Şimdi Ara

HP PAVILION DV5-1255ET fAN CLuB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CooL4eVeR bu arada işin tuhaf yanı ben teknosadan aldım urunu ve oradakı urunde sag tarafda altec lansıng sol tarafında ıse bılgısayarın srs yazıyordu ama benım bılgısayarda sag tarafda altec lansıng yazıyor ama sol tarafadakı yazı yok teknosa ya goturdum aynı bılgısayar dımı dıye:) unutmuslar o baskıyı dedıler hp nın tuhaf bır tarafı nasıl unuturlar kı neyse lafı uzatmıyım......... o Srs premıun sound olayı nedır bılgı verebılırmsın merak ettım de?
  • Peki recovery kısmını harici bir diske kopyaladıktan sonra bilgisayarın diskine tümden format atıp yeniden bölümledikten sonra bu harici harddikteki kopyalanan recovery yi kullanarak kurtarma yapabilir miyim sizce? Bir de daha önce de Hp DV6700 serisi laptop kullandım ve hp teknik destekteki arkadaş recovery yapınca sistemdeki herşey gider ve ilk haldeki bölümleme ve dosyaşar gelir demişti ve o günden beri recovery işine soğuk bakıyorum. Yani diski 3 e böldüm ve sonra recovery yaptım, sadece c yenilenir demişsiniz, doğrudur ama bu adamın verdiği bilgi yanlış mı? Yoksa başka birşeyden mi bahsediyor? Emin olmak için sordum ona göre recovery kısmının yedeğini alacağım arkadaşlar...
  • Srs inside yani Srs donanımlı cihazlarda surround ses vardır, yani ses bir sinema salonundaki gibi sanki her tarafta kolon varmış gibi etrafını sarar. Srs ses ve özellikle surround sistemler üzerine uzmanlaşmış bir şirkettir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *seyfi*

Peki recovery kısmını harici bir diske kopyaladıktan sonra bilgisayarın diskine tümden format atıp yeniden bölümledikten sonra bu harici harddikteki kopyalanan recovery yi kullanarak kurtarma yapabilir miyim sizce? Bir de daha önce de Hp DV6700 serisi laptop kullandım ve hp teknik destekteki arkadaş recovery yapınca sistemdeki herşey gider ve ilk haldeki bölümleme ve dosyaşar gelir demişti ve o günden beri recovery işine soğuk bakıyorum. Yani diski 3 e böldüm ve sonra recovery yaptım, sadece c yenilenir demişsiniz, doğrudur ama bu adamın verdiği bilgi yanlış mı? Yoksa başka birşeyden mi bahsediyor? Emin olmak için sordum ona göre recovery kısmının yedeğini alacağım arkadaşlar...

Bildiğim karadıryla ( Bundan önceki DV6000 serisi laptopta denediğim kadarıyla ) recovery esnasında hard disc tekrardan formatlanıyor ve daha önceden kurulmuş tüm bölümler vs. gidiyor, ilk aldığın gibi :C ve Recovery olmak üzere 2 bölüm oluşuyor ( DV5-1255et de henüz denemedim ama farklı olacağını zannetmiyorum )

• quote:

Peki recovery kısmını harici bir diske kopyaladıktan sonra bilgisayarın diskine tümden format atıp yeniden bölümledikten sonra bu harici harddikteki kopyalanan recovery yi kullanarak kurtarma yapabilir miyim sizce? Bir de daha önce de Hp DV6700 serisi laptop kullandım ve hp teknik destekteki arkadaş recovery yapınca sistemdeki herşey gider ve ilk haldeki bölümleme ve dosyaşar gelir demişti ve o günden beri recovery işine soğuk bakıyorum. Yani diski 3 e böldüm ve sonra recovery yaptım, sadece c yenilenir demişsiniz, doğrudur ama bu adamın verdiği bilgi yanlış mı? Yoksa başka birşeyden mi bahsediyor? Emin olmak için sordum ona göre recovery kısmının yedeğini alacağım arkadaşlar...

