Şimdi Ara

HP aşmış artık - 1020 / 1102

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun yıllar 4L kullandım, çok memnundum. Sonra arızalandı, onarımı pahalı olacağı için gittim 1020 aldım. Doğru dürüst kullanmadan çıtır çıtır sesler gelmeye başladı. Baktım, içinde turuncu bir rulo var buna karşılık gelen sert plastik bir şerit rulo; doğru okudunuz, rulo şerit halinde. Ve bu rulo yırtılmış. Sesler ondan geliyor. Ancak şunu söylemeleyim, printer çok kalitesiz bir imalat. Herhalde yine HP, notebooklarda olduğu gibi yazıcılarda da Çin üretim kalitesini bizim üzerimizde geliştiriyor. Bu rulo neden yırtıldı bilmiyorum, ama bir yazıcının içine şerit rulo koymak gel yırtıl demek ile aynı şey.
    Şimdi P1102'yi incelemeye başladım. Bir arkadaşta var; 1020'ye benziyor ama imalat kalitesi biraz daha iyi gibi. Şerit rulo aynen yerini almış. Bu defa, dikkatimi birşey çekti: yazıcının önüne 2 uyarı işareti yapıştırmışlar: biri "aman kağıtta ataç" olmasın, diğeri ise "aman kağıt kırışık olmasın" işareti. Bu herhalde şu demek; bizim yazıcının içinde şerit rulo var, kazara içine zımba teli, ataç giderse yırtılır, ona göre demek. Ben bu noktada şu yorumu yapıyorum arkadaşlar: artık HP olayı aşmış. Muadil yada doldurma toner kullanımını önlemek için chip yapmakla kalmadılar, yeni top açılmış kağıt ile çıktı almayı sağlamak için de şerit rulo koymuşlar. Zira içine kazara ataç falan giderse 4L gibi usluca dışarı atmakla kalmıyor, yırtılarak size tepki koyuyor. Yani HP artık içine koyduğunuz kağıdın kalitesine de karışıyor.

Şimdi bu metni yazarken ne kadar sinirli olduğumu ve HP 1020'ye ne yaptığımı tahmin edebilirsiniz. İnşallah bir sıkı rakip çıkar da, bu yazıcı imalatçısı görünümündeki tonerciler de tarihin sayfalarına gömülür.

Hepinize selamlar.

• dostum sizi bu konuda biraz bilgilendireyim isterseniz. şerit rulo dediğiniz şeyin ismine fuser film deniliyor. hemen hemen bütün lazer yazıcılardada aynı sistem kullanılıyor. fuser film teflondan imal edilmiştir uzun süre kullanılmadıkça yıpranmaz, kağıt sıkışması, kağıt üzerinde kalan ataç, iğne ve zımba teli gibi şeyler sıkışmadığı takdirde kolay kolay yırtılmaz. bu gibi nesneler bütün lazer yazıcılarda problem yaratacaktır. fuser film lazer yazıcının ısıtıcısının üzerinde bulunur ve ısıtıcının kağıdı yakmasını önler ve rahat hareket etmesini sağlar. bilgisayardan yazıcıya bir döküman gönderdiğinizde ilk önce toner yazdırılan şeyleri kağıda yapıştırır fakat tonerin kağıda yapıştırdığı toz hamdır, tonerden çıkan kağıt merdanelerle ısıtıcı (fuser unit) bölümüne aktarılar ve tonerin kağıda yapıştırdığı tozlar ısıtılarak kağıda iyice yapışması sağlanır. eğer eliniz yatkınsa sizde değiştirebilirsiniz fiyatı 15-20 TL civarındadır toner dolum malzemesi satan yerlerde bulunmaktadır. bana sorarsanız fuser filmi değiştirin kullanmaya devam edin derim çünkü çok iktisatlı bir makinadır ve toneri problemsizdir.

