Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Precious

Dikkatini çekerse yukarıda zaten monster al dedim hp al demedim niye marka takıntım olsun . Ben 17" olduğu için hp aldım (Ayrıca 17" e senin saydığın özelliklerde bir pc bak sonra fiyatı öğrenip bizim 6C00ET ile karşılaştır).

Öneri konusunda meselahttp://www.monsternotebook.com.tr/QAL51-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61QAL512.html gibi ürünlere bakmanı tavsiye ederim.

2. Olarak 2670QM istersen
    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p611&opr=5055
    daha iyi çünkü ekran kartı 192 bit. Yukarıdakine SSD alacağına buna al daha iyi :)

bu monsternotebook nedir hiç magazasina veya örnegine rastlamadım kullananını görmedim :D internet üzerinden yeni hizmet vermeye başlamıs laptop toplatma merkezi gibi bişey heralde bi kaç yerde daha gördüm linkini ama hiç örnegine rastlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

quote:

Dikkatini çekerse yukarıda zaten monster al dedim hp al demedim niye marka takıntım olsun . Ben 17" olduğu için hp aldım (Ayrıca 17" e senin saydığın özelliklerde bir pc bak sonra fiyatı öğrenip bizim 6C00ET ile karşılaştır).

Öneri konusunda meselahttp://www.monsternotebook.com.tr/QAL51-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61QAL512.html gibi ürünlere bakmanı tavsiye ederim.

2. Olarak 2670QM istersen
    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p611&opr=5055
    daha iyi çünkü ekran kartı 192 bit. Yukarıdakine SSD alacağına buna al daha iyi :)

bu monsternotebook nedir hiç magazasina veya örnegine rastlamadım kullananını görmedim :D internet üzerinden yeni hizmet vermeye başlamıs laptop toplatma merkezi gibi bişey heralde bi kaç yerde daha gördüm linkini ama hiç örnegine rastlamadım

Üst seviye bilgisayarlar ürettiği için çevrende görmemişsindir. Kullanıp memnun olan arkadailarım var Donanım haberde de arattırabilirsin. 12000 TL yede PC var yani bütçene göre :)

• Hocam, ben düşündüm taşındım, haziran temmuz ayı içerisinde birincil sabit diski ssd ile değiştirmeye karar verdim. Anladım ki SSD mükemmel bir depolayıcı sadece kapasite olarak düşük. Bana önerebileceğiniz yüksek verim alabileceğim bir marka var mı? Kaç gb alırsam daha iyi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet635

Hocam, ben düşündüm taşındım, haziran temmuz ayı içerisinde birincil sabit diski ssd ile değiştirmeye karar verdim. Anladım ki SSD mükemmel bir depolayıcı sadece kapasite olarak düşük. Bana önerebileceğiniz yüksek verim alabileceğim bir marka var mı? Kaç gb alırsam daha iyi olur?

Corsair markanın iyi olduğunu duydum bütçene göre alabileceğin en yüksek kapasiteyi al. Mesela bende C+E+F= 100 GB (C 3 e bölünüyor) bunlar alacağın SSD ye parça halinde yüklenecek yani SSD 120GB olurda ucu ucuna yeter haberin olsun ona göre kapasitenin yeterli olup olmayacağına karar verirsin. Olurda ben E (recovery) ile F (hp tools) sürücüsünü yüklemeyeceğim dersen sadece C temizlenmiş sıfır haliyle 50-70 GB oluyor. SSD alırsan kullanmadan önce Recovery DVD leri oluşturman gerekir 5-6 DVD onlarla SSD ye yüklersin sistemini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 27 Mayıs 2012; 21:32:36 >

• quote:

quote:

Hocam, ben düşündüm taşındım, haziran temmuz ayı içerisinde birincil sabit diski ssd ile değiştirmeye karar verdim. Anladım ki SSD mükemmel bir depolayıcı sadece kapasite olarak düşük. Bana önerebileceğiniz yüksek verim alabileceğim bir marka var mı? Kaç gb alırsam daha iyi olur?

