Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: çetinist

bendede aynı sayfa cıkıyorr:)

sizdeki sürüm kaç acaba ona bakıp yazın
  • yalnız arkadaşlar bildiğim kadarıyla bu ekran kartının yeni catalys sürümü yok
  • nasıl bakacağımıda bilmiyorum ki:)) hp asistanda performans arttırıcı bir ayar olma ihtimali varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

mito hocam sürümün ne olduğuna nereden bakıyorduk dedim ya kafa dolu hiç bişey gelmiyo aklıma kusura bakma bide sana zahmet bios tan fixed dan eski haline değiştirip bi bakarmısın catalyst in menüsü yine aynı mı kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

quote:

quote:

mito hocam sürümün ne olduğuna nereden bakıyorduk dedim ya kafa dolu hiç bişey gelmiyo aklıma kusura bakma bide sana zahmet bios tan fixed dan eski haline değiştirip bi bakarmısın catalyst in menüsü yine aynı mı kalıyor.

pardon yeni farkedip resim hazırlıyordum bende dalgınım

catalys yi açıp i bilgiye tıklayın biosdan bakarım tamm

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mayıs 2012; 2:27:20 >

• ben masaüstünde sağ tıklayınca üstte grafik seçenekleri ve değiştirilebilir grafikleri yapılandır diye 2 ayrı seçenek çıkıyor. buraya kadar aynıdır heralde sizdede. değiştirilebilir grafikleri yapılandır diyince gelen ekran az önce eklediğim resim.
    grafik seçenekleri tıklayınca catalyst control center açılıyor ama bilgi yi tıklayınca bende yazılım donanım falan yazmıyor. sadece amd ana sayfa ve yazılım güncelleştirme sekmeleri çıkıyor. güncelle diyincede sürüm güncel diyor zaten. sağ üstteki tercihleri tıklayıp catalyst control center hakkında sekmesini tıklayıncada küçük ekrandaki bilgiler çıkıyor başka birşey yok. enteresan bi durum. amd den güncellemeyede tırsıyorum sorun çıkartıyor dendiği için.

sürümler aynı sizinle ama ekranlar değişik nasıl oluyosa kafam almadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 14 Mayıs 2012; 2:39:35 >

• aynen kardeşim yanlış hatırlıyormuşum biosdan fixsdi kapayınca bendede bu çıkıyor artı evet catalysde de sürüm görünmüyor sendeki gibidemekki biosdan fixsed açılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mayıs 2012; 2:41:44 >
  • quote:

aynen kardeşim yanlış hatırlıyormuşum biosdan fixsdi kapayınca bendede bu çıkıyor

oh o zaman kızılcak bi durum yokmuş bende diyorum ulan bu menü niye bende yok :D sürümlerimizde aynı görünüyor gece gece uyuyamazdım valla sen şu fixed dan değiştirip cevap vermesen sağolasın dostum

• sende sağol bende yanlış hatırlıyormuşum fixsed kapalıyken aynen sendeki gibiymiş bilgi bölümü dahil
    sen açmadınmı fixsedi? artı güncellemeye bassanda yok der zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mayıs 2012; 2:50:13 >
  • arkadaşlar.. ayarların resimdeki gibimi olması lazım..
  • @mito hocam valla fixed a değiştirmeye niyetlendim ama bu hata muhabbetleri dönünce ellemedim. hazır sorunsuz kullanırken zırt pırt alttan hata balonu çıksın istemiyorum, kafam rahat olsun diye yani tamamen.

gördüğüm kadarıyla fixed a değiştirmenin tek artısı istediğinde herşeye amd kartı yada intel kartı kullanmayı seçebilme. bizimkindeyse her programa istediğin kartı atayabiliyorsun, mesela msnde ve chrome da video izlerken intel kartla kullanırken aynı anda photoshop açarsan onuda amd kartla kullanabiliyorsun, olduda aynı anda oyun açtın cıvıtıp onada amd yi atayabiliyorusn yine, vb. gibi. yani gereksiz yere msn yada chrome için güçlü kart kullanıp pili fazla tüketip makineyi ısıtmıyorsun. gereken işleme gereken kart bu pil ömrü ve ısınma için daha faydalı bana kalırsa. birde işini otomatik yapmış oluyor uğraştırmıyor kullanıcıyı.

