Şimdi Ara

Hp 23xi ips monitör incelemesi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
5
Favori
10.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: F@ruk

Monitörü 2 saattir kullanıyorum. Göz yorulması gibi herhangi bir olay olmadı, brightness ve contrast gayet doyurucu ve yeterli göz tarafında benim bir sorunum olmadı. Arkadaşın bahsettiği karelenmelere rastlamadım gayet akıcı, ghosting filan yok. Tasarım olarak cidden panel çok iyi yani o kadar güzel yakışıyor ki masaya hayran kaldım. TN panelden sonra IPS'e geçince cidden renklerin gerçek halini gözüyorsunuz, yani anlatılmaz birebir görmeniz lazım. Siyahlar gerçek siyah, beyazlar gerçek beyaz. Bütün renkler gerçek değerini yansıtıyor. Gerçekten tam bir fiyat performans ürünü olmuş.

Hp 23xi ips monitör incelemesi.

Valla bu yazdıklarınızdan gaza gelip siparişi veriyorum hemen! Yeterki ghosting yapmasın oyunlarda...

• quote:

Orijinalden alıntı: sunshinemir

quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Monitörü 2 saattir kullanıyorum. Göz yorulması gibi herhangi bir olay olmadı, brightness ve contrast gayet doyurucu ve yeterli göz tarafında benim bir sorunum olmadı. Arkadaşın bahsettiği karelenmelere rastlamadım gayet akıcı, ghosting filan yok. Tasarım olarak cidden panel çok iyi yani o kadar güzel yakışıyor ki masaya hayran kaldım. TN panelden sonra IPS'e geçince cidden renklerin gerçek halini gözüyorsunuz, yani anlatılmaz birebir görmeniz lazım. Siyahlar gerçek siyah, beyazlar gerçek beyaz. Bütün renkler gerçek değerini yansıtıyor. Gerçekten tam bir fiyat performans ürünü olmuş.

Valla bu yazdıklarınızdan gaza gelip siparişi veriyorum hemen! Yeterki ghosting yapmasın oyunlarda...

yarın benim ki gelecek.. bence bekle bir de ben yorumlayayım ona göre alırsın..

• Benim de hoşuma gitti bu monitör, yukarda bahsedilen youtube videolarında karelenme olayını monitörden bilmek çok saçma yalnız.

Youtube 720p videolara cimri bir şekilde çok az bitrate ayırıyor, youtube'un 720p videosu gerçek bir 720p standardına sahip değil ki.

Youtube videoları ile monitör test etmek çok büyük hata olur.

1080p saf Bluray BD disklerin kalıbını indirip, bol renkli ve mümkünse animasyon tarzı videolar ile test ederseniz işte o zaman görürsünüz monitörünüzün neler yapabileceğini.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Slayer King Selam,

Ghosting hakkında yorumunu bekliyorum.

Teşekkürler.
  • quote:

Slayer King Selam,

Teşekkürler.

ghosting yok gibi fakat, monitör vasat benden söylemesi , Samsung SA700 ün yanında yaban kedisi gibi kaldı, renkler paleti bence kötü, aşırı mat.. gözüyormaz dedim gerçekten de bariz olarak gözü yoruyormuş, tecrübeyi tecrübe ederek AHMAKLIK yapmış oldum.. bu monitörü beğenen hayatında düzgün led monitör kullanmamıştır.. elimden nerdeyse 10 farklı , led,lcd monitör geçmiş biri olarak bu monitöre vasat diyebilirim..
  • Yapma ya.. iyiki almamisim o zaman.
    450 tl butce ile ips ne alacagiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yapma ya.. iyiki almamisim o zaman.
    450 tl butce ile ips ne alacagiz ?

bence kesinlikle almamak lazım en kötü düzgün bir ips 1000tl den başlıyor ;http://www.asus.com/Monitors_Projectors/PA238Q/ , gerisi çakma anladığım kadarıyla..

