Şimdi Ara

HP PAVİLİON 15-AW004NT 2199 TL ANA KONU ve İnceleme 12 GB DDR4 Ram-A10 9600P-4GbRadeonR7 M44 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
7.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasinemir

quote:

Orijinalden alıntı: isma.il_koc94

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar, henüz laptopun siparişini geçtim, bununla beraber sistemi direkt ssd ye kurmak istiyorum, dvd writer ı elimde bulunan ssd ile deiştireceğim fakat, dvd writer kalınlığı nedir, ona göre ssd kutusu alacağım o bölüme, tam derdimi anlatamasam da aşağıda örnek var :)
    Hangi kalınlıkta kutu uyar bu bilgisayar için, 7,9mm ile 9,5mm arasında veya daha ince/kalın olanları da var fakat bu kasaya uyacağını zannetmiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fa-7830nf-2-5-sata-extra-notebook-harddisk-yuvasi-dvd-monte-9-5mm-.html

Tam olarak anlayamadım, bahsettiğiniz şey SSD yi dvd nin olduğu yere monte etmek mi? Eğer öyleyse bir iki saate evde olurum boyutları yazarım

Dostum resimdeki yükseklikten bahsediyorsan 11 mm kadar ölçtüm ben

HP PAVİLİON 15-AW004NT 2199 TL ANA KONU ve İnceleme 12 GB DDR4 Ram-A10 9600P-4GbRadeonR7 M44

hocam şunun gibi mesela,http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fa-7830nf-2-5-sata-extra-notebook-harddisk-yuvasi-dvd-monte-9-5mm-.html
    7,9mm, 9,5mm, 12,7mm var seçeneklerde, sanırım hp 9,5mm, ne 12,7mm kadar kalın, ne de 7,9mm kadar ince

Aynen bahsettiğiniz şeyi araştırdım. Muhtemelen 9.5 mm uyar dediğiniz gibi benim ölçtüğüm dış boyutu içten 9.5 uyar. Alıp deneyip sonuçlarını buraya aktarırsanız sevinirim

Elimizdeki hafta laptop elime geçecek, şuan yurtdışında olduğum için deneyemiyorum, hali hazırda varolan ssd ile deneyip burada da bilgilendirme yaparım, tekrar teşekkürler :)

Ben teşekkür ederim, tekrardan hayırlı olsun

• Crysis 3 yükleyip test etseniz güzel olur aslında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The dark lord

Crysis 3 yükleyip test etseniz güzel olur aslında

En uygun zamanda denerim dostum. Şuan indirme konusunda sıkıntı var kusura bakma bir hafta içerisinde gelir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The dark lord

Crysis 3 yükleyip test etseniz güzel olur aslında

En uygun zamanda denerim dostum. Şuan indirme konusunda sıkıntı var kusura bakma bir hafta içerisinde gelir

Sağol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar elime laptop dün geçti, çok hoşlaştım bu arada :) SSD yi taktım, dvd writer ı çıkartıp 9.5mm ssd kutusu ile takabildim, takmak biraz sıkıntılı direkt olarak girmiyor, çarpraz olarak takıp sonradan düzleştiriliyor falan biraz garip :/ aşağıda hız testi yaparak birtane screenshot koydum, %90 kapasitede kullanıyorum,ciddi anlamda performans artışı oluyor tabi ki :)

HP PAVİLİON 15-AW004NT 2199 TL ANA KONU ve İnceleme 12 GB DDR4 Ram-A10 9600P-4GbRadeonR7 M44

• Hocam bunda widi yapabiliyor musun

Ekrani tv ye aktarabiliyormusun amd ekran kartiyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar elime laptop dün geçti, çok hoşlaştım bu arada :) SSD yi taktım, dvd writer ı çıkartıp 9.5mm ssd kutusu ile takabildim, takmak biraz sıkıntılı direkt olarak girmiyor, çarpraz olarak takıp sonradan düzleştiriliyor falan biraz garip :/ aşağıda hız testi yaparak birtane screenshot koydum, %90 kapasitede kullanıyorum,ciddi anlamda performans artışı oluyor tabi ki :)

Hayırlı olsun dostum, bilgilendirme için teşekkürler Bu arada SSD ile alacağın performans daha da üst düzey olacaktır tabiiki :)

• quote:

Arkadaşlar elime laptop dün geçti, çok hoşlaştım bu arada :) SSD yi taktım, dvd writer ı çıkartıp 9.5mm ssd kutusu ile takabildim, takmak biraz sıkıntılı direkt olarak girmiyor, çarpraz olarak takıp sonradan düzleştiriliyor falan biraz garip :/ aşağıda hız testi yaparak birtane screenshot koydum, %90 kapasitede kullanıyorum,ciddi anlamda performans artışı oluyor tabi ki :)

[mage]https://store.donanimhaber.com/95/c7/30/95c73005bba9b3222777d2ae65e6be7e.PNG[/simage]

Hayırlı olsun, Ssd ve laptop'ın resimlerini paylaşırmısın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 13 Şubat 2017; 19:36:9 >
  • En yakın zamanda paylaşıcam arkadaşlar, hızlıva bir soru sormak istiyorum. Laptop'un menteşe kısmında iç kısma bakan küçük kısımda oynama vs var mı sizde? Gece gece aklımı çok kurcaladı açıkçası. Bir diğer sorum da iki gündür kullanıyorum laptobu ara sıra ağır bir işlem yaptığımda laptop kendini kapatı baştan başlatıyor örneğin after effetcs veya photoshopta çalışırke, sizde bu sorunlarla karşılaşıyor musunuz, SSD de mi sıkıntı var bilemiyorum henüz çözemedem.
  • quote:

En yakın zamanda paylaşıcam arkadaşlar, hızlıva bir soru sormak istiyorum. Laptop'un menteşe kısmında iç kısma bakan küçük kısımda oynama vs var mı sizde? Gece gece aklımı çok kurcaladı açıkçası. Bir diğer sorum da iki gündür kullanıyorum laptobu ara sıra ağır bir işlem yaptığımda laptop kendini kapatı baştan başlatıyor örneğin after effetcs veya photoshopta çalışırke, sizde bu sorunlarla karşılaşıyor musunuz, SSD de mi sıkıntı var bilemiyorum henüz çözemedem.

Dostum benim menteşede bahsettiğin gibi bir oynama falan yok. Atrıca kapanma olayına gelince ya SSD kaynaklıdır ya da güç tasarrufu modundan işlemciyi(cpu) kısıtlayıp programları öyle kullanmayı dene.
  • quote:

quote:

En yakın zamanda paylaşıcam arkadaşlar, hızlıva bir soru sormak istiyorum. Laptop'un menteşe kısmında iç kısma bakan küçük kısımda oynama vs var mı sizde? Gece gece aklımı çok kurcaladı açıkçası. Bir diğer sorum da iki gündür kullanıyorum laptobu ara sıra ağır bir işlem yaptığımda laptop kendini kapatı baştan başlatıyor örneğin after effetcs veya photoshopta çalışırke, sizde bu sorunlarla karşılaşıyor musunuz, SSD de mi sıkıntı var bilemiyorum henüz çözemedem.

Dostum benim menteşede bahsettiğin gibi bir oynama falan yok. Atrıca kapanma olayına gelince ya SSD kaynaklıdır ya da güç tasarrufu modundan işlemciyi(cpu) kısıtlayıp programları öyle kullanmayı dene.

Hocam şöyle, iki menteşe arasındaki boşluk varya, menteşelerin içeriye bakan küçük kısımlarına elleyince monitörle beraber 1-2mm lik esneme oluyor, sanırım ekranında ince olması ve menteşeler arasında mesafe olması sebebiyle biraz esneklik geliyor meydana. SSD konusuna gelince birkaç forumda bios ayarlarında değişiklik ve update öneriyorlar onları deneyeceğim. Bu arada BIOS güncellemesi yaptınız mı?

• quote:

quote:

quote:

Hocam şöyle, iki menteşe arasındaki boşluk varya, menteşelerin içeriye bakan küçük kısımlarına elleyince monitörle beraber 1-2mm lik esneme oluyor, sanırım ekranında ince olması ve menteşeler arasında mesafe olması sebebiyle biraz esneklik geliyor meydana. SSD konusuna gelince birkaç forumda bios ayarlarında değişiklik ve update öneriyorlar onları deneyeceğim. Bu arada BIOS güncellemesi yaptınız mı?

