Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heifetz77

arkadaslar selam bende 2 gun once dv7 alarak araniza katıldım merak ettigim şey film izlerken hiç 7.1 ses sistemine baglamayi denediniz mi 7.1 5.1 cıkışlarını nereden alacağız saygılar...

hayırlı olsun kardeşim iyi günlerde kullan. 7.1 ses sistemim yok ama amfili müzik setin varsa gerekli ara kabloyla kulaklıktan bağlarsan gümbür gümbür dinlersin senide ekledim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Mayıs 2012; 2:27:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

valla klubu cok begendim bende bu klube üye olmak isterim. bak sizde bahsetmişsiniz güncelleme hatarından catalys kurtarma uyarılarından bende solidworks autocad le calısıyorum günün cogu ve arada saglam oyunlar oynuyorum(bf3 mw3 vb.) almak için cok olumlu bakıyorumda simdi günün en olmadık anında bana bu mavi ekranı cıkarıp catys kurtardı uyarısı veririse cok fena moralim bozulur sahsen suan kullandıgım döküntü laptopumda bile hiç mavi ekran veya ekran kartı kapatma sorunu yasamadım yeni aldıgımda yasarsam bunu dert ederim baya baya :D

son olarak ben öyle cok enerji harcamasın aman söyle olmasın demeden en iyi en saglıklı ve uzun ömürlü bi sekilde kullanmak istiyorum. ilk aldıgım halini kurcalamadan devam etsem işimi görmezmi yani? illa bios ayarı ekran kartı güncellemesi graphic fixed felanmı yapmam gerekiyor.

NOT: mavi ekran hatası en igrendigim seydir :D bir dönemler ömrümden ömür alan problemlerimden biridir :D

herzaman gelebilirsin kardeşim kulübümüze artı o hatayı arka planda çalışan flaş eklentiside yapabiliyormuş bilgi dv7 muhtarımız GrounD_ZerO dandır

tabi birde benim fikrimce catalys,nin driverindende olma ihtimali biosu illa kurcalamana gerek yok zaten genelde güncel bios yüklü geliyor ya f13 yada f14 bios.
    biosda fixsdi açarsan catalys den istediğin e.kartına geçebilirsin o yüzden açarsan iyi olur deniyor açmazsanda sorun olmaz. şu olur fişe takılıyken yüksek performanslı gpu açık olur pildeyse güç tasaruflu gpu,yani intel gpu. bunu faydasıda nette gezerken serin olması pc nin amd atide birazdaha sıcak olur, önek intelde 42 c ise amd de 47 50 c arasıdır ısı farkı.

yani sonuçta fixsedi açmak sana kalmış şart değil bence artı üye olan olmayann tüm arkadaşlarada teşekkürler bilgi paylaşımları için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Mayıs 2012; 2:22:19 >

• eğer oyun oynuyorsanız biostan dynamic i seçmeyin fixedi seçin ben battlefiel 3 te sorun yaşadım (oyunda fare çalısmadı ilerleme esnasında bazı yazılar ekrana gelmiyordu ama fixed yapınca düzeldi ayrıca cool sense kapalı 72 derecyi geçmedi). Benim bios F15 eğer isteyen olursa buraya verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 21 Mayıs 2012; 13:32:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious89

eğer oyun oynuyorsanız biostan dynamic i seçmeyin fixedi seçin ben battlefiel 3 te sorun yaşadım (oyunda fare çalısmadı ilerleme esnasında bazı yazılar ekrana gelmiyordu ama fixed yapınca düzeldi ayrıca cool sense kapalı 72 derecyi geçmedi). Benim bios F15 eğer isteyen olursa buraya verebilirim.

teşekkürler bilgi için bios yüklümü geldi? öyleyse ilginç f15 de mi varmış bu hp ilginç sitede sadece f12 bulunduruyor neyse istersen biosu burda paylaş isteyen alır

• ooo mito abimiz sizi gündüz görmek ne büyük mutluluk
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

eğer oyun oynuyorsanız biostan dynamic i seçmeyin fixedi seçin ben battlefiel 3 te sorun yaşadım (oyunda fare çalısmadı ilerleme esnasında bazı yazılar ekrana gelmiyordu ama fixed yapınca düzeldi ayrıca cool sense kapalı 72 derecyi geçmedi). Benim bios F15 eğer isteyen olursa buraya verebilirim.