450tl ye düzgün led bir monitör almaktan başka çare yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

Slayer King Selam,

Teşekkürler.

tecrübeyi tecrübe ederek AHMAKLIK yapmış oldum

Sadece şurayı açıklamanı istiyorum hocam, gerisi senin kişisel yorumun beni bağlamaz.
  •  Hp 23xi ips monitör incelemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 13 Nisan 2013; 0:35:26 >
  • Hp nin monitörlerini masaüstü ve internette kullanırken kesinlikle "Text" modunu kullanmak gerek. Aksi halde gözünüzde ağrıma olur. Oyun modu gibi aşırı parlak olan modları masaüstünde kullanmak için yapmamışlar kesinlikle. Hp 2310ei kullanıcısı idim. Beyaz led kullanan monitörlerde parlaklık ve kontrast oranı oldukça yüksek olduğundan normal kullanılma text modunu tercih edin. Oyun veya film esnasında diğer modları denersiniz hangisi ile daha iyi verim aldığınıza bakarsınız.

Fakat HP monitörlerin bir güzelliği var bir çok monitörde olmayan keskinlik ayarı mevcut. İmage sekmesinde Sharpness adı altında bu ayar ile daha keskin görüntüler elde edebilirsiniz ayrıca.
  • Dostum sorun led sürücüsündeki "pwm flickering" ile lcd panelin kendi tazeleme hızı olan 60hz'in birbiriyle örtüşmemesinden kaynaklanıyor. Ve bu problemi forumda kimseye anlatamadım. Adamlar için kaliteli monitör demek yüksek kontrast ve oyunlardaki hızlı tepki süresi demekten öteye geçmiyor. Notebookta sorun yaşamamanın başlıca sebebi gelişmiş bir ac to dc doğrultmaç devresine sahip olması ve bataryadan kullandığında zaten ortam da ac değil, dc elektrikle beslenmesi. TN lcd monitörüne gelirsek muhtemelen CCFL aydınlatmaya sahip. CCFL aydınlatma Led ışık kaynağına göre daha yüksek tepki süresine, dalga boyu daha düşük ve daha smooth bir eğriye sahip. Bu sebepten gözün CCFL ayndınlatmalı TN lcd de daha rahat ediyordur. Ama monitörün eski ise , karanlık ortamda ışığını en kısık halde kullanırsan, CCFL ayndınlatma biraz ömrünü tamamlamış durumda olacağı için, yine gözlerini rahatsız edicek.
    Benim sorunum CCFL TN LCD monitörümün gece kullanımı için çok yüksek parlaklığa sahip olması idi 300nits ışıktan bahsediyor alet, şu anki satılan led monitörler falan 200 ila 250nits arasında. E bu durumda mecbur ışığını en kısığa alıp, elektronik döküman yada CAD işlerimi halletmeye çalışıyordum. Buda yukarıda bahsettiğim ömrü azalmış CCFL aydınlatmanın düşük voltaj seviyelerinde yeterince görevini yapamamasından titreşimlere sebep oluyordu. 1 saatlik kullanım sonrasında gözlerimde yaşarma ve göz kaslarımda ağrıya sebep oluyordu.
    Forumda millet bir led ips diye tutturmuş gidiyor. İnsanların yorumlarına güvenerek (tabi herkezin tek derdi canlı renkler ve oyun hızı vs., kimsenin saatlerce hareketsiz bir görüntüyle işi yok benim gibi), asus led ips monitör aldım. Dvi dan kullanmama rağmen hakkaten buda rahatsız ediyor bide okadar para verdim boşunamı diyerek 3. gün baktım olacak gibi değil vatana iade ettim hediye çeki verdiler. Vallahi gittim çok komik bir paraya üst seri bir 21" CRT aldım xga da 150hz çıkan ve max çözünürlüğü 2084x1536@80 hz. Yeminle diyorum +2.5 göz bozukluğum var, 5 gündür gözlüksüz kullanıyorum monitörü. Bugunde servis çağırdım ufak tefek bakımlarını yaptırmak için (hafif odakta sorun var gibi geliyor bana) 50 100 tl yi de gözden çıkardım. Çünkü lcd mevzusu bukadar rahatsız etti beni. Keşke bulabilsem sıfırını alabilsem bu CRT monitörün. Yani demek istediğim işin parasında pulunda değilim led ips monitör için zaten 400 tl yi gözden çıkardım(iade hediye çeki mevzusu) . Ama nafile, şu an kullandığım CRTnin yanında hepsi solda sıfır. Kontrast desen 15000:1 siyahlarım gerçek siyah, görüş açısı gibi derdim kalmadı tepki süresi gibi durum söz konusu değil, vallahi tekrardan oyunlara merak sarar oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reobig

Merhaba arkadaşlar, Bu monitörleri araştıran ve bilgi bulamayan birçok arkadaş olduğunu biliyorum. Bu monitörü 3 gün önce sipariş etmiştim ve dün teslim alarak kullanmaya ve test etmeye başladım.

