Şimdi Ara

HP pavilion au110nt - i5 7200 ne dersiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
2
Favori
11.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kışın üşüme probleminiz varsa hp alın derim
  • Touchpad konusunda ben de zaman zaman sıkıntı yaşıyorum. Ama son zamanlarda pek yok. Belki ben basamıyorum dedim kendi kendime.

Bu arada bu HP modeli ısınmıyor.

Ben aşırı derecede ısındıramadım. evet fan sesi artıyor ama ısınmıyor.

Pil'i de her geçen gün daha da güzel geliyor bana.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazın malzeme kalitesini nasıl buluyorsunuz bir de ekran görüntüsü nasıl?Wi-fi çekim gücü kaliteli mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: peak16

Hocam cihazın malzeme kalitesini nasıl buluyorsunuz bir de ekran görüntüsü nasıl?Wi-fi çekim gücü kaliteli mi acaba?

Malzeme kalitesi tabi göreceli bir kavram ama ben kötü bulmuyorum. Plastik.

Ancak ince olduğundan zaman zaman ekranı kırmaktan korkmuyorum değil.

Wi-fi konusunda da şimdiye kadar beni üzmedi. Gayet iyi çekiyor.

Ama ekran çözünürlüğüne alışmam zaman aldı. Çok zorlandım diyebilirim. Onun dışında pil, performans (dikkat: oyun değil genel performans) açısından çok çok iyi bir cihaz.

Ha bir de 2 kg olması süper. Ayrıca çok da sessiz.
  • Hocam bende cihazı almayı düşünüyorum. Sistem ssd de mı kurulu oluyor bu tip cihazlarda?

Hocam alma düşüncesindeyim indirime girince. Cihazı önerir misiniz? Okulda falan kullanacağım taşınması zor olur mu? Çok mu narindir? Bir de en fazla ne kadar ısındırabildiniz? ( şu anki bilgisayarım hp ve ısındığı için alt kasa kırıldı)

• FHD panel ve Kaby Lake ile gelmesi alın dedirtir ama tasarımını beğenmedim.

• 2800TL'ye i5?? birkaç aya 2499

• Isınma konusunda bir sıkıntım yok. Kullanılan işlemci power-saver bir işlemci.

Tasarım tabii ki de göreceli bir kavram. Ben beğendim kasayı. Günlük işlerimin yanında autocad vb tasarım programları olsun bir sıkıntı çıkarmadı.

Ağır uygulamalarda fan sesini elbette duyuyorsunuz. Ancak belirtmek isterim ben oyun oynamadım. Oyun için almadım bu cihazı. Uzun ömürlü pil sebebiyle aldım. Ve 6-7 saat ortalama ile gidiyorum. Çok memnunum.
  • Merhaba, Ben de bu aralar bu bilgisayarı almayı düşünuyorum ana fullhd ekranla alakalı kafa karışıklığım var. Fhd ekranda yazı boyutlarının küçüldüğü ve bu sebeple sıkıntı yaşandığını söyleyenler olmuş. Bu pc.de de böyle bir sorun var mi? Bir de 1080p film harici farklı çözünürlükteki bir filmi izlerken ya da internette gezinirken fullhd ekranın avantaji var midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: eylul_mt

Merhaba, Ben de bu aralar bu bilgisayarı almayı düşünuyorum ana fullhd ekranla alakalı kafa karışıklığım var. Fhd ekranda yazı boyutlarının küçüldüğü ve bu sebeple sıkıntı yaşandığını söyleyenler olmuş. Bu pc.de de böyle bir sorun var mi? Bir de 1080p film harici farklı çözünürlükteki bir filmi izlerken ya da internette gezinirken fullhd ekranın avantaji var midir?

Benim de cevabını aradığım soruyu sormuşsun hocam ;)

• İkinize de cevap vereyim.

Cihazı eve getirip büyük bir hevesle başına oturduğumda "Offf bu nee" oldum. Bir süreliğine ekrana alışma konusunda sıkıntılar yaşadım. Hatta "İade mi etsem" diye düşünmedim değil.

Ama bir süre sonra alışıyorsunuz. Çok da güzel alışıyorsunuz. 1366x768 çözünürlüklü ekranlar size tuhaf gelmeye başlıyor.

Evet yazılar küçük geliyor ama bunu da büyütme imkanınız var.

Cihazdan ULTRA memnundum taa ki "Touchpad" i on-demand kapatamama fonksiyonunu bulamadım. HP'lerde touchpad'i kapatma imkanı var mı? Dandik acer'da bile var bu özellik :(

Edit: derken kısa bir google araştırması ve hemen çözüm bulunur. Vay be :) O da varmış. Hem de pek kolaymış...
    http://support.hp.com/us-en/document/c01983909

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 15 Kasım 2016; 16:4:55 >

• Ben bunun bir alt 6200 serisini aldım ve iade ettim.