teşekkürler bilgi için bios yüklümü geldi? öyleyse ilginç f15 de mi varmış bu hp ilginç sitede sadece f12 bulunduruyor neyse istersen biosu burda paylaş isteyen alır

C deki SWSETUP u baya kurcaladım ama bios update dosyasını bulamadım. O şekilde geldiği için mi yok ? ayrıca HP ye şikayet postaları atıyorum sürücüler güncel değil diye artık f20 falan çıkmıştır bu güne kadar herhalde. Bu arada oyunda 1-2 ayar hariç hepsini ultra yaptım 89 dereyi gördü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 21 Mayıs 2012; 23:02:32 >

• quote:

quote:

quote:

C deki SWSETUP u baya kurcaladım ama bios update dosyasını bulamadım. O şekilde geldiği için mi yok ? ayrıca HP ye şikayet postaları atıyorum sürücüler güncel değil diye artık f20 falan çıkmıştır bu güne kadar herhalde. Bu arada oyunda 1-2 ayar hariç hepsini ultra yaptım 89 dereyi gördü :)

mevcut setub dosyası değilse olmaz zaten ban ayrıca biyerden indirdin sanmıştım neyse olsun düşünmen bile yeter artı iyi yapmışsın adamlarda güncel hiçbirşey yok hp sitesinde saçma sapan işler neyse birgün koyarlar heralde 89 c mi ovv baya çokmuş kasma yada donma olmadımı? olmadıysa iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: çetinist

ooo mito abimiz sizi gündüz görmek ne büyük mutluluk

sorma çetin kardeşim dün gece sinir etti beni bu dv7 okadar boktan bir arızaki gülermisin ağlarmısın durduk yere oldu,olanda şu dün gece 20 dakika pcyi yanlız bıraktım geldiğimde uyumuştu neyse uyandırdık ama bktım maus pedin etrafındki beyaz ışıklar uyanmıyor dedim takıldı yada kitlendi galiba yeniden başlattım yok kapadım açtım yine yok en son aklıma gelen pedin üzerine bastırmak bastırınca yanıp södü tekrar bu defa metal yerlere bastırınca düzeliyor fakat başka yere dokun sönüyor sinir bir durum neyse hp nin facedeki sitesine yazıp yattım. o yüzden gündüz gördün beni erken kalkıp cevaba baktım servisi arayın demiş neyse aradık servis yetkilisi arıza kaydı alıp kargoyla özel kutu yolladı bir 2 güne gelir tabi bukadar saçma bir arızada benim canımı sıkmaya yetti neyse şans işi bu işler o kafayla sadece ekran kartınada bakın dedim bbioslar neden eski sitenizde sormak akklıma gelmedi ama dv7 muhtarımız demişti sorunsuz bioıs yükleniyorsa satılanlara o yüzden konmuyor siteye olabilir gibi bir yorum yaptı neyse 10 gün kadar yok dv7 servis yetkilisinin dediğine göre sağlık olsun masaüstüne devam şunuda diyeyim bu notebook lar şeytan oyuncağı ne yapacakları belli olmuyor en iyisi fazla para vermemek ucuzunu alıp 1 yılda at daha iyi

• quote:

quote:

quote:

quote:

mevcut setub dosyası değilse olmaz zaten ban ayrıca biyerden indirdin sanmıştım neyse olsun düşünmen bile yeter artı iyi yapmışsın adamlarda güncel hiçbirşey yok hp sitesinde saçma sapan işler neyse birgün koyarlar heralde 89 c mi ovv baya çokmuş kasma yada donma olmadımı? olmadıysa iyi

Bütün ayarları sonuna kadar açınca kasıyor fakat resimdaki gibi yapınca gayet güzel oynanıyor. Zaten hepsi ultrada gec. kesk. yumuşatmayı kapatınca kasmıyor. 89 derecede sorun yok sadece fan biraz coşuyor :) cool sense kapalı 2.8 GHz -> 89 derece cool sense açık 2.2 GHz 70-79 derece oyunda yine kasma yok.

Bende bazen ilginç sürekli prizde kullanırım pc kapatıp 8 saat sonra yine prizde açınca bazen pil 94% e kadar boşalmış oluyor. 2 gün kapalı olsada 94% boşalıyor ama bunu arada bir yapıyor neden pil azalmış olabilir ? Tam kapanmadan fişi çekmiyorum.