17" 5 ms tepkili bir monitörden sonra 23" bir monitöre direk geçiş yapmak biraz fark ettirdi. Gözlerimin alışamamasından ziyade Hp 23xi monitör mat ekran olmasına karşın fazlasıyla göz yoruyor. Başında geçirdiğim 1 saat süre sonunda gözlerim oldukça rahatsız olmuştu, Bunun yanında ips olması, farklı açılardan monitöre bakıldığında tn panellere göre oldukça keyifli ve en büyük artılarından biride bu. Elimde crt monitör olmadığı için input lag testini gerçekleştiremedim ancak 7ms tepki süresine göre input lag değerininde oldukça fazla olduğu kanısındayım.

Aldığım firma hk;

Ürünü Ofix.com isimli siteden aldım, Sipariş verdiğim ilk gün kargolandı, şu aşamaya kadar gayet ilgili davrandılar. Fiyatlar piyasaya göre iyi, ayrıca ilk üyeliğe indirim çekiyle birlikte farklı indirim kodları da mevcut. Şimdi iade süreci ile ilgili ne kadar ilgilenecekler birde buna bakıcam ve sizi bilgilendiricem.

Örneğin piyasda 370TL civarında gezen bu monitörü 304TL gibi bir fiyata aldım.

Dış görünüş ve bağlantılar ;

Normal tasarımlara nazaran HP 23xi ince çerçeveleri ve gösterişli metalik rengiyle kendisine hemen fark ettiriyor. Beni ters köşeye yatıran bir nokta ise internetten göründüğü gibi hp 23xi monitörün ayaklık ve ayar panelinin olduğu kısım fırçalanmış alüminyum değil plastik. Bu konuda kalite hissiyatı bir adım geride kalıyor, karşıdan bakıldığında ise plastik kısımlar gerçekten metal gibi görünüyor. Monitörün ayaklığı hareket ettirilebilir ve monitörün açısı ayarlanabilir konumda, karşılaşmış olduğum birkaç model monitörde ayaklık ayarının bulunmadığını gördüm buda hp23xi için bir avantaj. Monitör VGA - DVI ve HDMI çıkışları ile gereken bütün ihtiyaçları karşılıyor. Kutu içeriğinden hem VGA hemde DVI kablo çıktı. Bunun yanında monitörde dahili hoparlör sistemi mevcut değil.

Ayar paneli ve kulanımı

Monitör'ün ayarlarında otomatik modlar mevcut, bu modlar : HP Enhance+, Movie, Photo, Gaming, ve Text. Bu ayarlar seçildiğinde monitör bekleneni veremiyor ve kimi zaman renkler kimi zaman da parlaklık çıldırıyor, Youtube'dan incelediğim 21.5" Samsung S22B350H monitörde inceleyen kişi modlar arasında oynarken böyle saçmalamalar mevcut değildi görüntü geçişleri olağandı ancak bu monitör için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hp23xi gibi dış görünüş olarak alışılmışın dışında yakışıklı bir monitör için dokunmatik ayar tuşları çok daha iyi olurdu ancak HP bunun yerine tuşları monitörün altına saklayarak çözüme gitmeye çalışmış ayrıca tuşlarda kalite hissi uyandırmıyor ve tuşlara basarken "kapatma tuşun basmadığınız halde" ekran kapanabiliyor, Ayar kısmı dil seçeneklerinde Türkçe mevcut değil.

Ekran Performansı ;

IPS panel monitör olarak renkler olabildiğince doyurucu, Mat panel olması bir avantaj olmasına rağmen monitör gözleri fazlasıyla yoruyor (yada henüz ben alışamadım). Youtube üzerinden izlediğim 1080p kalitesindeki bu videoda kamera araçların etrafında dönerken ekran karelenme yapıyor ve hayal kırıklığı yaratıyor. Aynı görüntüyü Ipad 2 üzerinden izlediğimde herhangi bir karelenme olmadan görüntü gayet akıcı olarak izlenebiliyor. Bu konumda ekranın 7ms tepki süresine sahip olmasının dezavantajları beliriyor. Görüntü olarak ortalamayı geçemiyor ve görüntüler bulanık.

