Şimdi Ara

HP pavilion au110nt - i5 7200 ne dersiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
11.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tornedo

Yok kapanma oluyor kritik olunca

teşekkurler.
  • beyler bu cıhazda dota2 oynayan oldumu bende fps 10-20 ustune cıkmıyor ne yaptıysam normalde gtx940mx ekran kartıyla en son çözunurlukte ultra ayarlarda calısması lazım ama ben tum ayarları kıssam dahı fps yukselmedı cıhaz dahılı ekran kartınıda cullanmıyo ayrıca bılemedım....
  • Merhaba,
    Ben de bu laptopu (HP Pavilion i5 7200) dün Vatan dan aldım. Fiyatı 2.372 liraya inmişti :) ekranda yazılar küçük görünüyor, gözümü yormuyor ama daha tam alışamadım sanırım fhd ye. Aslında kırmızı rengini beğenmiştim ama Silver aldım

Toshiba ile arasında çok gidip geldim, Toshiba çok dayanıklı 10 sene görür diyorlar ama benim ilk laptopum da HP nin Pavilion serisinden idi. inanır mısınız 2008 yılında almıştım. Ve ben çok oyun yükledim zamanında.. Ege Of Empire, Alien, Assasin Creed bunun yanı sıra oynamadığım online oyun kalmamasına rağmen 9 sene gördü yani. Şuan hala çalışıyor, ekran kartı gidik ama küçük tvye bağlayıp çalıştırıyorum oyun oynamıyorum ama dizi falan izliyorum işte. Ekran kartına da 250-400 arası bir para istiyorlar. Yaptırmadım, çöp olana kadar kalsın böyle
    Bu arada ilk aldığım HP laptopun kasası daha dayanıklıydı ya, metal gibi bişeydi kalıncana.. Bu i5 7200 bana plastik gibi geliyor bakalım ilerleyen günlerde memnun kalıp kalmadığıma karar vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackliner -- 30 Aralık 2016; 11:46:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Ben aldim ama isik sızması normal mi

HP pavilion au110nt - i5 7200 ne dersiniz?
  • Tayfun483 T kullanıcısına yanıt
    bu resme eskilerden bir atasözü ile cevap vermek istiyorum. Kedi götünü görmüş yaram var demiş.
    masaüstü resmini siyah yap ekranı tam karsıdan görecek şekilde resmi cek ve ekranın tamamını alacak sekilde resim çekerseniz daha iyi anlaşılır.
  •  HP pavilion au110nt - i5 7200 ne dersiniz?

Hocam Ben ekrandan degil kasadan kenarindan sanki aciklik var gibi
  • Ssd takılabiliyor mu arkadaşlar bu bilgisayara? Boş yuva var mıdır yani normal hdd haricinde. Bakan oldu mu acaba içine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaXiLoPeZ

Ssd takılabiliyor mu arkadaşlar bu bilgisayara? Boş yuva var mıdır yani normal hdd haricinde. Bakan oldu mu acaba içine.

M2 slotu var.

Ben takmadım ama bir süre sonra 512 GB'lık SSD alıp takarım gibime geliyor.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Işık sızması yada ekranla alakalı başka bir şikayetiniz var mı acaba? Bu tarz eleştiriler okudum bazı yerlerde de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaXiLoPeZ

Işık sızması yada ekranla alakalı başka bir şikayetiniz var mı acaba? Bu tarz eleştiriler okudum bazı yerlerde de.

Işık sızması sıkıntım yok.

FHD ekranın sol alt kısmında siyah boot ekranında hafif bir sarımsı bir alan var 1 cm^2 alan kadar. Ama gözüme de çok batmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 2 Ocak 2017; 15:41:8 >
  • Şimdi teknosaya, vatana baktım da fiyatı 2999 olmuş 🤗 iyi ki 4 gün önce almışım
  • hepsiburada dan aldım. 1920x1080 ekran ve ips olması iyi. yazılar küçük gelmedi bana. malzeme kaliteside idare eder. tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar ben de vatandan kdv kampanyası zamanı 2.300 TL'ye almıştım cihazı gold rengi var bende. Aldığımda daha laptopu teslim almadan değişiklik yaptırdım. İçerisindeki hard diski DVD slotuna geçirip ana SATA slotuna 250 gb samsung evo ssd takdırdım. DVD'yi ise 20 TL harici kutu aldım usbden kullanıyorum. Cihazdan genel olarak memnunum. Fikirlerimi, gördüklerimi sıralayayım;