Beats ta aşağıdaki ayarlarları uzun süre kullanıyorum fakat windows sesten bütün uygulamaların ayarını en fazla 20% kadar açmak lazım yoksa seste eşitleme yaptığından gidip gelme yapıyor (zaten çok çıkıyor). Ana sesi sadece sonuna kadar açın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Mayıs 2012; 9:37:48 >

• Selam Gençler..

Bios versiyon olayına son noktayı bu cümlelerle koyalım.. bilgisayarlarınızda biosların değişik olma sebebi her üretim partisinde biosunda paralel geliştirilmesidir. en optimize sürüm bulunduğunda fix içeriği ile birlikte siteye ekleniyor zaten. sitede olmayan üst sürüm bios lar sadece onarım merkezinde bulunur. onarım merkezi kullanıcılara arıza yapan bilgisayarlarına yükler eğer sorun yoksa bir süre sonra sitede yayınlanır. fazla takılmanıza gerek yok..
  • quote:

quote:

sorma çetin kardeşim dün gece sinir etti beni bu dv7 okadar boktan bir arızaki gülermisin ağlarmısın durduk yere oldu,olanda şu dün gece 20 dakika pcyi yanlız bıraktım geldiğimde uyumuştu neyse uyandırdık ama bktım maus pedin etrafındki beyaz ışıklar uyanmıyor dedim takıldı yada kitlendi galiba yeniden başlattım yok kapadım açtım yine yok en son aklıma gelen pedin üzerine bastırmak bastırınca yanıp södü tekrar bu defa metal yerlere bastırınca düzeliyor fakat başka yere dokun sönüyor sinir bir durum neyse hp nin facedeki sitesine yazıp yattım. o yüzden gündüz gördün beni erken kalkıp cevaba baktım servisi arayın demiş neyse aradık servis yetkilisi arıza kaydı alıp kargoyla özel kutu yolladı bir 2 güne gelir tabi bukadar saçma bir arızada benim canımı sıkmaya yetti neyse şans işi bu işler o kafayla sadece ekran kartınada bakın dedim bbioslar neden eski sitenizde sormak akklıma gelmedi ama dv7 muhtarımız demişti sorunsuz bioıs yükleniyorsa satılanlara o yüzden konmuyor siteye olabilir gibi bir yorum yaptı neyse 10 gün kadar yok dv7 servis yetkilisinin dediğine göre sağlık olsun masaüstüne devam şunuda diyeyim bu notebook lar şeytan oyuncağı ne yapacakları belli olmuyor en iyisi fazla para vermemek ucuzunu alıp 1 yılda at daha iyi

mithat abi senin touchped de sorun olduğu kesin mi? bastırdım yandı demişsin ama fn tuşuyla ilgili bi sorun olmasın? benzer sorunu bir önceki DV7 modelini kullanan arkadaşım yaşamıştı. meğer Fn+space e basınca touchpad in ışıkları sönüyormuş, oda kazara o kombinasyonu kullanmış sanırım bilmeden, bizde kurcalarken bulmuştuk niye olduğunu, az daha servise yollicaktık bulamasak. belki seninkide öyle bişeydir, ki inşallah öyledir arıza yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 22 Mayıs 2012; 11:47:19 >

• bu arada bazı bilgileri yavaş yavaş buradahttp://www.seturk.tk/hp-pavilion-dv76c00et-a8h92ea-b250.0/ topluyorum sorun yaşayan olursa bakabilir.

Ekleme
    bize yakın olan alttaki hoparlörden fazla ses çıkmıyor sizde de böylemi. Çok az ses geliyor, kulağımı dayadığımda anca duyabiliyorum birde büyük ızgara koymuşlar.

Ekleme 2
    fn+b ile beats audio yu kapattım ve beats ses ayarlarına girip yukarıda verdiğim gibi sağ ekolayzırı ayarladım şimdi hoparlör sesi kat kat daha iyi oldu en azından kesme yapmıyor winamp ın sesini artık 100% e kadar açabiliyorum bozulmuyor bence kapalı daha iyi ayrıca winamp ekolayzırını açarak oradan bas seslerini arttırdım çok daha yükses ses verdi denemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Mayıs 2012; 21:44:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

quote:

quote:

mithat abi senin touchped de sorun olduğu kesin mi? bastırdım yandı demişsin ama fn tuşuyla ilgili bi sorun olmasın? benzer sorunu bir önceki DV7 modelini kullanan arkadaşım yaşamıştı. meğer Fn+space e basınca touchpad in ışıkları sönüyormuş, oda kazara o kombinasyonu kullanmış sanırım bilmeden, bizde kurcalarken bulmuştuk niye olduğunu, az daha servise yollicaktık bulamasak. belki seninkide öyle bişeydir, ki inşallah öyledir arıza yoktur

