Şimdi Ara

Hp dv6-1259dx pil sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Başlıktada bahsettiğim gibi hp dv6 serisi bir laptopum var yalnız yanında da büyük bi sorunum var. Yaklaşık 3 ay önce başlayan bir sorunum var.Bu sorun ise pili bozulmasın diye kullanmadığımdan dolayımıdır bilmiyorum ama pili, laptop fişe takılmadığı sürece 10 dak'dan fazla kullanamıyorum şarjı full gösterdiği halde. Yani şöle bi bozukluk var eğer fişi pilden çıkartırsam kendiliğinden şarjı full durumdayken birden kapanıyor tekrar açtıgımda da yıne aynı sekılde 1 dak ıcınde kapanıyor. Ama fişe takılı kaldığı sürece böle bir hata vermiyor ve bende sürekli fiş ile kullanıyorum. Yalnız yanlış anlaşılmasın pilin gücü hemen bitiyor yada bu sebepten dolayı kapanmıyor pil full doluyken aniden laptop kapanıyor ve yine dedim gbi fiş takıldığında ise böle bi sorun olmuyo. Sizce sorun nedir yada yapmam gerekn iey nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumer1903 -- 10 Ağustos 2011; 1:18:24 >

• evet ilgi alanımda bi sorun birinci hata uzun zaman kullanılmış pili aletten uzak tutmaben bu deneyimi yaşadım bazı yerlerde devamlı takılıdursun ömrü uzar diye ibareler var itibar etmeyin çünkü ben öyle kullandım 14 ay sonara serviste garanti kapsamında değiştimo leptopu sattım şimdiki leptopumda batarya hrzamn takılı olmaz özellikle oyun oynarken haftada 2-3 kez boşaltır doldururum lion piller üretildikten itibaren kendini yemeye başlar ömrügeri beslemeyle yaniarada bir doldrup boşaltmayla olur yalnız bu hpsinin boşaltılması değil full boşaltmakta iyi değil bunu pil programından %10-15 seviyelerinde tutabilirsiniz hatta çoğu yerde 25%30 ideal seviye olark görülür sizin problem full doldurduğunuz batarya yı taktığınızda anında boşalma durumu var bu arada ne kadar oldu pc yi alalı ondan hemen boşalıyor.pil göstergesinde herhangibir uyarı varmı kırmızı çarpı gibi . bir ikinci ihtimalde batarya şarz bloğunun arızalı olması durumu da olabilir sisteme bi anlık doluluk şarzı gönderip kapatır.fişi taktığınızda batarya devreden otomatik çıkar ondan sorun olmaz.2 ihtimalin var batarya kndini yedi 2 ihtimalbatarya şarj bloğunda sıkıntı var ama 1. ihtimal sağlam gibi o dediğim uyarıyı veriyormu altta bi bakın bataryayı mutlaka beslemelisiniz yıpranmasın diye leptoptan uzak tutaranız zarar sağlar ancak kendini yer haberiniz olmaz muhtemelde böyle oldu nekadar uzak tuttunuz derseniz birde pc yi alalı nekadar oldu

• şimdiden teşekkür ederim ilgin için. Bilgisayarı alalım 1 buçuk sneye yakın oldu. İlk önce bataryası bozuldu yani fişi değiştirdim yeni bi fiş aldım 60 liraya sorun gitti. ondan sonrada dedim gbi bu pili bozuldu. Pilide ben taktıgımdan deil takmadıgım hep pilsiz çalıştırdıgımdan böyle sorunlar karşılaştım galiba. Şöyle anlatım bn sana olayı: pilim yüzde yüz dolu fişini çıkarıyorum ne bir kırmzı uyarı ne bi başka uyarı nede aniden pilin boşalma durumuyla karşılaşmıyorum. Fişi çıkardıgım anda en fazla 15 dak içinde laptop sanki pilsiz kullandgın zaman elektrikler kesildiğinde kapanır gbi kapanıyo. Sonra tekrardan açıorum ne pili boşalmış ne de başka bi şey gösteriyor pil göstergesi full gösteriyor hatta bu seferde en fazla 2 dak içnde kapanıyo aniden sanki sigortalar atarda elektirikler kesilir gibi yeniden açsam yine aynı sorun yine 1 dak için kapanıyor. Sorun kısaca bu. Bu yaşananlarda altını çiziyorum pil göstergesi full gösterdiği zamanda oluyor.

• bu arada laptop bataryadayken pil zaten de aynı zamanda takılı yani olay pilsiz kullanıp sonradan pili taktıgım zaman olmuyor. Zaten pil hep takılı aynı zamanda bataryasıda fişde takılı kullanıyorm.
  • açıklamadada dedim batarya fulledimi fişi çıkar derim bu arada sorunun batarya şarj bloğuyla alakalı çünkü fişi çıkardınmı otomatik anında batarya devreye girmesi lazım ama sen batarya tam dolu olmasına rağmen anında kesildiğini söylüyorsun konuyla alaksı yok ama benim kamera misali oldu aynı sorun oldu bi anlık açıyordu kapanıyordu sonra pil boş gibi gösteriyoru batarya şarj bloğu değişti düzeldi senin sıkıntın bu garanti devam ediyor galiba doğru servise
  • Malesef devam etmiyor. Devre dışı bıraktım garantiye götürmeden içini açtım fanını temizledim. Yardımın için tekrardan teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.