Uzun bir aradan sonra makinayi yenileme firsatini yakaladim sonunda.
Avantajlari ve dezavantajlari konusunda fikir sahibi olan arkadaslarin her turlu yorumlarini bekliyorum.
HP ENVY 17
• Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit • 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2760QM Processor (2.4 GHz with Turbo Boost up to 3.5 GHz) • 1GB AMD Radeon(TM) HD 7690M GDDR5 Discrete Graphics(TM) [HDMI, DP] • 8GB 1600MHz DDR3 System Memory (2 Dimm) • 750G 7200 Hybrid Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection • Microsoft(R) Office Starter: reduced-functionality Word/Excel(R) only, No PowerPoint(R)/Outlook(R) • FREE 2-year Norton Internet Security subscription (a $99 value). Pre-installed. • 8 Cell Lithium Ion Battery - Up to 5.25 hours of battery life +++ • 17.3-inch diagonal Radiance Full HD Infinity LED-backlit Display (1920x1080) • SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support • HP TrueVision HD Webcam • Intel 802.11a/b/g/n WLAN and Bluetooth(R) with Wireless Display Support • Full-size Radiance backlit keyboard • 2 year limited warranty included
Fiyati ise soyle :
Normal Fiyati : $1,884.99 Promosyon indirimi : $565.50 Promosyondan sonra fiyat : $1,319.49 Vergisi : $105.56
Toplam Maliyeti : $1,425.05
Sizce nasil ? Yani fiyata gore donanim v.s. ? Birde 3D app (Cinema 4D, Maya v.s.) kullanan arkadaslar eger biliyorsa bu donanim ve ekran karti 3D icin ne kadar performans saglar yada yeterlimidir basit render olaylari icin ?
Simdiden tesekkurler :)
Ekran kartı diğer donanımlara göre zayıf kalsa da yine de istenen ihtiyaçlara cevap verir.Hayırlı olsun
quote:
Orijinalden alıntı: aslanemre58
Ekran kartı diğer donanımlara göre zayıf kalsa da yine de istenen ihtiyaçlara cevap verir.Hayırlı olsun
Tesekkurler aslanemre58
Ekran karti acisindan baska secenegim yok idi o yuzden idare etmek zorunda kalacam.
quote:
Orijinalden alıntı: East.BlooD
quote:
Tesekkurler aslanemre58
Ekran karti acisindan baska secenegim yok idi o yuzden idare etmek zorunda kalacam.
bence biraz bekleyip hp nin yakın zamanda gelecek geforce ekran kartlı modellerini tercih edebilirsin senin için daha iyi olacak.. gt635 ve gt650 geliyor diye duydum...
quote:
Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO
quote:
Orijinalden alıntı: East.BlooD
quote:
Tesekkurler aslanemre58
bence biraz bekleyip hp nin yakın zamanda gelecek geforce ekran kartlı modellerini tercih edebilirsin senin için daha iyi olacak.. gt635 ve gt650 geliyor diye duydum...
Bunun icin biraz gec artik :) Ben siparisi vereli bir hafta oldu
hp envy 14 kullanıyorum. amerikadan almıştım bilgisayarımı. aslında bu benim 2. hp bilgisayarım. daha öncede dv6000 kullanıyordum. ısınma sorunlarından artık nefret etmiştim. envy 14 ü almadan önce çok tereddut ettım. ufak bir farkla macbook alabiliyordum. ancak yine mantık ağır bastı envy 14 te karar kıldım. yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. en ufak bir ısınma yok desem acaba abartmış mı olurum ? sadece fanın olduğu kısımda çok hafiften bir ısınma oluyor. cool sense seçeneğinden on yaptığımda daha hızlı fan çalışarak zaten yok gibi bişey olan ısınmayıda ortadan kaldırıyor. off konumunda dahi fan durmuyor. az da olsa ses çıkartarak çalışmaya devam ediyor. belki fanın sürekli çalışması rahatsız edebilir. şahsen benide ediyor. hani keşke tamamen durabilse. ancak buda laptopun hiç ısınmamasını sağlıyor.
