Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: Precious89

quote:

lcd tv olmadığı için henüz hdm çıkışını kullanamadım ama bi ara masaüstü pcde denerim lcd ked lg monitör var onda

artı şu bilgiyide vereyim masaüstü pcyede hdm kablodan bağlayınca tam ekran çıkmıyordu catalys de ekran ayarlarından tam ekran yaptım

Sorun da orada Catalyst de ekran ayarı menüsü yok sanırım video ayarlarından da değil.

masaüstü pcde hdm ayrını ekran boyutunu catalyse den yaptım ama az önce masaüstü pcye ssd taktım haliyle sistemi yeni kurunca hdm den bağlı lcd monitörün görüntü ayarını tam ekran yapmak için altta belirttiğim ayardan yaptım sende şurdan bir dene kardeşim masaüstü sağ tık alttaki resimde görülen yerden yani çözünürlükten ekran boyutunu ayarla.
     HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

EDİT: masaüstü pcye baktımda ondada yukarda tarif ettiğim ayarın benzeri var catalys de burdan yapılıyor ayarı alt resimden. gerçi yukarıdaki windowsdan yapılan tarifte aynı gibi ama notebook da bu ayar varmı catalys de hatırlayamadım

Çözünürlükle ilgisi yok çünkü 1920x1080 yapsamda 1600*900 yapsamda 4 taraftan da yarım çıkıyor acaba LCD ile ilgili bir dummu mesela alttaki görev çubuğu yarım. TV yi bağlasamda Catalyst de görmüyor. Bende Sağtuş grafik özellikleri yapıyorum oradan intel ekran kartın ayarlarına giriyor oradan Ekran > Monitör ayarlarına giriyorum oradan ekranı tam oturtabiliyorum ama çözünürlük ayarıyla değil görüntüyü küçülterek. Benim anlamadığım HDMI a başlanan cihaz neden Catalyst de görünmüyorda intel ekran kartında görünüyor ?

• Herkese merhaba. Yoğun takip sonucunda ve hayatımda ilk defa internet alışverişimi bu bilgisayarı alarak yaptım. Fevkâladenin fevkinin fevkinin... allah ne verdiyse fevkinde! Finallerim bittikten sonra sizlerle uzun uzuna konuşmak, bigi paylaşımında bulunmak isterim. İyi forumlar ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet635

Herkese merhaba. Yoğun takip sonucunda ve hayatımda ilk defa internet alışverişimi bu bilgisayarı alarak yaptım. Fevkâladenin fevkinin fevkinin... allah ne verdiyse fevkinde! Finallerim bittikten sonra sizlerle uzun uzuna konuşmak, bigi paylaşımında bulunmak isterim. İyi forumlar ;)

hoşgeldin hayırlı olsun iyi günlerde kullan istediğin bilgiyi paylaşabilirsin çokta iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

quote:

quote:

lcd tv olmadığı için henüz hdm çıkışını kullanamadım ama bi ara masaüstü pcde denerim lcd ked lg monitör var onda

artı şu bilgiyide vereyim masaüstü pcyede hdm kablodan bağlayınca tam ekran çıkmıyordu catalys de ekran ayarlarından tam ekran yaptım

Sorun da orada Catalyst de ekran ayarı menüsü yok sanırım video ayarlarından da değil.

masaüstü pcde hdm ayrını ekran boyutunu catalyse den yaptım ama az önce masaüstü pcye ssd taktım haliyle sistemi yeni kurunca hdm den bağlı lcd monitörün görüntü ayarını tam ekran yapmak için altta belirttiğim ayardan yaptım sende şurdan bir dene kardeşim masaüstü sağ tık alttaki resimde görülen yerden yani çözünürlükten ekran boyutunu ayarla.

