirmek ve hotspot yapmak için :) pfsense dedim dostum :)
  • Daha profesyonel çözümler gerekebilir otel projelerinde. Öncelikle full limitsiz paketiniz olmalı bence. Yaklaşık kaç kullanıcı olacak. Çoklu kullanıcılı projelerde Mikrotik Router tavsiye ederim stabilite açısından.
  • Merhaba,

Son zamanlarda otel projeleri kapsamında fizibilite çalışması yapılmadan ürün önerimi yapılmıyor. Oteller Access Point anlamında en sıkıntılı ve tahminler ile çözüm üretilecek bir ortam değildir. Bu nedenle bu işte en önemli konu fizibilitedir. Bugüne kadar 10 AP den tutuna 450 AP kullanılarak hayata geçirilmiş birçok proje gerçekleştirdim. Son birkaç yıldır otellerde AP'ler odanın içinde yer almaktadır. Bizler AP'in odanın içinde yer almayan hiçbir projeyi gerçekleştirmiyoruz, çünkü bu projeler tekrar revizyon istiyor ve mutsuz müşteri yaratıyor bizim açımızdan.

Öncelikle bu projelerde kullanılacak olan ürünler seçilmeli ve üreticisinin kendisinin ülkede olduğu markalar ile çalışılmalı. Daha sonra bu ürünler ile sağlıklı bir saha testi yapılmalı. AP konusun birçok bileşenin aynı anda ve doğru uygulanması ile sağlıklı çalışmaktadır. Bu nedenle AP lerin konumlandırılacağı yere göre maksimum kaç kişinin bağlanacağı bu AP'in gücünün bu ürüne yetip yetemeyeceğiz gibi konular dikkate alınmalı.

Bu ürünler konumlandırıldıktan sonra doğru bir internet servis sağlayıcı ile birlikte Firewall/Hotspot hizmetleri ile desteklenmeli. Bu şekilde dizayn edilmiş olan bir hizmet uzun süreler kullanılacaktır ve oteliniz hakkında olumlu yorumlar yapılmasına neden olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.