Şimdi Ara

hp laptop açılma sorunu..görüntü yok ışıklar yanıp sönüyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
63.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugun laptopumda bi sorunla karşılaştım..hp pavilion dv6 1280us...power tusuna bastıgımda ekran hiçbir şekilde gelmıyor..ses ve wireless ın mavı olması gereken tusları turuncu durumda.ve caps lock la num lock ısıkları 2 sanıye arayla yanıp sonuyor..ne kadar beklesemde degısme olmadı..bıcok sey denedım ama hep bunlar meydana geldi..son 2 haftada 2 3 kere oyun oynarken pat dıye goruntu gıtmıstı..ses gelıodu..power a basılı tutup kapadım..tekrar actıgımda duzelıyordu..2 3 kere ole oldu..bu sabah yıne kapadım..sonra acmak ıstedıgımde anlattıgım sey oldu..kendı halıne bıraktım sımdı duzelırmı dıye ama basıt bı sorun oldugunu sanmıyorum.nerdeki sorundan kaynaklanıyordur?bı bılgısı olan varmı..nette biraz arastırdım ama net bsy bulamadım..

birde ben bu laptopu yazın abd den almıstım..garantisi burda da gecerlımı yoksa baska bır bilgisayarcıya paraylamı yaptırmam gerekır..yada kendi kendime yapabılmemın bı yolu varmı..basına gelmıs bırı olabılr belki..

şimdiden tesekkurler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

HP Laptop Açılma Sorunu: Görüntü Yok ve Işıklar Yanıp Sönüyor

HP laptop'un açılmama ve ekranın siyah kalması sorunuyla mı karşı karşıyasın? Laptop'un ışıkları yanıp sönüyor ancak görüntü gelmiyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsin:

• Görüntü Kablosunu Kontrol Et: Laptop'un ekranını anakarta bağlayan görüntü kablosunun gevşek veya hasarlı olup olmadığını kontrol et. Gerekirse kabloyu çıkarıp yeniden takmayı dene.
    • RAM'i Tekrar Yerleştir: Bazı durumlarda, gevşek veya hasarlı RAM modülleri açılma sorunlarına neden olabilir. Laptop'un arka kapağını çıkar ve RAM modüllerini çıkarıp yeniden takmayı dene.
    • Ekran Kartını Kontrol Et: HP laptop'lar genellikle harici ekran kartlarına sahiptir. Ekran kartının düzgün şekilde takılıp takılmadığını ve herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol et.
    • Bios Ayarlarını Sıfırla: BIOS ayarlarının bozulması da açılma sorunlarına neden olabilir. Laptop'u kapat ve fişini çek. Ardından CMOS pilini çıkar ve birkaç dakika bekle. Pili tekrar tak ve laptop'u başlatmayı dene.
    • Güç Kaynağını Kontrol Et: Güç kablosu hasarlıysa veya güç kaynağı arızalıysa laptop açılmayabilir. Farklı bir güç kablosuyla denmeyi dene veya laptop'u farklı bir prize takmayı dene.
    • Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse HP teknik destek ekibiyle iletişime geçmeyi veya yetkili bir servis merkezine başvurmayı düşünmelisin.

Yaygın Hata Kodları:

• HP laptop caps lock ışığı yanıp sönüyor açılmıyor: Bu, genellikle BIOS veya donanım sorunlarını gösterir.
    • HP laptop ışıkları yanıyor ekran açılmıyor: Bu, genellikle ekran veya görüntü kablosu sorunlarını gösterir.
    • HP caps lock yanıp sönüyor: Bu, RAM sorunlarını gösterebilir.
    • Caps lock tuşu yanıp sönüyor ekran açılmıyor: Bu, BIOS ayarlarının sıfırlanmasıyla çözülebilir.
    • HP laptop açılmıyor: Bu, çeşitli donanım veya yazılım sorunlarının bir sonucu olabilir.
    • HP caps lock 3 kere yanıp sönüyor: Bu, genellikle RAM sorunlarını gösterir.
    • HP laptop açılmıyor caps lock yanıp sönüyor: Bu, BIOS veya donanım sorunlarını gösterebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BİOS ekranı geliyor mu?
  • 0(212) 4440307 hp müşteri hizmetleri tel nosu
    hp de uluslararası garanti ITW-International Traveller Warranty var sorun olmaması gerekir burada tamir ettirebilirsin sakın yetkisiz kişilere ellettirme garantisi gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 7 Nisan 2010; 23:22:59 >
  • Bios ekranı gelmiyo.. Tamamen kapkara ekran var..garanti durumunu öğrenim ins geçerlidir..yoksa mecbur kalicam başka yere..
  • BİOS ekranı gelmiyorsa ya güç konnektöründe bir sorun vardır ya da anakarttadır sorun ancak tahminim anakartla ilgili bir sorun garanti kapsamı durumu öğrenmelisiniz,umarım ciddi birşey değildir...
  • Banada anakartta sorun var gibi geliyo..güçle ilgili sorun deil bence..buarada fikrin ve iyi dileğin için tesekur ederim...
  • caps lock ve numlock tuşları birlikte yanıp sönüyorsa anakarttır işlemciniz amd ise işlemci de olabilir yurt dışından aldığınız cihazlar buradada garantili oluyor bir teknis servis çalışanı olarak...Cihazını jabil resepsiyonlarına gönderirseniz teknik serviste sorununuz giderilecektir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tesekkur ederım sanırım anakarttan..evet işlemci amd..nerden intelden şaştıysam..haftaiçi servise ulaşcam gecerlıdır senın dediğine gore cok saol..içim bıraz rahatladı..teknik servis calısanıysan tahmını ne kadar surede sorun gıderılıp elime ulasır alet bı fıkrın varmı..ayrıca bır ıkı tus bozuk benm laptop ta ..o sıkayetımı de belırtsem tus takımı deıstırılebılrmı..basınca ıcıne gocuyo ole kalıyo gerı yukselmıyo tus :D bıde abd den aldıgım ıcın ıng klavye var.. ğ ü ö ç gbı harfler yok..tr ile değiştirme yaparlarmı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

tesekkur ederım sanırım anakarttan..evet işlemci amd..nerden intelden şaştıysam..haftaiçi servise ulaşcam gecerlıdır senın dediğine gore cok saol..içim bıraz rahatladı..teknik servis calısanıysan tahmını ne kadar surede sorun gıderılıp elime ulasır alet bı fıkrın varmı..ayrıca bır ıkı tus bozuk benm laptop ta ..o sıkayetımı de belırtsem tus takımı deıstırılebılrmı..basınca ıcıne gocuyo ole kalıyo gerı yukselmıyo tus :D bıde abd den aldıgım ıcın ıng klavye var.. ğ ü ö ç gbı harfler yok..tr ile değiştirme yaparlarmı??

Klavye değişimi yapmazlar,ancak bozulan tuşlarını tamir edebilirler,bu işin teknik servis çalışanı ile alakası yoktur 30 iş günü garanti süresi mevcuttur ürünün buda 1,5 aya tekabül eder kısacası bu süre zarfında en geç elinize ulaşır ancak bu süreden daha kısa süredede elinize ulaşabilir 3 haftalık bir periyot gibi...

• Klavye değişimi yapılıyor arkadaşım test ediyoruz sorun olduğu takdirde değiştiriyoruz..Parçası varsa 10-15 gün içinde müşterinin eline ulaşıyor cihazlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

tesekkur ederım sanırım anakarttan..evet işlemci amd..nerden intelden şaştıysam..haftaiçi servise ulaşcam gecerlıdır senın dediğine gore cok saol..içim bıraz rahatladı..teknik servis calısanıysan tahmını ne kadar surede sorun gıderılıp elime ulasır alet bı fıkrın varmı..ayrıca bır ıkı tus bozuk benm laptop ta ..o sıkayetımı de belırtsem tus takımı deıstırılebılrmı..basınca ıcıne gocuyo ole kalıyo gerı yukselmıyo tus :D bıde abd den aldıgım ıcın ıng klavye var.. ğ ü ö ç gbı harfler yok..tr ile değiştirme yaparlarmı??