Corsair markanın iyi olduğunu duydum bütçene göre alabileceğin en yüksek kapasiteyi al. Mesela bende C+E+F= 100 GB (C 3 e bölünüyor) bunlar alacağın SSD ye parça halinde yüklenecek yani SSD 120GB olurda ucu ucuna yeter haberin olsun ona göre kapasitenin yeterli olup olmayacağına karar verirsin. Olurda ben E (recovery) ile F (hp tools) sürücüsünü yüklemeyeceğim dersen sadece C temizlenmiş sıfır haliyle 50-70 GB oluyor. SSD alırsan kullanmadan önce Recovery DVD leri oluşturman gerekir 5-6 DVD onlarla SSD ye yüklersin sistemini.

Bilgisayarı alır almaz oluşturdum zaten onları, o yönde sıkıntım yok. İşte kapasitenin az olması canımı sıkıyor. 120 gb çok az bir rakam, yetmez bana. Maddi anlamda da 120 den yukarıya para yetişmez En iyisi piyasanın biraz daha rahatlamasını beklemek. Hocam, C+E+F=100 gb (c, 3e bölünüyor) demişsiniz, mesela ben 120 gb SSD almış olsam bunu 3 parça halinde 40ar Gb mı kullanmak zorundayım?

• valla kardeşler ben masaüstü pcye alt linkteki 120 gb team s3 ssd taktım alet uçuyor sistemi buna kurup mekanik hddyide yedek yaptım bence sistem ve birçok program için 120 gb yeterli. nerdeyse notebook u açasım gelmiyor resmen yavaş geliyor nerden taktım bu mereti bence cosaire aldanmayın team da çok iyi artı daha ucuz tavsiye ederim bu arada Recovery DVD leri 5 dvd kaplıyor

http://www.hepsiburada.com/liste/team-120gb-xtreem-s3-sata3-ssd-tmssds3-120g/productDetails.aspx?productId=bd130991&categoryId=114814

buda incelemesi
    http://www.pclabs.com.tr/2011/08/17/team-xtreem-s3-120-gb-ssd-incelemesi/

bu arada notebook u pilde denedim hd video dizi açtım 2,5 saat idare etti fena değl sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Mayıs 2012; 23:03:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

valla kardeşler ben masaüstü pcye alt linkteki 120 gb team s3 ssd taktım alet uçuyor sistemi buna kurup mekanik hddyide yedek yaptım bence sistem ve birçok program için 120 gb yeterli. nerdeyse notebook u açasım gelmiyor resmen yavaş geliyor nerden taktım bu mereti bence cosaire aldanmayın team da çok iyi artı daha ucuz tavsiye ederim bu arada Recovery DVD leri 5 dvd kaplıyor

http://www.hepsiburada.com/liste/team-120gb-xtreem-s3-sata3-ssd-tmssds3-120g/productDetails.aspx?productId=bd130991&categoryId=114814

buda incelemesi

bu arada notebook u pilde denedim hd video dizi açtım 2,5 saat idare etti fena değl sanırım

Hocam ben de SSD takmayı çok istiyorum ama yapıcak birşey yok, biraz zaman lazım. Ondan sonra belki düşünürüz daha yüksek kapasitelilerden

• quote:

quote:

quote:

Bilgisayarı alır almaz oluşturdum zaten onları, o yönde sıkıntım yok. İşte kapasitenin az olması canımı sıkıyor. 120 gb çok az bir rakam, yetmez bana. Maddi anlamda da 120 den yukarıya para yetişmez En iyisi piyasanın biraz daha rahatlamasını beklemek. Hocam, C+E+F=100 gb (c, 3e bölünüyor) demişsiniz, mesela ben 120 gb SSD almış olsam bunu 3 parça halinde 40ar Gb mı kullanmak zorundayım?

DVD lerden geri yükleme yapınca kendisi ayırıyor tahminime göre. Eğer öyle değilse de bu quick webi falan kurunca yine ayırması lazım. O Quickweb F diskinden açılıyor. Sende şuan 4 tane disk görünmüyormu ? O bölme işini sen yapmıyorsun ama E 22 GB, F 4 GB .... Birde DVD lerden recovery kurduğumuzda acaba D de gidermi merak ettim.