HP 23xi üzerinden görüntü ; (Aşırı bir cızırtı sesi olabilir, ses ayarınızı kısarak açın)

Ghosting ve Backlight[ ;

Monitörü bu açıdan fazlasıyla başarılı buldum, açıkçası umduğumdan da iyi çıktı karanlık bir ortamda siyah bir görüntüyü tam ekran yaparak denediğimde rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım. Hp 23xi bu konuda son derece tatmin edici. Monitörün ghosting durumu da oldukça tatminkar, yaptığım testlerde göze batacak bir durum ile karşılaşmadım.

Sonuç olarak :

Ekranın mat olması iyi bir avantaj olmasına rağmen monitör oldukça göz yoruyor yada ben 17"'ten direk geçiş yaptığım için alışamadım. Monitörün "Text" modu başarılı, bu yazıyı yazarken bu moda aldım ve göz yorgunluğum bir nebzede olsa azaldı diyebilirim. Bunun yanında dış görünüş olarak harika olan monitörde plastik aksamların verdiği hissiyat kaliteyi geri planda bırakıyor. 720p videolarda bulanıklık hissiyatı oldukça fazla. Youtube üzerinden izlediğim videorda karelenmeler mevcut ve buda can sıkıcı.

Bu monitörü alacak arkadaşlar iyice düşünmeli. İyi forumlar dilerim.

Monitörden görüntüler ;

(upload işleminden sonra eklenecektir.

Bu monitörleri kullanan arkadaşlara sorum var. Gün boyu yazı okuduğunuz oldu mu hiç? Kullandığınız monitor uzun süre yazı okumak için uygun mu sizce? Gözleri yoruyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: fekfek

quote:

Orijinalden alıntı: Reobig

Merhaba arkadaşlar, Bu monitörleri araştıran ve bilgi bulamayan birçok arkadaş olduğunu biliyorum. Bu monitörü 3 gün önce sipariş etmiştim ve dün teslim alarak kullanmaya ve test etmeye başladım.

17" 5 ms tepkili bir monitörden sonra 23" bir monitöre direk geçiş yapmak biraz fark ettirdi. Gözlerimin alışamamasından ziyade Hp 23xi monitör mat ekran olmasına karşın fazlasıyla göz yoruyor. Başında geçirdiğim 1 saat süre sonunda gözlerim oldukça rahatsız olmuştu, Bunun yanında ips olması, farklı açılardan monitöre bakıldığında tn panellere göre oldukça keyifli ve en büyük artılarından biride bu. Elimde crt monitör olmadığı için input lag testini gerçekleştiremedim ancak 7ms tepki süresine göre input lag değerininde oldukça fazla olduğu kanısındayım.

Aldığım firma hk;

Ürünü Ofix.com isimli siteden aldım, Sipariş verdiğim ilk gün kargolandı, şu aşamaya kadar gayet ilgili davrandılar. Fiyatlar piyasaya göre iyi, ayrıca ilk üyeliğe indirim çekiyle birlikte farklı indirim kodları da mevcut. Şimdi iade süreci ile ilgili ne kadar ilgilenecekler birde buna bakıcam ve sizi bilgilendiricem.

Örneğin piyasda 370TL civarında gezen bu monitörü 304TL gibi bir fiyata aldım.

Dış görünüş ve bağlantılar ;

Normal tasarımlara nazaran HP 23xi ince çerçeveleri ve gösterişli metalik rengiyle kendisine hemen fark ettiriyor. Beni ters köşeye yatıran bir nokta ise internetten göründüğü gibi hp 23xi monitörün ayaklık ve ayar panelinin olduğu kısım fırçalanmış alüminyum değil plastik. Bu konuda kalite hissiyatı bir adım geride kalıyor, karşıdan bakıldığında ise plastik kısımlar gerçekten metal gibi görünüyor. Monitörün ayaklığı hareket ettirilebilir ve monitörün açısı ayarlanabilir konumda, karşılaşmış olduğum birkaç model monitörde ayaklık ayarının bulunmadığını gördüm buda hp23xi için bir avantaj. Monitör VGA - DVI ve HDMI çıkışları ile gereken bütün ihtiyaçları karşılıyor. Kutu içeriğinden hem VGA hemde DVI kablo çıktı. Bunun yanında monitörde dahili hoparlör sistemi mevcut değil.

