Şimdi Ara

^^HP iPAQ 514 Voice Messenger^^ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.238
Cevap
15
Favori
379.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu aleti kullanışlı olacağını düşündüğüm için çok sevdim gerçekten muhtemelen bi iki ay içerisinde Windows Mobile a terfi edicem ama bi iki merak ettiğim konu var bilenler varsa memnun ederler beni

- Şarjsız kalmak konusunda tereddüt ediyorum, acaba bu aletin araç şarj aleti gibi aksesuarları mevcutmudur mevcutsa nereden temin edebilirim?
    - Network üzerindeki bir yazıcıyı telefona tanıtıp bazı office dökümanlarını (word, excel) wifi aracılığıyla print etmek mümkün mü?
    - Access yada ona benzer bir veritabanı programı ile basitçe hazırlanmış bir veritabanını telefona yükleyip anlık kayıt tutulabilir mi... (Örneğin günde bi kaç kez giriş çıkışı olan basit bi stok takibi) ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Güncelleme: Araç içi şarj aleti biraz tuzlu ama buldum hepsiburada da varmış...

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryID=92285&ProductID=bd61543&catid=35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 28 Ağustos 2007; 17:51:24 >

• Arkadaşlar alan var mı?
  • SiyahPelerinliAdam
    1 ve 2 mümkün ancak 3. ün 3parti uygulama olmadan çözülemeyeceğini ve şu an böyle bir uyugulama bulunmadığını söyleyebilirim.
  • N73 ümü iyi fiyattan satarsam bende alıcam bu aleti tek olayı kamerası oda cok onemli deil benim için
  • pıl olayına gelırsek aldıgım gun 4 saat tam sarj yaptım.zaten full dolması ıcın 4 saat sarj edın yazıyordu.daha sonra neredeyse tum gun wirelessla netteydım %20 sı gıtmıstı pılın .Ben cok memnunum su ana kadar.ıyıkıde almısım.
  • Hic pda kullanmadıgım icin mazur görün ama bi sorum olacak , bu windows mobile 6 exe dosyalarını acıyormu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Poker_Player

pıl olayına gelırsek aldıgım gun 4 saat tam sarj yaptım.zaten full dolması ıcın 4 saat sarj edın yazıyordu.daha sonra neredeyse tum gun wirelessla netteydım %20 sı gıtmıstı pılın .Ben cok memnunum su ana kadar.ıyıkıde almısım.

Peki bu üç günlük tecrüben içerisinde karşılaştığın dezavantajları?
  • Telefonun herşeyi iyi guzel ama bi sesine takıldım duymadan alamıcam heralde , n73 ten fazla cıkıyormu sesi acaba , pokerplayer daha once n73 kullandıysan bi karsılastırma yapabilirmisin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quattro_tr

SiyahPelerinliAdam
    1 ve 2 mümkün ancak 3. ün 3parti uygulama olmadan çözülemeyeceğini ve şu an böyle bir uyugulama bulunmadığını söyleyebilirim.

Acaba visual basic ile Windows Mobile platformuna uygun basit programlar (bahsettiğim basit bi stok takibi ve ona ait bi arayüz tasarlamak) yapmak temel basic bilgisi olan birisi için çok fazla ekstra bilgi gerektirir mi?... Yada bu tür yazılımlar için bildiğiniz kullanışlı yazılım geliştirme platformları yada bil paylaşım forumları var mı? Örneğin; Garsonların elektronik adisyon aldıkları kablosuz cihazlar üzerindeki benzer uygulama sanırım bu cihaz üzerinde kullanılarak(sanırım Windows Mobile kullanmanın farkı bu olsa gerek) daha fonksiyonel bi hale getirilebilir...

Ancak güzel bi araştırma yapmak gerekiyo sanırım...

Ayrıca şu inceleme videosunun bir yerinde başka bir cihazla kıyaslanıyor, kıyaslandığı cihazın marka modelini bilen var mı?

http://www.youtube.com/watch?v=wTNm9hReqLI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 29 Ağustos 2007; 11:17:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

quote:

Orjinalden alıntı: Quattro_tr

SiyahPelerinliAdam

Acaba visual basic ile Windows Mobile platformuna uygun basit programlar (bahsettiğim basit bi stok takibi ve ona ait bi arayüz tasarlamak) yapmak temel basic bilgisi olan birisi için çok fazla ekstra bilgi gerektirir mi?... Yada bu tür yazılımlar için bildiğiniz kullanışlı yazılım geliştirme platformları yada bil paylaşım forumları var mı? Örneğin; Garsonların elektronik adisyon aldıkları kablosuz cihazlar üzerindeki benzer uygulama sanırım bu cihaz üzerinde kullanılarak(sanırım Windows Mobile kullanmanın farkı bu olsa gerek) daha fonksiyonel bi hale getirilebilir...

