Şimdi Ara

Hp Pavilion DV5-1041 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar HP Pavilion NV5-1041 marka notebook a sahibim.Yaklaşık 1 aydır hiç sorunsuz bir şekilde kullanıyordum.Ancak 2gün önce bilgisayar Cd-rom u görmemeye başladı.Aygıt Yöneticisinde Blueray-Rom un yanında ünlem işareti çıkıyor.2 gündür ne yapsam fayda etmeti.İnternetten de aradım ancak driverını bulamadım.Hp'nin kendi sitesinde bile yok.Driver update etmeye çalıştığımda ise windows driver bulundu ancak yüklenemedi diye hata mesajı veriyor.Ne yapmam gerekli.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.

• Arkadaşlar yok mu bu konu da yardımcı olabilicek hiç kimse?
  • Demekki bilen birisi yok gerçektende.
  • Global sitesinden arastirma yaptiniz mi ? Oradada bulamadiysaniz format atmayi deneyin yine olmazsa servise bir danisin
  • Formatı son çare olarak düşünüyorum aslında.Sitesinde cd-rom la ilgili hiçbirşey yok.
  • iyi ama cd rom lar drivera ihtiyaç duymaz diye düşünüyorum. yani demek istediğim zaten driverı yoktur ve de formatla da düzeleceğini zannetmem. Bence cd rom bozuk, değişmesi gerek.

Eğer cd rom bozuk değil ise daha kötüsü anakartta da problem olabilir Allah korusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 8 Ocak 2009; 16:42:24 >
  • dostum cd-rom u görüyor alet aygıt yöneticisinde çıkıyor markası modeli fln ama bir türlü yazılımını yükleyemiyor.
  • yazılımdan kaynaklanan bir sorundur bence. recovery yaparsan düzelir. format atmanıda önermem
  • Bu sorun o modelde çok karşılaşılan bırşeymış sıf bu yuzden 1041den vazgectım umarım halledebılırsın..
  • hayır bu işin modeli yok. hiçbi modelinde (bütün markalarda) istisnasız belli bi parçasında tüm ürünlerde çıkardığı bi sorunda yok. öncedende söylediğim gibi büyük yatırımlar yapılarak bu ürünler piyasaya çıkıyor. lütfen bilip bilmeden insanların bilgisayar seçimine olumsuz etkide bulunup yanlış yönlendirmeyelim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stnzmRetra

hayır bu işin modeli yok. hiçbi modelinde (bütün markalarda) istisnasız belli bi parçasında tüm ürünlerde çıkardığı bi sorunda yok. öncedende söylediğim gibi büyük yatırımlar yapılarak bu ürünler piyasaya çıkıyor. lütfen bilip bilmeden insanların bilgisayar seçimine olumsuz etkide bulunup yanlış yönlendirmeyelim.

arkadaşım hem cd/dvd hemde bluray aynı yerden okunuyor dolayısıyla sorunlar cıkıyor ve ne kadar cok özellık olursa pc o kadar cok kasar we yorar kendını buda dha fazla ısı demektir.
  • Evet recovery son çare olarak gözküyor gerçektende.Ama biraz daha araştırıp recovery ye geçmek daha mantıklı bence.Bir çözümü olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fianna

quote:

Orjinalden alıntı: stnzmRetra

hayır bu işin modeli yok. hiçbi modelinde (bütün markalarda) istisnasız belli bi parçasında tüm ürünlerde çıkardığı bi sorunda yok. öncedende söylediğim gibi büyük yatırımlar yapılarak bu ürünler piyasaya çıkıyor. lütfen bilip bilmeden insanların bilgisayar seçimine olumsuz etkide bulunup yanlış yönlendirmeyelim.

arkadaşım hem cd/dvd hemde bluray aynı yerden okunuyor dolayısıyla sorunlar cıkıyor ve ne kadar cok özellık olursa pc o kadar cok kasar we yorar kendını buda dha fazla ısı demektir.

Arkadaşım "ısınmayan ve yorulmayan" bir laptop belki bu yüzyıl içinde çıkabilir. ama şu an öyle bir durum söz konusu değil. Isınıp yorulacak bu çok doğal ama sadece sıcak diye ısındı diyemeyiz önemli olan bilimsel verileri yani sıcaklık dereceleri. Isınma konusunuda neden açtığını anlayamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: xPro_MetheuSx

Evet recovery son çare olarak gözküyor gerçektende.Ama biraz daha araştırıp recovery ye geçmek daha mantıklı bence.Bir çözümü olabilir.

Tabiki.. Araştırma yapmadan format yada recovery işlemi yapılmaması daha mantıklı. ama en kotu ihtimal recovery olur. umarımda büyük bir sorun çıkmaz..
  • Arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm.Sorun HP den değil Vistanın kendisinden kaynaklanıyormuş.

Alıntı:

""çalıştıra regedit yazıp registrye giriyoruz.Burda
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11­CE-BFC1-08002BE10318}

Bunu buluyoruz tıkladığımıza sağ açılan bölümde upper ve lower filter'ları siliyoruz.Yaparken ben baya çekindim.İlkhttp://www.randomfix.com/2007/04/12/windows-vista-%E2%80%93-missing-cddvd-rom-drive/ bu sitede gördüm güvenemedim ama yine de yaptım.Sonra yeniden başlatıyoruz.Dvd-rom hala gelmediyse registry de tekrar aynı yere gidiyoruz orda böyle install'ı falan bir bölüm var onun karşısında 0 vardı onu 1 yaptım sistemi yeniden başlattım ve dvd-rom geri geldi tıkır tıkır da çalışıyor.Formattan kurtuldum.
    Bu verdiğim linkte vista yazıyor ancak ben XP kullanıyorum işe yaradı.
    http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Ben-us%3B314060&x=12&y=13#
    bu da microsoftun aynı yöntemle çözümü.
    Kendimce anlattım çok açıklayıcı olmadıysa bu siteleri de incelersin.Ancak dediğim gibi upper ve lower filterlar silindikten ve yeniden başlatıldıktan sonra dvd gözükmüyorsa o registry de aynı bölümde install'a başlayan kısımı 1 yapmayı deneyin.""

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.