Şimdi Ara

HP DV6-3050ET hp'nin ısınma problemi korkutuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşalr haftalardır araştırma yapıyorum. Tabi bilgisayar alırken o kadar çeşit içinde kaybolmamak elde değil bir de üretici firmalarınmı yoksa türkiyedeki satıcılarınmı modeller üzerinde oynamasından kaynaklı mıdır bilemiyorum epey iyice araştırma yapmak gerekiyor.. bir notebookta 4 gb ram var iken başka yerde 3 gb ram olması düşündürücü..

Dell insprion 5010 i5 modelini seçmiştim il başlarda daha sonra grafik için kullanmayı düşündüğüm bilgisayarın hp dv6-3005et daha cazip geldi. aslında dell tasarım bakımından daha güzel gözüküyor ama hpninde performans pakımından daha iyi olduğunu düşünyorum. Fakat araştırmalar sonucu hpde yaşanan ısınma problemleri beni biraz korkuttu.

bu gün bilgisayar almaya karar verdim fakat almadan önce yardımcı olursanız sevinirim. Türkiyenin Güneyinde yaşıyorum ve yazları burası çok sıcak oluyor kışın bile 80 dereceyi gören bir bilgisayarla yazın ne yapılabilir diye düşünyorum hp dv6-3005et nin sıcak lık değerleri sizce nasıl deneyen oldumu aranızda..

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_ince

Merhaba arkadaşalr haftalardır araştırma yapıyorum. Tabi bilgisayar alırken o kadar çeşit içinde kaybolmamak elde değil bir de üretici firmalarınmı yoksa türkiyedeki satıcılarınmı modeller üzerinde oynamasından kaynaklı mıdır bilemiyorum epey iyice araştırma yapmak gerekiyor.. bir notebookta 4 gb ram var iken başka yerde 3 gb ram olması düşündürücü..

Dell insprion 5010 i5 modelini seçmiştim il başlarda daha sonra grafik için kullanmayı düşündüğüm bilgisayarın hp dv6-3005et daha cazip geldi. aslında dell tasarım bakımından daha güzel gözüküyor ama hpninde performans pakımından daha iyi olduğunu düşünyorum. Fakat araştırmalar sonucu hpde yaşanan ısınma problemleri beni biraz korkuttu.

bu gün bilgisayar almaya karar verdim fakat almadan önce yardımcı olursanız sevinirim. Türkiyenin Güneyinde yaşıyorum ve yazları burası çok sıcak oluyor kışın bile 80 dereceyi gören bir bilgisayarla yazın ne yapılabilir diye düşünyorum hp dv6-3005et nin sıcak lık değerleri sizce nasıl deneyen oldumu aranızda..

Elimde bir hafta once aldıgım dv6 3113et makıne var Cok zorluyorum gunde 7-8 saat goruntulu gorusme hıc kapanmaması ayrı bır olay ayrıca everest ıle yıpratma tetınede soktum. Sonuc bu alet ısınmıyor dostum ama aynı kasalarmı bır bak derım dedıgın urunu bılmıyorum ama zannımca kasa aynı cok saglam soguma olayı var sorun yasamazsın. Daha onceden hp den sorun yasayarak ısınma sorunu acere gecmıstım ama bu alet acerımden de ıyı soguyor

• quote:

Elimde bir hafta once aldıgım dv6 3113et makıne var Cok zorluyorum gunde 7-8 saat goruntulu gorusme hıc kapanmaması ayrı bır olay ayrıca everest ıle yıpratma tetınede soktum. Sonuc bu alet ısınmıyor dostum ama aynı kasalarmı bır bak derım dedıgın urunu bılmıyorum ama zannımca kasa aynı cok saglam soguma olayı var sorun yasamazsın. Daha onceden hp den sorun yasayarak ısınma sorunu acere gecmıstım ama bu alet acerımden de ıyı soguyor

Merhaba j.sahin
    Kasayı bilgimiyorum tam olarak internette arştırma yaptım genelde kasalar aynı fakat hepsiburada.comdan baktığımda siyah gözüküyor. bu kasa metal kasaların siyahımı acaba.

http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-pavilion-dv6-3005et-intel-core-i5-450m-24ghz-3gb-320gb-156-tasinabilir-bilgisayar-wn773ea-/ProductDetails.aspx?productId=bd760117&categoryId=98

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_ince

quote:

Merhaba j.sahin
    Kasayı bilgimiyorum tam olarak internette arştırma yaptım genelde kasalar aynı fakat hepsiburada.comdan baktığımda siyah gözüküyor. bu kasa metal kasaların siyahımı acaba.

