Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP nin sitesindeki sürüceler güncel değil ben size ekran görüntülerini vereyim ama işin ilginç kısmı ekran ayarlarını intelden ayarladığımda ATI içinde geçerli oluyor. Tam ekran için aşağıdaki 2. resimdekini ayarlıyorum. Bu şekilde ayarlayınca intelde de olsa ATI de de olsa TV de tam ekran çıkıyor. Peki görüntü kaybı olmuyormu bu sefer ?

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 25 Mayıs 2012; 13:42:33 >

• Hocam, benim bilgisayar dv7-6c00et modeli. Bunun windows puanlarından Grafik ve Oyun Grafikleri puanı 6,6. Bunlar seninkinde 6,9. Sen sürekli olarak ati ekran kartını kullanacak şekilde mi ayarladın?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalet635

Hocam, benim bilgisayar dv7-6c00et modeli. Bunun windows puanlarından Grafik ve Oyun Grafikleri puanı 6,6. Bunlar seninkinde 6,9. Sen sürekli olarak ati ekran kartını kullanacak şekilde mi ayarladın?

Biostan Ekrankartı ayarını dynamic ten fixed e aldım. PC yi açında da yüksek performanslı GPU yu seçip puanlatma yaptım böyle oldu. Bende hiç 6.6 değildi zaten. Genelde intei kullanıyorum zaten çünkü PC ati den açılınca grafiklerde biraz kasma oluyor ama intelde açıp sonra ati ye geçirince herşey iyi. birde windows arada kendi puanlama takip ayarı gibi bişey vardı onu iptal ettim (bu konuda vardı 2. veya 3. sayfalarda olabilir).

• Tamamdır hocam ayarladım, çok sağol.

Hocam beni de üyeler arasına yazarsanız çok bahtiyar olurum.
  • quote:

Tamamdır hocam ayarladım, çok sağol.

Hocam beni de üyeler arasına yazarsanız çok bahtiyar olurum.

yazdım bile kardeşim

artı ssd farkı mekanik hdd lerden okuma yazma hızlarının müthiş hızlı oluşu teknik bilgi tam veremesemde googlede bulabilirsiniz

tabiki şuan pahalı 120 gb likler bile 300 tl civarı ilerde ucuzlaması muhtemeldir ozaman hdd ler çöpe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Mayıs 2012; 3:17:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

bu arada masaüstü pcye ssd taktım gerçektende müthiş bişeymiş programlar çok hızlı açılıp kuruluyor artı nette müthiş hızlandı bu ssd yi dv 7 ye takmak gerek uçar heralde puanıda 7.9 ve masaüsü 15 saniyede hazır vay be

Evet ssd ler ucuz olsa hiç düşünmezdim bile de şu an fazla birşey yüklü değil C: 70 GB yani yüksek kapasiteli SSD lazım.
    240 GB Alınmaz zaten Bkz.
    120 GB yetmez aslında ama en ucuzu da team 290 TL Bkz.
    Parmak izini okutmada dahil şu anki haliyle açılması 50 sn. bu farka değermi bilmem ama bu aralar almayacağım kesin :D

6C00ET ya SSD takarsak en düşük puan 6.9 olur o da ekran kartından. HDD den kaynaklanan yavaşlığı hissediyorum. Birde şu meşhur winamptan şarkı çalarken kapağı kapatırsam HDD de kapanıyor çünkü HDD nin beyez ışığı kırmızı oluyor bunu nasıl engellerim. Bunu pilden çalışırken yapıyor. Kapak kapandığında sadece ekran kapanacak şekilde ayarlamıştım.

@opxah93
    Bi ara gitmek lazım mağzaya da biraz uzak :) ayrıca o ekran kartı hâlâ çalışıyormu :)

o ayarı sanırım kapak kapatınca hiçbirşey yapma,ya ayarlarsan olur

• quote:

quote:

quote:

bu arada masaüstü pcye ssd taktım gerçektende müthiş bişeymiş programlar çok hızlı açılıp kuruluyor artı nette müthiş hızlandı bu ssd yi dv 7 ye takmak gerek uçar heralde puanıda 7.9 ve masaüsü 15 saniyede hazır vay be

Evet ssd ler ucuz olsa hiç düşünmezdim bile de şu an fazla birşey yüklü değil C: 70 GB yani yüksek kapasiteli SSD lazım.
    240 GB Alınmaz zaten Bkz.
    120 GB yetmez aslında ama en ucuzu da team 290 TL Bkz.
    Parmak izini okutmada dahil şu anki haliyle açılması 50 sn. bu farka değermi bilmem ama bu aralar almayacağım kesin :D

