Şimdi Ara

HP İşlemci Performansı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bir çok mesaj okuduğumu ve bana yönelik bi konu başlığı bulamadığımdan yazmaktayım.

HP Pavilion dv6000 serisi dv6189eu dizüstü bilgisayarımda Windows 7 Ultimate işletim sistemi yüklü. Thermaltake soğutucuda altında.
    Bilgisayar Vista Capable'dı satın aldığımda. Şimdi ise işlemcide aşırı ısınmadan kaynaklı işlemci çarpanı düşmesi olmakta. Buda oyun, yüksek çözünürlüklü video gibi CPU gerektiren uygulamalarda FPS düşüşüne sebep olmaktadır. (Kısacası durduk yere kasılmakta Snow Bros gibi basit bi oyunda bile) Bunu resimlerle anlatıyım çözüm bulabilirseniz bekliyorum. (Stabil durumdan ısınıp yavaşlama süreci var. CPU-Z bilgilerinide ekledim.)

http://img201.imageshack.us/g/ekranalntsbr.jpg/

• bilgisayarin fanlarini temizleyip termal macunlarini degistirmeyi deneyin derim. ben 1 yillik laptopumun isidan kapanmaya baslamasi uzerinde temizleyip macunlari degistirdigimde fan seside kalmadi isinmada performans artisida oluyor.
  • Arkadaşlar neden Ultimate kuruluyor anlamadım.Laptoplar için en ideali Home Premium'dur.Ultimate çok yük bindiren birçok arka plan uygulama çalıştıran üst seviye işletim sistemidir.
  • W7 Ultimate
    W7 Home Premium
  • Teşekkürler cevaplar için. Vatan'dan termal macun alıp sürmek gerekli o zaman. (ekran kartınada sürülüyomuş sanırsam?) Fanlarıda temizlerim açmışken. Format atıp home premium yüklediğimde sorun kalmaz umarım. Black Screen hatasıda var ama o anakarttan sanırsam internette biraz araştırdım HP klasik hatalarından biri dahaymış... :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValarAlp -- 26 Ocak 2011; 18:40:52 >
  • icini actiginizda fandan cikan bakir borulardan biri islemciye biri ekran kartina baglidir zaten fani kompe sokun supurgeyle cektirip dis fircasi yardimiyla yikayin guzelce sonra bakir borularin altinda islemci ve ekran kartinin uzerinde termal macunlari gorursunuz cok zorlamadan temizleyin kalintilari disina tasmicak sekilde yenileyin macunlari fani takin kapatin....
  • işlemci de 90nm imiş ısınma ondan da olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.