Şimdi Ara

HP 15S-FQ2045NT i3 1115G4 / 4 GB / 256 SSD / 1.69 kg / 3799 TL(iade ile 3320 tl) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
9
Favori
17.275
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güle güle kullan hocam güzel seçim. 1650 ti güzel ekran kartı. 3-4 sene 3A oynatır fhd de.

• Laptopu kullanıyorum. İçindeki 4 gbi satmak istiyorum 8 alacağım için. 1 ay olmadı. Mesaj atabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zor2zor

bence sırf ekran kartı için alınmaz. Eğer shared memory yaparsanız bu ekran kartı da idare edecek bir ekran kartı. 16GB ram taktığınızda 8gb Shared memory oluyor. Ekran kartının işlemci hızı da mehh dedirtecek kadar yetiyor. Eğer cyberpunk, assasins creed valhalla tarzında 3A oyunlar oynamayacaksan bence gereksiz. Online oyun oynayacaksan hiç gerek yok hatta. Ayrıca alacağın 2. el de nvme ssd olmayacak bir de 7700 hq ile i3 1115g4 arasında bir fark yok hatta tek çekirdekte i3 eziyor çünkü yeni nesil.

Alıntıları Göster

Hocam bu işlemcinin gücü çok şaşırttı beni, hatta desktop işlemcisi ile karşılaştırmak gerekirse i7 6700K ile tek çekirdekte aynı performansı veriyor. 6. ve 7. nesil mobil işlemciler yanına yaklaşamaz 11. nesilin. Ayrıca ben de 2x8 GB yapmak istiyorum bellekleri, 3200 MHz alabilirsem tadından yenmez gibi duruyor. Ekran kartı da zaten maksimum 8 GB kullanabiliyor. Şu an 2x4 kullanıyorum. Asıl merak ettiğim; ekran kartı performansında ne gibi bir artış olur, yani o kadar yüksek meblağ ödediğimize değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalbakkal. -- 29 Nisan 2021; 9:38:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Type-C girişinden bu laptop şarj olabiliyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kon3442

Type-C girişinden bu laptop şarj olabiliyor mu?

Hayır o şekilde şarj olmaz, neden böyle bir şeye ihtiyacınız olsun ki?

Pilin hızlı şarj özelliği de var zaten

• erdalbakkal. E kullanıcısına yanıt
    Dışarıda iken acil şarj ihtiyacı durumunda ya da elektrik kesintisinde powerbank ile şarj edebilirsiniz mesela. Uygun çıkış gücü olan bir cep telefonu şarj cihazı taşımak daha makul olurdu diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP 15s-fq2045nt 2N2N8EA , 480 tl geri ödeme kampanyası ile 3240 tl ye geldi, 4gb 3200 daha ekleyince 8gb 3200 dual oldu fazlasına gerek yok bu laptopta ama zevkinize göre daha da artırılabiliyor anakarta lehimli değil sonuçta ve 2 slot şeklinde, kasada sadece ram i değiştirecek bir bölüm yok kasayı tümden açmak zorundasınız ve kasa çok nazik burada dikkatli olmak gerekiyor, bu fiyat seviyesini göz önüne alırsak; en güncel cpu, ince, hafif, fhd ips, ölü pixel yok, ışık sızması yok, ses tatmin edici daha ne olsun, ana bilgisayarın yanına alınır.

ikinci 4gb 3200 ram için ikinci ele bakmayın linkteki sıfırından daha pahalıya satılıyor forumda, linkteki ram laptoptaki ram ile aynı ;

https://www.trendyol.com/hynix/sk-hma851s6djr6n-xn-ecc-pc4-3200-4gb-ddr4-notebook-ram-p-86127213

