Şimdi Ara

HP 22 baskıda çizgi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cescesor 'un mürekkeplerinden aldım. Siyah mürekkepte hiç sorun yaşamıyorum fakat renkli mürekkepte çizgi çizgi çıktılar alıyorum.Yazıcımı yeni aldım orjinal kartuşu 10 gün geçmedi bitirdim daha ilk doldurdum sonuç çok iyi olmasada idare ediyordu 1-2 gün sonra iyice kötüleşti.Tıkanıklık açmada yaptım hatta kartuşun içini açıp temizedim tam düzelmesede çizgiler biraz gidiyo gibi oluyor ama 2. baskıda iyice kötüleşiyor.Sizce daha başka neler yapabilirim.

• Çıktılardan anlaşılıyor ki kırmızı rengin akışında bir problem var. Eğer kartuşunuzdaki kırmızı mürekkep haznesini fazla doldurduysanız sanki tıkanmışcasına çizgili çıktılar alabilirsiniz. Sorunu çözmek için kartuşun altındaki metal yüzeyde biriken mürekkebi silip ilgili rengi üstten şırınga ile bir miktar geri çekmeniz yeterlidir.

* Peçeteye bastırıldığından 3 renk çizgisini de düzgün biçimde veren bir kartuş kağıda düzgün püskürtemiyorsa tıkanıklık söz konusu değildir. Problem fazla doldurulan kartuşun boğulmasıdır. Fazla mürekkep alınarak sorun hemen çözülebilir.

* Peçeteye bastırıldığında 3 renk çizgisini düzgün şekilde vermeyen kartuş ise ya tıkanıktır ya da enjekte edilen mürekkep henüz püskürtme ağzına nüfuz etmemiştir. Bu sorunu aşmak için vakum aparatı kullanılarak mürekkep ağza gelmeye zorlanır. Kartuşta bir tıkanıklık varsa ve vakumlamayla mürekkep akışı sağlanamıyorsa kartuşun içine solüsyon enjekte edilir ve kartuşun püskürtme ağzı sıvı içerisinde kalacak şekilde solüsyon dökülmüş bir çay tabağının içine koyulur. Bu şekilde 12 saat bekleyen kartuşlar çoğunlukla tekrar mürekkep vermeye başlarlar.

Sizin yaşadığınız problem tıkanıklığa benzemiyor, sadece mürekkebi biraz fazla doldurmuşsunuz gibi görünüyor. Zaten sorunun düzeliyor gibi olup tekrar baş göstermesi de buna işaret. Kartuşu peçeteye bastırıp gerekli kontrolleri yaparsanız sorun çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cescesor -- 19 Mart 2009; 1:13:46 >

• dediğiniz gibi fazla mürekkebi çektim.Bundan daha fazla çekincede baskı almıyor zaten.Bir türlü istediğim sonucu alamadım.
  • Galiba sizin kartuşunuzdaki sorunu anladım... Dikkat ederseniz ilk başlarda düzgün çıktı alırken sonradan çizgiler başlıyor. Bu bir tıkanma olayı değil, tıkanma olsaydı sonraki çıktılarınızda hiç düzelme olmazdı. Sanırım siz üstteki dolum deliklerini hava almayacak şekilde bant gibi birşeyle kapatıyorsunuz. Mürekkep ilk başlarda püskürtme ağzına düzgün şekilde gelirken sonradan tam ulaşmıyor. Çünkü yukarıdan hava alacak deliği yok.

Bu arada; alt kısma fazla gelen mürekkebi geri çekince kartuş tamamen boşalıyorsa sadece yarım mililitre vakumlayın. Eğer kartuşunuz çok küçük hacimliyse haklısınız; az miktar mürekkep çekmek bile ilgili renk haznesini boşaltabilir.

Daha önce de belirttiğim gibi; kartuşu peçeteye bastırdığınızda renk çizgilerini eşit boyda ve parçasız-bütün olarak görüyorsanız geriye sadece altta birikme olup olmadığını kontrol etmek kalıyor. Bu 2 şart sağlanınca kötü sonuç almanız mümkün değildir.

• hava deliklerini hiç kapatmadım sorun olabilir diye. Peçeteye bastırıp 1-2 sn bekleyince 3 çizgide çok güzel çıkıyor hiçbir sorun yok.altta bir birikmede olmuyor. (ayna deniyor heralde) orada hiç mürekkep gözükmüyor.Anlamış değilim acaba kartuşummu bozuldu.Bozulcak kadar bir dolum yapmadım bile.
  • DOSTUM O DELİKLERİN ÜSTÜNÜ ETİKETLE KAPAT.AYNI SORUN BENİM YAZICIMDADA OLMUŞDU.YAPIŞKANLI KAĞITLARDAN ORJİNAL ETİKETİN BOYUTUNDA KESİP YAPIŞTIRDIM.SORUN GEÇTİ.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.