• size tavsiyem.. ssd ye paranız varsa düsünmeyin bile.. recovery dvd lerinizi yedekleyin.. kurulumu yaptıktan sonra c ve sistemden başka sürücü bırakmazsanız yer sorununuda bir nebze çözmüş olursunuz. ram vb.. parçalara masraf etmeyin.. ssd takın bilgisayarınızla yatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

size tavsiyem.. ssd ye paranız varsa düsünmeyin bile.. recovery dvd lerinizi yedekleyin.. kurulumu yaptıktan sonra c ve sistemden başka sürücü bırakmazsanız yer sorununuda bir nebze çözmüş olursunuz. ram vb.. parçalara masraf etmeyin.. ssd takın bilgisayarınızla yatın.

Hocam öylede ucu ucuna yeter kalıcı çözüm olmazki... hızlı olması için her yüklediğimiz şeyi ssd ye yüklemek gerekecek sadece windows hızlı açılacaksa neye yaradıkı o, keşke ucuz olsa biraz

Ekleme:
    @mito1172
    team iyi demişsin ama sn. de 50Mb daha az yazma/okuma hızına sahip bence çok fark var. Fiyat farkına değmez orası ayrı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 28 Mayıs 2012; 0:54:34 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

size tavsiyem.. ssd ye paranız varsa düsünmeyin bile.. recovery dvd lerinizi yedekleyin.. kurulumu yaptıktan sonra c ve sistemden başka sürücü bırakmazsanız yer sorununuda bir nebze çözmüş olursunuz. ram vb.. parçalara masraf etmeyin.. ssd takın bilgisayarınızla yatın.

Hocam öylede ucu ucuna yeter kalıcı çözüm olmazki... hızlı olması için her yüklediğimiz şeyi ssd ye yüklemek gerekecek sadece windows hızlı açılacaksa neye yaradıkı o, keşke ucuz olsa biraz

Ekleme:
    @mito1172
    team iyi demişsin ama sn. de 50Mb daha az yazma/okuma hızına sahip bence çok fark var. Fiyat farkına değmez orası ayrı :)

Precious hocam doğru diyorsun. Param çok olsa düşünmem zaten de sırf windows için alınmış bir SSD de istemem. Bu sayfada da benim gibi Solidworks kullanan bir arkadaş var. O bilir yani, AutoCAD, Solidworks gibi programlarda seri çalışmak gerekir. Ki zaten ben de duyar duymaz almaya niyetlenmiştim

• SSD konusunda atlanılan bir bölüm var.Cihazda iki HDD girişi var ve 1+1=2 TB şeklinde hazırlanmış.HDD'lerin birini çıkarıp 120 GB bir SSD takıldığında toplam 1,12 TB gibi bir notebook için devasa depolama alanına sahip oluyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

valla kardeşler ben masaüstü pcye alt linkteki 120 gb team s3 ssd taktım alet uçuyor sistemi buna kurup mekanik hddyide yedek yaptım bence sistem ve birçok program için 120 gb yeterli. nerdeyse notebook u açasım gelmiyor resmen yavaş geliyor nerden taktım bu mereti bence cosaire aldanmayın team da çok iyi artı daha ucuz tavsiye ederim bu arada Recovery DVD leri 5 dvd kaplıyor

buda incelemesi

Hocam ben de SSD takmayı çok istiyorum ama yapıcak birşey yok, biraz zaman lazım. Ondan sonra belki düşünürüz daha yüksek kapasitelilerden

haklısın kardeşim şimdilik notebook a acelesi yok ilerde alınabilir

EKLEME:@Precious kardeşim hızı buldunda bunuyosun pess yani 50Mb dahamı az yazma hızı
    ben taktım kullanıyorum gayet hızlı masaüstü 15 saniyede hazır hoşgeldin bile görünmeden açılıyor artı windows renkli topları birleşmeden açılıyor daha ne olsun zaten program açılışlarıda çok iyi sadece pc hızlı açılsın diye alınmaz ssd
    ben cosaire fazla para ödemeyin gereksiz diye tavsiye ettim testlerde ortada bence abarrtılı fark yok para sizin ben sadece memnunsam tavsiye ederim kullandığım ürünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Mayıs 2012; 1:53:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