ah be abim keşke dün gece yazsaydın harbidende ondanmış ama ben basmadım yahu sadece pc başından 20 dakika ayrıldım geldiğimde uykudaydı uyandırdık ama ped yanmıyordu iyide bu nasıl olduki şaşırdım ben basmadan nasıl fn space yapmış uykuda işin tuhafıda yanlara bastınca yanmasıydı zaten ondan sonra kesin ağrıza dedim tüh yaa adamlarda kargo yolladı napıcaz şinci mecbur kargoya düzeldi deyip geri yollayacağız tabi birde adamları aramak lazım uff işe bak acele etmişiz acemilik işte notebook tabakalım nasıl yapıcaz. yinede allah razı olsun kardeşim boşuna yollamaktan kurtuldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Mayıs 2012; 2:46:11 >

• quote:

bu arada bazı bilgileri yavaş yavaş buradahttp://www.seturk.tk/hp-pavilion-dv76c00et-a8h92ea-b250.0/ topluyorum sorun yaşayan olursa bakabilir.

Ekleme
    bize yakın olan alttaki hoparlörden fazla ses çıkmıyor sizde de böylemi. Çok az ses geliyor, kulağımı dayadığımda anca duyabiliyorum birde büyük ızgara koymuşlar.

Ekleme 2
    fn+b ile beats audio yu kapattım ve beats ses ayarlarına girip yukarıda verdiğim gibi sağ ekolayzırı ayarladım şimdi hoparlör sesi kat kat daha iyi oldu en azından kesme yapmıyor winamp ın sesini artık 100% e kadar açabiliyorum bozulmuyor bence kapalı daha iyi ayrıca winamp ekolayzırını açarak oradan bas seslerini arttırdım çok daha yükses ses verdi denemenizi tavsiye ederim.

sağolasın kardeşim güzel bilgiler için hep böyle paylaşalımki ben dahil herkes bilgilensin bak yok yere hp servisini ayaklandırmışız

GrounD_ZerO üstad namı diğer adıyla dv7 muhtarım çok teşekkürler bilgilerin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Mayıs 2012; 5:31:48 >

• quote:

ah be abim keşke dün gece yazsaydın harbidende ondanmış ama ben basmadım yahu sadece pc başından 20 dakika ayrıldım geldiğimde uykudaydı uyandırdık ama ped yanmıyordu iyide bu nasıl olduki şaşırdım ben basmadan nasıl fn space yapmış uykuda işin tuhafıda yanlara bastınca yanmasıydı zaten ondan sonra kesin ağrıza dedim tüh yaa adamlarda kargo yolladı napıcaz şinci mecbur kargoya düzeldi deyip geri yollayacağız tabi birde adamları aramak lazım uff işe bak acele etmişiz acemilik işte notebook tabakalım nasıl yapıcaz. yinede allah razı olsun kardeşim boşuna yollamaktan kurtuldum

valla abi keşke gece görseydim gece girmedim nete, sabah gördük geç kaldık, ama en azından servise gidip makinayı açtırmaktan kurtuldun oda bişey. boş yere sökülüp takılacaktı belkide alet bu fn+space işi benim arkadaştada rasgele olmuş oda emindi o kombinasyonu kullanmadığına ama bazen böyle karışıyo olabilir aletin kafası

neyse çözülmüş olmasına sevindim sende sağol abi lafı olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

quote:

valla abi keşke gece görseydim gece girmedim nete, sabah gördük geç kaldık, ama en azından servise gidip makinayı açtırmaktan kurtuldun oda bişey. boş yere sökülüp takılacaktı belkide alet bu fn+space işi benim arkadaştada rasgele olmuş oda emindi o kombinasyonu kullanmadığına ama bazen böyle karışıyo olabilir aletin kafası

neyse çözülmüş olmasına sevindim sende sağol abi lafı olmaz

sen ne diyon abim gece gece göbek atacaktım senin yazını masaüstü pcde okuyordum anında diğer odaya koşup denedim notebook u toplayıp doktora yollamak için bekliyordu allah razı olsun senden. gündüz bende giremedim uyanıktım ama işim vardı girsem belki görüp hp yi arardım allahtan arkadaşın ben gibi çağre çözüm için yanlara bastırmamış yoksa oda direk hp yi arardı çünkü yanlara basınca yani etrafına kasanın yanıyor meret

sorma bende eminim fn + space ye basmadığıma artı yanlışlıkla bile zor denk gelir basmak yaw

