Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mito1172

hayır henüz hiç almadım

Ben hergün hp sitesine girip ankete katılıyorum oradan da ATI nin kapanma sorunu olup sürücü güncellemesi gerektiğini yazıyorum. Diğer arkadaşlar da yazsa belki daha yeni sürücü için iş hızlanır. Sonuçta hp nin sürücüsünü kullanmak daha sağlıklı olacaktır

Ek.
    Bu Quick web hiçbirişime yaramıyor onun yerine ubuntu veya hackintouch gibi birşey yüklesek olurmu acaba ? Quick tuşuna basınca ubuntu açılsın güç düğmesine basınca windows.. olsa süper olurdu :) imkansız değil aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 3 Haziran 2012; 13:40:35 >
  • Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarı dün satın aldım, sanırım salı günü elime ulaşır, fakat daha önce kullanmadığım için bilmediğim bir ekran kartı olayı var. İntel - ATI arası geçiş yapmanın ne gibi bir avantajı, dezavantajı var, hangi durumda hangisinin kullanılması performans ve sistem güvenliği ( sıcaklık vs. ) adına elverişli olur, açıklayabilecek olanınız varsa çok sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905_Emre

Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarı dün satın aldım, sanırım salı günü elime ulaşır, fakat daha önce kullanmadığım için bilmediğim bir ekran kartı olayı var. İntel - ATI arası geçiş yapmanın ne gibi bir avantajı, dezavantajı var, hangi durumda hangisinin kullanılması performans ve sistem güvenliği ( sıcaklık vs. ) adına elverişli olur, açıklayabilecek olanınız varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Oyun oynarken ATI yi kullan geriye kalan herşeyde inteli kullan. Intel fazla güç harcamadığı için pildeyken de inteli kullanmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarı dün satın aldım, sanırım salı günü elime ulaşır, fakat daha önce kullanmadığım için bilmediğim bir ekran kartı olayı var. İntel - ATI arası geçiş yapmanın ne gibi bir avantajı, dezavantajı var, hangi durumda hangisinin kullanılması performans ve sistem güvenliği ( sıcaklık vs. ) adına elverişli olur, açıklayabilecek olanınız varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Oyun oynarken ATI yi kullan geriye kalan herşeyde inteli kullan. Intel fazla güç harcamadığı için pildeyken de inteli kullanmanı tavsiye ederim.

Daha önce ATI kullanmadım hep NVIDIA idi, oyun performansından memnun musun? Oyundayken intel kullanmak pek mantıklı olmaz sanırım?

Bir de geçiş nasıl yapılıyor? Fixed ya da otomatik yapma olayını da açıklayabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nedense hala hp dv 2000 kullanıyorum :D bu yorumları okuyorum iyiyse almayı düşünürüm
  • quote:

quote:

quote:

Daha önce ATI kullanmadım hep NVIDIA idi, oyun performansından memnun musun? Oyundayken intel kullanmak pek mantıklı olmaz sanırım?

Bir de geçiş nasıl yapılıyor? Fixed ya da otomatik yapma olayını da açıklayabilir misiniz?

Bilgisayarın biosunda ekrankartı ayarı için 2 seçenek mevcut.
    1-Dynamic
    2-Fixed

Dynamic Modu
    Bilgisayarı aldığında varsayılan olarak dynamic modunda çalışıyor. Bu modda Windows açıldığında masaüstünde sağtuşla tıkladığımızda değiştirilebilir grafikleri yapılandır seçeneği çıkıyor. Buradan istediğimiz uygulamaya Intel (güç tasaruuflu GPU) istediğimiz uygulamaya da ATI (yüksek performanslı GPU) ekrankartını ayarlayabiliyoruz. Bu durumda uygulamaları açıp kapatırken ekranda gidip gelme gibi birşey olmuyor. Uygulamaların çoğunda sorun olmasada bazen oyunlarda (bende 1 tane) sorun çıkarabiliyor. Sorun çıkarmasa en kullanışlı mod bu zaten.

Fixed Modu
    Biostan ekrankartı ayarını fied e geçidiğinde bu mod aktif oluyor. Windows açıldıktan sonra masaüstüne sağtuşla tıklayıp değiştirilebilir grafikleri seçtiğinde 2 seçenek oluyor. Yüksek performanslı GPU birde Güç tasarruflu GPU. Bunlaradan birisini seçiyorsun birdaha değiştirenekadar hep o ekrankartını kullanıyor. Bu modda Hiçbir uygulamada sorun çıkmıyor. Ama ekrankartını elle değiştirdiğin için birazdaha kullanışsız. Ekrankartını değiştirme sırasında da ekran 5 sn kadar gidip geliyor. Bu modda Intel ekrankartını seçerseniz ATI ekran kartı devreden tamamen kesiliyor.

