Şimdi Ara

HP laptop pil kullanım sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, hp k7j62es modeli var. Her zaman masaüstünde fişe bağlı kullanılıyor. Pilinin bozulmaması için ne yapmak gerekir? Pili çıkartıp prize bağlı kullanmak mı?
    yoksa pil içindeyken prize bağlı kullanmak mı? Bir zararı olur mu tşkler

• istediğin kadar dikkat et ama ne yaparsan yap 2-3 yıl sonra ölüyor malesef..
    benim ilk bataryam öldü.fişten çek anında kapanıyor makina.sanki pil yokmuş gibi..

belli bir kapasiteleri var bu pillerin.. atıyorum 2ooo kez doldur boşalttan sonra ölüyor.
  • Anladım ama doldur boşalt yapılmıyor hep yüzde 100'de prize bağlı durumda
  • Marino kullanıcısına yanıt
    batarya üzerinde fişe takılı kullanabilirsiniz.Yalnız batarya hücrelerinin kendini deşerj edip beslemesi açısından ortalama haftada 1 defa pil uyarı seviyesine gelene kadar boşaltıp doldurun bu şekilde kullanın.Pilin ömrü bu şekilde 1 saatlik süreye düşecek şekilde 3.5-4 sene gidebilir yeni nesil bataryalarda daha çok olabilir.Arkadaşlarıma bu şekilde kullanmalarını tavsiye ediyorum ve halen yıpranama oranları 2 senelik makinelerde çok düşük benimki 4 sene sonunda yarım saatlik süreye düştü.
  • Değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
  • Pilin kapasitesini ve ömrünü en üst düzeye çıkarma

Bu belgede yer alan açıklamaları okuduktan sonra, aşağıda açıklanan koşulların, pilin çalışma süresini ve ömrünü olumsuz şekilde etkileyeceğini bilmeniz gerekir.

Pil kapasitesinin kaybına neden olan etmenler

Lityum-İyon pil hücreleri, boşaltım-dolum döngüsünde yavaş yavaş ve geri dönüştürülemez bir şekilde kapasite kaybına maruz kalır. Sıcaklık ve boşaltım yükleri arttığı sürece bu tür yıpranmalar çok hızlı bir şekilde ortaya çıkar.

Pilin, elektriğe bağlı olmayan bir dizüstü bilgisayarda bırakılması durumunda, Lityum-İyon pilin kendi kendini boşaltma hızı daha da artar.

Uzun süre depolanması ya da kullanılmaması gibi durumlarda pil şarjı, önerilen düşük voltaj düzeyinin altına düşecektir.

Pilin uzun bir süre bitmiş şekilde bırakılması, FCC'deki azalmayı hızlandıracaktır.

Şarjı yüksek seviyede olan bir pilin, uzun bir süre çok sıcak bir ortamda bırakılması da (örneğin dizüstü bilgisayarın ağır bir yük altında bir masaüstü modülünde çalıştırılması) kapasite kaybını artırır.

En son teknolojiye sahip uygulamaların pil kullanılarak çalıştırılması, kapasite kaybını hızlandırır. Örneğin, 3B oyunların oynanması, FCC'yi kelime işleme uygulamalarından daha hızlı bir şekilde azaltır.

Önerilen pil bakım uygulamaları

Her modelin HP Kullanıcı Kılavuzunda, pil kullanımı ve saklama ile ilgili öneriler yer almaktadır. Diğer pil bakımı uygulamaları aşağıda gösterilmiştir:

Lityum-İyon pilleri, doluluk oranı %30 ila %50 arasındayken 20°C - 25°C arasında (68°F - 77°F) saklayın.

Pili parçalamayın, ezmeyin veya delmeyin; pil üzerindeki harici temas noktalarına kısa devre yaptırmayın; ve pili ateşe veya suya atmayın.

Pilleri, uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz bırakmayın. Pilin (örneğin, sıcak bir arabanın içinde) sürekli olarak ısıya maruz kalması, Li-Ion hücrelerinin bozulmasını hızlandırır.

Dizüstü bilgisayar, 2 haftadan daha uzun bir süre kullanılmayacaksa (kapatılacaksa ve AC gücüne takılmayacaksa) pili çıkarın.

Dizüstü bilgisayar, 2 haftadan daha uzun bir süre (bir duvar adaptörü ya da masaüstü modülü ile) AC gücüne sürekli takılı kalacaksa, pili dizüstü bilgisayardan çıkarın.

Dizüstü bilgisayar, pil gücü ile en son teknolojiye sahip uygulamaları çalıştıracaksa, en yüksek kapasite (Ah) düzeyinde bir pil türü kullanın.

Pili kullanım modeline göre kalibre edin. Normal kullanımda, piller en az 3 ayda bir kalibre edilmelidir; ancak, nadiren tam olarak boşaltılan bir pil ayda bir kez kalibre edilmelidir.

Pilleri çocuklardan uzak tutun.

Yalnızca bilgisayar ile verilen pili, HP'nin verdiği yedek pili ya da aksesuar olarak satın alınan uyumlu bir pili kullanın.

Ayrıntılı Bilgi:http://support.hp.com/tr-tr/document/c01864986

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop pil şarj olmuyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.