Şimdi Ara

HP 15S-FQ2045NT i3 1115G4 / 4 GB / 256 SSD / 1.69 kg / 3799 TL(iade ile 3320 tl) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
9
Favori
17.275
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurulum esnasında SSD yi görmüyor sürücüler yok böyle bir şey başına gelen var mı?

HP 15S-FQ2045NT i3 1115G4 / 4 GB / 256 SSD / 1.69 kg / 3799 TL(iade ile 3320 tl)
  • Ben de olmadı ama sitenin birinde okumuştum bu durumu, rapid storage yazılımını (intel rst) da usb ye atınca görüyor diye yazmıştı, benim başıma gelmediği için doğru mudur bilemiyorum.

Arkadaş söyle yazmış ;

" Ürün şık ve beklediğimden daha hızlı. Windows yüklemek biraz zor.

Windowsu yüklerken SSD'yi görmüyor.

Flash beleğe Intel® Rapid Storage Technology (RAID) yazılımını atmanız gerekiyor.

Gözattan bu yazılı mı bulup, ssd yükleyin.Daha sonra sürücüler gözüküyor.

Fiyat / performans olarak iyi. Tavsiye ederim. "

Bu arada laptop/güç/ performans seçeneklerinde sadece "dengeli mod" çıkıyor, onda da ,işlemci yüzdesini değiştirebileceğimiz bölüm ben de çıkmıyor (belki de yüksek performansa alınmasını Hp özellikle bu şekilde engelliyor bilemiyorum), eğer sizde de bu durum varsa , komut satırına ;

" Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c "

yazıp saatin yanındaki güç simgesine de sol tıklayıp en iyi performansa getirdiğiniz de ,performans kaybı olmadan devamlı 4.1 de çalışır, fişte iken bu şekilde kullanabilirsiniz , pile geçince dengeliye alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa goksel -- 3 Mayıs 2021; 15:6:57 >

• Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt

evet hocam benimde başına gelmişti müşteri hizmetlerini ara istersen yardımcı oluyorlar

• Multe kullanıcısına yanıt

Yok olmadı hocam HP teknik servise de ulaşılamıyor kayıt oluşturdum arayan soran yok, teknik servisi kendim aradım bekletti bekletti kapandı üstüne touchpad sağ tuşu sanki tam oturmamış gibi tıkladıkça rahatsız edici his oluyor iade veya değişim yapacağım. Bazılarında böyle sorunlar yokken bazılarında olması hoşuma gitmedi...Cevap verenlere teşekkürler.

• https://www.technopat.net/sosyal/konu/freedos-pc-format-atarken-windows-10-sueruecueleri-ssd-ve-hddleri-goermueyor.1400297/#post-10237937

Buradakileri de yaptım yine olmuyor... HP, USB belleğin içindeki dosyaları bile görmüyor kesin iade edeceğim.

• tozyet kullanıcısına yanıt

Hocam oyunlarda çözünürlük düşürülebiliyor zaten.

Ama film video vs. izlerken çözünürlük artırılamıyor, bu açıdan bakmak lazım. Cüzi bir farkla gidip düşük çözünürlüklü ekranı almak hiç mantıklı olmaz derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar sizde de yüksek seste tizdeyken ses patlıyor mu ? Sanki hoparlör patlıyor gibi .

• erdalbakkal. E kullanıcısına yanıt

Fark azsa tabii ki

• hidensa H kullanıcısına yanıt

Evet , muhtemelen de hepimiz de oluyor ,olmuyor diyen aynı tiz sese denk gelmemiştir henüz, bu bir bozukluk değil de hoparlörün kapasitesi ve kalitesi ile ilgili, Monitörümün 2 watt lık hoparlörüne de yüklendiğim de aynı tiz ses te patlamalar oluyor, kafaya takacak bir şey değil.

• mustafa goksel kullanıcısına yanıt

Hocam bundan bir sene önce hp g7 255 satın almıştım. Hoparlörden kaynaklı patlama yüzünden sıfır cihazı iade ettim . Daha doğrusu aynı cihazla değişim yaptık o gelenin de hoparlörü patlak gibi çıktı sonra para iadesi yaptık. Hatta teknik servise göndermiştim. Onlar bile arızalı demişti. Şimdi bu cihazı aldım aynı sorun bence bu arıza değil dediğiniz gibi hoparlör kalitesi ile alakalı olan şey.

• mustafa goksel kullanıcısına yanıt

Hocam HP Audio Center'dan kaynaklı bir problem olabilir, ekolayzırı aç/kapat yapıp denediniz mi?

Ayrıca bende şöyle bir soruna denk geldim; sol hoparlörden ses bi tık sönük geliyor gibi. Sağ ve sol hoparlör testi yaptım ve bu kanıya vardım.

Bende tizlerde patlama olmadı hiç, arada müzik dinlerim, son sesi denediğimde oldu.

Test amaçlı bir link alabilir miyim. Video, müzik vs. Sizde patlama yapan bir parça olursa iyi olur.

• erdalbakkal. E kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi eko açıktı kapadım bu seferde ekoyu açtığımda sesler anlaşılmaz hale geldi . Dediğimiz patlama herhangi bir filmin herhangi bir müzikli sahnesinde denk gelebiliyorduk, ama ekoyu açınca artık sesler hepten anlaşılmaz oldu bende ekoyu kapattım artık, sorunsuzca açmanın bir yolunu bulduğumda tekrar denerim.

• Merhaba arkadaşlar 9 yıllık laptobum bu gün ömrünü doldurdu. Bende ürünü sipariş verdim, hepsiburada.comdan merak ettiğim 2 soru var grafik işlemci gücü nvdia 930m kadar güçlü mü ? Zaten ana bilgisayarım var bunda film falan izliyorum ama alttan knight açıyorum, kasma olur mu ?