Gold versiyonunu almıştım. Cihaz öncelikle gayet karizma, şık, malzemesi efsane, incelik ve hafiflik süper. Klavye tuş ışığı harika. Az ısınıyor, sessiz ve fiyat performans süper. Hele bu versiyonu turbo ile daha da iyi.

Benim iade etme nedenim diğer ter tür Full HD de olduğu gibi sarıya çalan ve hatalı renk kalibrasyonu. Bir diğer etken de full hd olmasına rağmen oyunlarda yüksek performans için 1366 çarpanında oynamak zorundasınız grafikleri fullemek için yoksa cihaz sürünüyor. Full HD makyaj yerine geçiyor ama baş ağrıtıyor.

Photoshop ve fotoğraflarla işim olduğu için renkleri doğru göstermiyordu. Yani işimi yapamadım. Yazı boyutları düzeltiliyor ama bazı üçüncü parti programların yazıları bozuk oluyor full hd göçünürlükte değil her şey. Bunun Win 10 ile alakalı olduğunu sanmşıtım ama değil.

Şu an full hd olmayan 1366 çarpanında yeni bir cihaz aldım onun panel kalitesi kadar iyi değil ama renk kalibrasyonu daha doğru oyunları da düşürmek zorunda kalmıyorum ama söz konusu cihazın ekran kartı daha iyi.

Yani ne yapacağınıza bağlı olarak iyi bir cihaz sayılabilir renk kalibrasyonu ise Full Hd ekranlarda evrensel bir sorun şu an.

• Arkadaşlar ben bu bilgisayardan max. 4,5 saat ekran süresi alıyorum ki pil sömürecek tarzda bir işlem yapmıyorum. Canlı destek bunun normal olduğunu istersem onarım merkezine götürmem gerektiğini söyledi. Daha 10 günlük bir bilgisayarı servise götürmek istemiyorum malum çok da dikkatli davranmıyor servis. Değişim mi istesem ne yapsam bilemedim. Siz kaç saat ekran alıyorsunuz.
  • eylul_mt E kullanıcısına yanıt
    Valla ben 6 saati buldum. Ama tüm güncellemeler tamamlanmış cihazda sadece web browsing yaparken (o da html bazlı sitelerde makale okurken)

Video vs yoktu.
    Güncellemeler tam, her gün kontrol ediyorum zaten. Ben de basit tabanlı web sitelerine bakıyorum. Bir de %90'dan sonra şarj dolma hızı gittikçe yavaşlıyor. 10 dakikada bir %1'lik yükselme anca oluyor. Hele %99'dan sonra %100'e ulaşması tam bir işkence saatler geçiyor o %99 %100 oluyor.
    İlk zamanlar bende de öyleydi. Şimdilerde çok daha iyi.

Yavaş dolması bende de var. Sorun etmiyorum ben pek.
    Peki siz 6 saati ortalama mı alıyorsunuz yoksa şimdiye kadarki maximum süre mi? 10 gün oldu alalı pil süresinde şimdiye kadar bir iyileşme olmadı hatta öncelerin 5 küsür saat alırken şimdilerde 4 küsür saat alıyorum. Bazı elektronik aletlerin pil süresi gittikçe iyileşebiliyor. Bu üründe de böyle mi düşünmeliyim sizce?
    Ortalama alıyorum.

Ama şu sıralar güncellemeler sebebiyle biraz daha düşük almaya başladım.

Canımı da sıkmıyorum aslında. Eski cihazlarda 2-3 belki 4 saati bulan (ki o da mucize) süreye göre büyük bir gelişme.

Oyun felan oynamam ben genelde ofis bilgisayarı şeklinde çalışıyorum cihaz ile.

Sonuçta pili de çok hızlı dolduran şarj aleti var.

Bence sorun etmemeliyiz...

Pil süresi iyileştirme konusunda da, sanırım psikolojik ama, ilk alıp sıfırladım, sonra 2. defa da denk geldi tamamen kapandı cihaz.

Şu sıralar da ortalama 6 saati buluyorum.
    Bilgisayarın sağ tarafından sanırım hdd'nin olduğu yerden cızırtı sesi geliyor. Böyle metal bir yüzeyi çizme sesi gibi. Üstelik yoğun işlem altında da değil.Cpu %10'nun altında. Sizde de aynı ses problemi var mı? Yoksa hard diskte mi bir problem var?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.