Şimdi Ara

HP G62 Ekran Kartı Sorunu Acil Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şikayetim şu hp g62 ATI HD5470 ekran kartımda sıkıntı yaşıyorum.Alttada Amd görüntü işlemcisi çalışmayı durdurdu ve bu durumdan kurtuldu dedi. Fakat cidden kurtulamadı ekranda tuhaf şekıller belırdı dondu pc kendıne gelmesı için bi 4-5 dk bekledim fakat pc kaldı öyle sonra resetledim ve parola kısmına gelınce windows ekran gitmeye basladı.Şifremi giriyorum sesleride duyuyorum masaüstünün açıldığına anlıyorum ama ekran gelmiyor. 3. formatımı attım işletim sistemi olarak win7 home basic 64 bit kullanıyorum şuan ultimate çevirdim ne yapmam lazım bu sorunu yaşayan başka arakdaşlar varsa e çözüm buldularsa acil yardım etsinler.

• İlgilenecek kimse yok mu ?
  • ati nin sitesinden güncel driver indirip kurmayı denediniz mi?
  • Kardeşim denediklerimi yazıyım.Atinin sitesinden güncel bütün driverları ındırdım yükledim ve hepsinde aldıgım yanıt su oldu.Ya mavi ekran hatası ve sonrasında yuklediğim driveri silinmesi ana kartı kullanıma devam etmesi yada direk masaüstüne gecerken ekranın komple kapanıp kararması.Formatta sıkıntı vardır dedım normalde benim işletim sistemim win7 home basic 64 bunun harıcınde kurduklarımı soylıyım.Aynı ısletım sıstemıne attım 1 kere sonra ultimate attım yetmedı win8 kurdum ve yine olmadı2 günümü yedi bitirdi resmen bilgisayarım bu sıkıntı yuzunden. Sonra bakındım nette termal macun fln BIOS guncellemesı demısler onlarıda denedım anakarta ulastım ekran kartına kadar gittim sonra macunu surdum olmadı.Dedim birde BIOS'u güncelliyim onuda yaptım en son olarak yenıden format attım orjinal haline çevirdim tekrar yükledim yıne ve yeniden aynı sıkıntı delirdim cıldırdım son olarakta baska çözumum kalmadıgı ıcın anakartın kendı ekran kartını kullanamya karar verdım 1Gblık ekran kartım var fakat gel görkı 64Mblık karta kaldık.Farklı bir yol çözüm varsa Allahını seven yardım etsin.

• vay arkadaş kaç gündür şu soruna kimse bişey diyememiş çok tuhaf.
  • Amd kartlar sürücü babında fakir üzerinde kurulu olan sürücü hatalı program ekle kaldırdan bütün amd sürücülerini kaldır hp sitesinden modelin sayfasından yeniden kur.Hp özellikle kendisi tesindeki sürücüleri öneriyor amd babında,amd'nin sitesindeki sürücüler hata veriyor.Bundan mavi ekran alıyorsun.
  • bende de g62 b52st var aynı ekran kartına sahibiz bende de aynı uyarıyı veriyor fakat kapanmadı şimdiye kadar bi ekran gidip geliyor 4 5 saniye sürüyor 4 defa garantiye gönderdim geçenlerde anakartı değiştirdiler ama aynı hata devam ediyor garantiniz devam ediyor ise göndermenizi tavsiye ederim geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı sorunu lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: too_much

bende de g62 b52st var aynı ekran kartına sahibiz bende de aynı uyarıyı veriyor fakat kapanmadı şimdiye kadar bi ekran gidip geliyor 4 5 saniye sürüyor 4 defa garantiye gönderdim geçenlerde anakartı değiştirdiler ama aynı hata devam ediyor garantiniz devam ediyor ise göndermenizi tavsiye ederim geçmiş olsun

Garanti dışı olalı 1 sene olucak yaptırdım zaten bana da anakart onarım dedıler ekran kartı çip seti falan yanmıs dedıler 203.69lira tuttu kuruşuna kadar aldılar.Tahminimce soğuk lehim vardı parça değişimi yapmadılar gibime geliyo ama hayırlısı artık sıkıntı kalktı ortadan çok şükür.Bir sürü şey denedim şunu anladım mavi ekranı sadece yazılımsal hatalardan vermiyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: anektod102

quote:

bende de g62 b52st var aynı ekran kartına sahibiz bende de aynı uyarıyı veriyor fakat kapanmadı şimdiye kadar bi ekran gidip geliyor 4 5 saniye sürüyor 4 defa garantiye gönderdim geçenlerde anakartı değiştirdiler ama aynı hata devam ediyor garantiniz devam ediyor ise göndermenizi tavsiye ederim geçmiş olsun

Garanti dışı olalı 1 sene olucak yaptırdım zaten bana da anakart onarım dedıler ekran kartı çip seti falan yanmıs dedıler 203.69lira tuttu kuruşuna kadar aldılar.Tahminimce soğuk lehim vardı parça değişimi yapmadılar gibime geliyo ama hayırlısı artık sıkıntı kalktı ortadan çok şükür.Bir sürü şey denedim şunu anladım mavi ekranı sadece yazılımsal hatalardan vermiyormuş.