Ancak güzel bi araştırma yapmak gerekiyo sanırım...

Ayrıca şu inceleme videosunun bir yerinde başka bir cihazla kıyaslanıyor, kıyaslandığı cihazın marka modelini bilen var mı?

http://www.youtube.com/watch?v=wTNm9hReqLI

windows mobile sistemi için hazırlanmış çeşitli ilişkisel veritabanı ve uygulama geliştirme sistemi mevcut. bu noktada temel belirleyici unsur windows mobiile sisiteminin versiyon farklarıdır. windows mobile 6.0 sisteminin 3 farklı versiyonu bulunuyor.

(not: windows mobile 5 sisteminde de durum aynıdır yalnızca isimler değişiktir.)

1-) Windows Mobile 6.0 Standart Versiyon (eski ifade ile smartphone)
    dokunmatik ekranı olmayan akıllı telefonlar tasarlanmıştır. ipaq 514, htc s710 v.s. bu sınıfa giriyor. (kişisel olarak tercih ettiğim versiyondur. dokunmatik ekranlara ısınamadım bir türlü)

2-) Windows Mobile 6.0 Profosyonel Versiyon (eski ifade ile ppc phone)
    dokunmatik ekranlı ve gsm telefon özelliği olan cihazlar için tasarlanmış versiyondur. htc tytn II, htc touch v.s. gibi cihazlar bunlara örnektir.

3-) Windows Mobile 6.0 Klasik Versiyon (eski ifade ile ppc)
    dokunmatik ekranlı ve gsm telefon özelliği OLMAYAN cihazlar için tasarlanmış versiyondur. restoran ve kafelerde pos ödeme noktalarında kullanılan cihazlar bunlara örnektir. profosyonel versiyondan hiç bir farkı olmamakla birlikte donanımsal olarak GSM desteği yoktur.

(kısaltma. Windows Mobile 6 = WM6)

genelde WM6 profosyonel ve klasik versiyonu çalıştıran makineler daha büyük ekranlara sahip olduklarından uygulama geliştirme ortamı olarak daha çok tercih edilimekteler. dokunmatik ekranları sayesinde bilgi girişleri (göreceli olarak) daha kolay. ayrıca pro ve klasik sistemlerde bulunan "windows kontrolleri" daha gelişmiştir. örnek olarak sütün başlıkları, tabstripler, kaydırma çubukları v.s.

ancak 2,4 inç qvga yatay ekranlı WM Standart (smartphone) cihazların yaygılaşması ve WM sisteminin sürekli gelişmesi de uygulama geliştiricileri bu platformda üretim yapmak konusunda cesaretlendirmiştir.
    aşağıya tüm dünyada sevilerek kullanılan Quicken muhasebe, finans programının WM smartphone sistemi üzerinde çalışan versiyonunun ekran görüntülerini ekledim. yani akşam çıkarken tüm muhasebe işlemlerinizi cep telefonunuza yükleyip yanınızda götürebiliyorsunuz. nasıl hayali bile güzel değil mi?

toparlamak gerekirse ipaq 514 üzerinde çalışacak veritabanı sistemleri büyük ihtimalle vardır. (ancak araştırma yapmadan kesin konuşmayalım) en azından microsoftun SQL server mobile sürümü var.
    fakat cihazın 2 inçlik ekranı uygulama geliştirme ortamı olarak kullanılmasını tartışmalı hale getirmektedir. sayfaya sığacak form alanları, yazı tipi büyüklüğü v.s. değerlendirmek gerekir. birde ekran yönelimi dikey bu da diğer bir handikap.

microsoft visual studio (vb.net, c#) en gelişmiş Windows Mobile programlama özellikleri sunan sistemlerden biridir. entegre SQL mimarisi, .net ortamı gibi sayısız özelliğe ve komponentlere sahiptir.

eğer temel visual basic bilginiz varsa zorlanmadan WM uygulama geliştirmeyi öğrenebilirsiniz. yalnız türkçe kaynakların çok kısıtlı olduğunu hatırlatayım.

http://www.xda-developers.com/
    http://www.microsoft.com/windowsmobile/developers/default.mspx
    http://channel9.msdn.com/wiki/default.aspx/MobileDeveloper.HomePage

514 ile kıyaslanan cihaz HTC S710 (Kod Adı: HTC Vox) tur ve ithalatçı tarafından Türkiye'ye getirilmesi düşünülmemektedir. bütün dünyanın taptığı bu cihazı hangi mantıkla Türkiye'ye getirmiyorlar diye sormayın bana, eğer ağzımı açarsam allayıp pullayıp yapıştırmam gerekir ve sonu mahkemede biter kesinlikle.