• quote:

Orijinalden alıntı: •● Precious ●•

Battlefield 3 Oyun Testi (Oynanabilir en son seviye)

Ekran Kartı Ayarları
    Ekran Kartı : AMD Radeon HD 7690M XT
    Catalyst Sürümü : 8.882.2.3
    Doku Filtreleme Kalitesi : Yüksek Kalite
    Örtüşme Önleme Kipi : Süper Örnekleme AA

Battlefield 3 Oyun Ayarları
    Oyun Sürümü : 1.0 (Güncellenmemiş)
    Duku Kalitesi : Ultra
    Gölge Kalitesi : Ultra
    Efetlerin Kalitesi : Ultra
    Örgü Kalitesi : Ultra
    Arazi Kalitesi : Ultra
    Arazi Dekarasyonu : Ultra
    Gecikmeli Kesk. Yumuşatma : Kapalı
    İleri Kesk. Yumuşatma : Yüksek
    Hareket Bulanıklığı : Kapalı
    Eşyönsüz Süzme : 16X
    Ortam Kapatma : HBAO

Test Sonuçları
    Oyun Süresi : 40 Dk.
    CoolSense : Kapalı
    İşlemci : 2.8 GHz x 4
    FPS : 19 - 30 (Oynanabilir)
    İşlemci Sıcaklığı : Max. 93º
    Ekrankartı Sıcaklığı : Max 82º
    Sistem Sıcaklığı : Max. 92º

HDMI çıkışından TV (LCD FULL HD) ye bağlıyorum 1920x1080p@60 seçiyorum ama TV de tam ekran çıkmıyor. Ekran kartı fix. ATI de olmasına rağmen ekran ayarlarını sağ tuş grafik ayarlarından yani intelden ayarlayabiliyorum. Efeklerde arada kasıyor acaba HDMI çıkışı sadece intel ekran kartındanmı veriyor ? Oyunlarda ilk esnada biraz yavaş sonra sorun yok ama masaüstünde ekranı sadece TV ye vermeme rağmen bazen kasıyor. Birde ses özelliklerinde TV bağlı olduğunda Intel ekran için ses çıkışı olarak görünüyor o yüzden şüpelendim. Ayrıca HDMI a bağlı cihaza göre 7.1 çıkışı alınabilir. Bağlı olan cihaza göre ses çıkışı veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 23 Mayıs 2012; 17:33:59 >

• lcd tv olmadığı için henüz hdm çıkışını kullanamadım ama bi ara masaüstü pcde denerim lcd ked lg monitör var onda

artı şu bilgiyide vereyim masaüstü pcyede hdm kablodan bağlayınca tam ekran çıkmıyordu catalys de ekran ayarlarından tam ekran yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Mayıs 2012; 23:30:13 >
  • quote:

lcd tv olmadığı için henüz hdm çıkışını kullanamadım ama bi ara masaüstü pcde denerim lcd ked lg monitör var onda

artı şu bilgiyide vereyim masaüstü pcyede hdm kablodan bağlayınca tam ekran çıkmıyordu catalys de ekran ayarlarından tam ekran yaptım

Sorun da orada Catalyst de ekran ayarı menüsü yok sanırım video ayarlarından da değil.
  • quote:

quote:

lcd tv olmadığı için henüz hdm çıkışını kullanamadım ama bi ara masaüstü pcde denerim lcd ked lg monitör var onda

Sorun da orada Catalyst de ekran ayarı menüsü yok sanırım video ayarlarından da değil.

masaüstü pcde hdm ayrını ekran boyutunu catalyse den yaptım ama az önce masaüstü pcye ssd taktım haliyle sistemi yeni kurunca hdm den bağlı lcd monitörün görüntü ayarını tam ekran yapmak için altta belirttiğim ayardan yaptım sende şurdan bir dene kardeşim masaüstü sağ tık alttaki resimde görülen yerden yani çözünürlükten ekran boyutunu ayarla.

EDİT: masaüstü pcye baktımda ondada yukarda tarif ettiğim ayarın benzeri var catalys de burdan yapılıyor ayarı alt resimden. gerçi yukarıdaki windowsdan yapılan tarifte aynı gibi ama notebook da bu ayar varmı catalys de hatırlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Mayıs 2012; 7:47:35 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.