Recovery iki şekilde oluyor.Recovery başlangıcında gelişmiş seçenekler diye bir seçenek var .
    o seçeneği şeçmeyip next dersen servisin dediği gibi C: ve recovery bölümü olmak üzere iki bölüm halinde oluşuyo.
    Yani fabrika ayarlarına geliyor.
    Gelişmiş seçenekleri(advanced options) seçip ordan da sistem kurtarmayı(system recovery) seçersen sadece C: sürücüsünü formatlıyor.
    Bilgisayarın daha hamken bu denemeleri yapabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: canbrk

quote:

Recovery iki şekilde oluyor.Recovery başlangıcında gelişmiş seçenekler diye bir seçenek var .
    o seçeneği şeçmeyip next dersen servisin dediği gibi C: ve recovery bölümü olmak üzere iki bölüm halinde oluşuyo.
    Yani fabrika ayarlarına geliyor.
    Gelişmiş seçenekleri(advanced options) seçip ordan da sistem kurtarmayı(system recovery) seçersen sadece C: sürücüsünü formatlıyor.
    Bilgisayarın daha hamken bu denemeleri yapabilirsin.

Tamam, bu cevap aradaki farkı gösterdi ve çok açıklayıcı oldu sağolun. Bu arada recovery dvd leri oluşturup bir kenara kaldırdım. Ancak diski bölüp sistemi kurduktan sonra acronis i kullnarak yedek alacağım, gayet güzel bir prograö-m. Tabi arkadaşların belirttiği gibi backup aldıktan sonra recovery yapmayı da denerim... Ayrıca acronis te başlangıç cd si oluşturuken sorun yaşayanlar varsa bu cd yi oluşturmadan önce denetim masası bölge ve dil ayarlarını ingilizce ye cevirip sonra cd yi oluşturabilirler...

• merhaba arkadaşlar

ben de dün Capitol teknosa'dan aldığım hp dv5 1255 ile aranıza katılmış bulunmaktayım..

;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dazzle me

merhaba arkadaşlar

ben de dün Capitol teknosa'dan aldığım hp dv5 1255 ile aranıza katılmış bulunmaktayım..

;)

Güle güle kullan...

Arkadaşlar bazı konularda tavsiyelerinizi rica edecektim...

1- 1255et kullanıyorum ve dokunmatik tuşlardan sadece ses arttırma ve azaltmada sorun var sanırım. Normal durumda bu 2 tuştan birine bastığımda ekranda gösterge çıkması vesesin değişmesi gerekmez mi? video izlerken bile çıkmıyor. Nasıl çözebilirim acaba???

2- Bu model için Bİos u değiştirmeme gerek var mı? Bios versiyonunu nasıl görebilirim? Hp sitesinden en son bir bios indirmiştim, onu kullanmam lazım değil mi?

3- Son olarak bilgisayarımla ilgili donanım ve bazı fiziksel özellikleri(sıcaklık vb) görmek için everest programını kullanmayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz?

Teşekkürler,

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

;)

Güle güle kullan...

1- 1255et kullanıyorum ve dokunmatik tuşlardan sadece ses arttırma ve azaltmada sorun var sanırım. Normal durumda bu 2 tuştan birine bastığımda ekranda gösterge çıkması vesesin değişmesi gerekmez mi? video izlerken bile çıkmıyor. Nasıl çözebilirim acaba???

2- Bu model için Bİos u değiştirmeme gerek var mı? Bios versiyonunu nasıl görebilirim? Hp sitesinden en son bir bios indirmiştim, onu kullanmam lazım değil mi?

3- Son olarak bilgisayarımla ilgili donanım ve bazı fiziksel özellikleri(sıcaklık vb) görmek için everest programını kullanmayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz?

Teşekkürler,

Sağ alt köşede hopörler simgesine tıkla ses çubuğu çıksın sonrada dokunmatik panelden +,- ye bas ses çubuğu aşağıya yukarı hareket ediyorsa dokunmatik tuşlar çalışıyordur.Ekranın ortasında çıkan ses çubuğuna çok takma bazen çıkmayabiliyor.

1255 de bildiğim kadarıyla Bios sürümü F14 zaten son sürümde F14.Bios sürümünü HP yardım ve destek programı içindeki sistem bilgilerinden veya Başlat-Tüm Programlar-Donatılar-Sistem araçları-sistem bigisi ordanda sistem özeti menüsünden görebilirsin.

Everest şu an en popüler program bende kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

;)

Güle güle kullan...

Teşekkürler,

Sağ alt köşede hopörler simgesine tıkla ses çubuğu çıksın sonrada dokunmatik panelden +,- ye bas ses çubuğu aşağıya yukarı hareket ediyorsa dokunmatik tuşlar çalışıyordur.Ekranın ortasında çıkan ses çubuğuna çok takma bazen çıkmayabiliyor.

1255 de bildiğim kadarıyla Bios sürümü F14 zaten son sürümde F14.Bios sürümünü HP yardım ve destek programı içindeki sistem bilgilerinden veya Başlat-Tüm Programlar-Donatılar-Sistem araçları-sistem bigisi ordanda sistem özeti menüsünden görebilirsin.

Everest şu an en popüler program bende kullanıyorum.

Evet, sağ alttaki hoparlör simgesini açınca dokunmatik tuşların etkisini görebiliyorum ama o hoparlör simgesini kapattığımda dokunmatik tuşlar ekranda görünmediği gibi ses açıp kapamaya hiçbir etkisi olmuyor... Hp sitesinde bu tür bi driver görmemiştim ama var mı böyle bir dokunmatik tuşla ilgili driver?

Everest i kurdum, dediğin gibi gayet güzel, bios sürümünü de gördüm, f.14, sorun yok yani... Ancak yeni bios sürümü çıktığında nereden takip edebilirim acaba?

Diğer bir konu da şu fdisk le diski bölme ve recovery kısmını silme konusunda da senin tavsiyelerin en doğrusu gibi geldi bana... Yani önce recovery i kullanıp sistemi ilk haline getirdikten sonra vista nın disk partition özelliği ile diski bölümleyeceğim. Fdisk yerine vista nın bu özelliğini kullanmanın herhangi bir dezavantajı olmaz değil mi???

Sağolasın canbrk, sayende bu yeni bilgisayarla ilgili birçok sorunun üstesinden geliyorum...

• quote:

Evet, sağ alttaki hoparlör simgesini açınca dokunmatik tuşların etkisini görebiliyorum ama o hoparlör simgesini kapattığımda dokunmatik tuşlar ekranda görünmediği gibi ses açıp kapamaya hiçbir etkisi olmuyor... Hp sitesinde bu tür bi driver görmemiştim ama var mı böyle bir dokunmatik tuşla ilgili driver?

Everest i kurdum, dediğin gibi gayet güzel, bios sürümünü de gördüm, f.14, sorun yok yani... Ancak yeni bios sürümü çıktığında nereden takip edebilirim acaba?

Diğer bir konu da şu fdisk le diski bölme ve recovery kısmını silme konusunda da senin tavsiyelerin en doğrusu gibi geldi bana... Yani önce recovery i kullanıp sistemi ilk haline getirdikten sonra vista nın disk partition özelliği ile diski bölümleyeceğim. Fdisk yerine vista nın bu özelliğini kullanmanın herhangi bir dezavantajı olmaz değil mi???

Sağolasın canbrk, sayende bu yeni bilgisayarla ilgili birçok sorunun üstesinden geliyorum...

Ses çubuğu hareket ediyorsa sesin çoğalıp azalması lazım.
    Güncel driverleri buradan takip edebilirsin.
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2093&lc=tr&dlc=tr&cc=tr&lang=tr&product=3933229

Vistanın hdd bölümlemesi gayet başarılı.

• Arkadaşlar, Pavilion DV5 1255ET aldım ve Vista nın Disk küçültme özelliğini kullanarak (başka bir program kullanmadan) disk küçültme yapmak istedim ancak diskleri küçültmeme rağmen C diskini ancak 145 GB a kadar küçültebildim. Oysa ben C sürücüsünü 50 GB a kadar düşürmek ve geriye kalan miktarı diğer disklerle birleştirmek istiyorum. C diskini küçültmeme engel olan durum nedir acaba? Eğer mümkünse yine Vista nın kendi disk küçültme özelliğini kullanarak bunu nasıl yapabilirm acaba???
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkkürler.
  • quote:

Arkadaşlar, Pavilion DV5 1255ET aldım ve Vista nın Disk küçültme özelliğini kullanarak (başka bir program kullanmadan) disk küçültme yapmak istedim ancak diskleri küçültmeme rağmen C diskini ancak 145 GB a kadar küçültebildim. Oysa ben C sürücüsünü 50 GB a kadar düşürmek ve geriye kalan miktarı diğer disklerle birleştirmek istiyorum. C diskini küçültmeme engel olan durum nedir acaba? Eğer mümkünse yine Vista nın kendi disk küçültme özelliğini kullanarak bunu nasıl yapabilirm acaba???

Vista belli bir oranda kendine yer ayırıyor geri kalan alanı müsade ediyor.
    Partition magic diye bir program var xp de kullanmıştım. Başarılı bir program .Vista da denemedim

• quote:

quote:

Arkadaşlar, Pavilion DV5 1255ET aldım ve Vista nın Disk küçültme özelliğini kullanarak (başka bir program kullanmadan) disk küçültme yapmak istedim ancak diskleri küçültmeme rağmen C diskini ancak 145 GB a kadar küçültebildim. Oysa ben C sürücüsünü 50 GB a kadar düşürmek ve geriye kalan miktarı diğer disklerle birleştirmek istiyorum. C diskini küçültmeme engel olan durum nedir acaba? Eğer mümkünse yine Vista nın kendi disk küçültme özelliğini kullanarak bunu nasıl yapabilirm acaba???

Vista belli bir oranda kendine yer ayırıyor geri kalan alanı müsade ediyor.
    Partition magic diye bir program var xp de kullanmıştım. Başarılı bir program .Vista da denemedim

Sağolasın canbrk ama ben başka program kullanmadan yapmak istiyorum. Bazı arkadaşlar 60 GB a kadar indirebilmiş c sürücüsünü ancak bölümlemeden önce dosya taşıma vb yollarla yapabilmişler. Yine en başa döndük sanırım, yani fdisk ile kökünden format ve bölümleme yapsam iyi olacak. Ama XP sata bootable cd si kullanarak format atmayı ve Xp kurmayı denememe rağmen başlangıç kısımlarında mavi bir ekran çıkıyor ve "bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek amacıyla durduruldu gibisinden" hata veriyor... Vistayı recover yapıp tekrar aynı işlemi denedim ama yine aynı hata mesajını aldım, yani bu xp cd si ile daha önce dv6700 serisi başka bir laptopa xp kurmama rağmen bu yeni laptoba kuramıyorum... Nedeni ne olabilir acaba? Nasıl kökünden formatlayabilirim diskimi??? Sırf bu nedenle bilgisayarı doğru dürüst kullanamıyorum maalesef.

• XP cd'in bozulmuş olabilir.
    Ben senin dediğin bölümleme işlemini yaptım.Satalı XP cd ise bölümleme yaptım.Recovery bölümüne dokunmadım.C: 70 gb gibi yapmıştım.
    Windows xp kurulmaya başlamadan önce makinayı kapattım ve elimdeki Vista cd ile başlattım ve vistayı 70 gb lık C: bölümüne kurdum.
    Sonrada makinanın orjinal halinde aldığım acronis yedeği ile yeni yaptığım 70gb lık C: bölümüne canlandırma yaptım.Driverlarla falan uğraşmama gerek kalmadı.
    Hiçbir problem olmadı.Yalnız açılışta boot sırasında recovery bölümünü de işletim sistemi gibi görmeye başladı. Boot sırasında hangisi ile başlatmak istiyorsunuz diye seçenek çıkıyordu.
    Bende recovery bölümünü silmemek için tektar recovery yapıp sistemi orjinal hale getirdim ve vistanın kendi bölümlemesini yaptım. C: 100 gb gibi oldu.Şimdi bu şekilde kullanıyorum.
  • 1255et bilgisayarlardakı ram yetıyormu sıze yoksa yukselten oldu mu? ben yukseltmek ıstıyorum ama asagı yukarı ne kadar tutar ve bursada nerede yapdırabılrıım...
  • quote:

XP cd'in bozulmuş olabilir.
    Ben senin dediğin bölümleme işlemini yaptım.Satalı XP cd ise bölümleme yaptım.Recovery bölümüne dokunmadım.C: 70 gb gibi yapmıştım.
    Windows xp kurulmaya başlamadan önce makinayı kapattım ve elimdeki Vista cd ile başlattım ve vistayı 70 gb lık C: bölümüne kurdum.
    Sonrada makinanın orjinal halinde aldığım acronis yedeği ile yeni yaptığım 70gb lık C: bölümüne canlandırma yaptım.Driverlarla falan uğraşmama gerek kalmadı.
    Hiçbir problem olmadı.Yalnız açılışta boot sırasında recovery bölümünü de işletim sistemi gibi görmeye başladı. Boot sırasında hangisi ile başlatmak istiyorsunuz diye seçenek çıkıyordu.
    Bende recovery bölümünü silmemek için tektar recovery yapıp sistemi orjinal hale getirdim ve vistanın kendi bölümlemesini yaptım. C: 100 gb gibi oldu.Şimdi bu şekilde kullanıyorum.

canbrk, bende 2 adet aynı cd den var ve bu cd yi daha önce kullandığım dv 6700 e xp kurmak için kullanmış ve başarılı olmuştum. Daha sonra o cd leri sağlam yerde muhafaza ettim, 2 si birden bozulmamıştır sanırım. Ancak bazı forumlarda bu sata lı xp cd sini kullanmadan önce bios tan da bzı ayarların yapılması gerektiğini duydum. Sen bu cd yi kullanmadan önce biostan vb herhangi bir ayarlama yaptın mı acaba? Eğer yine olmazsa yeniden xp sp3 lü bir sata cd si oluşturup deneyeceğim, hem daha iyi olur sanırım... Ama vista dan nefret ettim, Windows / yi kurarız sonra ama Vistayı kurmak zorunda kalmam inşallah... Kolay gelsin.

• Ben bios ayarı yapmadım.
    Sata lı XP cd si olmadığı zaman Bios tan laptopun hdd sata özelliği kapatılıyordu XP o şekilde yükleniyordu.
    Ama yeni bioslarda zaten öyle bir ayar yok artık.
    Xp yüklemede nereye kadar geliyorsun nerde hata veriyor?
  • Win Xp Sp2 sata bootable cd sini okuyor ama ileriki aşamalarda mavi ekran çıkıyor ve "bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek amacıyla..." gibi bir hata mesajı veriyor ve bilgisayarı kapatmaktan başka seçenek bırakmıyor... Şu an bana lazım olan tek şey katılımsız, Sata vegerekirse Intel işlemci driver ı olan, disk bölüümleme yapabileceğim bir winxp sp3 Türkçe cd si... Böyle bir cd si olup da bunu dv5 -12gg e kuran arkadaş varsa rapid e ekleyebilir mi acaba? Aslında nette birkaç tane var ama dv5 1255 te sorun olup olmayacağından emin değilim, çünkü bendeki xp pro sp2 yi de daha önce sorunsuz bir şekilde dv6700 e kurdum ama bu yeni laptopa 1255 et ye kurulmuyor... NOT: Vista da bulunan booto loader i de sildim son oturumda ve bu kez de bilgisayar vistayı da açmıyor, xp bootable cd sinde de mavi ekran çıkarıyor... Recovery dvd leri de işe yaramadı. Zaten vista yı şu aşamada istemiyorum zaten, xp ile önce bölüp sonra bir süre xp sp3 kullanmak istiyorum. Sizce yapmam gereken en iyi şey xp sp3 ile diski bölüp xp sp3 kurmak değil mi??? bu cd yi sağladıktan sonra doğrudan format atabilmem ve diski bölümledikten sonra xp sp3 ü kurabilmem gerekmez mi??? Bu konuda dikkat etmem gereken noktalar var mı acaba? Xp ye ait tüm driver larım da hazır, o konuda sorun yok.

• Bu başlıkta çok paylaşım olmamasını cihaz sahibi arkadaşların cihazlarını benim gibi sorunsuz kullandıklarına yoruyorum. =) Çok memnunum iyi ki almışım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.