Elimde kullanmadıgım bir hp brio ba 600 vardı,bu bilgisayarı kullanarak aileme yurtdışındaki yakınlarıyla skype ya da live messenger uzerinden goruntulu konusma yaptırmaya calıstım,oncelikle skype'yi calıstırmadı,daha sonra live messenger'i yukledim ve onu calıstırdı,adsl baglantısıyla yavas da olsa goruntulu konusabildiler ancak goruntu ne yazık ki tam ekran olmadı ve kalite sorunları yasandı,bu bilgisayarı upgrade etmek istesem hangi parcalarını yukseltebilirim?Ornegin gelen video goruntusunun tam ekran olması icin ekran kartını yenileyebilir miyim?Ne kadarlık bir ekran kartı istegimi karsılamaya yeter?Su anda uzerinde 128 mb ram var,ram'ini 256'ya yukseltsem performans da bir fark gorur muyum?Ya da baska parcalarını yukselterek biraz da olsa iyilestirme saglayabilir miyim?Amacım sadece internet'te surf yapılabilmesi ve goruntulu arama yapılabilmesi,onun dısında baska hicbirsey icin kullanılmayacak.
Upgrade Rule: Max 256 MB module Storage Controller
Type: 1 x IDE - integrated - PCI
Controller Interface Type: ATA-33 Storage
Floppy Drive: 3.5" 1.44 MB floppy
Hard Drive: 1 x 4.3 GB - standard - ATA-33
Graphics Controller
Type: AGP 2x - integrated
Graphics Processor / Vendor: Matrox MGA G200
Video Memory: SDRAM
Installed Size: 8 MB / 8 MB (max)
Max Resolution (external): 1600 x 1200 / 8-bit (256 colours)
Video Output Supported: RGB
Expansion Slots Total (Free):
* 1 ( 0 ) x processor - Slot 1 * 2 ( 1 ) x memory - DIMM 168-PIN * 3 ( 3 ) x PCI * 1 ( 1 ) x ISA
Tam ekran olmuyorsa ekran kartının ne suçu var. Bildiğim kadarıyla Live Messenger da zaten görüntülü konuşmada ekran tam olmaz. Bunun için başka bir program kullanmalısın. Görüntüm kalitesize gelincede , kaliteli yeni bir webcam almalısın.
Rascon sanırım yanlış biliyorsun,çünkü live messenger'da görüntü tam ekran oluyor,görüntü kalitesi için de gelen görüntüden bahsetmiştim yani web cam'le alakası yok,neyse ama gene de yardım etmeye çalıştığın için teşekkürler.Eger bilgin varsa ram'i yukseltmenin faydasını gorur muyum bari ona cevap verseydin.Neyse...
ram pc hızız artırır görüntülü konuşmaya fazla etkisi olamyabilir
teşekkürler ReNaWaTio
Olur tabiii bende ayni sistemin 256 ramlisi var ve rahat konuşabiliyorum