• HP 15S-FQ2045NT i3 1115G4 / 4 GB / 256 SSD / 1.69 kg / 3799 TL(iade ile 3320 tl)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalbakkal. -- 27 Mayıs 2021; 12:8:49 >
  • ALt4iR kullanıcısına yanıt

Hocam testlere bakılırsa performansı MX230'un ensesinde gibi görünüyor. Yani sıkıntı yaşamazsınız merak etmeyin. Son nesil bir işlemci ve grafik birimi olduğu için daha iyi performans verecektir. Tabi belleği 8'e yükseltmeniz gerek.

• speaker kalitesi gerçekten rezalet. yüksek seste patlıyor cızırdıyor ses. adele - skyfall'u açıp deneyin çok yüksek değilken bile cızırdıyor ses. donanım, ekran bu fiyata tamam ama malzeme kalitesi yerde. geçen sene 15s serisi aldığım laptoplarla aynı kasadır diye düşünüyordum ama resmen onun çakması gibi yapmışlar bu kez. klavye, kasa vs çok kalitesiz onlara da hadi tamam ama ses olayı sıkıntı.

edit: hatta bu kötü ses olayının sorumlusu kasa olabilir. nasıl diyim, solid değil kasa, titreşiyor her yeri haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 28 Mayıs 2021; 19:31:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdalbakkal.

Hocam HP Audio Center'dan kaynaklı bir problem olabilir, ekolayzırı aç/kapat yapıp denediniz mi?

Ayrıca bende şöyle bir soruna denk geldim; sol hoparlörden ses bi tık sönük geliyor gibi. Sağ ve sol hoparlör testi yaptım ve bu kanıya vardım.

Bende tizlerde patlama olmadı hiç, arada müzik dinlerim, son sesi denediğimde oldu.

Test amaçlı bir link alabilir miyim. Video, müzik vs. Sizde patlama yapan bir parça olursa iyi olur.

adele skyfall denermisin dostum. yani bu sorun bazı makinelerde mi var hepsi mi böyle netleştirmek adına test edebilirmisin.

• son bir mesaj daha. hp'den indirilen realtek hd audio driver kurulunca otomatik olarak kurulan hp audio center'daki ekolayzır kısmındaki ayar işe yarıyor biraz.

ses önayarı açık olacak, müzik seçili olacak. aşağıdaki gelişmiş ekolayzır ayarını da açarsanız "hp geliştirilmiş" seçili olmalı. başka bir şey seçip daha sonra gelişmiş ekoyu kapasanız da kapatmıyor, diğer ayarlar berbat seçmeyin o pop dance vs. onlar seçili iken kapattıysanız tekrar açıp "hp geliştirilmiş" i seçip o şekilde devre dışı bırakın kapatacaksanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: multeci

speaker kalitesi gerçekten rezalet. yüksek seste patlıyor cızırdıyor ses. adele - skyfall'u açıp deneyin çok yüksek değilken bile cızırdıyor ses. donanım, ekran bu fiyata tamam ama malzeme kalitesi yerde. geçen sene 15s serisi aldığım laptoplarla aynı kasadır diye düşünüyordum ama resmen onun çakması gibi yapmışlar bu kez. klavye, kasa vs çok kalitesiz onlara da hadi tamam ama ses olayı sıkıntı.

edit: hatta bu kötü ses olayının sorumlusu kasa olabilir. nasıl diyim, solid değil kasa, titreşiyor her yeri haliyle.

Hocam parçayı açıp telefondan ses ve video kaydı aldım ses seviyesi yüzde 60 falan, odada eko var ve aynen iletmeyebilir sesi ama referans olması açısından paylaşıyorum. Ses, müzik vs. konularda takıntılı biriyimdir ama beni tatmin etti yani. Sende ki durum normal olmayabilir.

Ses kaydı:

https://onedrive.live.com/redir?resid=BE8F50D3D36ED88!3026&authkey=!AAunqMTKch5QVBk

Video:

https://onedrive.live.com/redir?resid=BE8F50D3D36ED88!3028&authkey=!ALqwtsYW7-9F8tE&ithint=video%2cmp4

HP 15S-FQ2045NT i3 1115G4 / 4 GB / 256 SSD / 1.69 kg / 3799 TL(iade ile 3320 tl)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalbakkal. -- 30 Mayıs 2021; 14:6:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalbakkal.

Hocam parçayı açıp telefondan ses ve video kaydı aldım ses seviyesi yüzde 60 falan, odada eko var ve aynen iletmeyebilir sesi ama referans olması açısından paylaşıyorum. Ses, müzik vs. konularda takıntılı biriyimdir ama beni tatmin etti yani. Sende ki durum normal olmayabilir.

Ses kaydı:

https://onedrive.live.com/redir?resid=BE8F50D3D36ED88!3026&authkey=!AAunqMTKch5QVBk

Video:

https://onedrive.live.com/redir?resid=BE8F50D3D36ED88!3028&authkey=!ALqwtsYW7-9F8tE&ithint=video%2cmp4

Alıntıları Göster

açıkçası ekolayzırdan sonra ses toparladı son mesajımda dediğim gibi. aynı ayarda kullanıyoruz şuan.

ekolayzır kapalı olduğunda ses çok kötü oluyor, anlaşılır olması için sesi açınca konuşmalar tıslamaya başlıyor, patlıyor vs. ama bu hp audio center varken ve ayarları bu şekilde iken iş görür durumda.

yani bu fiyat seviyesi için normal diyebilirim şuan ki durum. hani eğer ekolayzır ile ses toparlanmasaydı, ekran ve donanım özellikleri anlamsız kalacaktı kullanım açısından. arkadaşıma aldım ve düzelmeseydi veremeyecektim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.