Amladım hocam ama dert edilecek bir şey değil merak etme :) Bios için ise şuradaki linkten (http://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/HP-Pavilion-15-Notebook-PC-series/10862162/model/12079303 ) Bios sürümüne bakın sizinkiyle aynıysa güncelleme yapmanıza gerek yok. Kendinizinkine bakmak için Bios a girin ilk sayfada f.23 ya da f.21 diye bir şey yazıyor o sizin Bios unuzun sürümüdür. Resimde linkteki bölüm F.23 sürümü

• Teşekkürler hocam, bios güncellemesini yaptım fakat restart durumu hala devam ediyor. Sanırım SSD taktığım için güç kullanımında sorun yaşıyor yukarıda da bahsedildiği gibi. Ama bu durumu nasıl halledicem bir fikrim yok :(
  • Bir güncelleme daha yapayim, sebebini bilmiyorum fakat ati nin sitesinden, ekran kartini otomatik olarak taniyip driver yükle dediğimde yanlış driverlari yüklemiş, driverlarin hepsini kaldirdim, windows tan otomatik olarak denetledigimde ati r8 445mx gibi birsey oldu(tam hatirlayamadim), performans olaral daha stabil bir halr geldi tabi ki, ara sira menülerde vs. frame atlamasi oluyordu sanki hiç driver yüklenmemis gibiydi. O yuzden yeni alup driverlari yükleyecek arkadaşlar double check yaoarsa benim gibi sıkıntı yaşamazlar :) sanirim restart problemi de bu yüzdendi henüz tekrarlama yapmadi. Sorun devam ederse sanırım harddisk i çıkarıp sadece ssd kullanacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

quote:

[mage]https://store.donanimhaber.com/95/c7/30/95c73005bba9b3222777d2ae65e6be7e.PNG[/simage]

Hayırlı olsun, Ssd ve laptop'ın resimlerini paylaşırmısın..

Ssd ve laptop fotoğrafları derken hocam? Kullandığım zsd corsair le 240gb. Üründe 560mb civari okuma 500mb civari yazma hızı var, benim yaptığım testlerde aldığım hız yukarı da paylaştığım ekran alintisindaki sonuçlar.

• yasinemir kullanıcısına yanıt
    montaj ve montaj sonrası halini merak ettim, dvd'nin kapağımı takılı yoksa kızağın kendi kapağı varmı?
    kızak linkini alabilirmiyim, cihazı edinir edinmez bende ssd takmak istiyorum, ben ve benim gibilere yol göstermiş olursun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

montaj ve montaj sonrası halini merak ettim, dvd'nin kapağımı takılı yoksa kızağın kendi kapağı varmı?
    kızak linkini alabilirmiyim, cihazı edinir edinmez bende ssd takmak istiyorum, ben ve benim gibilere yol göstermiş olursun..

Tamamdir hocam en kisa zamanda fotoğrafları paylaşırım burada

• quote:

Bir güncelleme daha yapayim, sebebini bilmiyorum fakat ati nin sitesinden, ekran kartini otomatik olarak taniyip driver yükle dediğimde yanlış driverlari yüklemiş, driverlarin hepsini kaldirdim, windows tan otomatik olarak denetledigimde ati r8 445mx gibi birsey oldu(tam hatirlayamadim), performans olaral daha stabil bir halr geldi tabi ki, ara sira menülerde vs. frame atlamasi oluyordu sanki hiç driver yüklenmemis gibiydi. O yuzden yeni alup driverlari yükleyecek arkadaşlar double check yaoarsa benim gibi sıkıntı yaşamazlar :) sanirim restart problemi de bu yüzdendi henüz tekrarlama yapmadi. Sorun devam ederse sanırım harddisk i çıkarıp sadece ssd kullanacağım.

Hocam kapanma sorunu umarım devam etmiyordur. Driver olayını hiç düşünemedik ve bende söylemeyi unutmuşum. Arkadaşlar driver'ları HP nin sitesinden kendi bilgisayarınıza uygun olanları HP nin önerilerini dikkate alarak indirin. Ha ATİ nin sitesindeki daha güncel diye onu indirmeyin. HP kendi sitesinde sizin laptop için ne önerdiyse onu indirin. Güncelleme geldiğinde zaten HP Support Assistans tarafından size bildirim olarak geliyor. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim

• Yok hocam driverları düzelttikten sonra henüz bir restart yaşamadım, umarım da olmaz :) Sadece ssd yi taktıktan sonra kapak pek oturmadı tam uymadı sanırım kapakla dvd-writer bağlantısı, o da nazar boncuğu olsun :3
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurErdem19

Cs go ya da lol oynayan var mı pc ile, fps değerleri nasıl

Güzel kardeşim o kadar düşmedik merak etme beklentini karşılar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.