Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mito1172

saolasın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

size tavsiyem.. ssd ye paranız varsa düsünmeyin bile.. recovery dvd lerinizi yedekleyin.. kurulumu yaptıktan sonra c ve sistemden başka sürücü bırakmazsanız yer sorununuda bir nebze çözmüş olursunuz. ram vb.. parçalara masraf etmeyin.. ssd takın bilgisayarınızla yatın.

tavsiyeyi göz ardı etmeyin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: opxah93
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/kingston-sh103s3240g-2,5-240gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd(okuma-555mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60383
    vehttp://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/samsung-np550p5c-s02tr-np550p5c-core-i7-3610qm-230ghz-8gb-ddr3-1tb-2gb-gt650m-156-dvdrw-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=60462
    birleştirdim vatan computerden siparisi verdim toplam fiyat 2.758tl ssd suan ellerinde olmadıgı için ürün haziran 11de elime geçiçek yine ilk izlenimlerimi sizlerle paylasıcam. hayalet evet bende solidworks ve autocad kullanıcısıyım ayrıca oyunlar 120gb yetmeyecegini düşündüm ve 240gb karar verdim sonucta 1kere alıcaz ürünü

hayırlı olsun güle güle kullan

@Precious kardeşim çok kalitelimidir zamanla göreceğiz o konuda süperdir diyemem çünkü ilk kez aldım team
    ama eline alınca belli ediyor kendini ilk izlenimlerim gayet iyi

dv7 ye ssd alırsak 2 hdd olduğu için c yi çıkarıp ssd yi oraya takıp diğer hdd yide depo olarak kullanabiliriz buda güzel bir avantaj

Ben Blu-ray i kullanmıyorum aslında birtane 240 GB SSD alsak Blu-ray yerine de 1 TB takarız 240+1000+1000 GB olur
    Şimdilik böyle kalsın.... şaka bir yana SSD alırsam çıkardığım 1 TB HDD yi 5000ET ye takarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 28 Mayıs 2012; 22:20:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/kingston-sh103s3240g-2,5-240gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd(okuma-555mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60383
    vehttp://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/samsung-np550p5c-s02tr-np550p5c-core-i7-3610qm-230ghz-8gb-ddr3-1tb-2gb-gt650m-156-dvdrw-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=60462
    birleştirdim vatan computerden siparisi verdim toplam fiyat 2.758tl ssd suan ellerinde olmadıgı için ürün haziran 11de elime geçiçek yine ilk izlenimlerimi sizlerle paylasıcam. hayalet evet bende solidworks ve autocad kullanıcısıyım ayrıca oyunlar 120gb yetmeyecegini düşündüm ve 240gb karar verdim sonucta 1kere alıcaz ürünü

@Precious kardeşim çok kalitelimidir zamanla göreceğiz o konuda süperdir diyemem çünkü ilk kez aldım team

dv7 ye ssd alırsak 2 hdd olduğu için c yi çıkarıp ssd yi oraya takıp diğer hdd yide depo olarak kullanabiliriz buda güzel bir avantaj

Ben Blu-ray i kullanmıyorum aslında birtane 240 GB SSD alsak Blu-ray yerine de 1 TB takarız 240+1000+1000 GB olur
    Şimdilik böyle kalsın.... şaka bir yana SSD alırsam çıkardığım 1 TB HDD yi 5000ET ye takarım

blu rayı bende kullanmam ama dvd sürücü bulunması iyidir pcde bence çıkarma
    neyse ilerde ssd ucuzlayacak deniyor ucuzlarsa 2 adet 250 gb takılır canavar olur notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Mayıs 2012; 1:53:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

blu rayı bende kullanmam ama dvd sürücü bulunması iyidir pcde bence çıkarma
    neyse ilerde ssd ucuzlayacak deniyor ucuzlarsa 2 adet 250 gb takılır canavar olur notebook

Hocam inşallah ya keşke ucuzlasa Çok cep yakıyor SSD fiyatları Ucuzlarsa 2 tane 240 yerine bir tane 480 daha iyi olur o zaman

