İyi akşamlar mda 256GB M.2 SSD bulunuyor, yanına takviye olarak ilk görseldeki SATA SSD'yi takmak istiyorum. 2. görselden de anlaşılacağı üzere pilin hemen sol kısmındaki SATA portunu sökmüşler ve bu sebepten dolayı asıl SATA portunun bulunduğu kısma takviye yapamıyorum. Araştırdığım kadarıyla CD-ROM kısmını söküp bir nevi CD-ROM kılığına girmiş HDD Caddy aracılığıyla sorunu çözüyorlar fakat bende CD-ROM bulunmuyor. Lakin aklıma takılan bir kısım var. 3 ve 4. görselden de görüldüğü üzere, bir port bulunuyor. Bu port CD-ROM portu mu yoksa tamamen başka bir şey mi, işime gelir mi bilmiyorum. Eğer bu port CD-ROM portu ise, HDD Caddy veya başka bir aparat yardımıyla nasıl SATA olarak kullanabilirim? Kısacası, SATA SSD'yi takviye edebilmek için ne yapmalıyım? Ayrıca, yeni laptoplarda %80 CD-ROM bulunmuyor. Yani bunun bir çözümü olacağına inanıyor, kestirip atmak istemiyorum. Şimdiden vereceğiniz değerli yantlar için teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimklc336 -- 11 Nisan 2021; 23:19:12 > |
Bildirim