Not 1: Forumda geri ödeme kampanyası diye yazılıp geçiliyor kimse "güncel" içeriğinden tam olarak bahsetmiyor; önceden sadece seri nosu ile, sonradan seri no + foto lar, en sonunda seri no+ foto + güncel video ister oldular dolandırıcılığı önlemek adına. Elinizdeki eski cihaz ya 5 yıllık destek (garanti değil, alınan tarihten itibaren 5 yaşında olmalı) süresini tamamlamış olmalı ya da destek süresinin içinde de kalsa bozulmuş olmalı, bu arada birkaç arama ve mail gerçekleşiyor, eğer 2. durumda ise , bu sefer sizi aynı departmanda başka bir temsilciye yönlendiriyor HP, orada güncel bir kaç foto ve mutlaka güncel video ile bozuk olduğunu gördükten ve tamirinin uygun fiyata yapılamayacağına da kanaat getirildikten sonra size Vaka no oluşturuluyor, size tamam maili gelmeden yeni laptop u alamıyorsunuz dedikleri bu, tamam mailinden ve laptop u satın aldıktan sonra, Hp den size atılan bir mail in içindeki linke tıklayarak istenen bilgileri eksiksiz giriyorsunuz (yeni alınan laptop un seri no , ürün no, alınma tarihi, alan kişi, fatura no, fatura foto ,iban için isim soyad, adres, iban, email ) , daha sonra bir iki gün içinde "ödül onay e-postası" yazan bir mail alıyorsunuz Hp den ve paranın onaylanıp yatmasını bekliyorsunuz , bu email den 5 gün sonra " HP Out of Warranty Voucher Program – Sipariş ödeme için onay " başlıklı bir email alıyorsunuz ve işleminizin onaylandığını paranın 25 gün içinde hesabınıza yatacağını söylüyorlar , bu email den 7 gün sonra " HP Out of Warranty Voucher Program – Sipariş için alacak dekontu " başlıklı bir mail alıyorsunuz, , sonunda bayramdan dolayı bekleyen ödeme yatmış.

Not 2 : Laptop u aldığınızda mutlaka "Hp Support Asistan" ı kurup garanti sürelerini kontrol edin, hemen herkeste olduğu gibi bende de garanti süresinde kısalık vardı , HP yi aradım fatura ile düzelttim, 1-2 gün içinde "Hp Support Asistan" na da yansıyor, ben de şuan olması gerektiği gibi güncellendi garanti süresi.

HP 15S-FQ2045NT i3 1115G4 / 4 GB / 256 SSD / 1.69 kg / 3799 TL(iade ile 3320 tl)

Üzerindeki ssd adı " KBG40ZNV256G KIOXIA " , verdiği değerler de bu gayet iyi ;

HP 15S-FQ2045NT i3 1115G4 / 4 GB / 256 SSD / 1.69 kg / 3799 TL(iade ile 3320 tl)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa goksel -- 17 Mayıs 2021; 9:22:19 >

• Laptop wifi bağlanma sorununu nasıl hallettiniz? Aşağıdaki driverlardan hangisini USB ye kaydedip driver olarak tanıtmalıyım?

• mustafa goksel kullanıcısına yanıt

Hocam ne yazık ki bende bir adet siyah ekranda göze batmayan ölü piksel çıktı ama sorun etmiyorum geri ödeme ile çok uyguna geldi. Bu fiyata bu kadar hızlı laptop hatta 4 gb ram olmasına karşın mükemmel geldi. Ekran kalitesi de iyi ( piksel olmayaydı daha iyiydi :D). Witcher 2 yi denedim haliyle 1080 nde zorlandı ama 720 de su gibi aktı . Şaşırtıcı. Hocam bende de garantide gecikmeli yazıldı, mail attım. ''düzelttik on gün içinde değişiklik yansıyacaktır '' dendi. 20 gün oldu düzelmedi . Tekrardan şikayeti tazeledim. Yine mail geldi.

'' Cihazınızın garanti süresi 07.04.2021 tarihindeki ilk başvurunuza istinaden 00000 numaralı kayıt içerisinde gönderdiğiniz fatura tarihine (05.04.2021) göre güncellenmiştir, sistem ekran görüntüsü ekte yer almaktadır. Cihazınızın garanti süresi cihazı satın aldığınız tarihten (Fatura tarihinden) itibaren 2 (İki) yıldır.

