Şimdi Ara

hp dv6 yenikasa ayarsız fan koordinasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP daha önceki modellerinde de fan sesi-ısınma problemine çözüm bulamamıştı. Tasarım şıklığına kanıp dv6 3100et aldım.
    Bilgisayarı açtığımda fan bilgisayar ne kadar soğuk olursa olsun sürekli düşük devirde çalışıyordu(sol üstteki fandan bahsediyorum). Ben de biostan run always seçeneğini kapadım.
    Sorun kısmen düzeldi, fakat bilgisayar 45 derece civarında olsa bile fan belli periyotlarla bir (yaklaşık 2-3 dakikada bir) devreye girip 6-7 sn çalıştıktan sonra duruyor. Devreye girerken de max. ivmeli bir şekilde hızlanıyor ve çıkardığı ses (kuvvetli bir uğultu) gerçekten rahatsız ediyor. Sonra yavaşlıyor ve duruyor.
    Çözüm olarak bir umut bios güncellemeyi düşünüyorum. Sizde durum nasıl?
    Run always seçeneğini kapatıp tam verim alan var mı?

• zaten yeni bios fan ile ilgili sorunlara çözüm sağlıyor.yüklemenizde fayda var
  • yeni bios yükledim durum pek değişmedi. sıcaklık 55e yaklaşınca yine uğultuyla birlikte full devir devreye giriyor.
  • tam hatırlamiyorum ama speedfan dı galiba yada baska bir program.. bu programla fanın kac derecede devreye girecegini ve hangi ivmeyle hızlanacagını kafana göre ayarlayabiliyordun.. ama işi bios dan çözmek daha verimli olur bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

tam hatırlamiyorum ama speedfan dı galiba yada baska bir program.. bu programla fanın kac derecede devreye girecegini ve hangi ivmeyle hızlanacagını kafana göre ayarlayabiliyordun.. ama işi bios dan çözmek daha verimli olur bana kalırsa.

speedfan laptoplarda etkili olmuyor.Gereksiz programların silinmesi ısıyı düşürebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ik10

HP daha önceki modellerinde de fan sesi-ısınma problemine çözüm bulamamıştı. Tasarım şıklığına kanıp dv6 3100et aldım.
    Bilgisayarı açtığımda fan bilgisayar ne kadar soğuk olursa olsun sürekli düşük devirde çalışıyordu(sol üstteki fandan bahsediyorum). Ben de biostan run always seçeneğini kapadım.
    Sorun kısmen düzeldi, fakat bilgisayar 45 derece civarında olsa bile fan belli periyotlarla bir (yaklaşık 2-3 dakikada bir) devreye girip 6-7 sn çalıştıktan sonra duruyor. Devreye girerken de max. ivmeli bir şekilde hızlanıyor ve çıkardığı ses (kuvvetli bir uğultu) gerçekten rahatsız ediyor. Sonra yavaşlıyor ve duruyor.
    Çözüm olarak bir umut bios güncellemeyi düşünüyorum. Sizde durum nasıl?
    Run always seçeneğini kapatıp tam verim alan var mı?

Aynı sorun şu an bendede mevcut.daha önce yoktu.şimdi dakikada bir uğultuyla kafa patlaıyor hemde insanın sinir katsayılarıyla oynuyor.Bios güncelledim run always şeçeneğini kapadım ama yine aynı saçma çalışmasına devam ediyor.Sen bir çözüm bulabildin mi?

• bilgisayarınızda hp support asistant programı yüklü ise.. sorun gider--- güc ısı mekanik--- fan denetimi seceneklerinden fan sessizleştir gibi bir seçenek olması lazım.. bu seceneği deneyebilirsiniz.. bu secenek yok ise bilgisayarınızda yüklü olan hp support asistant programını güncelleyin yada yüklü değilse sp50843 nolu programı yükleyebilirsiniz. bios unuzun güncel versiyonunu kontrol etmekte yarar var..