Kısacası dynamic modda ekrankartı otomatik olarak uygulamaya göre seçiliyor fixed modda ise sen manuel olarak hangini seçersen sürekli o ekrankartında çalışyor.

HP Sürücüyü güncelleyip bu işi sorunsuz hâle getirse dynamic modu kullanırdık hepimiz ama şuan için fixed modu tavsiye ediyorum. Mesele dynamic modda ATI aktif olmasına rağmen berbat fps yanında oyun menülerinin tam gelmemesi, menüde farenin işlevsiz olması, oyun esnasında donma gibi sorunlar yaşadım. Fixed modu kullandım herşey olması gerektiği gibi normal çalıştı oyunda sorun yaşamadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgisayarın biosunda ekrankartı ayarı için 2 seçenek mevcut.
    1-Dynamic
    2-Fixed

Dynamic Modu
    Bilgisayarı aldığında varsayılan olarak dynamic modunda çalışıyor. Bu modda Windows açıldığında masaüstünde sağtuşla tıkladığımızda değiştirilebilir grafikleri yapılandır seçeneği çıkıyor. Buradan istediğimiz uygulamaya Intel (güç tasaruuflu GPU) istediğimiz uygulamaya da ATI (yüksek performanslı GPU) ekrankartını ayarlayabiliyoruz. Bu durumda uygulamaları açıp kapatırken ekranda gidip gelme gibi birşey olmuyor. Uygulamaların çoğunda sorun olmasada bazen oyunlarda (bende 1 tane) sorun çıkarabiliyor. Sorun çıkarmasa en kullanışlı mod bu zaten.

Fixed Modu
    Biostan ekrankartı ayarını fied e geçidiğinde bu mod aktif oluyor. Windows açıldıktan sonra masaüstüne sağtuşla tıklayıp değiştirilebilir grafikleri seçtiğinde 2 seçenek oluyor. Yüksek performanslı GPU birde Güç tasarruflu GPU. Bunlaradan birisini seçiyorsun birdaha değiştirenekadar hep o ekrankartını kullanıyor. Bu modda Hiçbir uygulamada sorun çıkmıyor. Ama ekrankartını elle değiştirdiğin için birazdaha kullanışsız. Ekrankartını değiştirme sırasında da ekran 5 sn kadar gidip geliyor. Bu modda Intel ekrankartını seçerseniz ATI ekran kartı devreden tamamen kesiliyor.

Kısacası dynamic modda ekrankartı otomatik olarak uygulamaya göre seçiliyor fixed modda ise sen manuel olarak hangini seçersen sürekli o ekrankartında çalışyor.

HP Sürücüyü güncelleyip bu işi sorunsuz hâle getirse dynamic modu kullanırdık hepimiz ama şuan için fixed modu tavsiye ediyorum. Mesele dynamic modda ATI aktif olmasına rağmen berbat fps yanında oyun menülerinin tam gelmemesi, menüde farenin işlevsiz olması, oyun esnasında donma gibi sorunlar yaşadım. Fixed modu kullandım herşey olması gerektiği gibi normal çalıştı oyunda sorun yaşamadım.

Teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsın. 5 saniyelik gidip gelmenin sorun olmayacağını düşünüyorum, performansı arttırıp ekran kartı kullanım süresini azaltacağı için gözardı edilebilir bence

• su sorduğunuz soruların hepsi aslında yazıyor forumda keşke biraz zahmet edip arasanız.. 300 kez yazıldı + lar ve - ler..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

hayır henüz hiç almadım

Ben hergün hp sitesine girip ankete katılıyorum oradan da ATI nin kapanma sorunu olup sürücü güncellemesi gerektiğini yazıyorum. Diğer arkadaşlar da yazsa belki daha yeni sürücü için iş hızlanır. Sonuçta hp nin sürücüsünü kullanmak daha sağlıklı olacaktır

Ek.
    Bu Quick web hiçbirişime yaramıyor onun yerine ubuntu veya hackintouch gibi birşey yüklesek olurmu acaba ? Quick tuşuna basınca ubuntu açılsın güç düğmesine basınca windows.. olsa süper olurdu :) imkansız değil aslında.

aynen bende yazıyorum her girişte hp sitesine ama hp yetkilerinin yapması gereken amd ye bilgi vermek lakin pek takan yok gibi nasıl olsa sattık banane olayı neyse GrounD_ZerO muhtarımızın dediği gibi yeni gelen arkadaşlar konuyu biraz inceleyin birçok sorunzun cevabı önceki sayfalarda var

Quick vebi pek kullanmıyorum ama ilerde ssd takarsam snırım hiç kurmaya çalışmam ubuntuyu ve hackintouch araştırmak gerek belki oluyordur

• quote:

Bende bazen ilginç sürekli prizde kullanırım pc kapatıp 8 saat sonra yine prizde açınca bazen pil 94% e kadar boşalmış oluyor. 2 gün kapalı olsada 94% boşalıyor ama bunu arada bir yapıyor neden pil azalmış olabilir ? Tam kapanmadan fişi çekmiyorum.

