Şimdi Ara

HP LaserJet 1020 yazıcı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ben bir devlet hastanesinin teknik sorumlusuyum
    uzun zamandır şöyle bir sorunla karşılaşıyorum ve ne yaptıysam çözüm bulamadım

Öncelikle yerden biraz bahsedeyim sonra sorunu yazayım
    Kullanıcının oldugu yer ;
    Alt katında ameliyathane var , Bilgisayarın yanında Kocaman bir switch kutusu var
    Soruna Gelince ;
    Bu kata HP LaserJet 1020 yazıcı aldılar yazıcı malumunuz usb girişi olan bir makina ama bu katta ne denersem deneyeyim bir türlü bu yazıcıyı çalıştıramadım verdiği sorun usb aygıt tanınamadı diyor .
    Ben yazıcıyı ve kasayı alıyorum kendi odama indiriyorum orada yazıcıdan çıktı alıyorum yazıcıyı başka kata çıkartıyorum tekrar çıktı alabiliyorum ama o katta alamıyorum bir türlü .

Bahsettigim makinanın 25 mt kadar ilersinde aynı konfirigasyona sahip bir makina ve aynı yazıcıdan var oradaki yazıcı ise 2 sayfa veriyor mesela sonra yazıcıyı arkadaşlar 4-5 defa kapatıp açıyorlar sonra yeninden çıktı yolluyorlar.

Kablo Değiştirdim, Anakart değiştirdim, Bilgisayarın Kasasını Değiştirdim :D , POwerını Degiştirdim , En son kendi notebook 'umu çıkarttım yine çalışmadı

Benim tahminimce Orada bir etki alanı gibi birşey var :S

Sizce ne yapmam gerekiyor.
    Şimdiden Herkeze Çok Teşekkür Ederim

• dostum surucuyu yukledinmi, yazıcı ile bir cd cıkıyor once onu takıyorsun, programı yukluyor sonra bir yerde yazıcıyı tak diyor, takiyorsun yazıcıyı goruyor. yani bu islemi hepsinde yapman lazım, yoksa sorun cıkmaz.

ha bu islemi yapamıyorsan, kullandıgın bilgisayarın anakart ayarlarına bak, usb cıkısları "enable" mı, kullanıma acik olması lazım. disable ise olmaz., haydi kolay gelsin.
  • Denemediğim yöntem kalmadı cd 'si ile de kurdum netten driver indirdim yine kurdum

Söyle söyleyeyim mesela o sistemi aşagıya kendi odama getiriyorum sistemi kuruyorum. Deneme Yapıyorum sorunsuz bir şekilde çıktı alıyorum ama üst kata çıktımmı işte o zmn sakat yukarıda çalışmıyor :(
  • Sorun kullandığın usb kablodan olabilir. Farklı usb kablolar ile dene.
    Bu sorunu kesin çözecektir.
  • Laptop'ınıza bağlayın yazıcı üst kattayken. 100 sayfalık bi dökümanı yazdırmaya başlayın. Daha sonra yazıcı + laptop ile üst kattan, alt kata, yazıcının çalışmadığı yere doğru yürüyün (yazıcınız ağırsa, birinden yardım alabilirsiniz) İlk 30 sayfayı yazdırmışken, siz alt kata indiğinizde, 31. sayfada bir anda kesilme oluyorsa, evet o katta bi manyetik alan söz konusu olabilir :D En iyi böyle test edebilirsiniz.
  • Madem switch'ler fln var, tüm printer deviceları toplayın bi yere, bağlayın bi windows server makinasına. (linux kurmayın, dandik bişey o) Daha sonra o server 2003 makinesini Printer Server olarak kullanın. Tüm makinalara, Printer Server'ı ekleyin. Çalışanlar, çıktı düğmesine bassın ve bitsin bu iş. Yok her katta printer device olacak diyorsanız, yine aynı işlem, hepsini Printer server'a bağlarsınız, sorun olmaz.

Microsoft standartlarına göre biz, çıktı alınan makinaya Printer Device, driver'a Printer, server'a Printer Server diyoruz :)
  • ilk önce sormak istediğim anakartın chipseti sis 7000 olabilirmi ?
    Sis 7000 Chipsetlerde usb ile ilgili enteresan bir sorun var.Bazı cihazları usb tanıtamıyorsunuz. Biraz ilginç bir sorun ama :)
    Bir seri anakartın usb sürücüsü doğru çalışmıyor sanırım.

Ayrıca çalışan usb kablosunu çalışmayan makinada denerseniz tahmini bir sonuc çıkarabiliriniz (usb kablo sorunu gibi).
    Birde özellikle çalışmayan cihazdaki service pack'lerin tam olduğuna emin olun.Xp 'de sp2 olmadığında Usb cihazlarda sorun çıkarabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek çözüm usb hub kullan bende aynı sorunu yaşamıştım..
  • ben de hp1022 kullanıyorum,buna benzer bir sorun ben de yaşadım usb kabloyu değiştirdim sorun duzeldi, bir arkadaşım da hp1018 aldı,kurmaya çalışınca usb aygıt tanımlanamadı hatası çıkmış , bana sordu usb kablo al onunla dene dedim, onun da sorunu duzeldi
  • Şu tayvanlılar herhalde kablonun içine tel koymayı unutuyorlar, piyasada bir bozuk kablo furyasıdır gidiyor, benim arkadaşın da başına geldi. Bu kadar tesadüf olamaz, demekki
    birileri içeriye soktu eritmeye çalışıyor. Ampül alırken test ediyorsun, bu kabloları da
    test imkanı olması lazım. Uzakdoğulu kalite kontrolü de müşteriye yaptırıyor, yakında
    montajı da yaptırır herhalde. Almamak lazım 1-2 milyonluk bu kabloları. Git gel uğraş
    bir sürü sıkıntı.
  • Biostan USB 2.0 iptal edebilirsin sorun bu şekilde aşılıyor. (Orhan Naldemirci arkadaşıma teşekkür ederim.)
  • 2 TL tutarındaki usb kabloyu vermemek tamamen yazıcı firmaların terbiyesizliği.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.