Şimdi Ara

HP pavilion au110nt - i5 7200 ne dersiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
11.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba, bir konuda yardım isteyecektim. Geçen gün aldım bu laptopu. 720p film oynattığımda görüntünün kaliteli olmadığını gördüm. Hem onboard hem de nvidianın sürücülerini güncelledim. Ancak yükü video oynatıcılar nvidiayı kullanmıyorlar. Nvidianın panelinden de oynatıcılara yönlenlendiremedim. Bir fikriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eylul_mt E kullanıcısına yanıt
    Yeni bilgisayarlarda yaklaşık iki üç hafta beklemekte fayda var. Bu tür durumlar fan sesi yoğunluğu, performans düşmesi veya pil durumları genellikle yeni bilgisayarlarda Windowsun sürekli güncellenme yapmasından dolayı oluyor. Arkada sürekli güncelleme yapan programlar hem pili yiyor hem performansı düşürüyor fan sesi de çıkıyor. Biraz arkada ne çalışıyor bakmanızda fayda var cntr+alt+del
  • leon_73 L kullanıcısına yanıt
    Ben böyle bir sıkıntı görmedim.

Daha çok Media Player Classic kullanıyorum da.
    Bende gelmiyor.

Biraz daha monitör edin gerekirse servise gösterin derim.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Alalı 3 haftayı geçti. Dün canlı destek önce sistem taraması yapmamı istedi geçti sonucu alınca bios'tan fanı otomatik kısmını disable yaptırttılar (gerçi tekrar enable yaptım öteki türlü fan daha inişli çıkışlı ses vermeye başladı). Sonra da format atmamı istedi. 2-3 gündür bilgisayarı açarken yüksek bir fan sesi eşliğinde açılıyor önceden yoktu bu durum. Virüs yok zaten yeni format da attım. Arkada çalışan ekstra bir programda da yok. Bilgisayara tarayıcı hariç hiç bir şey yüklemedim şu an bellek ilk alındığı gibi ve bellek %30 seviyede en üstte Mcafee var.

Şimdi yeniden format attığım için fan sesi ve diskten gelen cızırtıyı bir süre daha mı gözlemlesem sizce yoksa aldığım yere mi götürsem değişim için?
    Benim tavsiyem sistemin oturmasını beklemek, çünkü yüksek fan sesi bilgisayarın sürekli bir şeyleri işlemesi ile alakalı oluyor ve yeni bilgisayarlarda bu bir iki haftayı buluyor.

Ama bu konuda gerçekten yanlış yönlendirmeyi istemem belki de gerçekten bir sorunu vardır.

Not. CCleaner ile de arada temizleme yapın. Kayıp Defteri temizleme özelliğini muhakkak kullanın ve açılışta çalışan programları Virüs pprogramı hariç kapatın.

Bunu da denedikten sonra daha sağlıklı bir karar verirsiniz. Servise verirseniz bir iki hafta gelmez, iş uzar bir sorunu yoksa başınız ağrır bu yüzden söylemek istedim.
    Daha önce fan gürültüsü yoktu. Ne değişti anlamadım açılırken birden fan sesi ile açmaya başladı ve fan daha sesli çalışmaya başladı. Format da attım durum yine böyle. Daha alalı 1 ay olmadığı için Hp Canlı destek görevlisi aldığım yerden değişim istediğinde bulunabileceğimi söyledi. Ama tabi bu onayı alabilmek içinde servise gitmesi gerekiyor ki bu da pek istediğim bir sonuç değil açıkçası zira daha önce başka bir servis bilgisayarımı kırmıştı biraz olumsuzlukları çekme kabiliyetim yüksek

Başlangıçta çalışan programlar bunlar

HP pavilion au110nt - i5 7200 ne dersiniz?

Bahsettiğim cızırtı da şöyle bir ses.
    https://www.youtube.com/watch?v=YSwL26gzykg

Tabi bu kadar kuvvetli değil kulağımı yaslamadığım sürece ama gece sessizlikte biraz can sıkıcı olabiliyor. Bilgisayar boşta cpu %2-3 seviyesinde bile ara ara işlemci ışığı ile beraber böyle bir ses çıkıyor. Yani pek sönmüyor o ışık ama arka fonda çalışan büyük bir uygulama da yok.Mcafee zaten kapanmıyor ama tarama da yapmıyor o anda ona da bahane bulamam sanırım.

