Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çalışmıyor derken açılmıyor mu yoksa etkisiz mi? Açılmıyorsa yeniden kurma/yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.

Etkisi olmuyorsa save demeyi unutmayın ve eğer bilmiyorsanız program pc her kapanıp açıldığında tekrar başlatılmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Unvervolt yapamıyorum, ThrottleStop kullanımını biliyorum, sadece turboyu disable edebiliyorum, ama turbo çarpanları, undervolt ayarları gibi şeyler aktif olmuyor. BIOS'da koruma var sanırım, aktif hale getirmenin bir yolu var mı? Asıl amacım undervolt yapmak...
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Ha o zaman yok hocam 10. Nesil en azından bu modelde undervolt olmuyor. Hatta yavaş yavaş 9lar da engelleniyor. Turbo çok perfromans düşürdüyse ilk mesajdaki 2. Yöntemi deneyebilirsiniz işlemci güç limiti düşürmek de epey faydalı.

• 10. nesil intel işlemciler undervolt desteklemiyor
  • Lenovo'da aşmayı bulmuşlar aslında, Reddit'te adam bana linkini atmıştı. Bi ara incelemeyi düşünüyorum da Turbo'yu kapatmak işimi görüyor şimdilik. Stand'e koyduğumda zaten Turboyla max fandayken 80'i geçmiyor. Kulaklık takmadığım zamanlarda Turbo'yu kapatıyorum ki fan daha az çalışsın.

Bu arada şu stand'ı aldım, bayağı memnunum şimdilik, basit ama sağlam, iş görüyor. Amaç zaten altını açmak ve daha rahat yazı yazabilmekti.
    www.hepsiburada.com
    iDock N29-3 Katlanır Alüminyum Notebook Standı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/idock-n29-3-katlanir-aluminyum-notebook-standi-p-HBV00000NL6Z2?magaza=Dodocool

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 27 Ağustos 2020; 6:32:17 >

• Msaniyamac M kullanıcısına yanıt
    Bu bilgi yanlış, 10. Nesil Intel işlemciler undervolt destekler. Bir önceki 10750H MSI GL65’te aynı işlemi sorunsuz yaptım. Sorun plundervolt davasına üreticilerin undervolt yapmayı engellemesi.

• TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    2. yöntemi denedim, gayet güzel iş görüyor, çok teşekkürler.

2. Yöntem dediğiniz hangisi batarya modu mu

• P0yrazz kullanıcısına yanıt
    Hayır, cpu p1 ve p2 power limitini 107’den 35-40’a çekme yöntemi.

Bunu yapmak ne gibi fayda sağladı size

İşlemci hızını turboda 3.7-3-8 civarına sınırladı, dolayısı ile işlemci throttling yapmıyor artık ve ısı 70C civarlarında geziyor, fan sesi neredeyse yok...

Bu olay cihazı pile takmadan kullanırken batarya performansını da artırırmı peki , ayrıca bunu yapınca oyunlarda ne gibi sıkıntı yaşarım , kusura bakmayın çok soru sordum şimdiden teşekkürler

Pile olumlu etkisi olacaktır elbette. Ayarları kendinize göre yaparak sıkıntı yaşamayı bırakın daha akıcı hale getirebilirsiniz. İşlemci throttling yaptığında oyunda takılmalar olur. Siz oyununuzun işlemci ihtiyacına göre seviyeyi test etmelisiniz, fps artışı / işlemci hızı ilişkisini takip ederek belirlemelisiniz.

• @Hicks hocam işinize yaradığına sevindim. Ben artık hep 35-45 de bırakıyorum hiç garipsediğim olmadı. Hatta bazen 30-40 yapıyorum Valorant tarzı oyunlarda iyice düşüyor sıcaklıklar.

@Poyraz hocam batarya için turbo kapatmak çok daha etkili ama yok performansa da ihtiyacım var derseniz 30-40 yapabilirsiniz.

Bu arada yukarıda seçtiğimiz 4 mod( Game-Battery vs) sanırım sadece ayarları kaydetmek ve hızlıca geçiş yapmak için. Muhtemelen batarya moduna almakla game modu arasında fark yok ama yine de her kullanım amacı için ayarlayıp tek tuşla geçmek güzel.

Tekrar teşekkürler... Evet ThrottleStop daki profillerin hepsi aynı, isterseniz o isimleri de değiştirebilirsiniz ayarlardan, farkları yok.

Ben hiç kullanmadım throttlestop bana ekran fotosunu atabilirmisiniz 35-45 yapmam gereken yerin

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

Hocam bende turbo kapalı ona bakmayın turbo aççıkken işe yarar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordOfTheGames -- 27 Ağustos 2020; 10:13:34 >
    Ben oyunlarda turbo açık yapıp bu bölgeyide 35-45 seviyesine çeksem fayda sağlar dimi bana

Edit : aslında iki kullanım profili oluşturmak istiyorum birisi pilde sadece tarayıcı ve video falan kullanırken throttlestopta nasıl bi profil oluşturmam lazım

İkinciside grafik olarak güçlü bir oyun cod warzon oynarken throttlinge takılmamak ama fps olarakta iyi değerler almam için throttlestopta nasıl bi profil oluşturmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P0yrazz -- 27 Ağustos 2020; 10:22:22 >
    Evet hocam sağlar. Turbo kapalıyken 144fps alamadığınız oyunlarda turboyu açıp bunu uygularsınız performans da sıcaklıkta biraz artar dengelersiniz.

Batarya moduna tıklayıp onda turbo işaretli dursun hocam nasıl olsa işleriniz hafifmiş. Bataryada onu kullanırsınız.

İkincisinde ise game moduna ayarlayın turbo işaretli olmasın. TPL ise önce 30-40 dneyin baktınız drop vs var 35-45e çekin. 2 si arasında kullanırsınız ihtiyaca göre.

Çok teşekkür ederim akşam dener bilgilendirirm

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.