Windows Mobile Standart (Smartphone) sisteminde çalışan Quicken finans muhasebe programı
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    />

/>

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikelaj -- 29 Ağustos 2007; 15:05:20 >

• poker player ben satın aldım ama tuş kilidini bulabilmiş değilim sen buldun mu???:(
  • Nikelaj verdiğin bilgiler için gerçekten çok teşekkürler, oldukça aydınlattı…

Sözkonusu telefonun HTC S710 olduğunu senin cevabını okumadan kısa bir sure once buldum ve cihazla ilgili ufak bi araştırma yaptım. Ipaq 514 ün handikaplarını büyük oranda aşmış bi cihaz. Ancak yurtiçinde satılmaması ve garanti&aksesuar (özellikle pil) desteğinin olmaması ayrı bir handikap. Hatta forumda yurtdışından aldığını soyleyen bir arkadaş kısa bir değerlendirmesiyle birlikte başlık açmış. Türkiye’de satılmamasına rağmen alternatiflerim arasına aldım diyebilirim.

SmartPhone a terfi etmeyi bi kaç ay erteleyeceğim. Şu aşamada sadece iriliğinin dezavantajını yaşamak istemiyorum zira ben tercihlerimi kullanışlı ve olabildiğince küçük mobil cihazlardan yana kullanan birisiyim. Ancak senin verdiğin bilgiler ışığında işimle ilgili bana özel basit bir veritabanı şeklinde bir çözüm üretebilirsem bu tür platformlar benim için vazgeçilmez hale gelecek ve 24 saat yanımızdan ayıramadığımız bu cihazların iriliğine katlanabileceğim.

Tekrar teşekkürler…

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkankara

poker player ben satın aldım ama tuş kilidini bulabilmiş değilim sen buldun mu???:(

oncelikle hayırlı olsun.tus kilidi ayarlar guvenlık kısmından ayarlanıyor.bu arada uyumlu oyun olsun program olsun bulursan burada paylasırmısın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Poker_Player

quote:

Orjinalden alıntı: ilkankara

poker player ben satın aldım ama tuş kilidini bulabilmiş değilim sen buldun mu???:(

oncelikle hayırlı olsun.tus kilidi ayarlar guvenlık kısmından ayarlanıyor.bu arada uyumlu oyun olsun program olsun bulursan burada paylasırmısın.

teşekkürler poker... tabiki paylaşırım şu aralar başladım program aramaya zaten bulunca haber veririm
  • poker_player veya ilkankara bende cihazı almayı düşünüyorum fakat son olarak çektiği resimlerden biraz upload edermisiniz?Gündüz ve gece çekimleri olursa sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: flashemre

poker_player veya ilkankara bende cihazı almayı düşünüyorum fakat son olarak çektiği resimlerden biraz upload edermisiniz?Gündüz ve gece çekimleri olursa sevinirim...

bu aletin resimlerini buraya koymak için zahmete gerek bile duymadım gündüz çekimleri idare eder gece çekimleri ise pek gece çıkıyor anla işte sakın ola kamera düşünerek alma derim ben ama diğer özellikleri için oldukça ideal ben elimden düşürmüyorum SE kullanıcısydım ben bi o kadar kolay bi o kadar özellikli bir tel bu ipaq 514 ... haa diğer telefon alışkanlıklarınızı unutmazsanız bu teli sevemeyebilirsiniz alınca hemen caymayın ...
  • Alan arkadaşlar forumda kapsamlı ve resimli bi inceleme yaparsa daha cok bilgi sahibi oluruz
  • Görünümü özellikle de arka tarafı Siemens S 75 i anımsatıyor.
  • Yaklaşık 3 gün önce aldım. Gerçekten böyle bir telefon görmedim. WM6 olması yanında asıl atlanan özellik şirketeler için Exchange Server 2007 ve 2003 e yaratılmış bir aygıt. Şirket maillerime wi-fi veya gprs ile heryerden görebiliyorum, Takvim veya ortak klasörlere rahatlıkla ulaşabiliyorum. Birde eğer Exchange Server 2007 mailbox ınız varsa mail göndermek için yazmama gerek yok. Msj yerine ses konuşmamı mail olarak gönderiyorum ve alıcımı seçiyorum karşı tarafa mailim text yerine ses kaydı olarak gidiyor. Kullanımı bu yüzden aşırı rahat.
  • Cihazı kullanan arkadaşlardan inceleme bekliyoruz. Ayrıca cihazın en çok pil ömrünü merak ediyorum. Acaba 6.5 saatlik konuşma süresine ulaşabiliyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.