Zaten söylediğim gibi format attığınızda daha fazla fan sesi çıkar çünkü eski sürücüleri yenileri ile değiştiriyor. Ayrıca hala açılışta açılan bir sürü program var orada.

Arama bölümüne update yapın, Windows update çıkacak, bakın güncelleştirme yüklüyor mu yoksa yoksa çalışmıyor mu.

CCleaner kullanın bedava program dediğimi bir kere deneyin sonra servise boşa gitmesin derdimiz.

Ayrıca bu cızırtı sesini ben de güncelleştirme zamanlarında alıyorum kasanın ortasından geliyor hdd bölümünden. Ama sonra gidiyor genelde güncelleştirme zamanlarında oluyor dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 21 Aralık 2016; 20:14:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Zaten söylediğim gibi format attığınızda daha fazla fan sesi çıkar çünkü eski sürücüleri yenileri ile değiştiriyor. Ayrıca hala açılışta açılan bir sürü program var orada.

Arama bölümüne update yapın, Windows update çıkacak, bakın güncelleştirme yüklüyor mu yoksa yoksa çalışmıyor mu.

CCleaner kullanın bedava program dediğimi bir kere deneyin sonra servise boşa gitmesin derdimiz.

Ayrıca bu cızırtı sesini ben de güncelleştirme zamanlarında alıyorum kasanın ortasından geliyor hdd bölümünden. Ama sonra gidiyor genelde güncelleştirme zamanlarında oluyor dediğim gibi.

Bu modelin kirmizisini aldim ama cevremde herkez hp ve sicaklik skintisindan bahsediyo..acikcasi siparisi iptal etmeyi dusunmeye basladim.
    Cihaz cok isiniyormu
    Bi de hic oyun oynadinizmi o zaman nasil.

CCleaner'la dediğiniz işlemleri gerçekleştirdim.

Bilgisayar boşta iken görev yöneticisi sonuçları bunlar tabi o cpu %0'da değil her zaman sürekli değişiyor. Ekran görüntüsü o değere denk geldi.

HP pavilion au110nt - i5 7200 ne dersiniz?

Sanki arka planda sürekli bir şeyler güncellenmeye çalışıyor gibi laptopın sağ tarafındaki sürücü ışığı ile cızırtı senkron şeklinde ve sizin bahsettiğiniz gibi sadece güncelleme esnasında değil.Cızırdama sürekli var ama bazen kulağımı yanaştırdığımda bazen de uzaktan gayet net duyuluyor. Gizlilik kısmından arka plan uygulamaların arka planda çalışmasına izin ver kısmının hepsini kapattım.

Bir de dönme sesi geliyor fanın sesi mi diskin dönmesi ile mi alakalı bilemiyorum.Ama gece çok net o ses geliyor.

windows update günde bir defa sanırım güncellemeleri kontrol ediyor ki ben de zaten her gün bakıyorum güncelleme var mı belki stabil sorunlar vardır da güncelleme ile düzelir diye.

Sanırım bundan emin olmak için bir başka bilgisayarı daha dinlemeniz gerekiyor. Ben da kafamı kasaya yaklaştırdığımda hdd bölümünde ince cızırtı duyuyorum oyun sonrası filan daha fazla oluyor. Ama kafayı o kadar yaklaştırdığım zaman oluyor. Sonuçta bilgisayarın tamamen sessiz çalışması zaten mümkün değil. Kulaklarınız dah çok kuvvetli olduğunu düşünüyorum ama içinizi rahat ettirmeniz için bir başka bilgisayarı da dinlemeniz lazım, aradaki farkı algılamak için.

Virüs programı biraz fazla ram yiyor gözüküyor bu arada, ben gerçi Avira free kullanıyorum mcafee yi hemen kaldırıyorum. Sizde virüs programı tarama yapıyor gözüküyor genelde bu kadar ram yemez ve ilk sırada durmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Aralık 2016; 1:8:57 >
  • The_VeJaR kullanıcısına yanıt
    Bir ay kullandım ve çok da oyun oynadım. Ben fan gürültüsü veya çok ısınıyor gibi bir şeye rastlamadım. İlk iki hafta fan gürültüsü oluyor çünkü yeni sürücüleri güncellemek ile geçiyor her bilgisayarda olduğu gibi. Hele ki Windows sürekli bi şey indiriyor arka tarafta. Bir iki hafta sabır.