EDİT: masaüstü pcye baktımda ondada yukarda tarif ettiğim ayarın benzeri var catalys de burdan yapılıyor ayarı alt resimden. gerçi yukarıdaki windowsdan yapılan tarifte aynı gibi ama notebook da bu ayar varmı catalys de hatırlayamadım

Çözünürlükle ilgisi yok çünkü 1920x1080 yapsamda 1600*900 yapsamda 4 taraftan da yarım çıkıyor acaba LCD ile ilgili bir dummu mesela alttaki görev çubuğu yarım. TV yi bağlasamda Catalyst de görmüyor. Bende Sağtuş grafik özellikleri yapıyorum oradan intel ekran kartın ayarlarına giriyor oradan Ekran > Monitör ayarlarına giriyorum oradan ekranı tam oturtabiliyorum ama çözünürlük ayarıyla değil görüntüyü küçülterek. Benim anlamadığım HDMI a başlanan cihaz neden Catalyst de görünmüyorda intel ekran kartında görünüyor ?

valla kardeşim ne desem yalan olur pcde anlattığım gibi yapınca oluyor ama tvye hiç bağlama şansım olmadığı için net bilgi veremicem.

şunu diyeyim acaba tvdede mi var hdm ayarı? bir bak istersen ama çözüm bulursam yazarım buraya

• TV de HDMI ile ilgili hiçbir ayar yok. Herhalde TV den kaynaklı bu surun çünkü DV7-5000ET de de aynı şekilde yarım çıkıyor onda intel de yok ayarlanmıyor hatta 1600x900 yapınca ekranda küçülüyor yani 2 PC de bir birini tutmuyor tek tutan yanı TV de eksik görüntü çıkması.

Birde şu FN tuşuna birkere basıp çektiğim zaman ileride yazı yazma esnesında B tuşuna basarsan beats açılıp kapanıyor sinir bozucu bir durum. Normelde Fn+B olması gerekir. Ama aynı sorun Fn+space de yok.
  • sorunlaa sorunlaa :D görüşmeyeli yeni yeni sorunlar keşfetmişsiniz :D:D benimde masaüstü pc atı radeon ekran kartı modeli var hdmi ile baglanti yaptıgımda görüntü orantısız ne catalys controllerden nede monitorden ayar yapamadım ama analog baglantıda problem yok kasayı 107 ekran lcd tvye baglayıncada orantısız bir görüntü veriyor sanırsam ekran kartı modelinin olusturdugu bi problem ve bende çözümünü 1 yıldır bulmuş degilim :D fakat casper nirvana 3yıllık eski laptopumu tv ye hdmi ile baglayınca hiçbir ayar yapmaksızın tam ekran ve net görüntü elde edebiliyorum ekran kartı nvidia geforce 9600m gt.

NOT: ati radeon ekran kartlı modelleri hdmi baglamayı çözerseniz benide aydınlatın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

sorunlaa sorunlaa :D görüşmeyeli yeni yeni sorunlar keşfetmişsiniz :D:D benimde masaüstü pc atı radeon ekran kartı modeli var hdmi ile baglanti yaptıgımda görüntü orantısız ne catalys controllerden nede monitorden ayar yapamadım ama analog baglantıda problem yok kasayı 107 ekran lcd tvye baglayıncada orantısız bir görüntü veriyor sanırsam ekran kartı modelinin olusturdugu bi problem ve bende çözümünü 1 yıldır bulmuş degilim :D fakat casper nirvana 3yıllık eski laptopumu tv ye hdmi ile baglayınca hiçbir ayar yapmaksızın tam ekran ve net görüntü elde edebiliyorum ekran kartı nvidia geforce 9600m gt.

NOT: ati radeon ekran kartlı modelleri hdmi baglamayı çözerseniz benide aydınlatın :)

Sorun ATI den diyorsun ama inteldede aynısını yapıyor. Gerçi casper de yapmıyor demişsin kafam iyice karıştı :)

• quote:

Sorun ATI den diyorsun ama inteldede aynısını yapıyor. Gerçi casper de yapmıyor demişsin kafam iyice karıştı :)

bence casper asus farketmez daha cok ekran kartıyla ilişkilidir de tam emin degilim aldıgın yere bi götür denesinler bi lcd tv de yapsınlar ayarlarını sende bizde ögrenmiş oluruz :D
  • buda benim emektar kışın kalorifer veya soba kullanmıyoruz evde açıyoruz call of duty 4 ü 10dk ya sıcacık evimiz :):)

