Arkadaşlar bende hp deskjet 2060 yazıcı var, alalı bayağı oldu kartuşu bitince tekrar hiç doldurtmadım, geçen kullanayım dedim orijinal kartuş almak yerine kendim doldurayım mantığı ile dolum seti aldım. Dolumu başarıyla hallettim ancak yazıcı hala kartuşu sanki yokmuş gibi görüyor ve kullanılmış orijinal kartuş takılı gibi bir uyarı gösteriyor. Bu yazıcının orijinal kartuşla yazmayacağını anladım ancak bundan sonrası için internetten muadil kartuş alsam onu doldursam bittikçe, veya tam kartuş bitti rengi yazmadan kendim mürekkep eklesem kullanabilir miyim? Veya ne yapmam gerekiyor durum ortada yardımınıza ihtiyacım var...
Kartuş içinde mürekkep seviyesini ölçen bir sistem yok. Çipteki model numarasından tahmini mürekkep kullanımına göre bitmedi bitiyor bitti diyor. Kendi iç yazılımı oransal olarak basılan bilgiye göre tahmini bir değerle sayacını sayıp bitiriyor. Hatta HP çipi yakarak kartuşu belli durumlarda kullanılmaz hale de getirebiliyor. Eğer otoreset kartuş varsa piyasada sizin yazıcıya uygun onu kullanın. Kartuş değiştirirken yazıcınız kapalı olsun hatta elektrik bağlantısını bile kesin.
SozuakS
kullanıcısına yanıt
hocam internette aradım da benim yazıcı sanırım düşük seviye yazıcı olduğundan chip falan yoktu aliexpress e falan da baktım. Kartuşun üzerinde noktalar var oraları kapat tekrar tak vs diyenlerinki de bunda olmuyor. Buna karşı olarak ne yapabilirim acaba; dediğim gibi muadil kartuş alsam doldursam sistemi de olmuyor sanırım demenize göre?