SSD konusunda atlanılan bir bölüm var.Cihazda iki HDD girişi var ve 1+1=2 TB şeklinde hazırlanmış.HDD'lerin birini çıkarıp 120 GB bir SSD takıldığında toplam 1,12 TB gibi bir notebook için devasa depolama alanına sahip oluyorsunuz

Hocam haklısın, bilgisayarda 1,12 TB depolama alanı oluyor fakat, sadece SSD'ye kurduğun programlar, oyunlar, filmler her neyse onu kullandığın zaman SSD'nin hızından faydalanmış oluyorsun. Bilgisayarda yer alan 2.cil sabit diski ekstra depolama alanı olarak da kullanabiliriz fakat bu diskte hız bakımından hiçbir değişiklik gözlemleyemeyiz. Veri aktarımı yine eskisi gibi yavaş olur. Bu yüzden SSD'nin yüksek kapasiteli olması şart.

• @mito1172
    haklısın team iyi bir marka 4 yıldır hafızakartı var bende hiç sorun çıkarmadı. Bildiğim kadarıyla tek slotta 8 GB RAM de ilk bu markada vardı.

• quote:

hocam doğru diyorsun. Param çok olsa düşünmem zaten de sırf windows için alınmış bir SSD de istemem. Bu sayfada da benim gibi Solidworks kullanan bir arkadaş var. O bilir yani, AutoCAD, Solidworks gibi programlarda seri çalışmak gerekir. Ki zaten ben de duyar duymaz almaya niyetlenmiştim

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/kingston-sh103s3240g-2,5-240gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd(okuma-555mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60383

ve

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/samsung-np550p5c-s02tr-np550p5c-core-i7-3610qm-230ghz-8gb-ddr3-1tb-2gb-gt650m-156-dvdrw-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=60462

birleştirdim vatan computerden siparisi verdim toplam fiyat 2.758tl ssd suan ellerinde olmadıgı için ürün haziran 11de elime geçiçek yine ilk izlenimlerimi sizlerle paylasıcam. hayalet evet bende solidworks ve autocad kullanıcısıyım ayrıca oyunlar 120gb yetmeyecegini düşündüm ve 240gb karar verdim sonucta 1kere alıcaz ürünü

• Hayırlı olsun ssd ile toplam 2750 iyi bir fiyat aslında . 15" lerde 2 hdd takılabiliyormu ?

• quote:

Hayırlı olsun ssd ile toplam 2750 iyi bir fiyat aslında . 15" lerde 2 hdd takılabiliyormu ?

tam olarak bilmiyorum ama orijinal 1tb 5400rpm yi çıkarıcaklarını söylediler onuda harici olarak kullanıcam
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun ssd ile toplam 2750 iyi bir fiyat aslında . 15" lerde 2 hdd takılabiliyormu ?

tam olarak bilmiyorum ama orijinal 1tb 5400rpm yi çıkarıcaklarını söylediler onuda harici olarak kullanıcam

CD rom yerine de takılabilir 1TB

• quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/kingston-sh103s3240g-2,5-240gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd(okuma-555mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60383
    vehttp://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/samsung-np550p5c-s02tr-np550p5c-core-i7-3610qm-230ghz-8gb-ddr3-1tb-2gb-gt650m-156-dvdrw-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=60462
    birleştirdim vatan computerden siparisi verdim toplam fiyat 2.758tl ssd suan ellerinde olmadıgı için ürün haziran 11de elime geçiçek yine ilk izlenimlerimi sizlerle paylasıcam. hayalet evet bende solidworks ve autocad kullanıcısıyım ayrıca oyunlar 120gb yetmeyecegini düşündüm ve 240gb karar verdim sonucta 1kere alıcaz ürünü

hayırlı olsun güle güle kullan

@Precious kardeşim çok kalitelimidir zamanla göreceğiz o konuda süperdir diyemem çünkü ilk kez aldım team
    ama eline alınca belli ediyor kendini ilk izlenimlerim gayet iyi

dv7 ye ssd alırsak 2 hdd olduğu için c yi çıkarıp ssd yi oraya takıp diğer hdd yide depo olarak kullanabiliriz buda güzel bir avantaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Mayıs 2012; 21:09:00 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.