Web sitemizde ve HP Support Asistant'da bulunan cihaz garanti süresi sadece bilgilendirme amaçlıdır, internet ortamından kaynaklanan geçici sorunlar nedeniyle nadiren de olsa gerçeği yansıtmayabiliyor, bu nedenle web sitemizdeki ve HP Support Asistant'da yer alan garanti bilgilerini dikkate almamanızı öneririz. Cihazınız ile ilgili yazılımsal veya donanımsal destek durumlarında, sistemlerimizde kayıtlı olan bilgiler ve tarafımızda mevcut olan cihazınızın faturası dikkate alınmaktadır.'' Dendi. Gerçekten de pdf dosyası ekteydi baktığımda güncellenmişti ama hp garanti ve hp supportta hala Kasım ayı olarak gösteriliyor. Fazla da kafaya takmadım haliyle umarım bir sorun çıkartmazlar ileride :)

• Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt

Realtek lan sürücüsü ile.

• Selam, ölü pixel çıktığına üzüldüm, dediğiniz gibi çıkmayaydı iyiydi, asıl olan tabiki faturamız olasına karşın, Hp Support Asistanda da görülmesi gerekir, ben dekini 24 saat içinde düzelttiler HSA da da olması gerektiği gibi görünüyor artık, bence olana kadar arayın sonuçta bir firma , sonradan sıkıntı çıkartmasınlar.

• Satın aldığım ürün bu: HP 15S-FQ2045NT

HP sitesinden seri numarasıyla aratınca bu ürün çıkıyor? 15s-fq2000 (2D118AV driverlar da buna göre sıkıntı olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renegade Havoc -- 3 Mayıs 2021; 1:12:13 >

Hepimizde o şekilde çıkıyor problem değil, ben HSA yı kurmadan önce tüm güncellemeleri Win Update den yaptırdım, sonra HSA yı kurdum 2 sürücüyü ve bir bios firmware i de o güncelledi, garanti süresi de güncellendi problem kalmadı. Yine de iGPU için intelden en son sürücüyü de yükledim, nedense baya nazlandı "üreticinin sürücüsünün üzerine yazılacak emin misiniz " vs diyerek bir kaç kez kendi başına yükledi beğenmedi ;) tekrar yükledi , kapandı açıldı vs. sonunda yüklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa goksel -- 3 Mayıs 2021; 1:27:56 >

Ürün daha kargoda halen gelmedi gece gece canım sıkıldı kurcalayınca herkeste aynıysa sıkıntı yok o zaman teşekkürler.

Rica ederim, hayırlı geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa goksel

HP 15s-fq2045nt 2N2N8EA , 480 tl geri ödeme kampanyası ile 3240 tl ye geldi, 4gb 3200 daha ekleyince 8gb 3200 dual oldu fazlasına gerek yok bu laptopta ama zevkinize göre daha da artırılabiliyor anakarta lehimli değil sonuçta ve 2 slot şeklinde, kasada sadece ram i değiştirecek bir bölüm yok kasayı tümden açmak zorundasınız ve kasa çok nazik burada dikkatli olmak gerekiyor, bu fiyat seviyesini göz önüne alırsak; en güncel cpu, ince, hafif, fhd ips, ölü pixel yok, ışık sızması yok, ses tatmin edici daha ne olsun, ana bilgisayarın yanına alınır.

ikinci 4gb 3200 ram için ikinci ele bakmayın linkteki sıfırından daha pahalıya satılıyor forumda, linkteki ram laptoptaki ram ile aynı ;

https://www.trendyol.com/hynix/sk-hma851s6djr6n-xn-ecc-pc4-3200-4gb-ddr4-notebook-ram-p-86127213