Amma şuna dikkat etmek gerek. Bilgisayar iki türlü kasılır oyun oynarken.

Birincisi pilde oyun oynamamalı, diz üstünde veya yorgan üzerinde oynayan var. Diz üstü dizin üstünde kullanılır diye her şeyi de orada yapmayın. Böyle bir durumda makinenin ısınması, yorulması ve çırpınması illa ki olacaktır. Bu makineler masa üzerinde sabit, serin, pilde değil fişe takılı oyunlarda ve programlarda tam sessiz ve serin performans gösterir.

İkincisi bu cihaz Full HD ama oyunlarınızı full hd oynarsanız fena halde kasılıyor. Çünkü full hd için yeterli ekran kartı işlemci ve rame sahip değil. Ama oyunlarınızı 1366 çarpanına getirirseniz neredeyse hepsini ultra ayarlarda oynarsınız ki görüntü farkının asla farkına varmazsınız. Full HD bir nevi süs gibi, bana göre gereksiz hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Aralık 2016; 1:28:41 >

• Tesekkurler bilgilendirme icin...
  • Arkadaslar bu pc yı almayı dusunuyorum. Muhendıslık ogrencısıyım. Solıdworks Autocad gıbı programlar kullanıcam. Oyun da oynayan bırısıyım ama bagımlısı degılım. Bu pc ıle oyun oynayan arkadaslar memnun kaldınızmı pazar gunune kadar almam gerek tavsıyelerınızı beklıyorum. Dıger dusundugum pc bu:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-k555uq-core-i5-7200u-2-5ghz-12gb-ram-1tb-hdd-2gb-15-6-w10-notebook.html#galeri sızce hangısını almalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstoppable54 -- 24 Aralık 2016; 10:07:15 >
  • cihaz %8'e gelince kendi kendine kapanıyor arkadaşlar. bütün windows ve bios ayarlatını kontrol ettim, sürücüleri güncelledim soruna çare bulamadım. sizdede böyle bir durum varmı yoksa benim makinede mi sorun var? alalı daha 1 hafta oldu servisede vermek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 24 Aralık 2016; 11:55:21 >
  • acr kullanıcısına yanıt
    Güç ayarlarina bakarsaniz orada kritik pil tarzı yüzdeler var. Benimki de %8'de kapanıyor. O kısımdan değiştirebilirsiniz.

onlarıda kurcaladım %2 civarına çektim. yinede %8e gelince kapanıyor. çözemedim bir türlü. birde bu değerleri aşağı çekip deneyebilirmisin rica etsem. eğer sendede aynısını yaparsa makineyi iade edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 24 Aralık 2016; 19:00:43 >
  • Merhaba,bende ürünü kampanyadan almış bulunmaktayım.
    %7 pil kritik ayarı daha altına çekilmiyor

Fiyatına göre güzel bilgisayar, tabi ki eski bilgisayarların kalitesi yok maalesef (dv6,acer 5720 vs) en uygun şekilde herşeyden kaçıp maliyeti düşürme peşindeler.

Herhangi bir ısınma ses konusu görmedim şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornedo

Merhaba,bende ürünü kampanyadan almış bulunmaktayım.
    %7 pil kritik ayarı daha altına çekilmiyor

Fiyatına göre güzel bilgisayar, tabi ki eski bilgisayarların kalitesi yok maalesef (dv6,acer 5720 vs) en uygun şekilde herşeyden kaçıp maliyeti düşürme peşindeler.

Herhangi bir ısınma ses konusu görmedim şimdilik.

merhaba kritik pil eylemini hiçbir şey yapma olarak değiştirip deneyebilirsen çok makbule geçer. benim makine bu durumda dahi kapanıyor. yok eğer değiştirilemiyorsa hp değilde, windowsun diğer güç seçenekleri (yüksek performans güç tasarrufu) üzerinden deneyebilirseniz sevinirim.

• Yok kapanma oluyor kritik olunca
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.