Kolay Gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba
    Bende hp dv6 3113et aldım. Bios güncellemesini yaptım "F27" yükledikten sonra fan daha sakin çalışmaya başladı. Bu benim ilk laptopum fanımda sürekli çalışıyor ama çok az ses çıkarıyor hiç rahatsız etmiyor. Sürekli sessiz çalışması normal değil mi? Benim arkadaşımın acer ı var fan sesi çok kötü mesela. Sanırım bazı şeyleri kafaya takmamak lazım. Fan sıcaklıklarına nereden bakıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: perilikosk

Merhaba
    Bende hp dv6 3113et aldım. Bios güncellemesini yaptım "F27" yükledikten sonra fan daha sakin çalışmaya başladı. Bu benim ilk laptopum fanımda sürekli çalışıyor ama çok az ses çıkarıyor hiç rahatsız etmiyor. Sürekli sessiz çalışması normal değil mi? Benim arkadaşımın acer ı var fan sesi çok kötü mesela. Sanırım bazı şeyleri kafaya takmamak lazım. Fan sıcaklıklarına nereden bakıyorsunuz?

Biosun F.27 sürümünü geri çekti hp.Sanırım yeni bir Bios üzerinde çalışıyorlar.Fanın sessiz çalışıyorsa normaldir.İşlemci sıcaklığına Core temp veya everest ultimate programı ile bakabilrsin.everest ayrıca cihazının teknik özelliklerini ayrıtılı olarak gösterir.everesti yüklersen sol taraftaki menüden algılayıcı yı şeçiceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshal Erwin Rommel -- 12 Mayıs 2011; 14:46:48 >

• Antivirüs olarak ne kullanıyorsunuz? Norton çok kasıyor bilgisayarı süresi dolmuştu zaten sildim şimdi avast kurdum bir sorun yok şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

bilgisayarınızda hp support asistant programı yüklü ise.. sorun gider--- güc ısı mekanik--- fan denetimi seceneklerinden fan sessizleştir gibi bir seçenek olması lazım.. bu seceneği deneyebilirsiniz.. bu secenek yok ise bilgisayarınızda yüklü olan hp support asistant programını güncelleyin yada yüklü değilse sp50843 nolu programı yükleyebilirsiniz. bios unuzun güncel versiyonunu kontrol etmekte yarar var..

Kolay Gelsin..

fan gürültüsünü azaltın seçeneği.ona tıklayınca hp nin sitesine baglanıp fan temizle ile ilgili bilgiler verir.çok önceden denemiştim teşekürler

• quote:

Orijinalden alıntı: perilikosk

Antivirüs olarak ne kullanıyorsunuz? Norton çok kasıyor bilgisayarı süresi dolmuştu zaten sildim şimdi avast kurdum bir sorun yok şimdilik.

Avastta kasmıyorsa makinan kullanabilirsin.Ama buna ek olarak NOD32 yada Avira yı da önerebilirm
  • Fan kafasına göre çalışıyor.. bios güncellemesi bekliyoruz zaten.. gri renkte karıncalanma çözüldü ama biosu geri çektiler.şimdi yeni biosu bekliyoruz işallah fanada bir ayar çekerek yeni biosa ulaşırız......Koskaca şirketin düştüğü durumlar içler acısı....
    speed fan açık bilgisayarda yüklenme yok sadece firefox çalışıyor arka planda hiç bir şey çalışmıyor arada sırada fan çoşuyor. bakıyorum speedfana yüklenme yok ...
    BEN ONU BUNU BİLMEM HP BİOS YAZILIM MÜHENDİLESLERİNİ İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUM....

yeni biostan beklentilerim
    1- atide karıncalanma çözüldü. intelde pizelleşme var...bunun çözümü
    2- fana adam gibi bir yazılım bekliyoruz....
    3- ısı değerlerinde artış var özellikle hdd de buda yeni biosla kaynaklı diye düşünüyorum....bunuda çözmeleri lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 12 Mayıs 2011; 17:25:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_307

quote:

bilgisayarınızda hp support asistant programı yüklü ise.. sorun gider--- güc ısı mekanik--- fan denetimi seceneklerinden fan sessizleştir gibi bir seçenek olması lazım.. bu seceneği deneyebilirsiniz.. bu secenek yok ise bilgisayarınızda yüklü olan hp support asistant programını güncelleyin yada yüklü değilse sp50843 nolu programı yükleyebilirsiniz. bios unuzun güncel versiyonunu kontrol etmekte yarar var..