6C00ET ya SSD takarsak en düşük puan 6.9 olur o da ekran kartından. HDD den kaynaklanan yavaşlığı hissediyorum. Birde şu meşhur winamptan şarkı çalarken kapağı kapatırsam HDD de kapanıyor çünkü HDD nin beyez ışığı kırmızı oluyor bunu nasıl engellerim. Bunu pilden çalışırken yapıyor. .Kapak kapandığında sadece ekran kapanacak şekilde ayarlamıştım

@opxah93
    Bi ara gitmek lazım mağzaya da biraz uzak :) ayrıca o ekran kartı hâlâ çalışıyormu :)

o ayarı sanırım kapak kapatınca hiçbirşey yapma,ya ayarlarsan olur

ayarladım ama olmuyor harddiski kapatıyor diğer DV7de de aynı.

• selam gençler :)
  •  HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

Hocam, resimde de gördüğünüz gibi sorunum yazılımsal. Windows'un 'atlama listesi' adı altında görev çubuğundaki programların üstüne sağ tıkladığımızda sık kullanılanlar listesi oluşmaktadır. Fakat bu ben de bazen oluyor bazen olmuyor. Son 3-4 gündür uğraştığımda gördüm ki sağ tıkladığımda gelmeyen liste biraz bekledikten sonra geldi. Yani 1. resimdeki gibi çıktığında az bekliyorum ve 2. resimdeki gibi oluyor. Bu olayı windows media player ve windows gezgininde yaptığını gördüm. 1-2 gündür bu sorunla karşılaşmadım olursa da geç gelme olayı çok ani oluyor, tıklar tıklamaz beklemeden 1.den 2. resme geçiyor. Şu anlık bir şikayetim yok ama neden böyle olduğunu bir türlü anlayamadım?

• quote:

Hocam, resimde de gördüğünüz gibi sorunum yazılımsal. Windows'un 'atlama listesi' adı altında görev çubuğundaki programların üstüne sağ tıkladığımızda sık kullanılanlar listesi oluşmaktadır. Fakat bu ben de bazen oluyor bazen olmuyor. Son 3-4 gündür uğraştığımda gördüm ki sağ tıkladığımda gelmeyen liste biraz bekledikten sonra geldi. Yani 1. resimdeki gibi çıktığında az bekliyorum ve 2. resimdeki gibi oluyor. Bu olayı windows media player ve windows gezgininde yaptığını gördüm. 1-2 gündür bu sorunla karşılaşmadım olursa da geç gelme olayı çok ani oluyor, tıklar tıklamaz beklemeden 1.den 2. resme geçiyor. Şu anlık bir şikayetim yok ama neden böyle olduğunu bir türlü anlayamadım?

Tam anlayamadım ama o liste bendede bazen siliniyor. Mesela şuan media playerde sadece tüm müzikleri yürüt seçeneği var sadece. Eğer disk temizleme ccleaner gibi program kullanıyorsan onlar yüzünden siliyor olabilir.

• quote:

quote:

Tam anlayamadım ama o liste bendede bazen siliniyor. Mesela şuan media playerde sadece tüm müzikleri yürüt seçeneği var sadece. Eğer disk temizleme ccleaner gibi program kullanıyorsan onlar yüzünden siliyor olabilir.

Yok hocam temizleyici program kullanmıyorum. Arada sizin dediğiniz gibi de oluyordu, sadece 'tüm müzikleri yürüt' seçeneği çıkıyordu. Şu anlık bir sorun gözükmüyor.

• selam arkadaslar samsungun yeni bir modelini buldum ve sizlerle paylasıp hp pavilion dv7 den + yönlerini veya - yönlerini bi gözden geçirmenizi istiyorum

• 1. ekran 15 inç
    2. ekran kartı nvidia anlayamadım kaçlık kart sanırım 1 gb
    3. hdd sanırım 1 adet ve 1 tb
    4. parmak izi yok.
    5. sanırım usb 3.0 yok
    benim gördüklerim bunlar işlemci L3 bellek 4 çekirdekse iyi birde cd sürücüsü bluray değil sanırım.

