Merhaba Arkadaşlar, 2004'de aldığım ve bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadığım HP-Compaq marka NC 6120 model notebook'umda 7 sene sonra şu sorun meydana geldi. İlk önce ekranın parlaklığı gitti.Hani ışıklar kesilirde karanlıkta kalırsınız.Aynen ekranınkide öyle oldu. Biraz zorlama ile bakınca ekran görünüyor ama işte rahat değil. Yani sanki birisi floresanı kapatmış gibi. Neyse arkadaşımın tanıdığı bir yere verdim. Bu floresanı veya invertörü (tam anlayamadım ama bunun gibi bir şey) değiştirmek lazım dedi. Neyse invertörü değişti sorun haloldu. Ama 2 ay sonra bir daha oldu.Yine götürdüm.İnvertör veya floresanda değilmiş ekrana giden data kabloları ve bu kabloların bağlı olduğu çip midir chipmidir onu değiştirmek gerekiyomuş. Bunun değeri 190 TL imiş. Ama 200-250 TL arası düşün dedi. Ben da düşüneyim dedim eve gittim. Pc normale dönmüştü taki 2 ay sonrasına kadar.Dün yine götürdüm. İnanmayacaksınız ama arkadaşın dükkanında normale döndü yine :) Arkadaş yine aynı sebeplerden dolayı dedi. O kabloların temassızlığından gidip gelir filan dedi. Bu tür sorunlarla aşina olan, bilen bilmeyen ve bu konudaki yorum ve yardımlarınızı rica ediyorum. Sonuçta bu notebook'umuzu seviyoruz ve neredeyse duygusal olarak bağlandık. Yeni notebookta alırım ama yenilerinde bu kadar (7 sene) dayanacağınada ihtimal vermiyorum açıkcası.