Şimdi Ara

Hp 23xi ips monitör incelemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
5
Favori
10.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Bu monitörleri araştıran ve bilgi bulamayan birçok arkadaş olduğunu biliyorum. Bu monitörü 3 gün önce sipariş etmiştim ve dün teslim alarak kullanmaya ve test etmeye başladım.

17" 5 ms tepkili bir monitörden sonra 23" bir monitöre direk geçiş yapmak biraz fark ettirdi. Gözlerimin alışamamasından ziyade Hp 23xi monitör mat ekran olmasına karşın fazlasıyla göz yoruyor. Başında geçirdiğim 1 saat süre sonunda gözlerim oldukça rahatsız olmuştu, Bunun yanında ips olması, farklı açılardan monitöre bakıldığında tn panellere göre oldukça keyifli ve en büyük artılarından biride bu. Elimde crt monitör olmadığı için input lag testini gerçekleştiremedim ancak 7ms tepki süresine göre input lag değerininde oldukça fazla olduğu kanısındayım.

Aldığım firma hk;

Ürünü Ofix.com isimli siteden aldım, Sipariş verdiğim ilk gün kargolandı, şu aşamaya kadar gayet ilgili davrandılar. Fiyatlar piyasaya göre iyi, ayrıca ilk üyeliğe indirim çekiyle birlikte farklı indirim kodları da mevcut. Şimdi iade süreci ile ilgili ne kadar ilgilenecekler birde buna bakıcam ve sizi bilgilendiricem.

Örneğin piyasda 370TL civarında gezen bu monitörü 304TL gibi bir fiyata aldım.

Dış görünüş ve bağlantılar ;

Normal tasarımlara nazaran HP 23xi ince çerçeveleri ve gösterişli metalik rengiyle kendisine hemen fark ettiriyor. Beni ters köşeye yatıran bir nokta ise internetten göründüğü gibi hp 23xi monitörün ayaklık ve ayar panelinin olduğu kısım fırçalanmış alüminyum değil plastik. Bu konuda kalite hissiyatı bir adım geride kalıyor, karşıdan bakıldığında ise plastik kısımlar gerçekten metal gibi görünüyor. Monitörün ayaklığı hareket ettirilebilir ve monitörün açısı ayarlanabilir konumda, karşılaşmış olduğum birkaç model monitörde ayaklık ayarının bulunmadığını gördüm buda hp23xi için bir avantaj. Monitör VGA - DVI ve HDMI çıkışları ile gereken bütün ihtiyaçları karşılıyor. Kutu içeriğinden hem VGA hemde DVI kablo çıktı. Bunun yanında monitörde dahili hoparlör sistemi mevcut değil.

Ayar paneli ve kulanımı

Monitör'ün ayarlarında otomatik modlar mevcut, bu modlar : HP Enhance+, Movie, Photo, Gaming, ve Text. Bu ayarlar seçildiğinde monitör bekleneni veremiyor ve kimi zaman renkler kimi zaman da parlaklık çıldırıyor, Youtube'dan incelediğim 21.5" Samsung S22B350H monitörde inceleyen kişi modlar arasında oynarken böyle saçmalamalar mevcut değildi görüntü geçişleri olağandı ancak bu monitör için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hp23xi gibi dış görünüş olarak alışılmışın dışında yakışıklı bir monitör için dokunmatik ayar tuşları çok daha iyi olurdu ancak HP bunun yerine tuşları monitörün altına saklayarak çözüme gitmeye çalışmış ayrıca tuşlarda kalite hissi uyandırmıyor ve tuşlara basarken "kapatma tuşun basmadığınız halde" ekran kapanabiliyor, Ayar kısmı dil seçeneklerinde Türkçe mevcut değil.

Ekran Performansı ;

IPS panel monitör olarak renkler olabildiğince doyurucu, Mat panel olması bir avantaj olmasına rağmen monitör gözleri fazlasıyla yoruyor (yada henüz ben alışamadım). Youtube üzerinden izlediğim 1080p kalitesindeki bu videoda kamera araçların etrafında dönerken ekran karelenme yapıyor ve hayal kırıklığı yaratıyor. Aynı görüntüyü Ipad 2 üzerinden izlediğimde herhangi bir karelenme olmadan görüntü gayet akıcı olarak izlenebiliyor. Bu konumda ekranın 7ms tepki süresine sahip olmasının dezavantajları beliriyor. Görüntü olarak ortalamayı geçemiyor ve görüntüler bulanık.