@Precious kardeş ozaman kapak kapanınca bu alet uyuyor yapacak bişey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Mayıs 2012; 2:51:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

selam gençler :)

ben genç değilim ama yinede üstüme alındım selam muhtarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

selam arkadaslar samsungun yeni bir modelini buldum ve sizlerle paylasıp hp pavilion dv7 den + yönlerini veya - yönlerini bi gözden geçirmenizi istiyorum

bu bilgisayar yeni seri ivy bridge serisidir. ve ekran kartı gt650 yine yeni seri nvidia ekran kartı ve 7690xt den iyidir. bunun dışında farklı bir yorum yapamıyorum :)

• quote:

selam arkadaslar samsungun yeni bir modelini buldum ve sizlerle paylasıp hp pavilion dv7 den + yönlerini veya - yönlerini bi gözden geçirmenizi istiyorum

Eğer 3000 serisi işlemcili yani ivy bridgeli bir PC alacaksan acele etme bence ne olur ne olmaz sandy bridge de ki gibi sorunlar çıkmasın. Ama yeni nesil işlemci çok daha iyi olacaktır. Bu modelin ekran 1600x900 15 inç için gayet iyi bir çözünürlük. Ekran kartı da güzel 1. sınıf kart. Fiyatı da iyi gibi 2200 civarındaysa ama daha fazlaysa 15 inç ekrana o kadar para verilmez

DV7 6C00ET den eksik yönü ekranın 1600*900 olması, 15", HDD 1TB griye kalan bütün özellileri DV7 den üstün. Ben olsam alırmıydım ? almazdım çünkü özellikleri istediği kadar güzel olsun bu PC de 5400rpm HDD var ki bizdeki PC leri de darboğaza götüren HDD dir. Bu yüzden almadım yani. SSD almak zaten +200 TL o zaman fiyat uçar gider MONTER markaya bakmanı tavsiye ederim.

Model Kodu NP550P5C-S02TR
    İşlemci Intel® Core™ i7-3610QM 2.30GHz İşlemci (6M Cache, 3.30 GHz e kadar)
    Bellek 8 GB
    Bellek Tipi DDR3
    Sabit disk 1TB 5400 RPM
    Yongaseti INTEL HM76
    Grafik işlemcisi NVIDIA GEFORCE GT 650M
    Grafik Belleği 2GB
    Ekran Büyüklüğü 15.6"
    Ekran Çözünürlüğü 1600 X 900
    Ekran Teknolojisi 300NIT PARLAKLIK HD+ LED
    Optik Sürücü Blu-Ray Okuyucu DVD Yazıcı Combo
    Klavye NUMERIK TR Q
    Web kamerası 1.3 MP HD WEBCAM
    Bluetooth 4.0
    USB 2 X USB 3.0 + 2 X USB 2.0
    Kart Okuyucu 4IN1 (SD, SDHC, SDXC, MMC)
    Harici VGA çıkışı VAR
    Network GIGABIT LAN
    Kablosuz standardı 2X2 802.11 ABG/N INTEL WIFI
    Pil özelliği 6 HÜCRELI (5200 MAH)
    Ağırlık 2.5 KG
    Boyutlar 367.9 X 242.8 X 29.9 ~ 30.4MM
    İşletim Sistemi GENUINE WINDOWS7 HOME PREMIUM
    Renk GÜMÜŞ
    Diğer 4 W STEREO , JBL 3 HOPARLÖR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 27 Mayıs 2012; 12:10:00 >

• quote:

Eğer 3000 serisi işlemcili yani ivy bridgeli bir PC alacaksan acele etme bence ne olur ne olmaz sandy bridge de ki gibi sorunlar çıkmasın. Ama yeni nesil işlemci çok daha iyi olacaktır. Bu modelin ekran 1600x900 15 inç için gayet iyi bir çözünürlük. Ekran kartı da güzel 1. sınıf kart. Fiyatı da iyi gibi 2200 civarındaysa ama daha fazlaysa 15 inç ekrana o kadar para verilmez

DV7 6C00ET den eksik yönü ekranın 1600*900 olması, 15", HDD 1TB griye kalan bütün özellileri DV7 den üstün. Ben olsam alırmıydım ? almazdım çünkü özellikleri istediği kadar güzel olsun bu PC de 5400rpm HDD var ki bizdeki PC leri de darboğaza götüren HDD dir. Bu yüzden almadım yani. SSD almak zaten +200 TL o zaman fiyat uçar gider MONTER markaya bakmanı tavsiye ederim.