• ucuzlar merak etme artık devir ssd devri mecbur ucuzlatacaklar bak ben 1 hafta önce 350 tl verdim şimdi 312 tl ye indi
    artı zaten hdd lerde pahalı 1 yıl önce 500 gblik hdd 80 tl idi şimdi 200 250 tl tabi bunun sebebi sel felaketiydi ama hdd artık eski fiyatlara zor iner.
    zaten insede artık millet hdd alacağına ssd alıyor sıkıp kendini çünkü hdd fiyatları abartılı. haklısın 480 gb de alınabilir makul bir fiyata inerse
  • Hocam, ekran kartı ayarını biostan fixed yapmıştım, tekrar dynamic mode ayarladığım zaman 2. ekran kartı uygulamalarda devreye girmiyor. Programı yüksek performans olarak atıyorum, programı çalıştırdığımda 2. ekran kartını kullanması gerekirken 1.yi kullanıyor. Bu da kasmaya neden oluyor. (Program=Solidworks) Hem fixed mode da iken ısınma daha çok oluyor hayliyle fan daha çok çalışıyor ve ses yapıyor. NE yapmamı önerirsiniz?
  • ilginç hiç denemediğim için net birşey diyemicem. fixsedi niçin kapadın? o açıkken geçiş daha rahat oluyor eğer dönüşümlü kullanacaksan ekran kartını fixsedi aç derim dyamic moddayken windovs atayamıyor olabilir malesef dediğin gibi amd kart biraz sıcak kanlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet635

Hocam, ekran kartı ayarını biostan fixed yapmıştım, tekrar dynamic mode ayarladığım zaman 2. ekran kartı uygulamalarda devreye girmiyor. Programı yüksek performans olarak atıyorum, programı çalıştırdığımda 2. ekran kartını kullanması gerekirken 1.yi kullanıyor. Bu da kasmaya neden oluyor. (Program=Solidworks) Hem fixed mode da iken ısınma daha çok oluyor hayliyle fan daha çok çalışıyor ve ses yapıyor. NE yapmamı önerirsiniz?

BIOS tan Fixed moda geçir PC açılınca ekran kartlarından Yüksek performanslıyı seç ve öyle kalsın. Windowsu kapat-aç-kapat sonra BIOS tan dynamic modu seç windosu açıp bir bak.

Bizim PC lerde dynamic modu zaten sorunlu. Bende şuan ekran kartını en çok zorlayacak bf3 var dynamic modda oyuna yüksek performans seçiyorum oyuna girmede sorun, oyun oynama esnasındada sorun yaşıyorum. Fan daha fazla çalışıyor yani ATI devreye giriyor fakat berbat bir performans verdiği için kasma yapıyor (yardımcı programlarla bakıp ATI nin 99% kullanıldığını gördüm)

Ben battlefield 3 te sorun yaşarken Fifa 12 de sorun yaşamadım. Sende elinde yüksek performans gerektiren farklı bir uygulama varsa onu deneyebilirsin. Birazda Programın uyumluluğuyla ilgili bir soruna benziyor.

DV7-6C00ET ile 17-3020EN Ekran kartları aynı donanım olarak ta 90% aynı acaba onun sürücüsünü mü denesek ? Sürücü sürümleri aynı olmasına rağmen bizimkisi 340 MB 3020EN nin ki 680 MB ??? isteyen ENVY 17-3020EN 7690M XT sürücüsünü denesin. Benim internetim yavaş olduğu için indiremiyorum şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 30 Mayıs 2012; 14:12:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hayalet635

Hocam, ekran kartı ayarını biostan fixed yapmıştım, tekrar dynamic mode ayarladığım zaman 2. ekran kartı uygulamalarda devreye girmiyor. Programı yüksek performans olarak atıyorum, programı çalıştırdığımda 2. ekran kartını kullanması gerekirken 1.yi kullanıyor. Bu da kasmaya neden oluyor. (Program=Solidworks) Hem fixed mode da iken ısınma daha çok oluyor hayliyle fan daha çok çalışıyor ve ses yapıyor. NE yapmamı önerirsiniz?

BIOS tan Fixed moda geçir PC açılınca ekran kartlarından Yüksek performanslıyı seç ve öyle kalsın. Windowsu kapat-aç-kapat sonra BIOS tan dynamic modu seç windosu açıp bir bak.