• @cool111 arkadaşımız detaylı bir şekilde bilgi vermiş sağolsun. şunu eklemek istiyorum, hemen hemen her marka yazıcı kullandım ben şimdiye kadar zımbalı, ataçlı, iğneli kağıt koyabilirsiniz diyen bir marka görmedim. bu tarz bir maddenin yazıcıya zarar vermesi kadar doğal bir şey olamaz.
  • cool111, bilgilendirme için teşekkür ederim. Zahmet etmişsiniz yazmışsınız, sağolunuz eksik olmayınız.
    brdst, sen bu yorumu yapmamış olsaydın bir şey kaybetmiş olmazdık.

Şimdi insanları kalitesiz bir yazıcı hakkında yanlış yönlendirip, kullanıcı hatası olduğunu düşünmesine sebep vereceksiniz. Fuser, teflondur diyorsunuz. Bu fuser'ın ben teflondan yapıldığına inanmıyorum. Kalitesiz Çin malı bir polymer. Teflon bir malzeme bu kadar kırılgan olamaz.
    Ben çok dikkatli bir kullanıcıyım, zımba ataç vs yazıcıya gitmez. Ama bir yazıcının önünde bu konuda bir etiket varsa bu bir kaçış mekanizmasıdır, siz
    firmaya böyle bir fuser film sleeve için bu kadar çabuk yırtılmaması gerekir derseniz, garantiyi çalıştırmamak için firma da size içine zımbalı kağıt koymuş olabilirsiniz der; bak biz sizi uyardık der; bu bir zemin hazırlamadır. Sizin bu yazıcıya zımbalı bir kağıt koymadığınızı ispatlamanızın herhangi bir yolu yok.

Öte yandan ben fuser değiştirmenin kolay olduğunu düşünmüyorum; öyle sizin tarif ettiğiniz gibi ampül değiştirmek kadar kolay değildir. Siz bu işi yapmış olabilirsiniz, tecrübeli de olabilirsiniz ama ben bu iş için servise gitmek zorundayım. Bu noktada da, yeni alınmış bir yazıcı için servise gidiyorsam ben o firmanın yanına bir daha uğramam. Konu bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asener -- 16 Nisan 2011; 15:35:06 >

• fuser film hassas bir malzeme ama artıları çok enbüyük artısı yazıcının çabuk ısınması ve görüntü kalitesini arttırması
  • niye bu kadar asabi şekilde yazdığınızı anlamış değilim. sonuçta diğer arkadaşlarda yardımcı olmaya çalışmışlar. 1020 modelini yeni aldım diyorsunuz fakat bu modelin üretimi 4-5 sene önce durdu yeni almışsanız 2. el almışsınız 2. el yazıcıda muhakkak garanti söz konusu olmayacaktır. ben yazıcıyı açmaktan anlamıyorum diyorsunuz bahsettiğiniz mekanizmayı görmeniz için cihazı sökmeniz gerekli diğer türlü bunu anlayamazsınız. firmaya kızmış olabilirsiniz fakat bu kızgınlığınızı size yardımcı olmaya çalışan insanlardan çıkartmaya hakkınız yok. böyle asabi davranışlardan kaçınmanızı tavsiye ediyorum.
  • Uzatmayalım artık. Sinirli göründüysem kusura bakmayınız.
    Yazıcı 2. el değil, garantisi hala geçerliydi, zincirlerden birinden almıştım. Hatta bir yedek toneri hala duruyor. Parçaladığım için doğal olarak inceleme fırsatım oldu, şerit rulo bulunan mekanizma dağıtıldığı zaman toplanacak gibi görünmedi bana. Sanki servis komple değiştirir gibi geldi. Servise göndersem kargo parası vs... çok pahalıya gelecekti, öte yandan ben bu ruloyu garanti kapsamında yenileyeceklerini düşünmüyorum. Bu rulonun yırtılması ile ilgili düşünüyorum ki, montaj sırasında çok küçük bir mekanizmada merkezleme sorunu bile olsa zaman içinde bir kenar yer, zaten rulonun sadece bir tarafından başlamıştı yırtılma. Her neyse, artık şimdi başka bir yazıcı var ama HP değil, deneyelim bakalım.

Yardımlarınız, mesajlarınız ve bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asener -- 19 Nisan 2011; 22:37:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.