yada ben mi yanlış düşünüyorum aynı anda iki kartıda kullandığı için daha fazla güç harcıyor da olabilir bilemiyorum. ama bu sadece güç isteyen bir uygulamayla istemeyen uygulamayı aynı anda kullanınca geçerli. ee ne anladım o zaman sadece güçlü kartı kullanalım nasılsa iki türlüde fazla güç harcıcak, fazla güç harcayan programla işimiz bitince intel karta geçririz dersenizde oda doğru

amaaaannn kafam karıştı yine gece gece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 14 Mayıs 2012; 3:26:36 >

• quote:

valla niyetlendim ama bu hata muhabbetleri dönünce ellemedim. hazır sorunsuz kullanırken zırt pırt alttan hata balonu çıksın istemiyorum, kafam rahat olsun diye yani tamamen.

gördüğüm kadarıyla fixed a değiştirmenin tek artısı istediğinde herşeye amd kartı yada intel kartı kullanmayı seçebilme. bizimkindeyse her programa istediğin kartı atayabiliyorsun, mesela msnde ve chrome da video izlerken intel kartla kullanırken aynı anda photoshop açarsan onuda amd kartla kullanabiliyorsun, olduda aynı anda oyun açtın cıvıtıp onada amd yi atayabiliyorusn yine, vb. gibi. yani gereksiz yere msn yada chrome için güçlü kart kullanıp pili fazla tüketip makineyi ısıtmıyorsun. gereken işleme gereken kart bu pil ömrü ve ısınma için daha faydalı bana kalırsa.

aynen katılıyorum sana bahaneyle fixsedi kapadım gerçektende pc serinledi ve gördüğüm kadarıyla hızlandı atama olayı oyunda nasıl olur bilmem ama ben sadece facede oyuna takılırım onada baktım intel yetiyor pc ye oyun kurmayı sevmiyorum yazık yaw pcyi haşat ediyor oyunlar hatta amd kartta 47 50 c de gezen ısı intelde 41 45 c boşverelim fixsedi yaw artı sanırım fixsedden yapıyor o donma ve kararıp gelmeyi. bencede bu kart yeterli

çetin kardeş hangi ayrı sordun? resimdekiyse bende öyle çıktı ama ZETTGEIST arkadaşın dediği gibi istediğin uygulama programa amd kartı atayabiliyorsun tabi ben hiç atamadım henüz ve gerekmedikçede fixsedi açmaya gerek yok gibi

EDİT: baktımda neyi açarsan kendi atıyor kartı sanırım alt reimde bişey açmışım ona amd yi atamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mayıs 2012; 3:33:25 >

• quote:

EDİT: baktımda neyi açarsan kendi atıyor kartı sanırım alt reimde bişey açmışım ona amd yi atamış

hocam sanırım neye güç gerektiğini catalyst kendi algılıyor o programı başlattığında ve ona göre kendisi temel bir atama yapıyor. sonradan siz değiştirirsiniz isterseniz. mesela winsat nedir bilmiyorum ama yüksek performans yazan kırmızı kutuyu tıklayıp tasarruflu gpu ya geçirebilirsin. yeşil olup alttaki uygulayı tıklayınca bundan sonra hep o atamayı yani tasarruflu gpu yu kullanıyor değiştirmiyor.

bu arada bende şu anda metro 2033 ve prototype var oyun olarak. haklısın notebook ta oyun banada sıcak gelmiyor ama donanım iyi olunca şeytan dürtüyor işte oyunlar için grafikleri yapılandır ekranından kart atama olayını beceremedim göz at diyince oyunları bulamadım çünkü ama catalyst otomatik olarak amd yi atıyor kesin, çünkü iki oyunuda high ayarlarla oynuyorum ve intel kartı atasa onun kaldırması ümmkün değil özellikle metro 2033ü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 14 Mayıs 2012; 3:46:57 >

• quote:

quote:

hocam sanırım neye güç gerektiğini catalyst kendi algılıyor o programı başlattığında ve ona göre kendisi temel bir atama yapıyor. sonradan siz değiştirirsiniz isterseniz. mesela winsat nedir bilmiyorum ama yüksek performans yazan kırmızı kutuyu tıklayıp tasarruflu gpu ya geçirebilirsin. yeşil olup alttaki uygulayı tıklayınca bundan sonra hep o atamayı yani tasarruflu gpu yu kullanıyor değiştirmiyor.

aynen kardeşim çaktım köfteyi tıklayınca değişiyor birde winsat ya oyun facedeki yada dizi açtım 2 sinden biri olabilir ozaman bu fixsedi açmaktan daha iyiymiş yemişim win 7 de 6.9 puanı yaw bırak 6.3 olsun dimi neyse senin bahanenle kapadık şu fixsedi iyi oldu valla

• bu arada bişey daha öğrendik bu sayede, WinSAT.exe bilgisayarınızın performansını test edip , buna göre puanlama yapan bir sistem miş.(Bilgisayarın özellikler bölümündeki puan). istendiğinde kapatılabiliyormuş, kapatmak bir sorun çıkarmazmış.

kapatmak için:

1-) Denetim masasına girip , "Görüntüleme Ölçütü" 'ne basıp "Büyük Simgeler" 'i seçip " Yönetimsel Araçlar" 'a tıklayın.