Bizim PC lerde dynamic modu zaten sorunlu. Bende şuan ekran kartını en çok zorlayacak bf3 var dynamic modda oyuna yüksek performans seçiyorum oyuna girmede sorun, oyun oynama esnasındada sorun yaşıyorum. Fan daha fazla çalışıyor yani ATI devreye giriyor fakat berbat bir performans verdiği için kasma yapıyor (yardımcı programlarla bakıp ATI nin 99% kullanıldığını gördüm)

Ben battlefield 3 te sorun yaşarken Fifa 12 de sorun yaşamadım. Sende elinde yüksek performans gerektiren farklı bir uygulama varsa onu deneyebilirsin. Birazda Programın uyumluluğuyla ilgili bir soruna benziyor.

DV7-6C00ET ile 17-3020EN Ekran kartları aynı donanım olarak ta 90% aynı acaba onun sürücüsünü mü denesek ? Sürücü sürümleri aynı olmasına rağmen bizimkisi 340 MB 3020EN nin ki 680 MB ??? isteyen ENVY 17-3020EN 7690M XT sürücüsünü denesin. Benim internetim yavaş olduğu için indiremiyorum şuan.

Hocam, ben yurdun internetinden indiriyorum. Kurduğum zaman gerekli bilgileri paylaşırım.

• arkadaşlar ben alttaki siteden indirip catalys yi güncelledim tek sorun ekran kartını redeon hd 6700m görmesi bunun dışında şimdilik sorun yok alttaki resimlerde görüldüğü gibi catalys 12,3 2012 sürüm oldu ama ben neden bu yolla güncelledim? çünkü arada oyunda veya nette bile ekran donup ekran sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bundan kurtuldu diye sinir bir olayım vardı ve bazende kitlenince mecbur kapatmak zorunda kalıyordum pc yi direk düğmeden. eğer sizde bu sorun yoksa boşuna güncelleme yapmayın link bu tr ye çevirip bilgilere bakınhttp://drivers.leshcatlabs.org/2012/05/15/catalyst-12-3-up2-unifl-for-hybrid-graphics/
    bunlarda catalysenin güncellenmiş hali
     HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

• quote:

arkadaşlar ben alttaki siteden indirip catalys yi güncelledim tek sorun ekran kartını redeon hd 6700m görmesi bunun dışında şimdilik sorun yok alttaki resimlerde görüldüğü gibi catalys 12,3 2012 sürüm oldu ama ben neden bu yolla güncelledim? çünkü arada oyunda veya nette bile ekran donup ekran sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bundan kurtuldu diye sinir bir olayım vardı ve bazende kitlenince mecbur kapatmak zorunda kalıyordum pc yi direk düğmeden. eğer sizde bu sorun yoksa boşuna güncelleme yapmayın link bu tr ye çevirip bilgilere bakınhttp://drivers.leshcatlabs.org/2012/05/15/catalyst-12-3-up2-unifl-for-hybrid-graphics/
    bunlarda catalysenin güncellenmiş hali

Telif hakkında hâlâ 2011 görünüyor şimdilik aklıma gelenleri sorayım...
    1-Sürücü güncellenmiş peki grafik gerektiren uygulamalarda performans farkı oldumu ?
    2-Intel ile geçiş sırasında sorun yaratıyormu (dynamic ve fixed modda) ?
    3-Manuel olarak ATI de kaldığında pc kapatıp açılınca grafiklerde kasma varmı (mesela windosw gezginini açıp sürekli küçültüp geri getir anlaşılır) ?
    4-Anlaşılan bu sürümdede ekran sığdırma ayarını intelden yapacağız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 31 Mayıs 2012; 2:16:11 >

• telif hakkı yenilerdede öyle sanırım tam hatırlamasamda

tarifin gibi yapıp denedim grafiklerde kasma yok hatta facedeki oyunlarda eskiye göre grafikler hızlandı gibi geldi bana artı ısı azaldı.
    ağır grafik programım olmadığı için programda kasıyor diyemicem ama dediğim oyunda farkedilir hızlanma var. artı hep atide zaten kart ve intele geçişlerde sorun yok şuan ve fixsed modda dyamic hiç denemedim
  • quote:

telif hakkı yenilerdede öyle sanırım tam hatırlamasamda

tarifin gibi yapıp denedim grafiklerde kasma yok hatta facedeki oyunlarda eskiye göre grafikler hızlandı gibi geldi bana artı ısı azaldı.
    ağır grafik programım olmadığı için programda kasıyor diyemicem ama dediğim oyunda farkedilir hızlanma var. artı hep atide zaten kart ve intele geçişlerde sorun yok şuan ve fixsed modda dyamic hiç denemedim