• bu arada masaüstü pcye ssd taktım gerçektende müthiş bişeymiş programlar çok hızlı açılıp kuruluyor artı nette müthiş hızlandı bu ssd yi dv 7 ye takmak gerek uçar heralde puanıda 7.9 ve masaüsü 15 saniyede hazır vay be

• quote:

bu arada masaüstü pcye ssd taktım gerçektende müthiş bişeymiş programlar çok hızlı açılıp kuruluyor artı nette müthiş hızlandı bu ssd yi dv 7 ye takmak gerek uçar heralde puanıda 7.9 ve masaüsü 15 saniyede hazır vay be

Evet ssd ler ucuz olsa hiç düşünmezdim bile de şu an fazla birşey yüklü değil C: 70 GB yani yüksek kapasiteli SSD lazım.
    240 GB Alınmaz zaten Bkz.
    120 GB yetmez aslında ama en ucuzu da team 290 TL Bkz.
    Parmak izini okutmada dahil şu anki haliyle açılması 50 sn. bu farka değermi bilmem ama bu aralar almayacağım kesin :D

6C00ET ya SSD takarsak en düşük puan 6.9 olur o da ekran kartından. HDD den kaynaklanan yavaşlığı hissediyorum. Birde şu meşhur winamptan şarkı çalarken kapağı kapatırsam HDD de kapanıyor çünkü HDD nin beyez ışığı kırmızı oluyor bunu nasıl engellerim. Bunu pilden çalışırken yapıyor. Kapak kapandığında sadece ekran kapanacak şekilde ayarlamıştım.

@opxah93
    Bi ara gitmek lazım mağzaya da biraz uzak :) ayrıca o ekran kartı hâlâ çalışıyormu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 25 Mayıs 2012; 12:41:08 >

• quote:

@opxah93
    Bi ara gitmek lazım mağzaya da biraz uzak :) ayrıca o ekran kartı hâlâ çalışıyormu :)

yılların emegi var geforce 9600 de :D öyle kolay kolay atıp yenisini alamadım :D ama bu sene bezdirdi beni :D biraz daha acık bıraksam oyundayken heralde klavye takımı eriyecek okadar sıcak + fan sesleri müthiş :D siz şu hdmi ile tvye baglama sorununa bi çözüm bulunda alıyım dv7mi bende :D hazır heryerde indirime girmişken :D darty: 2550tl :)
  • quote:

bu arada masaüstü pcye ssd taktım gerçektende müthiş bişeymiş programlar çok hızlı açılıp kuruluyor artı nette müthiş hızlandı bu ssd yi dv 7 ye takmak gerek uçar heralde puanıda 7.9 ve masaüsü 15 saniyede hazır vay be

mito kardes bu ssd ve hdd farkı nedir 2side harddisk birisi 750GB ken digeri söylediginize göre 120GB felan fakat populer olan ssd herkes takdırmıs veya takdıracak :D az bilgilendirirmisin beni bu konuda ne farkları var 630GB kayıp dısında :D

• quote:

quote:

@opxah93

yılların emegi var geforce 9600 de :D öyle kolay kolay atıp yenisini alamadım :D ama bu sene bezdirdi beni :D biraz daha acık bıraksam oyundayken heralde klavye takımı eriyecek okadar sıcak + fan sesleri müthiş :D siz şu hdmi ile tvye baglama sorununa bi çözüm bulunda alıyım dv7mi bende :D hazır heryerde indirime girmişken :D darty: 2550tl :)

Aslında HDMI bağlantısında bir sorun yok ekran 4 taraftan kırpılmış şekilde çıkıyor ama ATI seçilmiş olsada inteli ayarlarından ekranı küçülterek tam oturtabilirsiniz. Yani yine bir şekilde tam ekran olur.