HP 23xi üzerinden görüntü ; (Aşırı bir cızırtı sesi olabilir, ses ayarınızı kısarak açın)

Ghosting ve Backlight[ ;

Monitörü bu açıdan fazlasıyla başarılı buldum, açıkçası umduğumdan da iyi çıktı karanlık bir ortamda siyah bir görüntüyü tam ekran yaparak denediğimde rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım. Hp 23xi bu konuda son derece tatmin edici. Monitörün ghosting durumu da oldukça tatminkar, yaptığım testlerde göze batacak bir durum ile karşılaşmadım.

Sonuç olarak :

Ekranın mat olması iyi bir avantaj olmasına rağmen monitör oldukça göz yoruyor yada ben 17"'ten direk geçiş yaptığım için alışamadım. Monitörün "Text" modu başarılı, bu yazıyı yazarken bu moda aldım ve göz yorgunluğum bir nebzede olsa azaldı diyebilirim. Bunun yanında dış görünüş olarak harika olan monitörde plastik aksamların verdiği hissiyat kaliteyi geri planda bırakıyor. 720p videolarda bulanıklık hissiyatı oldukça fazla. Youtube üzerinden izlediğim videorda karelenmeler mevcut ve buda can sıkıcı.

Bu monitörü alacak arkadaşlar iyice düşünmeli. İyi forumlar dilerim.

Monitörden görüntüler ;

(upload işleminden sonra eklenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 8 Şubat 2013; 23:00:12 >

• Hocam inceleme için teşekkürler, dün sipariş verdim bugün elimde olacak inşallah. Karelenmeler mevcut demişsiniz monitöre hangi çıkıştan bağlanıyorsunuz? VGA DVI HDMI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 15 Şubat 2013; 9:36:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Hocam inceleme için teşekkürler, dün sipariş verdim bugün elimde olacak inşallah. Karelenmeler mevcut demişsiniz monitöre hangi çıkıştan bağlanıyorsunuz? VGA DVI HDMI?

ben iade ettim, dvi ile bağlantı kurdum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reobig

quote:

Hocam inceleme için teşekkürler, dün sipariş verdim bugün elimde olacak inşallah. Karelenmeler mevcut demişsiniz monitöre hangi çıkıştan bağlanıyorsunuz? VGA DVI HDMI?

Neden iade ettin hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

quote:

quote:

Neden iade ettin hocam?

Gözlerimi fazla yoruyordu, monitörün başında 1 saat geçirdiğimde baş ağrısı yapıyordu yüksek çözünürlüklü videolarda karelenme oluşuyordu ve bulanık bir görüntü veriyordu

• quote:

quote:

Son olarak ekran kartınız ne idi hocam öğrenebilir miyim?
  • quote:

quote:

quote:

Son olarak ekran kartınız ne idi hocam öğrenebilir miyim?

powercolor hd6850

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim de çok canımı sıkar böyle bir durumla karşılaşırsam. Ben de uzun zaman geçireceğim monitörün başında. Kafam karıştı. Peki sen bu sorunu neye bağlıyosun? Tepkime süresine mi? Daha önce IPS panel kullandın mı peki hocam?
  • Youtube videosunda inceleyen kişi böyle bir sorundan bahsetmemiş yani incelemede görüldüğü gibi orda da yüksek çözünürlüklü vidyolar gösteriyor ama öyle karelenme ve ya herhangi bir başka sorun yok. Akşama kendi gözlerimle görcem zaten sonucu bildiririm. HDMI kullancam bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 15 Şubat 2013; 11:37:53 >

• quote:

Youtube videosunda inceleyen kişi böyle bir sorundan bahsetmemiş yani incelemede görüldüğü gibi orda da yüksek çözünürlüklü vidyolar gösteriyor ama öyle karelenme ve ya herhangi bir başka sorun yok. Akşama kendi gözlerimle görcem zaten sonucu bildiririm. HDMI kullancam bu arada.

Bende o incemelere güvenerek sipariş ettim, başkasının değilde kendi tecrübemin daha mühim olduğunu düşünüyorum. zaten kamera ile çekerek karelenmenin oluşumunu gösterdim ve buda çok itici bir durum. Ayrıca monitörü açar açmaz 720p bir film açtım ve eşimin ilk tepkisi "neden böyle bulanık görünüyor" oldu Umarım siz memnun kalırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Benim de çok canımı sıkar böyle bir durumla karşılaşırsam. Ben de uzun zaman geçireceğim monitörün başında. Kafam karıştı. Peki sen bu sorunu neye bağlıyosun? Tepkime süresine mi? Daha önce IPS panel kullandın mı peki hocam?

