Şimdi Ara

Reno Latitude 1.5Dci Enjektör ve hız regulatörü hatası Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün yaklasık 200km mesafeyi hız sabitleyicisi ile seyir ediyordum benzinlikte durdum ve ardından tekrar yola koyuldum fakat hız regulatörünü kontrol ettiriniz uyarısı geldi ve hemen ardından enjektörü kontrol ettiriniz uyarısı geldi. aracım 2013 model ve 21000km de. carsamba günü izne cıkıcam ve 1500 km yol yapıcam. lütfen bana ucuz yollu aracıma zarar vermyecek bir bakım önerirmisiniz. he birde galiba yakıt aldıgım yer kacak mazot satıyordu cunku bana fatura istiyormusunuz diye sormustu ordan bi kıllandım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Reno Latitude 1.5Dci Enjektör ve Hız Regülatörü Hatası

Reno Latitude 1.5Dci aracınızda enjektör ve hız regülatörü hatası ile karşı karşıyaysanız, sorunu etkili bir şekilde gidermek için aşağıdaki adımları uygulamalısınız:

• Enjektörleri Kontrol Ettiriniz: Enjektör arızaları, motor performansında düşüşe, duman oluşumuna ve artan yakıt tüketimine neden olabilir. Enjektörlerin doğru çalıştığından emin olmak için yetkili bir servise başvurmalısınız.

• Hız Regülatörünü Kontrol Ettiriniz: Hız regülatörü arızaları, aracınızın hızını sabitleme özelliğini etkileyebilir. Sorunun kaynağını belirlemek ve arızayı gidermek için hız regülatörünü kontrol ettirmelisiniz.

İlgili Anahtar Kelimeler:

• Hız regülatörünü kontrol ettirin.
    • Hız regülatörü kontrol ettiriniz.
    • Hız regülatörü arızası.
    • Latitude enjeksiyon arızası.
    • Renault megane regülatör uyarısı.

Not: Hız regülatörü veya enjektör arızaları karmaşık olabilir. Bu nedenle, sorunu kendiniz gidermeye çalışmak yerine, aracınızı yetkili bir servise götürmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam araç 2013 model neden garantiden yaptirmuyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalitesiz yakıtı şimdiki araçlar şak diye tanıyor hocam maşallah. Uyarının nedenini kendiniz söylemişsiniz. O yakıtı çekin çekebiliyorsanız. Temiz bir yakıt koyun araca.

• Bende 2012 megane 3 DCİ vardı sürekli aynı uyarıyı bende alıyordum ,cruze control de kullanırken aracı bir anda aynı arıza karşıma geliyordu, garanti kapsamında olduğu için servise götürüp ücretsiz arızayı sildiriyordum, onun haricinde sıkıntı yaratacak bir durum yoktur, çünkü sensörler hassas olduğundan en ufak şeyde hemen arıza uyarısı verebiliyor.Sizde yetkili servise götürürseniz garanti kapsamında 2-3 saat içinde yoğunluğa göre size aracınızı teslim ederler.
  • aynen 10 15tl kar edeyim diye arabanın motorunu öldürmeyin
    yukarıda arkadaşın dediği gibi mazotu boşaltma imkanınız var ise boşaltın

ve yakıtı Shell, Total vs tanınmış petrol dışından almayın
  • 1,5 clio dizel aracım var hız kontrolü aktif yapmak isteyince hız regülatörunu kontrol ettiriniz arızası gösteriyor neden yaptığını bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mechul_yabanci__

1,5 clio dizel aracım var hız kontrolü aktif yapmak isteyince hız regülatörunu kontrol ettiriniz arızası gösteriyor neden yaptığını bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim
    Renault kullanıcısı olarak bildiğim genel sebepler;

Enjeksiyon arızası olabilir. Göstergede enjeksiyon arızası uyarısı var mı bakın.

Döner kontaktör arızası olabilir. Göstergede airbag arızası var mı bakın.

Eğer yukarıda saydığım problemler yoksa sorun fren ve debriyaj pedalı üzerinde yer alan müşürlerdendir. 2 tane debriyajda + 1 tane fren pedalında var. İlk önce müşürleri söküp wd40 ile temizlemek lazım baktınız olmuyor aracı özel serviste can clip cihazına bağlatıp hangi müşür arızalı tespit edip değiştirirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acaba bu durum neyden kaynaklıydı?Çözüm nasıl oldu? Benimde araç hız sabitleme çalıştırıp, kullandıktan sonra eve geldim, aracı park ettim. Sonra ertesi sabah çalıştırmayı denedim, önce enjeksiyonu kontrol edin uyarısı ardından hız regülatör arizası verdi, araç çalışmadı , 3.marş denemesinden sonra çalıştı, 4 gün öncede hız sabitleyici kullandıktan sonra park edip, 3 saat sonra çalıştırınca yine aynı hatayı verdi, araç marş almıyordu. Sebebi ne ola acaba? Kontak yedikten sonra herhangi bir sorun sıkıntı yok, tekleme, hızlanmama gibi

• Var mı cevap verebilecek?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.