Ayar paneli ve kulanımı

Monitör'ün ayarlarında otomatik modlar mevcut, bu modlar : HP Enhance+, Movie, Photo, Gaming, ve Text. Bu ayarlar seçildiğinde monitör bekleneni veremiyor ve kimi zaman renkler kimi zaman da parlaklık çıldırıyor, Youtube'dan incelediğim 21.5" Samsung S22B350H monitörde inceleyen kişi modlar arasında oynarken böyle saçmalamalar mevcut değildi görüntü geçişleri olağandı ancak bu monitör için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hp23xi gibi dış görünüş olarak alışılmışın dışında yakışıklı bir monitör için dokunmatik ayar tuşları çok daha iyi olurdu ancak HP bunun yerine tuşları monitörün altına saklayarak çözüme gitmeye çalışmış ayrıca tuşlarda kalite hissi uyandırmıyor ve tuşlara basarken "kapatma tuşun basmadığınız halde" ekran kapanabiliyor, Ayar kısmı dil seçeneklerinde Türkçe mevcut değil.

Ekran Performansı ;

IPS panel monitör olarak renkler olabildiğince doyurucu, Mat panel olması bir avantaj olmasına rağmen monitör gözleri fazlasıyla yoruyor (yada henüz ben alışamadım). Youtube üzerinden izlediğim 1080p kalitesindeki bu videoda kamera araçların etrafında dönerken ekran karelenme yapıyor ve hayal kırıklığı yaratıyor. Aynı görüntüyü Ipad 2 üzerinden izlediğimde herhangi bir karelenme olmadan görüntü gayet akıcı olarak izlenebiliyor. Bu konumda ekranın 7ms tepki süresine sahip olmasının dezavantajları beliriyor. Görüntü olarak ortalamayı geçemiyor ve görüntüler bulanık.

HP 23xi üzerinden görüntü ; (Aşırı bir cızırtı sesi olabilir, ses ayarınızı kısarak açın)

Ghosting ve Backlight[ ;

Monitörü bu açıdan fazlasıyla başarılı buldum, açıkçası umduğumdan da iyi çıktı karanlık bir ortamda siyah bir görüntüyü tam ekran yaparak denediğimde rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım. Hp 23xi bu konuda son derece tatmin edici. Monitörün ghosting durumu da oldukça tatminkar, yaptığım testlerde göze batacak bir durum ile karşılaşmadım.

Sonuç olarak :

Ekranın mat olması iyi bir avantaj olmasına rağmen monitör oldukça göz yoruyor yada ben 17"'ten direk geçiş yaptığım için alışamadım. Monitörün "Text" modu başarılı, bu yazıyı yazarken bu moda aldım ve göz yorgunluğum bir nebzede olsa azaldı diyebilirim. Bunun yanında dış görünüş olarak harika olan monitörde plastik aksamların verdiği hissiyat kaliteyi geri planda bırakıyor. 720p videolarda bulanıklık hissiyatı oldukça fazla. Youtube üzerinden izlediğim videorda karelenmeler mevcut ve buda can sıkıcı.

Bu monitörü alacak arkadaşlar iyice düşünmeli. İyi forumlar dilerim.

Monitörden görüntüler ;

(upload işleminden sonra eklenecektir.

Bu monitörleri kullanan arkadaşlara sorum var. Gün boyu yazı okuduğunuz oldu mu hiç? Kullandığınız monitor uzun süre yazı okumak için uygun mu sizce? Gözleri yoruyor mu?

@Reobig ve @SLaYeR KiNG gozlerinin yoruldugunu belirtmis fakat @F@ruk sorun olmadigini belirtmis. benim de kafam karisti biraz.

arkadaslar, varsa biraz daha yorum alabilir miyiz bu urunun kullanicilarindan. almayi dusunuyordum fakat yorumlarinizdan sonra cekiniyorum dogrusu. alternatif arastirirken Dell U2312HM modelini buldum, acaba ne kadar iyidir HP 23xi ile karsilastirildiginda? baska bir alternatif oneren var mi?

is icin kullanacagim, uzun sureli bilgisayar basinda calisiyor olacagim ve gozlerimi yormayacak, kaliteli bir urun aramaktayim.