İlk defa ips panel monitör aldım. Tn paneller gibi bakış açınızı değiştirdiğinizde renkler bozulmuyor ama zaten masaüstünde film izlemediğim için bu beni etkileyen bir faktör değildi. İş yerimde başında saatlerce durduğum monitör ve evimdeki başında saatler geçirdiğim dizüstü bilgisayarımda hiçbir şkilde gözlerim yorulmazken, bu monitör ile 1 saat vakit geçirmem bana büyük eziyet oldu. İade etmemin en büyük sebebi bu. Tabii bu benim için geçerli başka tecrübeleride dinlemek lazım.

• ben de bugun LG ips224v-pn modelini aldim, sizin yasadiginiz sorunlarin birebir aynisini yasadim. Renkler cok guzel doyurucu yuksek contrastli, ekran mat oldugu icin avantaj, parlamiyor ama gel gor ki is word gibi text editorlere geldiginde cuvalliyor, aynen dediginiz gibi forumda da epey sikinti yaratti, 2 saat kullandim gozlerimi mahvetti. Baska bir IPS monitorum daha var onda boyle bir problem yasamiyordum Asus pa238Q.

Simdi bu isin sonu nereye gidecek bilemedim, piyasadaki 350-400TL fiyat araligindaki TN monitorlerin renkleri beni tatmin etmiyor, o fiyat araligindaki IPS'ler de biraz ucuz etin yahnisini hatirlatiyor.

Yerine alacaginiz monitor ne olacak merak ettim? ben de degistirmeyi dusunuyorum da...
  • Bu konu ciddi bir hal aldi benim icin. Tum gunumu pc basinda geciriyorum zaten bir de aksam eve gelip gozlerimi mahvedemem. Asusta boyle bir problem yasamadim diyosun ikisi arasinda nasil bir ozellik farki var da boyle bir fark yasaniyor merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörü 2 saattir kullanıyorum. Göz yorulması gibi herhangi bir olay olmadı, brightness ve contrast gayet doyurucu ve yeterli göz tarafında benim bir sorunum olmadı. Arkadaşın bahsettiği karelenmelere rastlamadım gayet akıcı, ghosting filan yok. Tasarım olarak cidden panel çok iyi yani o kadar güzel yakışıyor ki masaya hayran kaldım. TN panelden sonra IPS'e geçince cidden renklerin gerçek halini gözüyorsunuz, yani anlatılmaz birebir görmeniz lazım. Siyahlar gerçek siyah, beyazlar gerçek beyaz. Bütün renkler gerçek değerini yansıtıyor. Gerçekten tam bir fiyat performans ürünü olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 15 Şubat 2013; 23:46:31 >

• http://www.ofix.com/Urunler/130801/HP-Pavillion-C3Z94AA-7ms-Dvi-HDMI-IPS-LED-Monitor/S55955

402tl siz nasıl 304tl aldınız

300tl teknosadan 23" tft mi 370tl ye hp ips mi önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkcald -- 16 Şubat 2013; 13:54:29 >
  • Dün akşamdan beri kullanan biri olarak, kesinlike bu paraya alınabilecek en iyi IPS monitör budur. Parasının hakkını sonuna kadar veriyor.
  • birisi input lag testi yapabilir mi? en azından crt yoksa herhangi bir laptop ile olabilir. ya da başka bir monitörle en azından çok çok aşırı ise belli olabilir bu şekilde diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingolas

birisi input lag testi yapabilir mi? en azından crt yoksa herhangi bir laptop ile olabilir. ya da başka bir monitörle en azından çok çok aşırı ise belli olabilir bu şekilde diye düşünüyorum.

Şurda hali hazırda yapılmışı var hocam;

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fmultimedia.benchmark.rs%2Fmonitori%2Ftest_hp_pavilion_23xi_ips_led%2Fstrana_4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 16 Şubat 2013; 16:05:31 >

• teşekkürler :) input lag sorunu yok gibi gözüküyor. tepki süresinden dolayı ghosting de yoksa gayet güzel bir monitörmüş. görünüşü de çok şık.
  • bu monitörle yarış oyunu oynayan var mı ? nedir durum?

hangisini almalı?
    http://www.incehesap.com/hp-c3z94aa-monitor-fiyati-22356/
    http://www.incehesap.com/asus-vx238t-fiyati-21745/
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.