SSD ile HDD farkında ise 1TB HDD ile 120GB SSD nin arasında fiyat olarak pek fark yok ama performans olarak 5-6 kat fark var mesela SSD takınca PC 15 sn. de açılmış olur (HDD de 1dk.). Bir oyuna tıkladığında beklemezsin direk açılır. Yani şu mouse nin üzerinde dönen yuvarlağı fazla görmezsin :) Şu an bu PC nin puanları
    işlemci: 7.5
    RAM: 7.6
    Grafikler: 6.9
    Oyun Grafikleri: 6.9
    Birinci sabit disk: 5.9 oluyor

bunun yavaş çalışmasındaki 1. etken harddiski (aslında o kadar yavaş değil :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 25 Mayıs 2012; 13:09:38 >

• quote:

Aslında HDMI bağlantısında bir sorun yok ekran 4 taraftan kırpılmış şekilde çıkıyor ama ATI seçilmiş oldada inteli ayarlarından ekranı küçülterek tam oturtabilirsiniz. Yani yine bir şekilta tam ekran olur.

SSD ile HDD farkında ise 1TB HDD ile 120GB SSD nin arasında fiyat olarak pek fark yok ama performans olarak 5-6 kat fark var mesela SSD takınca PC 15 sn. de açılmış olur (HDD de 1dk.). Bir oyuna tıkladığında beklemezsin direk açılır. Yani şu mouse nin üzerinde dönen yuvarlağı fazla görmezsin :) Şu an bu PC nin puanları

bunun yavaş çalışmasınabi 1. etken harddiski (aslında o kadar yavaş değil :))

anladım peki hddlerin de kendi içinde 5400 ve 7200 diye ayrıldıgını gördüm hızlarının bunlarda pc acılmasına ve işlem yapma hızına etkiliyor demek ki

• quote:

quote:

Aslında HDMI bağlantısında bir sorun yok ekran 4 taraftan kırpılmış şekilde çıkıyor ama ATI seçilmiş oldada inteli ayarlarından ekranı küçülterek tam oturtabilirsiniz. Yani yine bir şekilta tam ekran olur.

bunun yavaş çalışmasınabi 1. etken harddiski (aslında o kadar yavaş değil :))

anladım peki hddlerin de kendi içinde 5400 ve 7200 diye ayrıldıgını gördüm hızlarının bunlarda pc acılmasına ve işlem yapma hızına etkiliyor demek ki

5400 ile 7200 arasında o kadar fark yok (belki 1-2 sn). 2 hız arasında performans olarak pek bişey farketmezsin ama pil olarak 5400 daha tasarrufludur bu yüzden 5400 koyarlar. Sonuçta 5400 lede Battlefield 3 oynayabiliyorum takılmadan

• quote:

5400 ile 7200 arasında o kadar fark yok (belki 1-2 sn). 2 hız arasında performans olarak pek bişey farketmezsin ama pil olarak 5400 daha tasarrufludur bu yüzden 5400 koyarlar. Sonuçta 5400 lede Battlefield 3 oynayabiliyorum takılmadan

:D mantıklı teşekkürler bilgi için
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla kardeşim ne desem yalan olur pcde anlattığım gibi yapınca oluyor ama tvye hiç bağlama şansım olmadığı için net bilgi veremicem.

şunu diyeyim acaba tvdede mi var hdm ayarı? bir bak istersen ama çözüm bulursam yazarım buraya

selam gençler uğrasmanıza gerek yok. o cat. control panelde.. digital flat panellerim seçeneğine girin.. orada görüntü boyutunu ayarladığınızda tam ekran olacaktır...

http://imageshack.us/photo/my-images/835/scalingati.jpg/sr=1

buda resmi yapamazsanız söyleyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrounD_ZerO -- 25 Mayıs 2012; 13:21:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

selam gençler uğrasmanıza gerek yok. o cat. control panelde.. digital flat panellerim seçeneğine girin.. orada görüntü boyutunu ayarladığınızda tam ekran olacaktır...

http://imageshack.us/photo/my-images/835/scalingati.jpg/sr=1

buda resmi yapamazsanız söyleyin..

O ekran görüntüsü masaüstü PC deki catalsyt e ait bizdeki Catalsyt te o menü yok malesef :(

• mutlaka olması lazım.. sürücünüzü güncellemeyi deneyin.. o seçenekten oluyor cünkü tam ekran olmama sorunu..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.