Olumlu:
    - GW2, Aion, LoL gibi oyunlar oynadım hepsi de ultra olmasa da epey yüksek ayarlarda fhd çözünürlükte. Ben soğutucu ile kullanıyorum oyunlarda, aşırı ısınma gibi bir problem olmadı.
    - Sistemin genel performansı çok iyi, SSD taktırmadan önce de zaten hybrid disk ile geldiği için açılış hızı çok iyiydi. SSD taktırırsanız da ciddi bir artış oluyor.
    - Pil performansı gayet iyi.
    - Klavye aydınlatması ve tuşların basış hissi gayet güzel. Caps lock tuşunda ve mute tuşunda ayrı bir nokta led var. İkisininde açık kapalı olduğunu görüyorsunuz. Özellikle mute tuşuna böyle bir ışıklandırma ben ilk kez görüyorum.
    - Malzemesi plastik ama kalitesiz gibi bir hissiyat bana vermedi.
    - Cihaz gayet ince ve hafif.

Olumsuz:
    - Cihazda internette fenomen olan "Coil Whine" sorunu var. Ben bu konuda henüz hp ile tam iletişime geçemedim, benim mesai saatim bitince onların da bitiyor, telefonla arasam dahi cihaza bağlanıp bakmak istiyorlar bu sebeple bu konuda anlaşamadık henüz. Cihazı geri versem yeni gelecek cihazın bu sorunu taşıyıp taşımayacağı da meçhul, aşırı rahatsız etmediği için ve ssd taktırıp üzerinde vakit harcadığım için şu anlık gözardı ediyorum. Bu sorunun cihaza kısa ya da uzun vadede hiç bir fiziki zararı yok, sadece ses (şuana kadar yaptığım araştırmalara göre) Bilmeyenler için, Coil Whine denen olay ekran kartı ve diğer bileşenlerdeki bobinlerin sarılmasıyla alakalı bir şeymiş. Cihazdan sürekli bir cızırdama sesi geliyor, bazen çok bazen az. Bazı ayarlar ile bu sesi en aza indirebiliyorsunuz. Müzik vs varken duymanız pek mümkün değil ama gece sessiz bir ortamda oyun oynarsanız özellikle bariz bir cızırdama var. En basit anlatım ile yüksek gerilim hatlarından gelen cızırtı sesinin bilgisayarınızdan geldiğini düşünün tabi çok düşük seviyede. Bu tüm cihazlarda var mıdır bilmiyorum, benim internet araştırmam bu olayın piyasadaki cihazların(laptop ve masaüstü) büyük çoğunluğunda olduğu yönde. Sadece çıkan ses miktarı düşüyor bazılarında hiç hissedilmiyormuş. Yanlış varsa düzeltin, hala araştırıyorum bu konuyu.
    - Bende 4-5 tane usb bellek var eski laptopa taktığımda tamamını hemen okuyor fakat bu bilgisayarda taktığımda bazılarını yukarı veya aşağı bastırmam gerekiyor, aksi halde pc görmüyor. Temassızlık gibi bir şey sanıyorum. Sorun olmayan bellekler de var fakat eski laptopta sorunsuz çalışan bunda niye çalışmıyor düşündürdü beni.
    - Ekranın parlaklık düzeyi bana biraz az gibi geliyor. Eski laptoptan veri aktarımı yaparken ikisini yan yana koyduğumda eskiyle arasında neredeyse yarı yarıya parlaklık farkı vardı. Bu belki fhd panellerin getirdiği bir şey de olabilir?

Yukarıdakiler dışında olumsuz bir yanını göremedim henüz. Bu sorunlar da benim cihazıma özel olabilir. Alacağınız fiyat 2500 TL'nin altında olduğu sürece kesinlikle öneririm cihazı.

Ayrıca bu cihaz için bir arkadaş ana başlık açsa ve orada her şeyi paylaşsak daha güzel olur diye düşünüyorum.

Not: Konu au110nt olarak açılmış, bendeki cihaz au111nt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sMt. -- 12 Ocak 2017; 10:42:31 >

• sMt. S kullanıcısına yanıt
    cızırdama dediğiniz kısım hard diskin olduğu yerden mi geliyor sağ taraftaki sürücü ışığının olduğu bölgeden. zira bende o bölgeden gelen bir ses mevcut böyle demire ince uçlu bir şey sürüyormuşsunuz gibi, bu kadar yüksek olmasa da şöyle bir ses
    İsmail Balyoutube
    HardDisk'ten Gelen Cızırdama Sesi
    https://www.youtube.com/watch?v=YSwL26gzykg

• eylul_mt E kullanıcısına yanıt
    Evet o bölgeden geliyor ama hdd'nin tam sağ üst köşede konumlandırılacağını düşünmüyorum. 3d uygulama kullandığım anda (oyun, benchmark vs.) laptopun sağ üst tarafından bir ses geliyor, oyunlarda özellikle fps limiti koymadan oynadığımda ciyaklamaya başlıyor neredeyse :)
    Ama sizin attığınız vidyodaki bariz hdd sesi, eğer sizdeki ses de vidyo ile aynı ise hdd sorunu da olabilir. Ben ssd takınca hdd dvd sürücünün olduğu yere geçtiği için ses gelen bölge ile alakası yok şuan. Sesin geldiği yer direk laptopun ısınan bölgesi 940mx çipinin olduğu kısım sanıyorum.