http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-pavilion-dv6-3005et-intel-core-i5-450m-24ghz-3gb-320gb-156-tasinabilir-bilgisayar-wn773ea-/ProductDetails.aspx?productId=bd760117&categoryId=98

Evet standart bılınenın dısında sıyah kırmızı hatta bır rengı daha vardı. Bu kasada ınan sorun yasayacagın bır ısınma problemı yok aldım memnunum cok da guzel kullanıyorum

• Az önce teknosa ve Gold Bilgisayar gittim aynı model de ki bilgisayarı inceledim dell insprion 5010 ve hp dv6 3005et serisini inceledim.. teknosadaki dell ve hp açık haldeydi büyük ihtimalle sabahtan beri çalışyorlardı.. del uyku modundaydı uyandırmak zorunda kaldım.. ama hp galiba sürekli açıktı hpnin sol köşesi çoğu arkadaşın söylediği gibi hiç bir program çalışmamasına rağmen sıcaktı.. ve bu oyunlarda pek baş ağırtacak bir durum olabilir gibime geliyor. dell insprion 5010 ise soğuktu ısı farkları çoktu anlayacağın uyku modunadan mı kaynaklı bilemiyorum fakat sadece işletim sistemi açık olan bir bilgisayaırn bu kadar ısınması beni endişelendirdi aslında.. Gold Computer de ise bilgisayarlar kapalıydı. Galiba tasarruf yapıyorlardı.. tasarımsal olarak inceleyebildim sadece :) epey kafam karıştı aslında.. :S
  • Hocam hp yeni kasalarda ısınma sorunu olmuyor.Ordakilere sorun yeni kasaları göstersinler ona göre inceleyin
  • arkadaşımda da dv6-3xxx serisinden bir notebook var. şunu diyebilirimki sıcaklığı tam olarak hissettiğiniz yer Q W E R tuşlarının bulunduğu yerde (en çok hissedilen yer olmak üzere) ve sol bileğinizi koyduğunuz yer kasanın diğer bölgelerine göre nazaran sıcak. açıkçası ben rahatsız olmadım bu sıcaklıktan. bilgisayarın soğutması oldukça iyi, belirli bir seviyeden sonra sıcaklık hep sabit, fan sesi ise beni rahatsız etmedi.

bilgisayarı alacaklar gidip mutlaka görün, içinize sinsin, gerçekten güzel bir cihaz.
  • Arka planda çalışan programlar ısıya katkı yapıyor bunu unutmayın.Güncelleştirmeleri yapmanızı öneririm.
  • bende hp var aşırı ısınıyordu garantiye gönderdim geldiğinde iiydi ısınma falan kalmamıstı
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayboys

bende hp var aşırı ısınıyordu garantiye gönderdim geldiğinde iiydi ısınma falan kalmamıstı

orda ne gibi bir tamir gördüğünü söylemedilermi?
  • Arkadaşım garanti de ne gibi bir onarım yapmışlardı...?Bende hp notebook var ısınma yüzünden servise bende yollamayı düşünüyorum...Bize açıklayabilirmisin ne yaptıklarını..?Eğer hiç bi sey yapmamışlarsa boşu boşuna yollamayalım servise...
  • Merhaba arkadaşlar
    Bendede dv6 3055et modeli bulunuyor.Yeni kasa. Şu an ikinci kez serviste cihaz ve alalı yaklaık 6 ay oldu ilk evis deneyiminide 2 ay öne geçirdi.Pc dediğiniz gibi aşırı ısınıyor. Aşıı ısınmadn kastım şöyle söliyim işlemc %3 lerde sadece masaüstü açıkken eğer yerden yükseğe kadlırıp altını boşa çıkartmamışsam yaklaşık on dk içinde cpu 100 dereceye çıkıyor.İlkindede fan değşmiti bakalım bu seffer nolcak.Sevisten geldikten sonra deneyimlerimi yine sizlerle paylaşırım.
  • ne yapacaklar büyük ihtimalle fanını temizlemişlerdir....göndermişlerdir.

quote:

Orijinalden alıntı: aslan2705

Arkadaşım garanti de ne gibi bir onarım yapmışlardı...?Bende hp notebook var ısınma yüzünden servise bende yollamayı düşünüyorum...Bize açıklayabilirmisin ne yaptıklarını..?Eğer hiç bi sey yapmamışlarsa boşu boşuna yollamayalım servise...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06YALNIZKURT -- 24 Şubat 2011; 0:49:33 >
  • benim hp 1386et sol üst köşe öyle sıcakki bazen elim üşüdüğü zaman altına koyup ısınıyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.