Şimdi Ara

HP Pavilion 15-bc017nt Kusurları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evet arkadaşlar böyle bir başlık açma ihtiyacı hissettim. Bu pc'yi almak isteyenler için bilgilendirme amacıyla yazıyorum. Bu bilgisayarı aldım ve bir buçuk aydır kullanıyorum. Kusurlarına gelecek olursak:

1) Laptopun sağ tarafı özellikle oyun oynarken aşırı ısınıyor.

2) Çift fan var ama fanlardan biri diğerinin 10'da 1'i oranında dönüyor. Fan bilgisini görebileceğiniz HP'ye ait bir program bile yok. Çift fanlıdır, çok serin olur filan diye düşünmeyin.

3) Ekran 15.6 inç ve Full HD olduğu için yazılar çok küçük, okunması zor, gözü yoruyor. Çözünürlüğü düşürünce de yazılar bulanıklaşıyor. Ayrıca 1080p'nin altında video izlerseniz;
    - HD videolarda ekranın full hd olmasının hiç bir avantajı yok.
    - HD altında çözünürlüğe sahip videolar çok berbat bir görüntü veriyor. (HD bilgisayarlarda bu kadar çirkin bir görüntü oluşmuyor)

4) Bilgisayar, gündelik kullanımda "kıytırık bilgisayarlar"la aynı performansı veriyor. HQ serisi 2.6 ghz işlemcisi var, 7200 rpm hard diski var, hızlıdır; diye düşünmeyin. İnternet sitelerinin ve programların açılma hızı sıradan bilgisayarlar gibi. (SSD takılı gelmediği için o konuda yorum yapmıyorum.)

5) Oyunlarda ufak da olsa bazı takılmalar oluyor. Örnek: NFS Hot Pursuit.

6) Pildeki performansı asla prize takılı gibi performans sunmuyor. Özellikle oyunlarda prize takmazsanız hiç oynamayın daha iyi. (Bu durum sadece bu bilgisayara özel olmayabilir. Diğer pc'lerde de aynı durum yaşanıyor olabilir. Bilgi amaçlı yazıyorum.)

7) Menteşeleri bilgisayardan dışta duruyor. Pc'yi kapatınca menteşeler çıkıntı oluşturuyor. Ve en ufak sarsıntıda ekran sallanıyor.

8) Klavyesi elde hoş olmayan bir his bırakıyor. Yazarken tuşlar sanki sabit durmuyor da her basışınızda çıkacakmış gibi bir his veriyor.

9) Pil şarj olurken bilgisayarın sol alt tarafı da ısınıyor.

10) Klavye ışıklı ama "space" tuşunda (boşluk bırakma tuşu) ışık yok.

11) Num Lock'un ışığı yok. (Çok önemli değil ama haberiniz olsun.)

==>> Sonuç: 3500 TL'ye değecek bir bilgisayar değil.

HP Pavilion 15-bc017nt KusurlarıHP Pavilion 15-bc017nt KusurlarıHP Pavilion 15-bc017nt Kusurları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni-hesap -- 30 Temmuz 2017; 15:57:21 >

• Teşekkürler bilgilendirme icin. Teknosada 4.000 TL bu arada. Alternatif olarak düşünüyodum ama ssdsiz notebooka para vermem zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram olan yer sağ alt sizde de ısınıyor mu? Ve ilk kurulum yapılırken o kısım sıcak miydi?

• expressimo kullanıcısına yanıt
    oranın ısınmasının sebebi hemen üstünde bulunan cpu ve gpu. onlar ısınınca ısı aşağıya ve yanlara doğru yayılıyor ve bu bilgisayarın anakartı da çok ısınıyor. priform speccy programıyla bakabilirsiniz. şarj olurken bataryanın bulunduğu sol alt kısım da ısınıyor. yani ısıdan kurtulmak mümkün gözükmüyor.
  • yeni-hesap Y kullanıcısına yanıt
    Değişimini isteyeceğim 1 hafta olmadı daha. Ses cizirdama var. Size nerve sense denemenizi onerecegim. Y700 de aynı fanlara sahip. nerve sense deneyip bana yazarsanız sevinirim. Çift soğutma için. Rpm sorununa çözüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Değişimini isteyeceğim 1 hafta olmadı daha. Ses cizirdama var. Size nerve sense denemenizi onerecegim. Y700 de aynı fanlara sahip. nerve sense deneyip bana yazarsanız sevinirim. Çift soğutma için. Rpm sorununa çözüm.

dediğiniz programa internetten baktım ama fan 1 fan 2 ayrımı yok. sadece şöyle bir ekran var:
    https://lnv.i.lithium.com/t5/image/serverpage/image-id/98024i9A2E15317D0EF644/image-size/large?v=1.0&px=999

extreme coolingi açınca 2. fanın da çalışacağını düşünüyorsunuz sanırım. indirip bakayım. sonucu buraya yazarım ;)

• quote:

kardeş, dediğiniz programı kurdum ama sanırım lenovo dışındaki pc ler için bir çok özelliğini kısmışlar. ekran görüntüsü:

HP Pavilion 15-bc017nt Kusurları

keşfedin'e tıklayınca hiçbir şey çıkmıyor. ayarlar ikonuna tıklayınca da otomatik güncelleme, ekran kaydetme gibi birkaç ayar çıkıyor.

• 4000 tl olan 16gb ram modelimi

• Olur da hala bu hurdayı almak isteyenler varsa vazgeçirmek için ve ilk sayfada görünmesi için uplamak istiyorum.

Öncelikle ana konuda ısınmadığını iddia edenlere hakkımı helal etmiyorum. HP nin ısınma sorunu erkesçe biliniyor olmasına rağmen, sorunun çözüldüğü iddiasına güvenerek aldım ve ben bunu yazarken bile laptop aşırı ısınmış durumda. Soğutucusuz oyun oynamak zaten işkence.

İkinci olarak ips full hd diye övülen ekran çamur gibi, ayıptır. Öncesinde tüplü televizyondan atari oynuyordu heralde renkleri canlı bulan tipler.

i7 işlemci ve 7200 rpm disk internete girerken çalışmayı mı durduruyor bilemiyorum, bilgisayar bazen aşırı kasıyor. Temiz kurulum sonrası bile kasmaların devam etmesi rezalet.

1050 ekran kartlı modellerinin de farklı olduğunu sanmıyorum, kesinlikle hp almayın!
  • Lights.Out kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyetmeyin. 2. Fan için konfigürasyon yolda.

• CB005 aldım geçen hafta. Full HD ekran bulanıklaşma sorununun çözümü var.

Onu paylaşayım, diğerlerine yorum yapamam.

https://www.youtube.com/watch?v=U7gaMuB_XlI
  • Gönüllü bir arkadaş varsa lenovo y700 bios u veya legion bios u atıp çalışıyorsa nerve sense kurabilir mi ? Ben bu konuda biraz tecrübesizim. Veya omen control ile denemek isteyen varsa omeciler paylaşmış ax kasa omen ile aynı makine sonuçta ama bios mu program mı emin değilim.

• quote:

Merak etmeyetmeyin. 2. Fan için konfigürasyon yolda.

nasıl yani hocam biraz daha açar mısınız?
  • wade96 kullanıcısına yanıt
    Notebook fan control ün geliştirici sitesinden rica ettik ama adam geçiştirdi nasıl yapacağımızı yazmış sadece. Bu alette sağ fan yüksek sol fan düşük rpm çalışıyor. İkisi dengeli veya ikiside 4000 küsür rpm çalışsa güzel olur. Alet fena değil ama sağ taraf ve soldaki pil acayip ısınıyor bilin.

• quote:

Notebook fan control ün geliştirici sitesinden rica ettik ama adam geçiştirdi nasıl yapacağımızı yazmış sadece. Bu alette sağ fan yüksek sol fan düşük rpm çalışıyor. İkisi dengeli veya ikiside 4000 küsür rpm çalışsa güzel olur. Alet fena değil ama sağ taraf ve soldaki pil acayip ısınıyor bilin.

Hocam nasıl ulaşabiliriz kendisine belki daha fazla kişi sorarsa faydalı olur, ya da ne yapılmasını söylediğini belki yapabilen biri çıkar yazarsanız buraya.
  • Gelişme var mı? Fanları son devir açmayı bulan oldumu?

• yeni-hesap Y kullanıcısına yanıt
    İşe yaradı mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.