Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu GPU (RTX2070 Max-Q) nasıl bu hızlara çıkabiliyor?

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 28 Ağustos 2020; 1:53:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    O değerler yanlış olabiliyor, bende de fazla göstermişti çünkü bir ara.
  • Videoları izlememişim de uyduruyormuşum gidin 2019 videolarını izleyin orada da aynı şeyleri diyorlar ondan önceki seri içinde aynı şey deniliyor. Bu sadece bir tavsiyeydi siz bilirsiniz gidip alın. Kimseye aman sakın almayın of demiyorum sizin bileceğiniz iş. Ayrıca engellememişsin engellersen sevinirim. Birşey söylüyorsun madem yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Kardeş aldık aldık kullanıyoruz bi sorun yok deniyoruz ısınmıyor anlatabildimmi

• They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Peki siz bize 10. nesil Intel işlemci kullanan ve “ısınmayan” bir marka/model önerin de onu alalım o zaman...

Bundan önce bir süre şu an kullandığım Omen 15 2020 makinadaki 10750H ile aynı işlemcili MSI GL65 kullandım, o cihaz bundan çok daha fazla ısınıyordu ve çok daha fazla fan sesine sahipti. Tek artısı BIOS’u underclock ve undervolt için çok gelişmişti ama 96-97 derecelerde uçak sesi ile çalışıyordu cihaz, ısıyı -0,125mV undervolt yapmadan 80 altına indiremiyordum, bunun için de işlemciyi 3.5GHz hızına düşürmem gerekiyordu.

Omen 15 ile sadece power limit kullanarak 85 civarındaki ısıyı 75 derece civarına çekerek 4.2 GHz. civarı kullanabiliyorum ve fan sesi de rahatsız etmiyor.

Daha serin ve sessiz çalışacak makina öneriniz varsa bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 28 Ağustos 2020; 8:24:57 >
  • Hocam bölüyorum kusura bakmayın lütfen. Sen bir link göndermiştin windows 10 pro retail + office. Bu lisansı kurduktan sonra lisansı sorguladığında ne çıkıyor? Retail mı yoksa MAK mı? Eğer Retail çıkıyorsa ben de onu alacağım. 400 tl çok geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: P0yrazz

Kardeş aldık aldık kullanıyoruz bi sorun yok deniyoruz ısınmıyor anlatabildimmi
    Öncelikle hitap tarzını düzelt. Sen aldın bir sorun yok ben aldım sorun var arkadaşım. Burası kişilerin kendi görüşlerini paylaştığı yer değil mi ben oyle bir deneyim yaşadım eski sürümde diyorum. Gir eski sürümün içine bak senin gibi fanboylar dolu. Hayır babanın mali mı satıştan sana pay mı veriyorlar? Senin yoksa yok. Benim vardı ki yazdım. İsteyen istediğine inanır onu baz alır gider ürünü satin alır. Ben sakin almayın mi dedim? Eski sürümde böyle bir sorun var aklınızda bulunsun dedim.

Neyse burası zaten çoluk çocuk yerine döndü siz takılın burada. Başka görüşlere tahammulunuz olmadan agzinizdan tükrükler saça saça konuşun milletle. Hadi eyvallah.

• vivalaliberta V kullanıcısına yanıt
    Lisans sorgulama derken? Benimki MAK zannediyordum ama linkte Retail olarak geçiyor. Çünkü MAK olanlar esas ucuzlar diye biliyordum. Googleladığımda çıkmamıştı sonuç. Ama bu Retail olarak bir şey kanıtlar mı emin değilim.
  • Ben de başka bir satıcıdan aldığım keyi az önce sorguladığımda VOLUME MAK key olduğunu gördüm. VOLUME MAK key herhangi bir güvenlik problemine neden olur mu yoksa en kötü ihtimal iptal mi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 29 Ağustos 2020; 2:5:43 >
  • HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

beyler tpl 35-45 sabitledim ama gördüğünüz gibi işlemci turboyu 3.7 civarına sabitlemedi arada 4.2 lere kadar çıkıyor bu normal mi
  • P0yrazz kullanıcısına yanıt
    Hocam frekanslar hakkında pek bilgim yok fakat normalde 4.5 e kadar çıkıyor diye biliyorum o yüzden muhtemelen sıkıntı yoktur. Sıcaklık düşüşü olduysa problem yoktur. 30-40 da yapabilirsiniz daha düşmek isterseniz.

Normal, benim verdiğim değerler oynadığım oyunda yük altında aldım değerler. Aynı anda kullanılan çekirdek sayısına ve yük durumuna göre değişir... Yük altında ısı düştüyse tamamdır.

• Cinebench R20 skorlarınız nasıl? Çok değişken bende, genelde 2500 civarı çıkıyor ara sıra 2700 ve çok nadiren de 3100 gibi. 10750H işlemci bu arada, Omen CC performance modunda, throttlestop kapalı...
    https://www.microsoft.com/store/productId/9PGZKJC81Q7J

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 29 Ağustos 2020; 10:7:23 >
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Aynen ani yüksek fan açmaları kesildi ve sıcaklık 80 seviyelerinde geziyor

Peki ben oynadığım oyunda aldığım yükü nasıl görebilirim

HWINFO yükleyin, programı sadece sensorler çalışacak şekilde açın ve açık bırakın, oyunu oynayıp bir süre sonra HWINFO’ya geri dönün, çalıştığı sırada sitemin gördüğü bütün değerleri minimum, maximum ve average şeklinde göreceksiniz. Maximum değer yük altında ulaştığı en yüksek seviyedir o sırada...

https://www.hwinfo.com

Sağol 👍

• Şimdi hocalarım üç çeşit key var, bunlar: Volume MAK, OEM ve retail. Volume MAK şirketlerin topluca sayın aldığı (1000 kadar mesela) Multiple Activation Key diye geçiyor. Kendisini şirket gibi gösterip bunları alan 3. parti işletmeler satarken de fazlasıyla kâr ederek satıyorlar. Aslında güvenlik açısından pek bir sorun yok. Sadece sizinle birlikte aynı keyi kullanan bir sürü kişi var ve o keyin kullanım limiti yukarıdaki gibi 1000 olsun diyelim. Eğer 1001. kez bu key aktif edilmeye çalışılırsa key komple iptal oluyormuş. Bu konuda çok emin olamadım böyle olmuyor diyenler de var. Sonuçta ucuza etin yahnisi yavan olur derler, bu yüzden MAK’lar biraz kim kime dum duma. Güvenlik konusu dediğim gibi sorun olmayabilir belki ama daha detaylı araştırılabilir. Fiyat skalası 5-30tl.

OEM keyler laptop üreticileri tarafından topluca alınıyor ve sadece o laptopa ait oluyor. (bios’a tanımlanıyor) Yani şimdi Vatan Bilgisayar’a gidip alacağınız bir laptopta olan key. Format atıldığında tekrar kullanılabiliyor ama başka bir bilgisayarda kullanılamıyor. Her ne kadar MAK’larda güvenlik sorunu olmaz desek de kendinizi daha rahat hissetmek için OEM keyleri tercih edebilirsiniz. Fiyat skalası 50-100tl.

Gelelim retail key dediğimiz perakende keylere. Bunlar teknoloji marketlere gidip alınan kutulu ve kurulum için cd içeren keyler. Bu keyler ile windowsunuzu başka bir bilgisayara da taşıyabiliyorsunuz şayet mevcut windows 10 bilgisayarınızdaki lisansı iptal ederseniz. Böyle bir artısı olsa da aşırı pahalı, fiyat skalası 600-1900tl.

Not: Crackli kullanmak artık fazlasıyla gereksiz en azından volume MAK keyler kullanılabilir. Ama bu üç seçenekten bana en mantıklı geleni OEM key oldu ve ikinci kez key almak durumunda kaldım bu yüzden.

Not2: Hangi lisans türünü kullandığınızı sorgulamak için cmd’yi açıp “slmgr -dli” komutunu vermeniz yeterli. (slmgrden sonra boşluk var)

• vivalaliberta V kullanıcısına yanıt
    İki gün önce MAK key olduğunu fark ettiğim gibi satıcıyla iletişime geçip yeni retail key almıştım hocam. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.