Hızlanma olduysa iyi o halde. Ekrankartını hangi model gördüğü önemli değil. Şuan sorun yaşamıyorum ama deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Hızlanma olduysa iyi o halde. Ekrankartını hangi model gördüğü önemli değil. Şuan sorun yaşamıyorum ama deneyeceğim

sorun yaşamıyorsan yapmana gerek yok eğer ekran sürücüsü hatası alırsan yaz kısaca tarif ederim yaparsın bakalım yaptıktan sonra henüz o sinir hatayı almadım umarımda almam birde senden bir ricam olacak alttaki programı kurup ekran kartının saat hızına bakıp resim koyarsan memnun olurum programı indirme LİNKİ TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Mayıs 2012; 21:01:13 >

• quote:

quote:

quote:

sorun yaşamıyorsan yapmana gerek yok eğer ekran sürücüsü hatası alırsan yaz kısaca tarif ederim yaparsın bakalım yaptıktan sonra henüz o sinir hatayı almadım umarımda almam birde senden bir ricam olacak alttaki programı kurup ekran kartının saat hızına bakıp resim koyarsan memnun olurum programı indirme LİNKİ TIKLA

tabi koyarımda gece 12 den sonra bakarım evde değilim. Birde ilk mesajda kullanıcı adımdaki 89 fazla :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 31 Mayıs 2012; 21:26:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

tabi koyarımda gece 12 den sonra bakarım evde değilim. Birde ilk mesajda kullanıcı adımdaki 89 fazla :D

o 89 nerden gelmiş hayret ya neyse düzelttim
    tamam bekliyorum bilgiyi sağolasın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kullanıcı adını değiştirdim birkaçgün önce o yüzden sorun sende değil yani :)

Buyur GPU-Z Resmi (soldaki 1. benimki sağdaki 2. seninki)

Biraz Farklılıklar var ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 1 Haziran 2012; 1:03:27 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kullanıcı adını değiştirdim birkaçgün önce o yüzden sorun sende değil yani :)
    Buyur GPU-Z Resmi
    Biraz Farklılıklar var ???

defalut clock 400 mhz evet değişiklik var senin catalys eski dimi? yani hiç güncellemedin?
    eğer öyleyse 800 mhz değişmiyormuş çünkü bi arkadaş asıl 900 mhzde çalışıyor ama catalys güncelleyince 800 mhz oluyor demişti.
    eğer sen güncellemediysen demekki yok öyle şey

he senmi değiştirdin nicki bende nerden 89 diyordum teşekkürler bilgi için

• quote:

defalut clock 400 mhz evet değişiklik var senin catalys eski dimi? yani hiç güncellemedin?
    eğer öyleyse 800 mhz değişmiyormuş çünkü bi arkadaş asıl 900 mhzde çalışıyor ama catalys güncelleyince 800 mhz oluyor demişti.
    eğer sen güncellemediysen demekki yok öyle şey

he senmi değiştirdin nicki bende nerden 89 diyordum teşekkürler bilgi için

Hiç güncelleme yapmadım denedim zaten ama olmadı... nereden güncellemişki o ? benim catalyst sürümleri şu şekilde

Sürücü Paket Sürümü 8.882.2.3-110930a-126477C-HP
    Sağlayıcı ATI Technologies Inc.
    2D Sürücü Sürümü 8.01.01.1178
    2D Sürücü Dosyası Yolu /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
    Direct3D Sürümü 7.14.10.0855
    OpenGL Sürümü 6.14.10.11013
    Catalyst Control Center Sürümü 2011.0930.2209.37895

Ayrıca birtane oyun açıp tekrar gpu-z yi açtım sonuçlar değişti seninkiyle aynı oldu saat hızları. sen o resmi aldığında arkaplanda çalışan bir uyguluma varmıydı ?

/>

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.