Model Kodu NP550P5C-S02TR
    İşlemci Intel® Core™ i7-3610QM 2.30GHz İşlemci (6M Cache, 3.30 GHz e kadar)
    Bellek 8 GB
    Bellek Tipi DDR3
    Sabit disk 1TB 5400 RPM
    Yongaseti INTEL HM76
    Grafik işlemcisi NVIDIA GEFORCE GT 650M
    Grafik Belleği 2GB
    Ekran Büyüklüğü 15.6"
    Ekran Çözünürlüğü 1600 X 900
    Ekran Teknolojisi 300NIT PARLAKLIK HD+ LED
    Optik Sürücü Blu-Ray Okuyucu DVD Yazıcı Combo
    Klavye NUMERIK TR Q
    Web kamerası 1.3 MP HD WEBCAM
    Bluetooth 4.0
    USB 2 X USB 3.0 + 2 X USB 2.0
    Kart Okuyucu 4IN1 (SD, SDHC, SDXC, MMC)
    Harici VGA çıkışı VAR
    Network GIGABIT LAN
    Kablosuz standardı 2X2 802.11 ABG/N INTEL WIFI
    Pil özelliği 6 HÜCRELI (5200 MAH)
    Ağırlık 2.5 KG
    Boyutlar 367.9 X 242.8 X 29.9 ~ 30.4MM
    İşletim Sistemi GENUINE WINDOWS7 HOME PREMIUM
    Renk GÜMÜŞ
    Diğer 4 W STEREO , JBL 3 HOPARLÖR

ivy bridge işlemcili modellerin farkı nedir peki normallerinden ? bende 120gb ssd almayı düşünüyorum da aldıgım gibi vatan comp. 120gb ssd takdırsam garantiden cıkar mı ? ve siz demişsiniz 5400rpm 1tb harddisk oldugu için tercih etmem o kadar büyük sorunmu :D bi ssd alır takarız

EDIT: ufak bi arastırma ile ivy bridgenin sanyden farkının büyük oldugunu düşünüyorum.

Peki neyin nesidir bu intel ivy Bridge?

Ivy Bridge serisi genellikle Sandy Bridge mikro-mimarisinin üzerine kurulmuş durumda, ama oldukça önemli gelişmeler ve yapı farklarıyla birbirinden ayrılıyor. Performans artışını rakamlaştırmak gerekirse uygulamalarda Sandy Bridge (gelişmiş AVX ivme) işlemcilere nazaran %20 oranında bir hız artışı söz konusu ayrıca yeni işlemci grafik konusunda da oldukça yetenekli DirectX 11 ve OpenCL 1.1 (OpenGL değil) desteği ile sandy bridge ‘den %30 fazla hız artışı sağlayan ivy bridge oyunlarda da kendinden söz ettirecek. Intel ivy Bridge in diğer öne çıkan özellikleri ise bağlantı ve güç yönetiminde ortaya çıkıyor. PCI Express 3.0 x16 arabirim in yanı sıra PCIe 2.0 x4 kontrolcüsü ve 22mm teknoloji ile üretildiğinden güç yönetimindeki gelişmeler bu işlemciyi inanılmaz kuvvetli kılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opxah93 -- 27 Mayıs 2012; 12:41:13 >

• quote:

ivy bridge işlemcili modellerin farkı nedir peki normallerinden ? bende 120gb ssd almayı düşünüyorum da aldıgım gibi vatan comp. 120gb ssd takdırsam garantiden cıkar mı ? ve siz demişsiniz 5400rpm 1tb harddisk oldugu için tercih etmem o kadar büyük sorunmu :D bi ssd alır takarız

EDIT: ufak bi arastırma ile ivy bridgenin sanyden farkının büyük oldugunu düşünüyorum.

Peki neyin nesidir bu intel ivy Bridge?

Ivy Bridge serisi genellikle Sandy Bridge mikro-mimarisinin üzerine kurulmuş durumda, ama oldukça önemli gelişmeler ve yapı farklarıyla birbirinden ayrılıyor. Performans artışını rakamlaştırmak gerekirse uygulamalarda Sandy Bridge (gelişmiş AVX ivme) işlemcilere nazaran %20 oranında bir hız artışı söz konusu ayrıca yeni işlemci grafik konusunda da oldukça yetenekli DirectX 11 ve OpenCL 1.1 (OpenGL değil) desteği ile sandy bridge ‘den %30 fazla hız artışı sağlayan ivy bridge oyunlarda da kendinden söz ettirecek. Intel ivy Bridge in diğer öne çıkan özellikleri ise bağlantı ve güç yönetiminde ortaya çıkıyor. PCI Express 3.0 x16 arabirim in yanı sıra PCIe 2.0 x4 kontrolcüsü ve 22mm teknoloji ile üretildiğinden güç yönetimindeki gelişmeler bu işlemciyi inanılmaz kuvvetli kılıyor.

