Şimdi Ara

HP Laptop Aniden Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hp G6 1010et modeli laptopum aniden elektrik kesilmiş gibi kapanıyor. Kullanım yoğunluğuma göre (oyun oynarsam) bazen 1 saatte, bazen da 3-4 saatte bir yapıyor. Ama garip olan tarafı, kapandıktan sonra batarya ve şarj kablosunu çıkarmazsam birkaç saniye sonra kendiliğinden açılıyor. Gücü kesene kadar kendiliğinden açılıp kapanmalar kısalarak sürüp gidiyor.

Bazı sitelerden baktığımda chipset sorunu denmiş, tamire gitti. Bilgisayarcıya chipset olabilir dedim, chipset tamir edildi ama hiçbir değişim yok. Ayrıca dediğim gibi kendiliğinden açılma durumu hakkında kimsenin bir fikri yok.

Bataryayı söküp kullanmayı denedim, sonuç aynı. Bataryada sorun yok gibi (ömrünün kısalmasından dolayı şarj az gitmesi dışında). Güç kablosunu söküp denemeye çalıştım, batarya yarım saatte bittiği için sonuç alamadım.

İpucu olarak; birkaç ay bilgisayarı elektrik kaçağında kullandım. Yani gövdem zemine temas ettiğinde bilgisayarın metal kısımlarından elektrik çarpıyordu (bir nevi topraklama herhalde), ve ciddi şekilde sarsıyordu, 220 volt olabilir yani. Ama o kullanımın üzerinden uzun zaman geçti, artık o elektrik şebekesinden çok uzaktayım, şimdikinde hiçbir sorun yok. Ama bu olay 2 hafta kadar önce başladı.

Sorun nerede olabilir?

İyi forumlar.

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar elektrikten dolayı değil ısındığı için kapanıyor olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufoylum

Bilgisayar elektrikten dolayı değil ısındığı için kapanıyor olabilirmi ?

Isınma yok hocam. Bilgisayarcıya gittiğinde macunlar değişti, fan komple temizlendi.

HP ler bilindiği gibi çok ısınır, ama benim bilgisayarın ısınmadan dolayı kapanmışlığı yoktur 4 senedir.
  • Güncel...

• Problem anakartta kısa devre yaptırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Altaylılar

Problem anakartta kısa devre yaptırın.

Kısa devre derken nasıl yapıyoruz hocam ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel.

• anakartın çipseti arızalı olabilir hdd arızalı olabilir hd tune ile diski tarat sonucu söyle ramlarıde stress test yap onunda sonucu söyle
  • Hocam HDD tarattım sorun yok. İşlemci ve Ram stress testinde de sorun yok.

Ama anladığım kadarıyla pc ısındıkça yapıyor bunu. Yani ısı artışı anormal değil, ancak içerde çiplerden veya lehimlerden birinde bi temassızlık vardır da, ısındıkça bağlantısı kesilebilir diye düşünüyorum. Keza bu kapanmalardan sonra ne kadar uzun dinlendirirsem tekrar kapanma süresinde o kadar uzun oluyor. Ayrıca bazen pc sarsıldığı zaman da kapanıyor aynı şekilde.

Bu temassızlık nerededir bilemem, anakartta olabilir diye tahmin ediyorum. Elektronikçi bi arkadaşım anakartı fırına atıp biraz ısıtmamı önerdi ama o da çok uçuk fikir, temelli elimde kalır diye korkuyorum. Bunu çözebilecek bir elektronikçi var mıdır ?

• Yok mu bir bilen? Ülkenin en büyük forum sitesinin destek kısmında sorunuma çare bulamıyorum.

Dünya tarihinde böyle bir sorun yaşayan tek kişi değilimdir herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.