Klavye değişimi yapmazlar,ancak bozulan tuşlarını tamir edebilirler,bu işin teknik servis çalışanı ile alakası yoktur 30 iş günü garanti süresi mevcuttur ürünün buda 1,5 aya tekabül eder kısacası bu süre zarfında en geç elinize ulaşır ancak bu süreden daha kısa süredede elinize ulaşabilir 3 haftalık bir periyot gibi...

makedonn ben teknik servis calışanıyla alakalı demedim biliorum alakasız suresi onlarla ama orda calıstıgna gore az cok ne kadar surdugnu bılır dıye sordum..surenın 30 iş gunu oldugnuda bılıorum ama sorundan soruna sure degısır..fa502 arkadasım sorunu tahmın ettı bende kendısıne ne kadar surer tahmını dedım oda acıkladı..baska bısey yok yanı..yorumun ıcın tesekkur ederım yınede..fa 502 sanada tekrar tesekkur ederım..iyi günler..

• Merhabalar acaba siYabancı forumlarda okudum tüm bu arızalar nvdia çiplerinden kaynaklanıyomuş, çoğu çözüm olarak soğutmayı ve bataryayı takıp tekrar çalıştırarak bios updatei yapmayı öneriyor. Hatta ciddi ciddi poşetle buzluğa koyan ve bios updateten sonra olumlu sonuç alan bile var. Ne kadar sürede tamir oldu, ne kadar tuttu ve arızası neymiş belirtirseniz sevinirim.
  • teknik sevis ile konuştum sırf hasar tespiti için 109 TL istiyorlar valla direk anakartı değiştirtsem daha ucuz olacak
  • merhaba arkadaşlar. Bende birtane HP DV 9500 var malesef bende de ekran gelmiyor arkadaşımızın denediği gibi bende harici monitöre bağladım ama nafile olmadı. Bütün ışıklar normal şekilde yanıyor yani hepsi mavi.
    Şimdi acaba ekran kartında mı sorun var bilmiyorum laptoubu yaptıcam ama şimdi pek bu tamir işlerinden anlamadığım için bilgisayarcı tarafından dolandırılmayım diye sizlere sıoruyorum acaba bu tarz bi tamirin masrafı ne kadar olur ?
    Yardımlarınız içim şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: handosara

merhaba arkadaşlar. Bende birtane HP DV 9500 var malesef bende de ekran gelmiyor arkadaşımızın denediği gibi bende harici monitöre bağladım ama nafile olmadı. Bütün ışıklar normal şekilde yanıyor yani hepsi mavi.
    Şimdi acaba ekran kartında mı sorun var bilmiyorum laptoubu yaptıcam ama şimdi pek bu tamir işlerinden anlamadığım için bilgisayarcı tarafından dolandırılmayım diye sizlere sıoruyorum acaba bu tarz bi tamirin masrafı ne kadar olur ?
    Yardımlarınız içim şimdiden teşekkür ederim

Laptop açılıyor ama sadece görüntümü gelmıyor, yoksa laptop açılırken ledler yanıp laptop kapanıyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: makedon

quote:

eskiden garanti süresi 30 du ama artık 20 iş günü

http://forum.donanimhaber.com/m_48592385/tm.htm

makedon hocam biraz geri kalmışsın güncel i yakalayamamışsın bu da benden sana kıyak olsun :))

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

quote:

Orijinalden alıntı: makedon

quote:

eskiden garanti süresi 30 du ama artık 20 iş günü

http://forum.donanimhaber.com/m_48592385/tm.htm

makedon hocam biraz geri kalmışsın güncel i yakalayamamışsın bu da benden sana kıyak olsun :))

Mesaj 2010 Nisan ayında atmışım. 2011 yılının Nisan ayında 30 iş gününden 20 iş gününe düşürülmüş.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bende de acilmiyor ekran dokunmatik isiklar yaniyor ama ayni zamanda capslook ve scroll tuslari yanip sonuyor devamli. Pc yi acinca fan sesi duyuluyor 2 sn sonra oda gidip pc sessizlige burunuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DepoMix

Bende de acilmiyor ekran dokunmatik isiklar yaniyor ama ayni zamanda capslook ve scroll tuslari yanip sonuyor devamli. Pc yi acinca fan sesi duyuluyor 2 sn sonra oda gidip pc sessizlige burunuyor

Ekran kartınız arızalanmış hocam..
  • anakart kompresörlerinde bi sorun var galiba teknik bilginiz varsa kendiniz halledin servis baya fiyat istemiş
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.