Coil whine nedir;
    Technopatyoutube
    Coil Whine Nedir?
    https://www.youtube.com/watch?v=12Y5Zqs1Z0A

örnek ses;
    Greg Salazaryoutube
    INSANE Coil Whine in the Kaby Lake Dell XPS 13
    https://www.youtube.com/watch?v=blyswNKEPEY

Ben de telefon ile bir ses kaydı yapıp atmaya çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sMt.

Arkadaşlar ben de vatandan kdv kampanyası zamanı 2.300 TL'ye almıştım cihazı gold rengi var bende. Aldığımda daha laptopu teslim almadan değişiklik yaptırdım. İçerisindeki hard diski DVD slotuna geçirip ana SATA slotuna 250 gb samsung evo ssd takdırdım. DVD'yi ise 20 TL harici kutu aldım usbden kullanıyorum. Cihazdan genel olarak memnunum. Fikirlerimi, gördüklerimi sıralayayım;

Olumlu:
    - GW2, Aion, LoL gibi oyunlar oynadım hepsi de ultra olmasa da epey yüksek ayarlarda fhd çözünürlükte. Ben soğutucu ile kullanıyorum oyunlarda, aşırı ısınma gibi bir problem olmadı.
    - Sistemin genel performansı çok iyi, SSD taktırmadan önce de zaten hybrid disk ile geldiği için açılış hızı çok iyiydi. SSD taktırırsanız da ciddi bir artış oluyor.
    - Pil performansı gayet iyi.
    - Klavye aydınlatması ve tuşların basış hissi gayet güzel. Caps lock tuşunda ve mute tuşunda ayrı bir nokta led var. İkisininde açık kapalı olduğunu görüyorsunuz. Özellikle mute tuşuna böyle bir ışıklandırma ben ilk kez görüyorum.
    - Malzemesi plastik ama kalitesiz gibi bir hissiyat bana vermedi.
    - Cihaz gayet ince ve hafif.

Olumsuz:
    - Cihazda internette fenomen olan "Coil Whine" sorunu var. Ben bu konuda henüz hp ile tam iletişime geçemedim, benim mesai saatim bitince onların da bitiyor, telefonla arasam dahi cihaza bağlanıp bakmak istiyorlar bu sebeple bu konuda anlaşamadık henüz. Cihazı geri versem yeni gelecek cihazın bu sorunu taşıyıp taşımayacağı da meçhul, aşırı rahatsız etmediği için ve ssd taktırıp üzerinde vakit harcadığım için şu anlık gözardı ediyorum. Bu sorunun cihaza kısa ya da uzun vadede hiç bir fiziki zararı yok, sadece ses (şuana kadar yaptığım araştırmalara göre) Bilmeyenler için, Coil Whine denen olay ekran kartı ve diğer bileşenlerdeki bobinlerin sarılmasıyla alakalı bir şeymiş. Cihazdan sürekli bir cızırdama sesi geliyor, bazen çok bazen az. Bazı ayarlar ile bu sesi en aza indirebiliyorsunuz. Müzik vs varken duymanız pek mümkün değil ama gece sessiz bir ortamda oyun oynarsanız özellikle bariz bir cızırdama var. En basit anlatım ile yüksek gerilim hatlarından gelen cızırtı sesinin bilgisayarınızdan geldiğini düşünün tabi çok düşük seviyede. Bu tüm cihazlarda var mıdır bilmiyorum, benim internet araştırmam bu olayın piyasadaki cihazların(laptop ve masaüstü) büyük çoğunluğunda olduğu yönde. Sadece çıkan ses miktarı düşüyor bazılarında hiç hissedilmiyormuş. Yanlış varsa düzeltin, hala araştırıyorum bu konuyu.
    - Bende 4-5 tane usb bellek var eski laptopa taktığımda tamamını hemen okuyor fakat bu bilgisayarda taktığımda bazılarını yukarı veya aşağı bastırmam gerekiyor, aksi halde pc görmüyor. Temassızlık gibi bir şey sanıyorum. Sorun olmayan bellekler de var fakat eski laptopta sorunsuz çalışan bunda niye çalışmıyor düşündürdü beni.
    - Ekranın parlaklık düzeyi bana biraz az gibi geliyor. Eski laptoptan veri aktarımı yaparken ikisini yan yana koyduğumda eskiyle arasında neredeyse yarı yarıya parlaklık farkı vardı. Bu belki fhd panellerin getirdiği bir şey de olabilir?

