arkadaşlar dün laptopu düşürdüm normal olarak açılıyor ama 25 30 dk sonra bilgisayar kitleniyor kapatma tuşundan mecbur kapatmak zorunda kalıyorum.. tekrar sorun suz açılıyor ama yine yarım saat sonra kitleniyor.. böyle bir sorunla karşılaşan oldumu sorun nerden kaynaklanmış olabilir.. benim tahminime göre harddisk zedelenmiş olabilr ama ilk yarım saat sorunsuz çalışıyor..
Bilgisayarın garantisi bittiyse bence bilgisayarı açıp içindeki parçaları bir kontrol et, eğer garanti bitmediyse garantiye gönder, kullanıcı hatası derlerse yapıcak fazla birşey kalmaz ya servise para verip yaptırırsın yada bağımsız bir servise götürüp para verip yaptırırsın.
garantisi bitti harddiski değiştirip deneyeceğim eğer olmassa artıktamirciye götürcem acaba sorun nerden kaynaklı olabilr böyle bir sorunla karşılaşan olduysa bir bilgi verebilr.
hdd, işlemci, soğutucu fan, ekran kartı kaynaklı olabilir. 30 dk. Diyorsan soğutucuyla ilgili gibi.
yeniden kurulum yapın
quote:
Orijinalden alıntı: Precious89
hdd, işlemci, soğutucu fan, ekran kartı kaynaklı olabilir. 30 dk. Diyorsan soğutucuyla ilgili gibi.
aynen bende öyle düşünüyorum.... termal macun -cpu birşeliminde bir oynama olmuş olabilir...
saolun arkadaşlar yeniden bi kurulum yapıcam bakalım nolcak..
arkadaşlar bilgisayar normal olarak açılıyor ama bi kaç bi şey açtığımda kitleniyor harddiskin ışığı sönüyor.. bazen 2 saat falan çalışyıor bazende 5 dk sonra kitleniyor.. tamirciye vermeden önce harddiskin değiştirsem acaba sorun harddisktemidir.
fan hareket ediyormu? İstersen içini aç bi bak soğutucu oynamış olabilir.. yada hdd bad sector yapmış olabilir(test programları var internette)
dene bunları olmadı son çare servise gönder.. Muhtemelen çuvalla para isterler gidip bağımsız bir tamircide yaptırabilirsin.. Monster tamir yapıyor sanırsam + ücretsiz tanı koyuyor diye biliyorum. Hp servislerinde rezil olacağına güzel biryerde yaptırt
sistemi recovery yaptım başta düzgün çalışıyordu şimdi ise açılışta smart failure predicated on hard disk 2 : wdc wd2500.... warning: immediately back up your data and replace your hard drive. a failure may be imminent
diye bi uyarı geliyor.. benim harddisk ikiye bölünmüş halde hard disk2 den kastı bölünmüş kısımı diyor heralde full format atsam yada birleştirsem nasıl olur..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme