Şimdi Ara

HP Pavilion 15-au120nt (1GM24EA) İceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Neredeyse 3 aydır laptop araştırıyorum ve sonunda kararttım gözümü aldım bunu . İnternette ne bir inceleme yazısı , forumlarda ne bir konu , ne de inceme videosu gördüm . Hatta şikayet bile görmedim . Cihaz resmen alışveriş sitelerinde dolaşan bir hayalet ürün gibi bir şey . Ben de olur da birisi almak ister ve benim gibi kararsız kalır diye konu açmak istedim .

Neyse gelelim konuya .

Laptopa daha oyun falan kurmadım . Sadece windows 10 pro kurdum . Cihaz şu anda 5.5 saniyede açılıyor . Çünkü cihazda 256 GB SSD var . Ve bu ssd ' ye Uefi bir windows kurunca resmen canavar oluyor .

Cihaz şu ana kadar gerçekten çok iyi bir deneyim verdi .

Artı Yönleri :
    - Klavyesinin kullanımı çok hoş .
    - Touchpad Macbook larla yarışacak seviyede güzel ve kullanışlı .
    - Cihazda ses namına bir şey yok ( şu anlık oyun harici internet gezintisi için )
    - Ekran mat ve 1920*1080 olduğu için hoş bir görüntü sunuyor .
    - Klavye aydınlatmalı .
    - İ7 , 7.nesil , 8GB Ram , 256 GB SSD

Eksi Yönleri :
    - Numlock ' da ışık yok .
    - Cihazda windowsu kurarken bazen fan efsane çaışmaya başladı . Bu fan sesini windows kurulumu dışında duymadım ama eğer oyun oynarken de aynı düzeyde fan sesi gelirse sorun var gerçekten .

Şimdilik sadece bu kadar . Şimdilik sadece LoL yüklüyorum . Oyun sonrası düşünce ve fikirlerimi ve fps durumunu yazarım buraya . Eğer cihaz oyunda çok fazla fan sesi çıkarmazsa ve ısınması da şu ankinden çok da efsane fazla olmazsa bence bu fiyata ( 3000-2650 arası ) alınabilecek en iyi laptoplardan birisi .

Bu arada şunu da hatırlatayım : Cihazın ekran kartı 64 bit ve DDR3 olduğu ve U serisi bir laptop olduğu için efsane bir oyun performansı beklemeyin eğer alacak olursanız . Ben yine de GTA 5 ' i mediumda falan rahat çalıştıracağına inanıyorum ama neticesinde bu tarz laptoplar daha çok oyun dışı ofis-ev kullanımı için tasarlanan laptoplar . Düşünce olarak çok da fazla uçmamak lazım .

LoL sonrası fikirlerim :

Cihazda dün gece baya bir indirme , kurma falan yaptım . LoL ' de oynadım ama oyun performansını söylemeden önce şunu aktarmak istiyorum .
    Cihaz bir güncelleme yaparken , bir oyuna girerken ve oyundayken fan gerçekten güçlü çalışıyor ve sesini duyuyoruz .
    Cihazda hafif de olsa coil whine problemi var . DH Forum ' dan Hp au110nt incelemesinde de olduğunu görmüştüm ama bunda da var . İnanınlmaz rahatsız etmiyor . Hatta video izlerken , oyun oynarken coil whine ' i hisstetmiyoruz bile . Ama fan sesi hissediliyor .
    Ben genelde hep masaüstü kullandım bu ilk laptop deneyimim , belki de laptopları çok sessiz çalışan cihazlar olarak düşündüğüm için bana bu kadar fazla geldi ama bazen fan sesi rahatsız edebiliyor .Onun dışında ısınma denen bişeye rastlamadım . Cihaz bariz soğuk ; oyunlarda da bırakın biraz ısınsın .

Gelelim LOL performanına .

// 1920*1080 çözünürlükte Ultra ayarlarda Min:98 FPS Max:148 fps aldım . Ortalama olarak 118-120 fps lerde seyretti .
    // 1366*768 çözünürlükte Ultra ayarlarda Min:130 FPS Max:189 fs aldım . Ortalama olarak 140 larda seyretti .

Yani oynadığım oyun lol gibi düşük çaplı bir oyun biliyorum ama az çok fikir sahibi olursak eğer bana kalırsa Rainbow Six Siege ' de bile tatmin edici bir performans sunabilir . Bu arada oyun oynarken ısınmadan kaynaklanan bir fps düşüşüne falan da rastlamadım . Dediğim gibi tek sıkıntısı fan sesi o da sadece oyun oynarken ve önemli yüklemeler yaparken . Ama 5000 liralık Toshiba kullanan kuzenim geldi ve ona göre bu fan sesi pek de yüksek değil . Yani birazcık ben de kuruntulu olabilirim bu konunda .

Özetlersek :

Ben cihazı 2650 ' ye Ebrar Bilgisayardan aldım ama dün stoklar bitti ve şu an 3.300-3.700 fiyat aralığında seyrediyor . Bu fiyata bence alınabilecek çok daha iyi laptoplar var ama benim aldığım fiyata alınabilecek en iyi laptoplardan birisi de olduğunu söyleyebilirim . Yani hiç de üzülmedim bu kadar para verdiğime bariz değdi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ihaveadream7 -- 12 Eylül 2017; 12:59:53 >

• tasarım olarak nasıl hocam, kaba bir cihaz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım olarak çok zarif bir cihaz . Kaba falan değil. Youtube ' a Hp au111nt inceleme falan yazarsaniz 110nt ve 111nt nin incelemesi var. Kasa olarak ayni cihazlar .

• Hocam heyecanla oyun kurduktan ve bilgisayarı biraz yorduktan sonraki yorumlarinizi bekliyorum. Isınma ve batarya ne durumda acaba?

Stres test yapar misiniz hocam?

• Hoaydaa stok yok :D

• İnceleme yapmasamıydım ne aylardır kılı kıpırdamayan stok bitti demekki bir anda

Bir payım varsa kusura bakma hacı Cihaz neden ucuz diyoduk şimdi bi baktım 3.300 falan diğer sitelerde vay arkadaş .
  • Ihaveadream7 I kullanıcısına yanıt
    Hocam stres test, ısınma, pil konusunda yorum yapar mısın?

• %75 Ekran parlaklığında youtube video izleme , çoklu sekme ile internette gezme , forumda yazılar okuma vs . 3 saat falan dayandı .
    Şu an şarjda kullanıyorum .

Oyuna şimdi gircem ve sabaha kadar oynayacaım yazarım sabah .

Stres testinin nasıl yapıldığını bilmiyorum . StressMyPc programının nasıl kullanıldığını anlatırsanız yaparım ve söylerim .
  • Lol sonrası görüşlerimi inceleme yazısına ekledim . Okuyabilirsin kardeşim .
    Anladım hocam hayırlı olsun. Ebrarbilgisayar a sorduğumda kesin olarak bir daha gelmeyecegi söylendi.

• Peki kardeşim . Bilgisayarı bana sen önerdin ama senin ellerinden kaçtı . Oldu da bir hakkım geçtiyse helal et .
    Ama artık 2017 ve 2018 yeni laptoplar baya baya piyasaya sürülmeye başladı . Bunları ise elden çıkartmak için ucuza satabilriler . Eğer oyun oynarken fan sesi senin için inanılmaz bir problem değilse bence takipte ol bu cihaz için , belki daha kaliteli firmalarda satışa sunulabilir .

Bu arada stress testinin nasıl yapıldığını bulamadım , yardımcı olursan sevinirim . Hem ben de merak ettim .
    Helal olsun hocam ne demek, sen de helal et. Oyunu evde oynayacağım için fan pek problem defil. Stess test i kendim yapmadım hiç, internette gördüm sadece. Yanlış bir şey önermek istemem ama sanırım bu programlar bilgisayarın sınırlarını zorlayıp kullanıcıya gerek ısınma, gerek cpu gpu kullanımı hakkında bilgi veriyor. Antutu Benchmark gibi sanırım mantığı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.