SSD için 2500 TL civarında 15" ekranlı PC de direk hazır gelmeliydi onu demek istedim sen sonradan alacaksan bir manası yok yani. Daha ucuza birşey al parçaları tamamla o zaman :)

Ivy işlemci için tabiki teknolojisi çok gelişmiş ama gereklimi ? değil. Çünkü ben artık oyun oynarken cool sense yi açıyorum yani 2.2 GHz hızında hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Fazlasına da ihtiyaç duymadım (BTF 3 te işlemcinin en fazla 41% ini kullandı). İhtiyaç duyarsam cool senseyi kapalı tutarak 4 .ekirdekte 2.8 GHz yaparım ve devam ederim. Teknoloji süreki gelişyor yetişmek mümkün değil ama bugün kesinlikle ivy bridgeli PC lere gerek yok hatta bizim 2670QM bile çok fazla. Parana yazık. Ayrıca ATI ekran kartını da fazla kullanmıyorum intele oranla 10% ...

İllâ iyi PC almak istiyorsan Samsung alma en azından :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 27 Mayıs 2012; 14:20:05 >

• quote:

SSD için 2500 TL civarında 15" ekranlı PC de direk hazır gelmeliydi onu demek istedim sen sonradan alacaksan bir manası yok yani. Daha ucuza birşey al parçaları tamamla o zaman :)

Ivy işlemci için tabiki teknolojisi çok gelişmiş ama gereklimi ? değil. Çünkü ben artık oyun oynarken cool sense yi açıyorum yani 2.2 GHz hızında hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Fazlasına da ihtiyaç duymadım. İhtiyaç duyarsam cool senseyi kapalı tutarak 4 .ekirdekte 2.8 GHz yaparım ve devam ederim. Teknoloji süreki gelişyor yetişmek mümkün değil ama bugün kesinlikle ivy bridgeli PC lere gerek yok hatta bizim 2670QM bile çok fazla. Parana yazık. Ayrıca ATI ekran kartını da fazla kullanmıyorum intele oranla 10% ...

2641tl dv7 a8h92ea 2271tl samsung NP550P5C-S02TR dv7 dede 5400rpm harddisk var ekran kartı düşük işlemcisi düşük bi tek + 17.3'' ve 1920x1080 2271 + 200 liralik bi ssd ile dv7 yi belki 7-8tık üste katlıycak bu samsung modeli.

sahsen ben senin markalara takılı kaldıgını düşünüyorum ve suan hp dısında nereye baksan kusur bulabilicek kapasite gördüm sende :D sahsen gerekse bloglardan gerekse tanıtımlardan samsungda yabana atılacak kasalar üretmiyor :)

son olarak senin önerin nedir ekran kartı en düşük gt650m ve işlemcisi 2.2 i7 2670qm olarak?

• quote:

quote:

Ivy işlemci için tabiki teknolojisi çok gelişmiş ama gereklimi ? değil. Çünkü ben artık oyun oynarken cool sense yi açıyorum yani 2.2 GHz hızında hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Fazlasına da ihtiyaç duymadım. İhtiyaç duyarsam cool senseyi kapalı tutarak 4 .ekirdekte 2.8 GHz yaparım ve devam ederim. Teknoloji süreki gelişyor yetişmek mümkün değil ama bugün kesinlikle ivy bridgeli PC lere gerek yok hatta bizim 2670QM bile çok fazla. Parana yazık. Ayrıca ATI ekran kartını da fazla kullanmıyorum intele oranla 10% ...

2641tl dv7 a8h92ea 2271tl samsung NP550P5C-S02TR dv7 dede 5400rpm harddisk var ekran kartı düşük işlemcisi düşük bi tek + 17.3'' ve 1920x1080 2271 + 200 liralik bi ssd ile dv7 yi belki 7-8tık üste katlıycak bu samsung modeli.

sahsen ben senin markalara takılı kaldıgını düşünüyorum ve suan hp dısında nereye baksan kusur bulabilicek kapasite gördüm sende :D sahsen gerekse bloglardan gerekse tanıtımlardan samsungda yabana atılacak kasalar üretmiyor :)

son olarak senin önerin nedir ekran kartı en düşük gt650m ve işlemcisi 2.2 i7 2670qm olarak?

Dikkatini çekerse yukarıda zaten monster al dedim hp al demedim niye marka takıntım olsun . Ben 17" olduğu için hp aldım (Ayrıca 17" e senin saydığın özelliklerde bir pc bak sonra fiyatı öğrenip bizim 6C00ET ile karşılaştır).

Öneri konusunda meselahttp://www.monsternotebook.com.tr/QAL51-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61QAL512.html gibi ürünlere bakmanı tavsiye ederim.

2. Olarak 2670QM istersen
    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p611&opr=5055
    daha iyi çünkü ekran kartı 192 bit. Yukarıdakine SSD alacağına buna al daha iyi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 27 Mayıs 2012; 14:46:41 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.