• Mrb, bir iki gün önce VATANdan HP Pavilion 23xi 23" IPS LED Monitör aldım beğenmezsem iade garantisi verdiler, forumda bu konuyu açan arkadaşın yorumlarına kısmen katılıyorum, gelelim benim izlenimlerime;
    - Dış görünüş harika, görüntü kalitesi mükemmel (ayarları doğru yapabilirsen), monitörün sunduğu VGA-DVI-HDMI çıkışlarının zenginliği açısından tercih sebebim
    - Görüntü kalitesine gelince HDMI dan bağlayınca sadece video performansı iyi pc ekranı olarak berbat, en iyi ayarda bile yazıları okumak zor ancak DVI dan bağlayınca tam bir pc monitörü oluyor bu seferde HDMI daki video kalitesini yakalayamıyor, ayrıca DVI da full hd çözünürlükte yazı boyutu orta büyüklükte olmazsa göz ağrısı yapıyor ben 10 dakika dayanabildim, yazı boyutunu orta büyüklüğe alınca gözlerim rahatladı fakat text modunda bile ekran çok parlak gözleri yoruyor custom modunda kendim ayar yaptım şuan iyi oyunlardaki performansını denemeye fırsatım olmadı..
    Biraz araştırdım 150 tl farkla ASUS MX239H 23" 1920x1080 5ms Full HD IPS LED Siyah Monitör alabiliyorum bu monitörü kullanan varsa HP 23Xİ ye göre avantajları varmı varsa ne gibi avantajları var, bu monitörü çok övüyorlar ama sadece VGA ve HDMI çıkışı var.
    HDMI dan sağlıklı bir pc monitörü olmuyor onu anladım çünkü evimde 42” LG 3D LED TV var ondada hdmı dan bağlayınca yazı kalitesi berbat çıkıyor, VGA (analog) desen DVI kadar iyi olacağını sanmıyorum.
    ÖZETLE; HP 23Xİ kalsınmı yoksa iade edip ASUS MX239H 23" mi alayım ben bir türlü karar veremedim… ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: puma09

Mrb, bir iki gün önce VATANdan HP Pavilion 23xi 23" IPS LED Monitör aldım beğenmezsem iade garantisi verdiler, forumda bu konuyu açan arkadaşın yorumlarına kısmen katılıyorum, gelelim benim izlenimlerime;
    - Dış görünüş harika, görüntü kalitesi mükemmel (ayarları doğru yapabilirsen), monitörün sunduğu VGA-DVI-HDMI çıkışlarının zenginliği açısından tercih sebebim
    - Görüntü kalitesine gelince HDMI dan bağlayınca sadece video performansı iyi pc ekranı olarak berbat, en iyi ayarda bile yazıları okumak zor ancak DVI dan bağlayınca tam bir pc monitörü oluyor bu seferde HDMI daki video kalitesini yakalayamıyor, ayrıca DVI da full hd çözünürlükte yazı boyutu orta büyüklükte olmazsa göz ağrısı yapıyor ben 10 dakika dayanabildim, yazı boyutunu orta büyüklüğe alınca gözlerim rahatladı fakat text modunda bile ekran çok parlak gözleri yoruyor custom modunda kendim ayar yaptım şuan iyi oyunlardaki performansını denemeye fırsatım olmadı..
    Biraz araştırdım 150 tl farkla ASUS MX239H 23" 1920x1080 5ms Full HD IPS LED Siyah Monitör alabiliyorum bu monitörü kullanan varsa HP 23Xİ ye göre avantajları varmı varsa ne gibi avantajları var, bu monitörü çok övüyorlar ama sadece VGA ve HDMI çıkışı var.
    HDMI dan sağlıklı bir pc monitörü olmuyor onu anladım çünkü evimde 42” LG 3D LED TV var ondada hdmı dan bağlayınca yazı kalitesi berbat çıkıyor, VGA (analog) desen DVI kadar iyi olacağını sanmıyorum.
    ÖZETLE; HP 23Xİ kalsınmı yoksa iade edip ASUS MX239H 23" mi alayım ben bir türlü karar veremedim… ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

kimse alınmasın ama "Tecrübeyi tecrübe etmek ahmaklıktır."

Size yukarda biz aldık siz almayın dedik gidip inatla bu monitörü alıyorsunuz, dedik ki gözü aşırı yoruyor, yazıları okumakta sıkıntı çekersiniz başınız ağırır, oyun performansı da kötü renk paleti dandik ama inatla almaya devam ediyorsunuz.. geç kalmadan o asusla değiştirin..