Not 1: Forumda geri ödeme kampanyası diye yazılıp geçiliyor kimse "güncel" içeriğinden tam olarak bahsetmiyor; önceden sadece seri nosu ile, sonradan seri no + foto lar, en sonunda seri no+ foto + güncel video ister oldular dolandırıcılığı önlemek adına. Elinizdeki eski cihaz ya 5 yıllık destek (garanti değil, alınan tarihten itibaren 5 yaşında olmalı) süresini tamamlamış olmalı ya da destek süresinin içinde de kalsa bozulmuş olmalı, bu arada birkaç arama ve mail gerçekleşiyor, eğer 2. durumda ise , bu sefer sizi aynı departmanda başka bir temsilciye yönlendiriyor HP, orada güncel bir kaç foto ve mutlaka güncel video ile bozuk olduğunu gördükten ve tamirinin uygun fiyata yapılamayacağına da kanaat getirildikten sonra size Vaka no oluşturuluyor, size tamam maili gelmeden yeni laptop u alamıyorsunuz dedikleri bu, tamam mailinden ve laptop u satın aldıktan sonra, Hp den size atılan bir mail in içindeki linke tıklayarak istenen bilgileri eksiksiz giriyorsunuz (yeni alınan laptop un seri no , ürün no, alınma tarihi, alan kişi, fatura no, fatura foto ,iban için isim soyad, adres, iban, email ) , daha sonra bir iki gün içinde "ödül onay e-postası" yazan bir mail alıyorsunuz Hp den ve paranın onaylanıp yatmasını bekliyorsunuz , bu email den 5 gün sonra " HP Out of Warranty Voucher Program – Sipariş ödeme için onay " başlıklı bir email alıyorsunuz ve işleminizin onaylandığını paranın 25 gün içinde hesabınıza yatacağını söylüyorlar , bu email den 7 gün sonra " HP Out of Warranty Voucher Program – Sipariş için alacak dekontu " başlıklı bir mail alıyorsunuz, , sonunda bayramdan dolayı bekleyen ödeme yatmış.

Not 2 : Laptop u aldığınızda mutlaka "Hp Support Asistan" ı kurup garanti sürelerini kontrol edin, hemen herkeste olduğu gibi bende de garanti süresinde kısalık vardı , HP yi aradım fatura ile düzelttim, 1-2 gün içinde "Hp Support Asistan" na da yansıyor, ben de şuan olması gerektiği gibi güncellendi garanti süresi.

Üzerindeki ssd adı " KBG40ZNV256G KIOXIA " , verdiği değerler de bu gayet iyi ;

Garanti süresi için önemli olan faturadaki tarih hocam. Hp supportaki tarih bilgilendirme amaçlı yazılıyor.

• Babboable kullanıcısına yanıt

Diğer arkadaşa da yazdığım gibi , gayet tabi asıl olan fatura, ama neden HSA daki bilgilendirme de yanlış olsun ki bir telefonla düzeltebilecekseniz.

Doğrudur tabi, bir de şeyi soracaktım pcde oyun oynadınız mı hangi oyunda nasıl değerler aldınız?

• Babboable kullanıcısına yanıt

Emin olun hiç oynamadım, ana bilgisayarımdaki intel I7-11700 iGPU la bile Cs Source (cs go hiç oynamadım) oynamayı denemiştim, fps de sorun olmasa bile rekabetçi bir oyunun istediği akıcılığı,keskinliği bulamamıştım, ha açar mı açar, oynatır mı oynatır ama zevk alamazsınız diye düşünüyorum (gerçi herkesin beklentisi farklı olabilir), en azından ben alamamıştım. Mesela benim oğlana almıştım evvelki seneler bir Hp Omen 17" 120 hz kırpılmamış 6gb gtx 1060 lık bir laptop onda denemiştim fena değildi, yine de şuan elimde 1650 super var bütün işimi görüyor iş oyun (hemen hemen sadece Cs Source oynuyorum bazı akşamlar), seneye değiştiririz artık diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.