Şimdi Ara

HP 2GR77EA laptop aşırı ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, HP 2GR77EA laptop sahibiyim. yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum maşallah sorun yaşamadım. fakat son 2-3 aydır bilgisayardan acayip fan sesi geliyor. son temizlik üstünden 1 yılı geçmiştir, fan toz mu tutmuştur yoksa bozulma ihtimali var mı ? kendi kendime fanı temizleyip, gerekirse değiştirebilirmiyim ? sizce zor mu. bilgisayarda hiçbir sorun yok durduk yere birşeyleri bozmakta istemiyorum ama çok basit bir işlemse servise gönderip birkaç gün laptopsuz kalmayı da istemiyorum açıkçası.

• Sesi video çekip atsanız sorunun ne olduğunu anlayabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro58

Sesi video çekip atsanız sorunun ne olduğunu anlayabiliriz.
    fan birşeye takılıyor gibi ses hocam. zaten bilgisayar açılırken " fan düzgün çalışmıyor" gibi uyarı veriyor ingilizce. enter basınca bilgisayar açılıyor
  • Görkem ! kullanıcısına yanıt
    Anakart damdaki dengesiz çalışmayı algıladığında uyarı verir. Fan değişimi yapılması gerekiyor

• quote:

Anakart damdaki dengesiz çalışmayı algıladığında uyarı verir. Fan değişimi yapılması gerekiyor
    tozdan dolayı tam çalışamama gibi bir durum yok diyorsunuz yani. peki kendim değiştirebilirmiyim bunu, youtube da benim modelin sadece arka kapağının sökülmesine dair video var..
    Toz zamanla fan göbeğine girer fonksiyonu biter. Evet aynı fanları bulduğunuz da yapabilirsiniz. Kapağını açtıktan sonra bataryayı çıkarmayı unutmayın

• quote:

Toz zamanla fan göbeğine girer fonksiyonu biter. Evet aynı fanları bulduğunuz da yapabilirsiniz. Kapağını açtıktan sonra bataryayı çıkarmayı unutmayın
    anladım çok teşekkür ederim ilginize. fan takarken yavaş ve dikkatli davranırsam herhangi bir şeye zarar verme durumu olmaz değil mi
    Aynen her fanı tutan 3 vida var. Onları çıkardıktan sonra fan bağlantısını çıkarırsınız. Sonra montajını yaparsınız

• quote:

Aynen her fanı tutan 3 vida var. Onları çıkardıktan sonra fan bağlantısını çıkarırsınız. Sonra montajını yaparsınız
    şehir dışından dönünce dün dediklerinizi uyguladım hocam, fan siparişi vermeden açıp deneyeyim dedim. herşeyine baktım sonrasında kapattım açtım, 90B ve 90D hataları aldım. acaba fanı çıkarınca tamamen mi bozuldu ? önceden en azından açılırdı şimdi bu hatayı verip kendini kapatıyor. yeni fan gelince düzelir mi dersiniz ?

HP 2GR77EA laptop aşırı ses sorunuHP 2GR77EA laptop aşırı ses sorunu

Evet fan şart. Pars marka almayın ama.
    Bir de biostan pili maksimum 80 ayarlı yapmanızı öneririm ki pil sorunu çekmeyin. pc acildiktan sonra turboboostu kapatmanizi da öneririm. Turboboostu kapatmak serin tutar. Pil logosundan giriliyor güç planlarına ve secili planda illa kurcalayinca en fazla islemci kullanimi diyen kismi bulursunuz. 80 veya 90 veya 95 ya da 99 olarak seçin. 99 da iyi 95 de. 80 serinlik sağlar ama hız düşer pc de. Fan sesi kalmaz bu şekilde. Turboyu kapatın ya da baba bir termal macun ile yenileme yapın. Yenilemeyi mutlaka macun spatulası ile yapın. Hatta spatulayı çizme şekline getirerek bükün ve o şekilde sürün.(kare kısmı var biliyorsunuz; olduğu gibi kalacak,kare tarafın bağlantılı olduğu ince olan yani boyun kısmidan bükün spatulayı.) Ve macun cok az sıkılacak,spatula onu düz bir şekilde şokella misali sürmeye yarayacak. Baktiniz macun az geldi gibi, yine de yaymaya direnin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni fan taktım, 90D hatası devam ediyor. Termal macunu yenilemedim, elime ulaşmadı. Tek sorun o mu kaldı, yoksa farklı bir sorum mu var anlamadım. Teknik servise götürmelimiyim sizce yoksa termal sürünce düzelir mi. Bilgisayar açılmıyor şu an bu hata sonrası tekrar kapatıyor kendini.

Servis iyi bir fikir ama macun istiyor olması da bir ihtimal. Belki de sorun donanimsal degildir. Ona mastergel pro veya maker sürülmeli ama arctic önermem. Servise yollayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.