2-) Gelen menüde , "Görev Zamanlayıcı" 'ya çift tıklayın.

3-) Açılan pencerede sol taraftaki "Görev Zamanlayıcı Kitaplığı" 'na çift tıklayıp "Microsoft => Windows => Maintenance" seçeneğine tıklayın. Üstte , "WinSAT" 'ı göreceksiniz. Sağ tıklayıp , devre dışı bırakın.

farumdaki başka bir konuda @Eric Cartman. nickli arkadaştan alıntıdır

amd kartı kullanmasının sebebi puanlama yaparken makineyi zorlamasından ve güçlü karta göre puan vermesinden kaynaklı sanırım, onu intele çevirmemek lazım bence, puanlamayı intel karta göre yapıp puanı dahada düşürebilir aman diyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 14 Mayıs 2012; 4:01:10 >

• quote:

bu arada bişey daha öğrendik bu sayede, WinSAT.exe bilgisayarınızın performansını test edip , buna göre puanlama yapan bir sistem miş.(Bilgisayarın özellikler bölümündeki puan). istendiğinde kapatılabiliyormuş, kapatmak bir sorun çıkarmazmış.

kapatmak için:

1-) Denetim masasına girip , "Görüntüleme Ölçütü" 'ne basıp "Büyük Simgeler" 'i seçip " Yönetimsel Araçlar" 'a tıklayın.

2-) Gelen menüde , "Görev Zamanlayıcı" 'ya çift tıklayın.

3-) Açılan pencerede sol taraftaki "Görev Zamanlayıcı Kitaplığı" 'na çift tıklayıp "Microsoft => Windows => Maintenance" seçeneğine tıklayın. Üstte , "WinSAT" 'ı göreceksiniz. Sağ tıklayıp , devre dışı bırakın.

amd kartı kullanmasının sebebi puanlama yaparken makineyi zorlamasından ve güçlü karta göre puan vermesinden kaynaklı sanırım, onu intele çevirmemek lazım bence, puanlamayı intel karta göre yapıp puanı dahada düşürebilir aman diyim

aynen kardeşim onu ben önceden farketmiştim yani fixsed açıkken kartı değiştirince puanlamayı yeniden yap diyordu puan bölümünde ve yeni donanım bulundu yazıyordu tabi birde puan bölümünde yaptım sadece kart puanı 6.3 oldu boşver önemi yok

hımm demek winsat ondan yazmış aynen bende zaten puanlamaya bakmıştım yukarda yazdığım gibi yeniden yap diyordu güzel bilgi sen ve google sağolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mayıs 2012; 4:10:22 >

• Pili iyice bitirip (%0) pc açıkken şarj ettiğimde şarj dolana kadar fan hep çalıştı ve bişey yapmasamda 60 dereceydi normalmi bu çünkü pile el değmiyordu.

Ekleme;
    PC kapalı olduğunda internet tuşuna basınca windows acılmadan direk quickweb açılıyor ya orada ben klavyede Türkçe Q yu bulamadım sizde varmı ? (Türkiye de Türkmenistan var :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Mayıs 2012; 13:33:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious89

Pili iyice bitirip (%0) pc açıkken şarj ettiğimde şarj dolana kadar fan hep çalıştı ve bişey yapmasamda 60 dereceydi normalmi bu çünkü pile el değmiyordu.

Ekleme;
    PC kapalı olduğunda internet tuşuna basınca windows acılmadan direk quickweb açılıyor ya orada ben klavyede Türkçe Q yu bulamadım sizde varmı ? (Türkiye de Türkmenistan var :D )

pil sıftdan dolarken sıcak olabilir ama neden 60 c ve fan çalışmış hele boştayken yaptıysa ilginç bende hiç olmadı.
    quickwebde evet sadece türkmenistan var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mayıs 2012; 20:51:18 >
  • Diğer yazdıklarınızdan pek birşey anlamadım ama şu pil mevzuunda 0!a kadar bitirilmez biliyorum ikaz verdiği gibi şarja takmak gerekir en düşük %7 biliyorum. Haftada 2 kere pilleri ikaza kadar bitirip şarja takıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.