kardeş benim ekran tümden gitti sadece çizgiler çıkıyor bilgisayar normal açılıyor ama ekranda sadece enine çizgiler var artık para iadesi istiyorum 4 defa gitti geldi her seferinde parça değişimi oldu bakalım bu sefer ne yapacağız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anektod102

quote:

kardeş benim ekran tümden gitti sadece çizgiler çıkıyor bilgisayar normal açılıyor ama ekranda sadece enine çizgiler var artık para iadesi istiyorum 4 defa gitti geldi her seferinde parça değişimi oldu bakalım bu sefer ne yapacağız

Yaptıkları işe garanti veriyorlar diye biliyorum ama sıkıntı anakart yada ekrankartıda olmayabilir.Mönitörden kaynaklanabilir.Bende ekran kartının yazılımını yükleyince ekran gidiyordu ama senin ki gibi enine yada boyuna çizgiler çıkmadı.

• benim ekran pert seri sıkıntılı bakalım
  • amd hd4850 kullanıyorum.
    malesef amd atiyi satın aldıktan sonra bu ekran kartı kısmına pek egilmedi.
    Aynı cihipin adını ve yazılımını değiştiriyorlar ddr2 belek ddr3 belek gddr belek destegi saglayıp
    yok hd bilmem kac adıyla piyasaya suruyorlar.
    şimdi bakıyorum coklu ekran kartı surucusu modeli diye birsey geliştirmişler tamamen hikaye.
    10 şalvara 1 kuşak olur mu?

amd keske atiyi alıp bu hale getirmeseydi x1300 serisi hd 4850den daha randımanlı calısıyor varmı böyle bir dava..
  • Senin başına gelen birebir başıma geldi. Sorunu çok araştırdım ve donanımsal bir sorun olduğunu keşfettim. ilk önce ''bilgisayarım açılıyor'' diyorsun. O zaman bilgisayarı güvenli kipte açacaksın ve aygıt yöneticisinden ATI ye ait sürücüyü kaldıracaksın, artık işine yaramaz. Yazılımı da program kaldır dan kaldırabilirsin. Ekranın sadece intel çip set üzerinden ya da anakart üzerinden çalışır olur ki LoL de başka oyun oynayamazsın, elveda.

Gelelim sorunun çözümüne, bilgisayarı ya uzman bir kişiye emanet edip çip setin bakımını yaptıracaksın yada büyük ihtimalle çip setini değiştireceksin. Bakım gerektiriyor ise kendin de halledebilirsin. Soğutucu bölümüne kadar, yani fanında olduğu bölümü söktükten sonra, çip setin üzerinde termal pedi göreceksin. O ped, yıpranmış ve özelliğini yitirmiş olacak ki ATI çip setinin hasar almasına sebep olmuş. Yeni ped yapıştırdıktan sonra işlemcinin üzerindeki termal pastayı da temizleyip montajını yapabilirsin. Hazır açmışken fan kapağını da sök ve temizle. Ha gene olmadı diyorsan çip setin üzerine ısı tabancasyıla 5 dk hava üfle ve güzelcene ısıt ve pedini yapıştır. Montajını yap ve 3-5 ay daha ısınmadan dolayı bozulana kadar oynamana devam et.
    Yok çip set yandı ise kendin değiştirebiliyorsan değiştir yenisini yerleştir, yada bir servise verip yenisini taktır.

Ha bana sorarsan sen ne yaptın; Ben monster alacak parayı biriktirdim ve eski laptopumun alt kasasını doğradım ve altına kocaman bir fan koydum, abimden dolayı monsterımı kullanamazken, Hp ile altına plastik buz kabını koyar ve bir kaç el LoL atarım. Gelecek programım ise el ile sıvı soğutucu yapıp, orjinal soğutucuyla yer değiştirmek olacak, sonunda laptop haşat olacak, bıkmıştır benden yazık zavallıya.

Sonuç olarak ebene dedene bay bay de! @too_much @anektod102

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buliz3n -- 18 Aralık 2014; 6:40:09 >

• Cok gec oldu yazmam ama internette araştıran arkadaslar bişeyler bulabilir diye yazıyorum. Aynı sorun bende de vardı. Bu sorun hpg62 modellerinde var. Notebook pc yi bataryasız kullanma sorunundan kaynaklı. Bu pc de 2 ekran kartı var ati ve intel bataryayı cıkarınca birini görmeyi kesiyor. Digeri de agır işlemler yapamayınca yanıyor.Formattan sonra düzeliyor ekran acılıyor ama chipset'i yandıgı için oyun oynatmıyor. (Chipset fiyatları 150-300 arasında degisir ve degisimden sonra oyun garantisi verilmez)oyun oynamadan film,müzik,video ve internet işleri için kullanabilirsiniz ama dedigim gibi gta san andreas bile oynatmaz :) Isınma problemleri de vardır pc nin -hp'nin sorunları işte- fanın içi kıl ve tüy yumağı olmuştur açıp temizlemeniz gerekir ve işlemcinin termal macununu(işlemciye özel bir macun,soğumasını sağlıyor,manyetik alanlı el sürülmez) degişmeniz gerekir. Kurumuşsa işe yaramaz artık ve işlemci iyice ısınmaya başlar.Başka sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.