Arkadaşlar bir kaç hafta önce yukarıdaki soruyu sormuştum cevabını buldum. Ben sürekli prizde kullanırım bazen PC açık olduğunda farklı bir odaya gidip prizi takardım. Meğerse bunlarda pilin seviyesi 96% altına düşmeden şarj yapmıyormuş. Bende birkaç kere priz değiştirdiğimde zamanla 100% den 96% ya kadar düşmüş ondan şarj etmeye başlamış (prize takmadan açıncada azalmış olabilir). Bilginiz olsun diye yazıyorum, yani pil doluyken prizde kullanmanın hiçbir zararı yok bunu da anlamış oldum. Pil 96% ya düşenekadar şarj edilmiyor.

Birde HP Power Manager Utility 1.40 u güncelledim. Ne alakası var bilmiyorum ama PC artık daha sessiz çalışıyor sanki. HP önerilende de değil Yüksek performansta. Yüklediğimi bile unutmuştum aslında neden bu kadar sessiz derken o programı güncellediğim aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 4 Haziran 2012; 21:48:16 >

• quote:

quote:

Bende bazen ilginç sürekli prizde kullanırım pc kapatıp 8 saat sonra yine prizde açınca bazen pil 94% e kadar boşalmış oluyor. 2 gün kapalı olsada 94% boşalıyor ama bunu arada bir yapıyor neden pil azalmış olabilir ? Tam kapanmadan fişi çekmiyorum.

Arkadaşlar bir kaç hafta önce yukarıdaki soruyu sormuştum cevabını buldum. Ben sürekli prizde kullanırım bazen PC açık olduğunda farklı bir odaya gidip prizi takardım. Meğerse bunlarda pilin seviyesi 96% altına düşmeden şarj yapmıyormuş. Bende birkaç kere priz değiştirdiğimde zamanla 100% den 96% ya kadar düşmüş ondan şarj etmeye başlamış (prize takmadan açıncada azalmış olabilir). Bilginiz olsun diye yazıyorum, yani pil doluyken prizde kullanmanın hiçbir zararı yok bunu da anlamış oldum. Pil 96% ya düşenekadar şarj edilmiyor.

Birde HP Power Manager Utility 1.40 u güncelledim. Ne alakası var bilmiyorum ama PC artık daha sessiz çalışıyor sanki. HP önerilende de değil Yüksek performansta. Yüklediğimi bile unutmuştum aslında neden bu kadar sessiz derken o programı güncellediğim aklıma geldi.

ya sorma ben o sorunu yanıtlayacaktım unuttum o olay bendede oluyor ama hep aynı prizde takılı yani priz değiştirmeyle ilgili değil. arada boşalıp dolması normal artı pil takılı kullanmak pc yi korur ani elektirik kesilmelerden,ve pilede zararı yok prizde kullanmanın sadece 15 veya aydda bir arada pilde kullanıp boşaltmak pile faydalı bunuda yazmıştım

• Arkadaşlar bir uyarı yapayım. Bu PC leri (aslında hepsi için geçerli) topraksız prizde çalıştırırken dikkatli olun. 1-2 Sene önce yatarken müzik dinleyen genç bir kız elektirik akımının kulaklık vasıtasıyla çarpılması sonucu hayatını kaybetmişti. Bunları kullanırken metal yerlerde elinizde hafif titreşim hissediyorsanız topraksız prizde kullandığınızdan dolayı ekektrik kaçağı oluyor. Eğer adaptorden kaynaklı büyük bir kaçak oluşursa çarpılırsınız ciddi söylüyorum. Mutlaka topraklı priz Kullanının. Özellikle bu cihazların çoğu yeri metal ona göre...
  • Bilgisayarı PCDepo'dan sipariş etmiştim. Siparişten önce aradım ve stokta olduğunu söylediler. Dün arayıp bugün kargolanacağını söylemelerine rağmen sorun çıktı. Ellerinde tek ürün varmış ve geldiğinde açık olduğu anlaşılmış, bunu da gönderemeyeceğimiz için iptal edilecek paranız iade edilecek dendi. Çok inandırıcı gelmedi açıkçası sebep, eğer gerçekten sebebi buysa bu da bir acizliktir orası ayrı, daha önce bu siteden alışveriş yapıp da bu tarz bir sorunla karşılaşan var mı?
  • quote:

Bilgisayarı PCDepo'dan sipariş etmiştim. Siparişten önce aradım ve stokta olduğunu söylediler. Dün arayıp bugün kargolanacağını söylemelerine rağmen sorun çıktı. Ellerinde tek ürün varmış ve geldiğinde açık olduğu anlaşılmış, bunu da gönderemeyeceğimiz için iptal edilecek paranız iade edilecek dendi. Çok inandırıcı gelmedi açıkçası sebep, eğer gerçekten sebebi buysa bu da bir acizliktir orası ayrı, daha önce bu siteden alışveriş yapıp da bu tarz bir sorunla karşılaşan var mı?

benwww.sadecenotebook.com dan aldım örnek bugün sipariş verdim ertesi gün kargoya verildi çok ilgili bir site online konuşabiliyorsun stokta varmı dedim evet var siparişinizden sonra ertesi gün kargoda dediler gerçektende öyle oldu 1 günde elime geçti. senin aldığın site saçmalamış gerçektende

• Arkadaşlar Merhaba,

Bu ürünü satın almak istiyorum. Daha önce kullanmış kişiler olarak sizin gördüğünüz pozitif ve negatif yönler nelerdir ?

Uygun fiyata alabileceğim bildiğiniz bir web sitesi var mıdır ?

Bir de ürünle ilgili farklı sitelerde farklı özellikler var. A8H92EA modeli için bazı siteler 6GB Ram yazmış bazıları ise 8GB. Ayrıca yine bazı sitelerde ürün siyah görünüyor. Metal ve gri olarak görünmüyor. Bunun sebebi ne olabilir ? HP'nin sitesinde bile bu şekilde, ürün siyah görünüyor.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5169332-5221836.html?dnr=1#null

Cevaplarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ELECTRIFY

Arkadaşlar Merhaba,

Bu ürünü satın almak istiyorum. Daha önce kullanmış kişiler olarak sizin gördüğünüz pozitif ve negatif yönler nelerdir ?

Bir de ürünle ilgili farklı sitelerde farklı özellikler var. A8H92EA modeli için bazı siteler 6GB Ram yazmış bazıları ise 8GB. Ayrıca yine bazı sitelerde ürün siyah görünüyor. Metal ve gri olarak görünmüyor. Bunun sebebi ne olabilir ? HP'nin sitesinde bile bu şekilde, ürün siyah görünüyor.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5169332-5221836.html?dnr=1#null

Diğerlerini bilmiyorum ama bendeki gri renk :) HP nin sitesine bakma bu konun ilk sayfasına bak

• Bu modelde diğer hp modellerinde oldugu gibi ısınma varmı ? 90 dereceyi aşan sıcaklıklar oluyor laptop kapanıyordu kasaya elini koyamıyordun. Bu modeldede aynı sorun varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CasTingFaiL3D

Bu modelde diğer hp modellerinde oldugu gibi ısınma varmı ? 90 dereceyi aşan sıcaklıklar oluyor laptop kapanıyordu kasaya elini koyamıyordun. Bu modeldede aynı sorun varmı ?

i7 işlemci olduğu için son performansta 94 dereceyi görebilirsin. Ama ısınma sorunu yok, normalde 45-60 arası sıcaklığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ELECTRIFY

Arkadaşlar Merhaba,

ilk sayfadaki bilgilere bakarsanız hepsi doğrudur ram 6 değil 8 gb dir renk satılan siteye göre değişiyor ama genelde satış sitesinde renk neyse onu yolluyorlar örnek ilk sayfadaki bilgilerdeki resimdeki renk Çelik Grisi ve benwww.sadecenotebook.com dan uygun fiyata resimde görülen Çelik Grisi rengi aldım yani sitedede aynı renkti. ama şuan stokta yok dilerseniz üye olup online canlı konuşup sorabilirsiniz durumuhttp://www.sadecenotebook.com/Urun/HP-A8H92EA-DV7-6C00ET-Core-i7-2670-220-Ghz-8-GB-2-TB-2-GB-VGA-173-Win-7-Premium-pmu24278.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Haziran 2012; 2:06:08 >

• Bilgisayarda gördüğüm kadarıyla enter tuşu tek satır, bu tarz klavyelerde nokta virgülün yeri farklı olabiliyor, aranızda bir fotoğrafını çekip koyabilecek olan varsa çok sevinirim arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.