Laptopı üniversite için ikinci el edindim 1.5 ay önce. gayette işimi gören bi laptoptu. son 1 aydır bi sorun var lütfen yardımcı olun. bilgisayarın bataryası ölü değiştiricem zaten bir kaç hafta sonra. fakat bataryayla mı alakalı bilmiyorum. internette nerde baktıysam adam akıllı bir çözüm bulamadım.laptop tek seferde açılmıyor. zorlamam gerekiyor açılması için daha sonra bios ekranına atıyor. ekran açılınca da mavi ekran veriyor (nadiren) ''hal initialization'' intenette bulduğum çözümler günü kurtarıyor sadece. aradan zaman geçince yine zorlanarak açılıyor. çok bunaldım anakartı falan yakarım diye korkuyorum. batarya ve bios pili değişince sorun çözülür mü sorun? sizce sorun anakartta mı? zor açılsa da açılıyor bilgisayar kullanabiliyorum. tek sorun açılırken yaşanıyor aşırı zorlanırsa mavi ekran veriyor 1 aydır 3 kez mavi ekran verdi. lütfen bi akıl verin. bu şekilde kullanmak bilgisayara zarar verir mi? ne denediysem başaramadım... şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkür ediyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roronoazi -- 21 Şubat 2022; 14:43:45 > |
Laptop 5-6 denemede anca açılıyor- Dell xps 13 9360
-
-
Merhaba;
Öncelikle Bios 'unuzun güncel olup olmadığını kontrol edin! Üreticsinin sitesinde güncel bir sürüm mevcut.
Bios güncelesinden sonra notebook açılırken F12 ile Diagnostic tool ile donanımsal testin sonucuna bakın.
Kullandığınız işletim sisteminin güncel olduğunu kontrol edin; aldığınız mavi ekranların hata kodlarına göre gerekli aksiyonları alın.
Kolay gelsin.
-
cevabınız için teşekkür ederim öncelikle biosu güncellemeyi denedim fakat pil %10 altında olduğu için işlem gerçekleşmedi. bu şekilde kullanmamın bilgisayara bir sakıncası olur mu en geç 1-2 hafta sonra batarya değişimine gidecek
-
Merhaba;
Sanırım bir problem olmaz; batarya değişimini yapacak yer yetkili bir servis ise bu sornlarınızdan bahsedin gerekli testleri yapacaklardır.
İyi çaşılmalar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X