Yukarıdakiler dışında olumsuz bir yanını göremedim henüz. Bu sorunlar da benim cihazıma özel olabilir. Alacağınız fiyat 2500 TL'nin altında olduğu sürece kesinlikle öneririm cihazı.

Ayrıca bu cihaz için bir arkadaş ana başlık açsa ve orada her şeyi paylaşsak daha güzel olur diye düşünüyorum.

Not: Konu au110nt olarak açılmış, bendeki cihaz au111nt.

Coil Whine sorunu ile ben karşılaşmadım, bir kaç kere cihazı zorladım ama youtube'daki gibi coil whine yok. Hatta bu cihaz yerine Spectre 360 ile ilgili ciddi coil whine sorunları var sanki.

USB bellek konusunda da ben sıkıntı yaşamadım. Sadece adet olarak bazen az geliyor. Keşke bluetooth'lu bir mouse alsaydım diyorum bazen.

Parlaklık konusunda da haklısınız. Eski cihazlara göre daha mat daha soluk geliyor bana da.

• Dün gittigidiyor Teknosa'dan 2339 liraya sipariş verdim ama hala kararsızım. Mağazada inceleme fırsatım oldu ekran menteşesi çok sağlam gibi gelmedi bana. Zamanla gevşeme yada bozulma olur mu acaba? Bir de bu cızırdama sesi ve ısınma konusunda tereddütlerim var. Alıp inceleyip iade de edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Ben 2599 iken aldım bu cihazı. 1 hafta olacak. İnce ve hafif bir cihaz. Klavye aydınlatması var ve bana göre çok başarılı.

Oyun felan denemedim zaten oyun ile alakam pek yok.

Isınma sorunu vs çekmedim.

Şarj süresini ise çok beğendim. Ekrana alışmam çok zor oldu yıllardır 1366 x 768'den sonra.

Ses sistemi de gayet güzel.

Fiyatına değer mi?

Değer bence. Hem pil performansı hem de 15.6" bir cihaz olarak 2.04 kg

Bu arada ben GOLD olanı aldım. SILVER da güzel diğerleri ise oyuncak gibi geldi. Ya da yaşlandım ben :P

hocam ben almayı düşünüyorum bu laptopu. bütçem 2500 tl. bu fiyata iyi gibi özellikleri. nasıl memnun musunuz? oyun performansı nasıl? ısınma var mı? menteşe ve çerçeveleri sağlam mı? negatif yönleri neler?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Ben 2599 iken aldım bu cihazı. 1 hafta olacak. İnce ve hafif bir cihaz. Klavye aydınlatması var ve bana göre çok başarılı.

Oyun felan denemedim zaten oyun ile alakam pek yok.

Isınma sorunu vs çekmedim.

Şarj süresini ise çok beğendim. Ekrana alışmam çok zor oldu yıllardır 1366 x 768'den sonra.

Ses sistemi de gayet güzel.

Fiyatına değer mi?

Değer bence. Hem pil performansı hem de 15.6" bir cihaz olarak 2.04 kg

Bu arada ben GOLD olanı aldım. SILVER da güzel diğerleri ise oyuncak gibi geldi. Ya da yaşlandım ben :P

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-silver-15-au110nt-core-i5-6200u-2-3ghz-8gb-1tb-8gb-ssd-15-6-2gb-w10.html#ozellikler

hocam ben almayı düşünüyorum bu laptopu. bütçem 2500 tl. bu fiyata iyi gibi özellikleri. nasıl memnun musunuz? oyun performansı nasıl? ısınma var mı? menteşe ve çerçeveleri sağlam mı? negatif yönleri neler?

Benimkisi 111nt

Yani Y7Y29EA

Ben memnunum. Oyun vs denemedim.

Menteşeler de sağlam sorun yok şimdilik.

• Bu laptopı kullanan arkadaşlar, ne yaptıysam beceremedim bilen varsa yardımcı olsun. Güç ayarlarından sürekli değiştirmeme rağmen 5 dakika içinde eğer işlem yapmazsam bilgisayar kendini uyku moduna alıyor. Süreyi uzattım, yüksek performansa aldım olmadı. Nasıl halledilir bu? Arada sırada telefonda işim oluyor 5 dakika içinde kapanıyor. Uygulama içi internet indirmesine (lol) uyku moduna geçtiği için engel oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.