diğer bir konu eğer envy serisi kullanacaksanız emin olun bu bilgisayardan sonra malzeme kalitesi olarak tatmin edecek tek bir bilgisayar daha kalıyor o da macbook. hp nin evny serisi gerçekten çok iyi bir işçiliğe sahip. gerek tuşların basılması gerek tuşların yapısı gerek aliminyum kasa ekranın dizaynı vs.. hepsi gerçekten özenle tasarlanmış diyebiliim. bu kadar para verdikten sonrada zaten aksi saçma olurdu. klavyenin ışıklı olması zaten son nokta diyebilirim :) mesela geçende dell olması lazım. yine envy tarzında bir bilgisayarında tuş takımının aydınlatmasını deniyim dedim. aydınlatma tuşuna bastıktan yaklaşık 1 1.5 saniye sonra tepki verdi. envy lerde öyle bir sorun yok bu gerçekten çok hoşuma gitti. eksik olarak ise aydınlatmada tuşlardan biraz sızma var. hani işçilik olarak bulduğum tek hata budur. o da tabiki tuş aydınlatmalarını açtığınız zaman gerçekleşiyor. neyseki macbook lardada durum aynıymış :)
envy serisi gerçekten şu ana kadar bana herhangi bir sorun çıkartmamakla beraber hp nin çıkardığı en iyi laptop serisi ( şahsi düşüncem )
hp envy 14 kullanıyorum. amerikadan almıştım bilgisayarımı. aslında bu benim 2. hp bilgisayarım. daha öncede dv6000 kullanıyordum. ısınma sorunlarından artık nefret etmiştim. envy 14 ü almadan önce çok tereddut ettım. ufak bir farkla macbook alabiliyordum. ancak yine mantık ağır bastı envy 14 te karar kıldım. yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. en ufak bir ısınma yok desem acaba abartmış mı olurum ? sadece fanın olduğu kısımda çok hafiften bir ısınma oluyor. cool sense seçeneğinden on yaptığımda daha hızlı fan çalışarak zaten yok gibi bişey olan ısınmayıda ortadan kaldırıyor. off konumunda dahi fan durmuyor. az da olsa ses çıkartarak çalışmaya devam ediyor. belki fanın sürekli çalışması rahatsız edebilir. şahsen benide ediyor. hani keşke tamamen durabilse. ancak buda laptopun hiç ısınmamasını sağlıyor.
diğer bir konu eğer envy serisi kullanacaksanız emin olun bu bilgisayardan sonra malzeme kalitesi olarak tatmin edecek tek bir bilgisayar daha kalıyor o da macbook. hp nin evny serisi gerçekten çok iyi bir işçiliğe sahip. gerek tuşların basılması gerek tuşların yapısı gerek aliminyum kasa ekranın dizaynı vs.. hepsi gerçekten özenle tasarlanmış diyebiliim. bu kadar para verdikten sonrada zaten aksi saçma olurdu. klavyenin ışıklı olması zaten son nokta diyebilirim :) mesela geçende dell olması lazım. yine envy tarzında bir bilgisayarında tuş takımının aydınlatmasını deniyim dedim. aydınlatma tuşuna bastıktan yaklaşık 1 1.5 saniye sonra tepki verdi. envy lerde öyle bir sorun yok bu gerçekten çok hoşuma gitti. eksik olarak ise aydınlatmada tuşlardan biraz sızma var. hani işçilik olarak bulduğum tek hata budur. o da tabiki tuş aydınlatmalarını açtığınız zaman gerçekleşiyor. neyseki macbook lardada durum aynıymış :)
envy serisi gerçekten şu ana kadar bana herhangi bir sorun çıkartmamakla beraber hp nin çıkardığı en iyi laptop serisi ( şahsi düşüncem )
bios a girip fan always on seceneğini disable yaparak sorunu çözebilrsiniz.. güncel biosu da bilgisayarınıza yükleyin mutlaka..
quote:
Orijinalden alıntı: nanoona
Bilgilendirme icin tesekkurler ve cok gec yazdigim bu mesaj icin kusura bakmayin...
Bilgisayarin icini disini test edecek kadar kullanma firsatim oldu ve kesinlikle cok memnunum. 17.3" ekran inanilmaz bir rahatlik benim icin ozellikle grafik ve 3D calismalarinda ekranin buyuklugu cok hosuma gitti. En cok merak ettigim ve kaygilandigim konu 3D app performansi idi ancak kaygilanmama gerek olmadigini anladim. Cidden cok guclu bir makina ve herne kadar render icin kasiyor olsada zaman olarak 10'da 1'lik bir surede sonuc aliyorum (eski makinama gore). Ozellikle Adobe After Effects CS6 ile muazzam sonuclar aliyorum ve makina neredeyse full render mod'da iken zaman cubugu ile cok rahat ileri geri hareket etmeme izin veriyor, video ciktisi alirken 1 dakikalik 1080P 25fps islemi 20 dakika suruyor (eski makinada 1 bucuk saat idi bu sure !).
Sonuc olarak inanilmaz memnunum, dusunup tereddutte olan arkadaslara siddetle tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme