Şimdi Ara

Hp marka laptop almayın aldırtmayın. PİŞMANLIKTIR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden böyle bir başlık açtım öncelikle başlığı açmamdaki en büyük sebep bu firmanın ürünü 2kere satın aldım.İkisindende bin pişman oldum.

Ne olduda pişman oldum.

1.si 2011de aldığım ozaman 2500 liraya aldığım laptopun hem aşırı ısınıyor olmasıydı hemde laptopun menteşelerinin bir gün laptopu başka odaya götürürken çat diye kırılmasıydı.Bilgisayarı ozaman aldığımda 5 ay olmuştu. Bilgisayarın menteşelerini bozabilmek için 5 ayda kaç kere açıp kapamam gerekir sizce ve laptop açık vaziyetteyken klavye tarafından tutup götürdüğüm halde.Bu menteşe arızası için teknik servise gönderdiğimde bana 1 ay sonra dönüldü ve kullanıcı hatası dendi ve benden ozaman için piyasada sıfırı bile 30 liraya 20 liraya satılan bu menteşelerin yenisin takılması için 350 lira para istendiki benim izmirde oturduğum evin kirası okadardı aldığım kyk parası bile 200liraydı.Bende ödeyemem dedim param yok dedim ve öyle gönderdiler bende öyle ekranı düşer vaziyette kullanmaya devam ettim çok sürmedi 2 ay sonra ekran kartınının kablosu menteşelerin tarafından geçtiğinden kabloya zarar verdiği için laptop 7 ayda kullanılamaz hale geldi ve içindeki diğer ekran kartı ile ite kaka devam ettirereke 1.5 sene sonra bir gün duvara vurmamla bu laptopla maceram sona ermişti.

aradan 10 sene geçti nerdeyse daha başka bilgisayarım olmadı evlendim çocuktu falan derken anca para bulup aylarca bu bütçeye hangi laptop alınır diye araştırıp bulduğum bir daha hp almam deyip piyasada acerdan monsterdan casperdan daha az sorunla karşılaşılan bu markanın bu modelini yine 2020 ocakta 6300 liraya hpdk0017nt serisini aldım. Bu seri içlerinde bu forumdada en çok övülen serisiydi.ısınma sorunu falan filan yok denilen laptopumun şuanki fiyatı 8-9bin lira.

2.Pişmanlığım.Aldıktan 1.5-2 ay içerisinde Klavyenin aydınlatması bozuldu ve adaptörün kablosu adaptöre giren yerden klipsinden attı ve iç kablolar gözükmeye başladı.Eşimde öğretmen canlı ders lazım diye aradan 1 sene geçtikten sonra tamire gönderdik.Tamire gönderdiğimde fan temizliği termal macun temizliği klavye tamiri ve bu adaptörün kabloların gözükmücek sekilde tamirini istedim.

Klavyeyi tamir edip gönderdiler ama adaptöre hiçbir müdahelede bulunulmamış. Müşteri hizmetlerindeki beyfendinin biriyle konuştuğumda.Durumumu anlattığımda adaptörün onlara gönderdiğim resimdeki gibi aynı şekilde aktardığımda bana size yenisini göndeririz eskisi sizde kalabilir sorun yok. Siz sadece resimlerini çekin adaptörün bana söylediğiniz durumu yazın gmaile gönderin dedi bu beyfendi.Ben aradan 2-3 hafta geçmesine rağmen benimle ilgilenen bu beyfendi sagolsun hala göndermediniz ne oldu diye 3 kez aradı.Bende gönderdim bu beyfendi yerine başkaları arayıp durumun kullanıcı hatası olduğundan bahsedip değiştirmiceklerini söylediler.Bu durum çok saçma çünkü ben bilgisayarımı aldığımdan beri 2günde bir fanına varana kadar heryerini bilgisayar için özellikle aldığım temizleme bezi ve deterjanı yada suyu ile siliyordum yani gözüm gibi bakıyordum. Ve İşssizcde olduğum için canlı dersler haricinde çokta adaptörün yerini değiştirmiyordum ki kendim bile koltuktan çok kalkıp yer değişmiyorum.Eşimin benimde senelerdir ortak kullandığımız Sony vaionun adaptörü 8senede başına böyle bir iş bile gelmemişken değiştirmediler. Sorun değil yarın öbür gün bozulur parasını verir alırım ama gözüm gibi baktığım fiyatı şu ülkede azda değil 8bin9binlira olan bilgisayarın aldığınızda 2 ay sonra tamirlik olmasını istemiyorsanız Önemli sorunlarda kullanıcı hatasına bağlayıp sizden ypiyasanın üstünde yüksek tamir fiyatları çekip kullanıcı hatasıyla karşılaşmak istemiyorsanız buyrun hp almaya devam edin.

Ayriyeten Laptop turbo boost açıkken anında ısınıp kapanıyor. Anında 110 dereceleri görüyor bunun için undervolting işlemi yaptım nafile.Yani fan temizliği yada değişikliği talebinde bulunmuştum aradan ortalama 1 sene geçtikten sonra ve termal macun değişikliğiki sanırım bunu yapmamış olucaklarki geçen yaz undervolting işlemine ve turbo boost kapalı olma işlemine dayanarak söylüyorum kapalı en sıcak ortamda hava sıcaklığı36 derce olan orrtamda laptopun sıcaklığı 70derece 72 derceyi geçmiyorken şuan 80-82dereceden aşağı değil bilgisayarı turbo boost açıkken kullanamayırum çünkü undervolting işlemiyle bile olsa sıcaklık 110 derece çarpan kilidine anında ulaşıp kapanıyor. Ben burdan şunu anladım bu teknik servis sadece klavye ışıklarını yapıp göndermişler başka hiçbirşey yapmamışlar.

Şöyle düşünün 7bin 8bin 9bin para veriyorsunuz 5 sene 6 sene götürsün deyip para verdiğiniz bilgisayarlar oyun performansı anlamında söylemiyorum 5-6seneyi sağlamlık açısından söylüyorum 2.seneyi 3.seneyi çıkarmıyı düşünüre getiriyor.Yani 2012de menteşenin kırılan ekranın düştüğü yere kitap koyuyorum şimdide adaptörün içinden kablo çıkmasın diye bant takıp kullanıyorum. Bilgisayar aman aşırı ısınmasın diye undervolting yapıyorum yinede bir işe yaramıyıor.Abi biz Undervoltingle uğraşalım diyemi kalktık Bu kadar verdik Almayın arkadaşlar Hp falan pişmanlıktır.

Paranızı benim gibi duvara vurup çöpe atacağınıza gidin gariban sevindirin aç doyurun sevaba girersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.