• Ben bu monitörü tesadüfen aldım başka bir amaçla vatana girdim bu monitörü gördüm dış görünüşüne ve DVI - HDMI -VGA çıkış zenginliğide ilgimi çekti ayrıca Asus un sadece 27" inc i vardı 1100 tl civarındaydı, 23 " olanından haberim yoktu eve gelip araştırınca gördüm, uzun zamandır 23 inç monitör aklımdaydı ama erteleyip duruyordum görünüşüne aşık oldum iade garantiside verince aldım..
    şimdi 150 tl fark vericemde DVI çıkışı olmaması aklıma takılıyo ayrıca ASUS tada aynı sıkıntılar olursa para boşa gidecek çünkü IPS panel arkadan aydınlatmalı olduğundan gözleri yoruyor olabilir gerçi yazı boyutu vs. düzenledikten sonra pek sıkıntı yokta oyunlar sıkıntılıysa bu monitör çekilmez..

o yüzden ASUS kullanan varsa yorum yapsın dedim, aynı sıkıntılar olacaksa 150 tl fazla verip dvı çıkışı olmayan bir monitör almanın mantığı yok, HP 23Xİ içinde sadece SLAYER KİNG arkadaşımız gözü yorduğunu söylemiş, incelemelerde yere göğe sığdıramamışlar çok süper demişler, ASUS tada aynı şey olurmu bu IPS paneldenmi kaynaklı.

• quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 31 Ocak 2020; 18:52:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

IPS panellerin artısından çok eksi yanı var. Renkler TN panellere göre çok canlı, her açıdan görüntü net ancak karanlık ortamda glowing ve ışık sızması sorunları yüzünden kullanamazsın. Yani gece film izlemek istersen köşelerden içe doğru deniz feneri gibi parlayacaktır. Ayrıca monitörün dış görünüşüne ve kağıt üstündeki özelliklere aldanmayın. Tepki süresi 5 ms yazıyor ama bu griden griye, siyahtan siyaha değerleri çok daha yüksektir.

http://www.youtube.com/watch?v=CcbTrfK9oMc

Hocam bu sorun bütün ıps panellerde mi var bende asus alamayı dusunuyordum notebook için bide 1 ms tepkime süreli bir model alacam şimdi o gerçek 1 ms değilmi?

• Evet arkadaşlar bugün Vatan a gidip piyasa fiyatının 50 tl üstünde aldığım HP 23Xİ monitörü iade edip piyasa fiyatının 200 tl altında olan ASUS MX239H 23" 1920x1080 5ms Full HD IPS LED Siyah Monitör ü aldım monitör tek kelimeyle muhteşem aklımdaki bütün sorular silindi DVI çıkışı yok diye üzülüyordum fakat kutu içinden dvı-hdmı dönüştürücü kablo çıkıyor ve çok net bir görüntü sağlıyor, küçücük hoperlörlerinden muhteşem ses çıkıyor görüntü kalitesi tartışılmaz gözü kesinlikle yormuyor ağrıtmıyor, ASUS bu monitörde gerçekten farkını ortaya koymuş %25 indirmde 609 tl ye aldım ve mağazada sadece bir adet vardı.. IPS monitör alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye edilir..
    http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/asus-mx239h-23-mx239h-genis-ekran-ah-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64393

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

IPS panellerin artısından çok eksi yanı var. Renkler TN panellere göre çok canlı, her açıdan görüntü net ancak karanlık ortamda glowing ve ışık sızması sorunları yüzünden kullanamazsın. Yani gece film izlemek istersen köşelerden içe doğru deniz feneri gibi parlayacaktır. Ayrıca monitörün dış görünüşüne ve kağıt üstündeki özelliklere aldanmayın. Tepki süresi 5 ms yazıyor ama bu griden griye, siyahtan siyaha değerleri çok daha yüksektir.

http://www.youtube.com/watch?v=CcbTrfK9oMc

ehehehe :D bu benim alıpta iade ettiğim asus mx239h nin resmi , bende diyorum ya bu resim biyerden tanıdık geliyo ama nerden :D

ips sıkıntı bence uzak durun derim , normal ips olmayan paneller bile bence daha iyi hiç yoksa ips glow denilen saçmalık yok backlight bleeding olsa bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 12 Haziran 2013; 22:47:07 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.