Kolay Gelsin..

fan gürültüsünü azaltın seçeneği.ona tıklayınca hp nin sitesine baglanıp fan temizle ile ilgili bilgiler verir.çok önceden denemiştim teşekürler

söylemiş oldum yöntem işe yaradımı yoksa yaramadımı yazdığınızdan tam bir sonuç çıkaramadım.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalaraz

Fan kafasına göre çalışıyor.. bios güncellemesi bekliyoruz zaten.. gri renkte karıncalanma çözüldü ama biosu geri çektiler.şimdi yeni biosu bekliyoruz işallah fanada bir ayar çekerek yeni biosa ulaşırız......Koskaca şirketin düştüğü durumlar içler acısı....
    speed fan açık bilgisayarda yüklenme yok sadece firefox çalışıyor arka planda hiç bir şey çalışmıyor arada sırada fan çoşuyor. bakıyorum speedfana yüklenme yok ...
    BEN ONU BUNU BİLMEM HP BİOS YAZILIM MÜHENDİLESLERİNİ İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUM....

yeni biostan beklentilerim
    1- atide karıncalanma çözüldü. intelde pizelleşme var...bunun çözümü
    2- fana adam gibi bir yazılım bekliyoruz....
    3- ısı değerlerinde artış var özellikle hdd de buda yeni biosla kaynaklı diye düşünüyorum....bunuda çözmeleri lazım...

@kartalaraz

bilgisayarınızla ilgili sorunları mail atarsanız daha iyi sonuc alırsınız diye düşünüyorum.. daha önce ati ekran kartındaki pixelleşme için bios update yayınladıkları gibi bu şekilde bir mail ile daha etkili sorunlarınız çözülebilir... bu esnada yakın zamanda tekrar bir bios güncellemesi gelebilir.. takipte kalmakta yarar var..

SaygıLar...

• malesef yaramadı O seçenekte cihazın alt bölümümün açılıp süpürge yada fırça tarzı bi aletle temizlenmesini anlatıyor.Zaten cihazım servisten geleli yaklaşık 2 hafta oldu.tozlanma gibi bir ihtimali yok.ama geldiğinden bu yana böyle.biosu bekliyorum ama pek umudum yok.4.kez servis yolları gözüküyor
  • quote:

malesef yaramadı O seçenekte cihazın alt bölümümün açılıp süpürge yada fırça tarzı bi aletle temizlenmesini anlatıyor.Zaten cihazım servisten geleli yaklaşık 2 hafta oldu.tozlanma gibi bir ihtimali yok.ama geldiğinden bu yana böyle.biosu bekliyorum ama pek umudum yok.4.kez servis yolları gözüküyor

anLadım cihazınız servise gittiğinde fanın yüksek sesle çalışması yüzünden mi gitmişti ?
  • quote:

quote:

malesef yaramadı O seçenekte cihazın alt bölümümün açılıp süpürge yada fırça tarzı bi aletle temizlenmesini anlatıyor.Zaten cihazım servisten geleli yaklaşık 2 hafta oldu.tozlanma gibi bir ihtimali yok.ama geldiğinden bu yana böyle.biosu bekliyorum ama pek umudum yok.4.kez servis yolları gözüküyor

anLadım cihazınız servise gittiğinde fanın yüksek sesle çalışması yüzünden mi gitmişti ?

2.gidişinde sorun fan ve ısınmaydı.anakart,alt kasa ve fan komple değişti geldi çok memnun kaldım.bilgisayardan ilk o zaman zevk aldım diyebilirim.tık yoktu alette.3.gidişinde sorun parmak izi okuyucu idi.ama servis cihazın topcover ı komple degişmiş yani klavyenin olduğu üst kasa.sonra en son yine geldi bu sorun çıktı başıma.dakikada bir ugultu yapıyor.fanı takip ediyorum sürekli alttan.1 dk tamamen durup yaklaşık bir 10 sn en yüksek devirden en aşagı devire kadar ugultulu bir biçimde çalışıyor.aşagı devirlerde 1 dakika kadar uğultusuz çalışıp tekrar tamamen duruyor.bu olay döngüsü her 2 dk da bir tekrarlanıyor

• bazen bios downgrade işe yarayabilir.. şuanda yüklü olan bios un bir önceki versiyonunu yüklemeyi deneyebilirsiniz.. muhtemelen işe yaramayacaktır ama..denemekte fayda var diye düşünüyorum :) bakalım yeni bios ne zaman çıkacaktır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.